Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

evelyete
Nov uporabnik

Vse o zavarovanju...

Napisal/-a evelyete Če jul 27, 2006 10:56 am

Torej, pred kratkim sem naredil izpit in sedaj je prišel čas zavarovanja in me zanima kako to poteka, ker po pravic povedan nimam skoraj nič pojma od tega in bi rad, da mi probate razložit od začetka....

Torej, zanima me katera zavarovanja moram jest sploh plačat (to me zanima da dobim "basic view" glede vsega, da bom pol naprej zastopu). Vem da morm plačat osnovno zavarovanje, toda se mi nitine sanja kaj bi to pomenilo... in kaj vse vklučuje....

Najprej to, potem pa bom spraševal naprej.

Hvala za pomoč
Lp

Alien
Novinec

Napisal/-a Alien Če jul 27, 2006 11:19 am

Z osnovnim zavarovanjem zavarovalnica krije materialno (npr. poškodbe na avtomobilu) in nematerialno (telesne poškodbe) škodo, ki jo povzroči katerikoli voznik s tvojim vozilom drugemu udeležencu v prometu in nematerialno škodo sopotnikov v tvojem vozilu. Seveda je pogoj, da ima voznik tvojega vozila vozniško dovoljenje, da v času prometne nesreče ni bil pod vplivom alkohola ali drugih opijatov in da imaš avto tehnično ispraven.

Uporabniški avatar
sandek
Uporabnik

Kraj: maribor-metropola

Napisal/-a sandek Če jul 27, 2006 11:25 am

Alien je napisal/-a:Z osnovnim zavarovanjem zavarovalnica krije materialno (npr. poškodbe na avtomobilu) in nematerialno (telesne poškodbe) škodo, ki jo povzroči katerikoli voznik s tvojim vozilom drugemu udeležencu v prometu in nematerialno škodo sopotnikov v tvojem vozilu. Seveda je pogoj, da ima voznik tvojega vozila vozniško dovoljenje, da v času prometne nesreče ni bil pod vplivom alkohola ali drugih opijatov in da imaš avto tehnično ispraven.
voznik ni vštet v osnovnem zavarovanju s tem da si še ti mlad voznik to je še posebej 20% zraven

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Če jul 27, 2006 11:32 am

Če se seveda odločiš za doblačilo teh 20%.
Je pa Alien, čisto razumljivo napisal, da drugim krijejo škodo iz tvoje police, če ima voznik vozniško. In sploh ni omenjal AO+. :lol:
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Bostyancek
Nov uporabnik

Kraj: savinjska

Napisal/-a Bostyancek Če jul 27, 2006 11:33 am

poleg osnovnega zavarovanja imaš potem še razne kombinacije (recimo zavaruješ stekla in luči, proti divjadi, itd.)
VOLK JE CEL, KOZA PA SITA

evelyete
Nov uporabnik

Napisal/-a evelyete Pe jul 28, 2006 11:24 am

Ok, sedaj vem kaj je osnovno zavarovanje, toda zanima me pa še nekaj.

Tisto, ki gre vsako leto za 5 % dol je osnovno zavarovanje? Kako se temu bolj strokovno reče? In ali lahko presežeš 100% (sedaj sem na 95% in sem se zaletel. Tipu sem dal kuponček in sedaj nevem kaj bo. Ali bom šel na 115% ali na 100% ?)

Potem so pa še dodatna zavarovanja:
- proti divjadi
- za stekla in luči
- na parkirišču
- any more?

Seveda me pa zanima še za moj avto. Rekli ste, da zavarovalnica krije vse kar je blo "uničeno - materialno in nematerialno" razen:

- voznika ---> nematerialno
- voznikovega avtomobila ---> materialno

OK, to za enkrat, bom potem zastavljal nadaljna vprašanja.

And btw, zelo ste mi zaenkrat pomagali....lp

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Pe jul 28, 2006 5:35 pm

Če si ti kriv, ti ne bodo nič krili in ja šel boš na 115 % razen če greš k drugi zvarovalnici. Še prej pa odjaviš avto iz prometa in ga na novo prijaviš z istimi tablicami.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Pe jul 28, 2006 6:06 pm

evelyete je napisal/-a:Potem so pa še dodatna zavarovanja:
- proti divjadi
- za stekla in luči
- na parkirišču
- any more?

Jap, še je. in tem dodatnim zavarovanjem se reče delni kasko.

Kot si omenil:
- divjad
-stekla (divjad + stekla = kombinacija D)
-luči
-parkirišče
-vandalizem
-kraja
-pa še mogoče kaj, vendar se žal ne spomnem
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
shalej
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a shalej Pe jul 28, 2006 10:25 pm

Samotar je napisal/-a:Če si ti kriv, ti ne bodo nič krili in ja šel boš na 115 % razen če greš k drugi zvarovalnici. Še prej pa odjaviš avto iz prometa in ga na novo prijaviš z istimi tablicami.

Tole nevem kak bo glih držalo, ker je kolega isto mel crash in ko mu je poteklo zavarovanje je šel na drugo zavarovalnico (na novo začel z 120% ker je MV). Vse je blo brez težav, čez 2 tedna so mu pa poslal, da mora še doplačat zaradi crash-a pri prejšni zavarovalnici (še 20%).

Ni mi glih jasn zaka je treba to potem še tisti zavarovalnici, razn če oni potem nakažejo prejšnji.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Pe jul 28, 2006 10:51 pm

Kot vemo so zavarovalnice tesno povezane med seboj tako da danes se ne da več "goljufati" kot pred časom.

Lej ti začneš pri zavarovalnici na 100 % oz.14 premijski razred oz. ti si sedaj na 16 premijskem razredu kar pomeni da boš še 4 leta mogu brez crasha da boš prišel na 14 premijski razred.....zdej če pa si mladi voznik pa še + 20 %.
Jest sem imel srečo ker sem od očeta podedoval bonifikacijo(kupončke) in sem sedaj na 4 - premijskem razredu + doplačat moram nujno 20% za mladga voznika(naslednjič mi ne bo potrebno več ker bom imel že izpit 3 leta...če ne boš doplačal 20% in če narediš...........prometno in nimaš zavarovanga mladga voznika....boš v primeru prometne moral plčati z gotovino 20% njegove škode(če se zaletiš v avto vreden cca 5 milijonov in narediš za cca 500.000 sit škode boš moral plačati od tega cca 100.000 sit, kar pa ni malo.

Zavaruješ se lahko kot samega voznika,sopotnika,zavaruješ se lahko tudi na tak način, da če podereš pešca krije zav. stroške, zavaruješ skratka kar velik sam potrebno pa je $$$$$$$$$$$$ in to velik...

Sam zavarujem avto kot osnova minimalno pridem čez pocen pa še dnarja ne mečem stran to pa je vse odvisno kje se vozš velik oz. mal....jest se velik.

Če narediš prometno in si kriv ne dobiš od zava. popolnoma nič(tako kot ti je že prejšnji uporabnik povedal)
Če pa nisi kriv greš pa na zav....oddaš pač tist papir da si mel prometno...greš k cenilcu..potem pa sam izbereš ali boš avto dal popravt njim(zavarovalnici ) ali pa ga boš sam(ena vrjanta je ta da daš avto popravt enmu fušarju on pa potem plača samo davka ti greš na zav. in oddaš čez ......čas dobiš kok so ti dal za popravilo......nekako tako gre sam več pa ti bojo še drugi povedal k so el prometno kako to poteka jest je nisem imel cca 3 let vozm pa se tud zelo velik...kaj češ ma enga strga dizla k nikamor ne gre.

Upam da sem ti saj delno dal kako to zgleda drugač je pa še kar nekaj takih for.

Kasko...če te zanima mah ti bodo drugi svetoval še kaj da ne bom po nepotrebnem pisal napačne odg.

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost