Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

lesy2
Nov uporabnik

Prenos zavarovanja? da/ne?

Napisal/-a lesy2 Če mar 06, 2003 4:24 pm

Zanima me kako bi prišel do zavarovanja z 50%benifikacijo, ki je sedaj pisana na starega očeta, prav tako avto. Ali je kakorkoli mogoče to prenesti? On bi mi rade volje dal bonus, jaz pa imam izpit šele slabi 2 leti.

Hvala za odgovore.

LP

Lesy

Uporabniški avatar
BESTJA
Nov uporabnik

Napisal/-a BESTJA Če mar 13, 2003 10:39 am

Na Triglavu zihr ne, za ostale pa ne vem.
lp
HITRA BRZINA - GVIŠNA SMRT

Uporabniški avatar
*bojci*
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a *bojci* Po mar 17, 2003 9:18 am

Glejte, vse se da.. sem jaz prenesu iz stare 101-ke na svojega... in to pri zavarovalnici triglav.

Zakonsko pa je tak, da lahko preneseš bonifikacijo, če jo prenaša ista oseba iz enega na drug avto. Se pravi, ziher gre, če je bo sedaj na starega očeta ime..

Drugače pa se da zmenit, če ti to odobrijo (če poznaš koga). Meni hvalabogu so, ker poznam sklenitelja. :wink:
Slika
Renault Avtomobilistični klub Slovenija
http://www.rk.avtomobilizem.com

Vesi
Novinec

Napisal/-a Vesi Sr mar 19, 2003 3:53 pm

Da se vse zment. Jaz sem prenesel 40% bonusa z avtomobila, ki je bil v lasti moje matere, res pa je da sem ga že prej samo jaz uporabljal. Zato sem moral pač napisati prošnjo v kateri sem to navedel, dal sem jo agentu in on je vse zrihtal. Bilo je pa to na Triglavu. Če ste dobre stranke, potem nebi smelo biti problemov. Če imate pri isti zavarovalnici zavarovano vse ( hišo , imetje, življenska zavarovanja...), potem v najslabšem primeru zagrozi, da boste menjali zavarovalnico, pa bodo zihr popustili. Meni tega ni bilo treba, ker so bili res zelo prijazni.
Lp, Vesi

snifix
Novinec

Napisal/-a snifix So maj 10, 2003 12:23 am

da se vse zment....ampak samo v ozjem sorodstvu in ce si dober komintent zavarovalnice

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Prenos zavarovanja? da/ne?

Napisal/-a TITan So maj 10, 2003 12:37 am

lesy2 je napisal/-a:Zanima me kako bi prišel do zavarovanja z 50%benifikacijo, ki je sedaj pisana na starega očeta, prav tako avto. Ali je kakorkoli mogoče to prenesti? On bi mi rade volje dal bonus, jaz pa imam izpit šele slabi 2 leti.

Hvala za odgovore.

LP

Lesy

Jaz sem imel isti problem. Rekl so, da ni mogoče (legalno). Avto je ostal kr na mamo napisan (najman komplikacij).

L.P. Sory za tiskarske napake (sm se ravnokar zbudil). Tit
Slika

snifix
Novinec

Napisal/-a snifix So maj 10, 2003 12:39 am

zakonskih omejitev ni....nikjer explicitno ne pise da se tega ne sme....sej sem 1 mesec nazaj prenesel bonifikacijo...

tomi
Nov uporabnik

Napisal/-a tomi Po maj 12, 2003 1:38 pm

jaz sem isto prenesel nobenih problemov sam dobrga agenta morš poznat pa se da vse
uredit

Skywalker
Nov uporabnik

Napisal/-a Skywalker Po maj 12, 2003 1:45 pm

:lol: :lol: :lol: :lol:

Uradno ne če koga poznaš je pa brez problema tudi na triglavu sam moraš pa nabluzit da je to ker star oče ne bo imel več avta ti ga boš okol vozu in tako naprej.

:twisted: Male se potrud pa ne bo problema.
Technology is dominated by those who manage what they do not understand.

Njoko
Novinec

Napisal/-a Njoko Sr maj 21, 2003 7:57 pm

Jaz bom napisal, kar jih je že dosti drugih:
- Načeloma prenos bonifikacije ni možen, razen med zakonci.

Vendar večina zavarovalnic popusti, če gre za dobro stranko. Meni so tako prenesli bonitieto iz očetovega avtomobila, ki smo ga prodali. Oče je namreč invalid in ne želi več imeti avtomobila ter s tem ni več rabil bonifikacije. Imamo pa kot družina pri njih sklenjenih več zavarovanj, od stanovanjskega, preko življenjskega, do polnega kasko z vsemi možnimi dodatki. Zavarovalnici tudi nismo bili znani kot razbijači avtomobilov.

Torej možno je, vprašanje je le, v kakšnih odnosih si z zavarovalnico, oz. dotičnim zavarovalnim agentom. Slednje je verjetno še najpomebneje.

L.p.

Njoko

Valjo
Novinec

Napisal/-a Valjo To maj 27, 2003 9:41 am

ker mene tut ta tema zanima mi povej ce si kej zrihtu lesy?

al pa bi koga druzga prosu da mi svoj konkretn primer tega opiše plis!

necromncr
Nov uporabnik

Re: Prenos zavarovanja? da/ne?

Napisal/-a necromncr Sr jul 30, 2003 12:30 pm

lesy2 je napisal/-a:Zanima me kako bi prišel do zavarovanja z 50%benifikacijo, ki je sedaj pisana na starega očeta, prav tako avto. Ali je kakorkoli mogoče to prenesti? On bi mi rade volje dal bonus, jaz pa imam izpit šele slabi 2 leti.

Jaz sem mel podobno situacijo pa mi je zenska na AMZSju rekla da lahko iz Triglava prepisem na Tilijo, tako da sem zaenkrat kar Tilijo vzel, ko bo pa fort oddal svojo bonifikacijo pa.. *mljask* :)

lp
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost