Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

tomazsk1
Nov uporabnik

prenos zavarovanja na drugo vozilo

Napisal/-a tomazsk1 Pe sep 29, 2006 7:44 pm

Živijo!

Zanima me, kako je s tem če zavarovanje iz enega avta preneseš na drug avto, ki pa ni v enakem razredu. Prenesu bi iz nexie 58kw na golfa 4-ko 74kw dizel. A potem je treba doplačat za tiste kw do 74. Kakšni so kaj stroški, potreboval bi tudi novo prometno.

LP!

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Pe sep 29, 2006 7:56 pm

ne morš prenašat
ti prodaš 1. avto oz ga odjaviš
kopijo zavarovalne police (od novega lastnika) neseš na zavarovalnico in ti vrnejo razliko zavarovanja na račun

potem zavaruješ 2. avto z bonitetami ki jih imaš, plačaš celotno zavarovanje (oz doplačaš do tehničnega pregleda)
podpis

tomazsk1
Nov uporabnik

Napisal/-a tomazsk1 Pe sep 29, 2006 8:06 pm

Aha hvala za pojasnilo, torej avto odjavit pa potem na novo registrirat. Zanima me, če zavarovalnica vrne denar do dneva natančno ali bolj zaokrožujejo na mesec.

LP!

macek9
Novinec

Kraj: metlika

Napisal/-a macek9 Sr okt 04, 2006 5:51 pm

kokr jaz vem vrne po dnevih!
MOŠKI KI ZANIMAJO GA JOŠKI!!

Uporabniški avatar
Bostyancek
Nov uporabnik

Kraj: savinjska

Napisal/-a Bostyancek Po okt 09, 2006 1:44 pm

vrnejo ti ga po dnevih, in sicer se cel mesec računa 30 dni ;)
VOLK JE CEL, KOZA PA SITA

monaco
Nov uporabnik

Napisal/-a monaco Če nov 23, 2006 5:36 pm

tomazsk1 je napisal/-a:Aha hvala za pojasnilo, torej avto odjavit pa potem na novo registrirat. Zanima me, če zavarovalnica vrne denar do dneva natančno ali bolj zaokrožujejo na mesec.

LP!

V bistvu ni čisto tako. Sem imel pred nekaj dnevi enak primer. Ti avto odjaviš, potem pa greš na zavarovalnico (prav na zavarovalnico in ne k agentu), kjer zavaruješ drugi avto. Kolikor je še preostalo zavarovalnine za starega, ti ne vrnejo ampak štejejo kot nekakšen dobropis pri novem in doplačaš samo razliko. Šteje se po dnevih. Cestnino moraš pa staro zahtevat nazaj kolikor je ostalo (štejejo se celi meseci in ne dnevi), za novega pa plačat celotno.

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Če nov 23, 2006 6:05 pm

monaco je napisal/-a:
tomazsk1 je napisal/-a:Aha hvala za pojasnilo, torej avto odjavit pa potem na novo registrirat. Zanima me, če zavarovalnica vrne denar do dneva natančno ali bolj zaokrožujejo na mesec.

LP!

V bistvu ni čisto tako. Sem imel pred nekaj dnevi enak primer. Ti avto odjaviš, potem pa greš na zavarovalnico (prav na zavarovalnico in ne k agentu), kjer zavaruješ drugi avto. Kolikor je še preostalo zavarovalnine za starega, ti ne vrnejo ampak štejejo kot nekakšen dobropis pri novem in doplačaš samo razliko. Šteje se po dnevih. Cestnino moraš pa staro zahtevat nazaj kolikor je ostalo (štejejo se celi meseci in ne dnevi), za novega pa plačat celotno.

V bistvu ni čisto tako. Avto odjaviš, na zavarovalnici pa ti vrnejo preostanek zavarovalnine, ker mislim da agenti ne izplačujejo denarja. Od zavarovalne police dobiš potrjene kupone, ki so osnova za bonifikacijo. To pa lahko uveljavljaš tri leta po prodaji vozila. Nov ali drug avto lahko ti vseeno zavaruješ z agentom doma, v domačem okolju in ga vse lepo vprašaš kako in kaj.

lp seeman66

yani
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a yani Če nov 23, 2006 6:33 pm

Jaz sem prodal Protona in kupil Bmw, ki je višji razred. Prenesle so se mi vse bonitete. Za novega sem plačal celi znesek, kar mi je pa ostalo od starega, pa so mi nakazali na račun na banki (par mesecev mi je ostalo). Računajo pa po dnevih.
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov