Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

LCA
Nov uporabnik

prodaja rabljenga avta

Napisal/-a LCA Ne avg 27, 2006 10:33 pm

Neki me zanima. jst sm avto prodal, narediva kupoprodajno, jst jo overim......zanima me kako z zavarovanjem sedaj. recimo da on noče avto takoj registrirat. Ali jst še vedno dobim nazaj svoje zavarovanje oz ali lahko prekinev zavarovanje, neglede na to ali ga je on kasneje ne registrira? Ker imam popust 30%, mi je to zelo pomembno.

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a imilet1 Ne avg 27, 2006 10:52 pm

tebe ne zanima kaj bo on z avtom. Ti imas papirje od zavarovanja in zahtevaj cimprej povrnitev, kaji dlje boš čakal manj boš dobil.

LCA
Nov uporabnik

Napisal/-a LCA Ne avg 27, 2006 10:58 pm

Tko bi definitivno blo logično, sam berem da za povrnitev premije rabim njegovo novo zavarovalno polico, pa mi ni jasn a prov razumem al kako je s tem.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Po avg 28, 2006 7:12 am

Glede prenosa bonifikacije je dovolj samo kupoprodajna pogodba ni potrebe da je ovirjena. Če pa hočeš dobit še preostanek zavarovanja pa moraš dobit od novga lastnika kopije zavarovalne police.

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Po avg 28, 2006 9:09 am

za povračilo premije rabiš novo polico ali potrdilo da je avto odjavlen iz prometa

ubistvu je najbol tko, da nardita prepis pri nekomu ki ima komisijsko prodajo vozil, overiš na upravni enoti, potem pa gresta skupi na amzs, tm bo pa on registriru avto al ga boš pa ti odjavu

če ga boš odjavu bo pač mogu on na novo delat tehnični + tablce + cestnina + zavarovanje
podpis

LCA
Nov uporabnik

Napisal/-a LCA Po avg 28, 2006 10:43 am

Recimo, da pustim registracijo (trdi da bo čez dva dni odjavu) pa da on pol noče nase narest prepis in na novo registrirat. Ali je kaka moznost da jst dobim premijo nazaj?

Uporabniški avatar
GTA lover
Novinec

Napisal/-a GTA lover Po avg 28, 2006 10:47 am

LCA je napisal/-a:Recimo, da pustim registracijo (trdi da bo čez dva dni odjavu) pa da on pol noče nase narest prepis in na novo registrirat. Ali je kaka moznost da jst dobim premijo nazaj?

Moj nasvet: ne zajebavi se z raznimi "recimo", "a bi to šlo" in podobno. Ali naj takoj (pred tabo) na novo zavaruje avto, tako da isti moment lahko dobiš kopijo njegove police, ali pa ga odjavi in naj se naprej znajde po svoje s tehničnim, cestnino in tablicami.
Alfa Romeo - Cuore Sportivo

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Po avg 28, 2006 11:09 am

GTA lover je napisal/-a:
LCA je napisal/-a:Recimo, da pustim registracijo (trdi da bo čez dva dni odjavu) pa da on pol noče nase narest prepis in na novo registrirat. Ali je kaka moznost da jst dobim premijo nazaj?

Moj nasvet: ne zajebavi se z raznimi "recimo", "a bi to šlo" in podobno. Ali naj takoj (pred tabo) na novo zavaruje avto, tako da isti moment lahko dobiš kopijo njegove police, ali pa ga odjavi in naj se naprej znajde po svoje s tehničnim, cestnino in tablicami.

točno tko

sploh pa more on doplačat samo zavarovanju + upravne stroške, tko da če ne gre za neko hudo makino in če ti ni ostal še 11 mescov do izteka zavarovanja bo že naprasku tistih par 10 000, sej na to bi mogu računat ko je avto kupoval

si lahk prebereš po forumu kok majo nekateri probleme, ker niso dobil kopij polic, al pa un sploh ne misl še en lep cajt registrirat avta oz se je udrl v zemljo
podpis

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Po avg 28, 2006 5:50 pm

Ponavad se zatakne pri zavarovanju, ker novi lastnik noče poslato nove zav. police( ampak ne se sekirat dobiš jo)....če pa noče greš pa osebno do njega in mu vzameš tablice.

Ampak ponavad so novi lastniki tok pošteni da ti pošljejo polici (sej veš nočejo met komlikacij) en je pravu da je mel probleme z romi, pa južni ljudje so ponavad tud taki pa tu slovenci skrtka vsi rad mal zajebavajo. Da se vse rešit.

Če ti slučajno ne bo poslal zav. police ga poklič in ga vpraš če je naredu zav. če je ga vpraš na keri pol pa pejt na zav. in tam povprašaj o kopiji njegove police.

Tako, da situacije nej bi bila rešena.

Sam pazi kupec ti lahko avto v 8 dneh nazaj prpele če ni vedu za skrite napake.

lp

Uporabniški avatar
fifty
Novinec

Napisal/-a fifty Po avg 28, 2006 8:53 pm

A res da ti lahko avto nazaj pripele.Js sm kupo avto pa mi je drug dan crknala mašina, on pa ni hotel sodelovat in je enostavno krivdo zvalil name.
cuore sportivo

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Po avg 28, 2006 10:27 pm

Tako je ja avto ti prpele nazaj pa tud če je on šel drug dan do kitajske pa nazaj pa da mu je ribnu ga prpele k teb nazaj in mu moraš pač delno poravnt škodo.

Kaj je blo narobe z avtom, kdaj si ga kupil, ???
8 dni

lp

ronin76
Nov uporabnik

Napisal/-a ronin76 To avg 29, 2006 5:00 pm

Jast sem prodajalec, naredil sem pogodbo pro komisionarju, overil na UE in poslal tipu ki je kupo avto od mene.Problem je le ta, da tip zaenkrat noče zavarovat avtomobila.Jast sem ga registriral 29.06.2006 in bi zdaj rad uveljavljal zavarovanje pri svojem novem rabljenem vozilu.Kako se lahko to uredi, brez problemov?
Priponke
Audi Q7.jpg

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Sr avg 30, 2006 3:32 pm

Če hočeš prenest bonifikacijo moraš narest prepis (komisijsko pogodbo)..to sem prebral, da maš že narejeno..če ti novi lastnik noče dati kopijo zav.police pejt do njega in mu vzemi tablice. Druge rešitve se tukaj ne vidi...edin če je on že reg. oz plačal zav. praš ga na keri je to naredu in pol pejt na zav. tam ti bodo dal kopijo.

lp

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika To nov 28, 2006 11:41 am

Če kupec zahinavi in avta ne registrira, te pa menda UE terja za tablice? In ti po možnosti napopa tudi kazen? In tudi kazni za prekrške pošiljajo še naprej tebi? Menda je tako po zakonu, čeprav je takšna prodaja avta (se pravi, da mu pustiš tablice, tehničnega in cestnino) popolnoma zakonita?
Protonika ima bullbar.

Uporabniški avatar
GTA lover
Novinec

Napisal/-a GTA lover To nov 28, 2006 12:01 pm

Pa res ne razumem postov v smislu tegale pred mojim...Kaj vam je? Potem se pa dogaja, ko nekdo prijavi temo "Nujno rabim pomoč - nateg" in notri joka, da ne dobi novega lastnika, ki se veselo vozi z njegovimi tablicami, po možnosti pa še s kupončki :roll: A je res tako težko takoj in ob prepisu uredit tudi zavarovalne neumnosti? Enostavno rečeš kupcu "podaljšaj si zavarovanje na svoje ime, ali pa odjavim avto". Nobenih komplikacij ni več možnih, pa če ima od tistega momenta svoje, tvoje, ukradene tablice ali pa se vozi brez. Prodajalec je krit! Dajte malo zase poskrbet, no... :roll:
Alfa Romeo - Cuore Sportivo

VLEKAR
Novinec

Kraj: cviček land

Napisal/-a VLEKAR To nov 28, 2006 7:54 pm

malo off topic,mogoče pa še ne vejo vsi:
po novem je tako da če vozilo odjaviš mu še vedno velja tehnični pregled,če je bil pred tem registriran...

doplačati je potrebno samo preostanek cestnine,zavarovanja in kupiti nove tablice..
saj na prometnem nič več ne piše vozilo odjavljeno iz prometa,ampak samo vozilo je odjavljeno,reg.tablice vrjene-uničene...
kit bo zacelil use,kit bo polepšal avto le.....

Uporabniški avatar
mintavto
Nov uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a mintavto Sr nov 29, 2006 4:47 pm

Če nočete imeti komplikacij je najbolje da greste takoj z kupcem do zavarovalnice in naj takoj uredi zavarovanje. Mislim, da je povsem logično da vam zavarovalnica ne bo vrnila denarja, dokler ne prinesete kopije nove zavarovalne police. Popolnoma nič vam ne pomaga prepis vozila, odvzemanje tablic (kar je tudi kaznivo dejanje in vas lahko on prijavi policiji, saj je od trenutka prepisa vozila oz. ko vam na kupoprodajno pogodbo ali komisijsko pogodbo udarijo pečat niste več lastnik vozila in nimate pravice do le tega - seveda gledano z pravnega vidika).To je potem samo kupčeva dobra volja ali bo plačal registracijo do izteka ali ne. Zato je res najbolje da se ta zadeva uredi še isti dan, ker tisti, ki ima namen plačati registracijo bo na to pristal, tisti, ki pa nima tega namena, vas bo pa prosil, če vam lahko pošlje kopijo po pošti,...
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov