Omelo je napisal/-a:Živjo!
Malo sem čital po forumu, pa je tulk različnih tem in tudi različnih odgovorov.
Torej, kako točno poteka prodaja avtomobila. Če se da po točkah. In še ena na to temo... O kakšnem davku govorijo? Ni mi jasno. Kaj kupec mora od cene, npr. v mojem primeru 2.200.000 SIT plačat še 5% davka?? Od kdaj je to? Jaz davka, ko sem avto kupil, konec 2004 nisem plačal. WTF?! Zdi se mi popolnoma bolno. Se da temu kako izognt? Ker 5% od tega zneska je 110.000 SIT. S tem da je treba še notarja plačat, pa prepis, pa nove tablce, pa prometno pa burek in ne vem kaj še vse.
Omelo je napisal/-a:No sm mal sm jezen, pa pretiravam kakšni so stroškiPa vseeno. Prodajalec sem jaz ja. Tablice vem da ostanejo na vozilu, sm jih bo zamenjal, ker je iz Kranja (se mi zdi). Vseeno se mi zdi ta davek popolnoma bolna zadeva.
ANJCI je napisal/-a:Kupoprodajno pogodbo narediš pri posredniku, ker on ti že v tvojo ceno vračuna davek......plačaš mu samo provizijo cca 3-8k odvisno od posrednika.
Če delaš pogodbo na UE ti vzamejo od cene še 5%
Tablice ostanejo novemu lastniku, ker so prenosljive razen tiste po naročilu ( te so skozi tvoje četudi jih odjaviš ostanejo v tvoji lasti ).
Overitev plača vedno lastnik oz. prodajalec na UE 250sit
Ja tole drži,sem ga prodajal pred 14 dnevi.Pepo25 je napisal/-a:Čisto tako je kot je napisala ANJČI!
K nobenemu notarju ti ni potrebno hoditi! Pač napišeta kupoprodajno pogodbo, gresta k posredniku, kupec oz. po dogovoru mu plača tistih 5000SIT, gresta na upravno enoto overit pogodbo, plačaš 250SIT in to je to!!! Tablice ostanejo na avtu, ti ga odjaviš, kupec pa na novo prijavi (zdej pa če on hoče druge tablice s svojim grbom, pač njegov problem, kupi nove, stare pa uničijo)!
AbartH je napisal/-a:Dobra tema!![]()
Me pa zanima če kdo pozna kakega poceni komisijonarja v okolici KR (no pa tut za LJ me zanima???)..
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost