Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
sevnican
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Kasko in velikost pnevmatike

Napisal/-a sevnican Po jan 30, 2006 9:03 pm

Zanima me, ali pri uveljavitvi kaska kaj gledajo dimenzije pnevmatik na vozilu? Nekje sem slišal, da če nimaš enakih dimenzij, kot jih imaš napisane v prometni, ti kasko ne velja. Kako je s tem?

Sam imam twingeca, na katere imam pnevmatike dimenzij 165/65/13, v prometni mi pa piše dovoljene mere 145 ali 155.

Ve kdo kako je s tem?

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Po jan 30, 2006 9:09 pm

Če slučajno nimaš homologirano in si povzročitelj nesreče imaš lahko probleme. Tako pri policji kot pri zavarovalnici. Pa tudi če nisi kriv bi lahko kaj jamrali (saj veš, da se zavarovalnice na vse pretege trudijo čim manj oz. nič izplačat).
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Napisal/-a ANJCI Po jan 30, 2006 9:22 pm

Kasko zavarovanje je vezan na kar precej stvari......vendar pri manjših avtih to ni problem če imaš gor jeklena platišča ali original alu platišča( v tvojem primeru kotalni obseg ustreza vendar je širša pnevmatika za 10 - 20 mm kar ni problem).....problem lahko nastane pri dražjih in novejših vozilih, kateri imajo večja in širša nehomologirana ALU kolesa ( lahko da so primerna za avto vendar niso zapisana v homologacijskem kartončku ).
Z zavarovalnicami pa vemo kako je...ko jim plačuješ te objemajo.......ko pa je treba izplačati se pa zatakne ;)
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov