Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
minimi
Novinec

ZM - popravilo ne denar

Napisal/-a minimi Če jan 04, 2007 1:00 am

tip me je ruknu zadi. udolbina na vratih prtljage in počen odbijač. izpolnima poročilo in ga nesem na zavarovalnico maribor kjer cenilec poslika škodo in mi da papir na katerem piše zamenjava odbijača in zamenjava vrat prtljage. informiram se za cene delov na servisu ki znašajo približno 240k(samo havba 182k-sam pleh). 240k samo za dele ki je še štrihanje, montaža... s tem vred približno 300k.na netu najdem rabljene dele, pokličem kleparja-ličarja vprašam za ceno storitev in pridem na cifro cca 150k. pokličem cenilca in ga vprašam če bi lahko js dobu denar da porihtam zadevo v lastni režiji(od triglava sm za eno p.n. dobu 70% zneska po predračunu servisa) po takem bi lahk dobu okrog 210k od zm... ampak ne! reku je naj porihtam škodo prinesem račune in mi povrnejo dnar. ki pa naj dobim račune za rabljene dele kupljene privat? itak da grem raje na servis in mi vse porihtajo pa me nč ne briga kok bo koštalo kot pa da se zaje... in iščem, delam nepotrebne km in zgubljam čas samo zato da bi oni prišparali. če pa bi mi idioti dali tistih 70% bi prišparali cca 100k js bi pa dnar ki bi mi ostal od popravila lahk dau babi za plašč ;)
skratka ka jih sploh briga ka bom JS z dnarjem še posebi če jih to stane manj!?
pa sm pomislu da je to tabolša zavarovalnica ker se jim sigurno gre zato da imam čimbolš zrihtan avto pa naj košta kok če :P
mogoče pa cenilca nism zastopu :oops:
mogoče bi mi pa kdo ki je meu situacijo na omenjeni zavarovalnici lahk ka povedu
bolje mrtav umoran nego mrtav hladan

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Če jan 04, 2007 1:33 am

Dobro si razumel.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

hitrkstrela
Nov uporabnik

Napisal/-a hitrkstrela Če jan 04, 2007 6:48 am

jst sem že 3kt vzel keš vn 2kt pr triglavu in enkt pr adriaticu,sam davk odbijejo

lost1
Novinec

Napisal/-a lost1 Pe jan 05, 2007 5:55 pm

obrni se na vodjo cenilcev in reci da ti napisejo PISNO Da denarja ne izplacajo.

Torej ce ti bo ustno rekel
" Denarja ne smemo izplacati" mu reci no sedaj mi pa tocno to napisite pisno in se podpisite spodaj!

Ker samo nategujejo...ce je nekdo drug vate priletel,ti komot zahtevas denar na roke, le brez davka bos dobil!

Uporabniški avatar
gorgo
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a gorgo Pe jan 05, 2007 6:29 pm

Jaz sem mel podoben primer na ZM. Prinesel sem račun popravila od kleparja in dobil ta denar povrnjen. Bli so taki risi na avtu, seveda smo mi to strojno spolirali in je blo ko novo, pisali pa smo, da se je barvala streha pa mislim da neka vrata blatnik itd. Moral sem pa it z računom tja in dobil nakazan denar v roku 14 dni.. na koncu mi cenilca sploh niso omenjali, da bi kaj avto pregledal, zanimivo vglavnem. Delajo tak kot jim je zgleda.

Uporabniški avatar
minimi
Novinec

Napisal/-a minimi Pe jan 05, 2007 6:52 pm

bass je napisal/-a:Dobro si razumel.

ja dobro sm razumel.sam to ni tk ko mi je on razlagu. klicu sm mal pa isku kake šefe pa so spraševali zakaj.ko sm jim razložu zakaj in da želim govoriti z nadrejenimi drugače pridem osebno so mi pa malo drugače razložli. avto popravite v lastni režiji mi pa sestavimo cenik koliko bovse stalo in vam povemo pavšal. ko avto popravite ga pripeljete pokazat samo zato da vidimo da je popravljen. na ta način vemo da nemorete 2x uveljavljat eno škodo.koliko je vas popravilo koštalo nas ne zanima mi vam pa po ogledu vozila nakažemo denar.
moj nauk je da je treba bit trd zato se jim ne pustit ;)

lost1
Novinec

Napisal/-a lost1 Ne jan 07, 2007 12:21 am

minimi je napisal/-a:
bass je napisal/-a:Dobro si razumel.

ja dobro sm razumel.sam to ni tk ko mi je on razlagu. klicu sm mal pa isku kake šefe pa so spraševali zakaj.ko sm jim razložu zakaj in da želim govoriti z nadrejenimi drugače pridem osebno so mi pa malo drugače razložli. avto popravite v lastni režiji mi pa sestavimo cenik koliko bovse stalo in vam povemo pavšal. ko avto popravite ga pripeljete pokazat samo zato da vidimo da je popravljen. na ta način vemo da nemorete 2x uveljavljat eno škodo.koliko je vas popravilo koštalo nas ne zanima mi vam pa po ogledu vozila nakažemo denar.
moj nauk je da je treba bit trd zato se jim ne pustit ;)

Tako je.
PS: poskusi dobiti se zagotovilo v pisni obliki,da bos dobil denar na TRR potem ko pripeljes vozilo na ogled.

Uporabniški avatar
Denii
Novinec

Napisal/-a Denii Pe jan 19, 2007 8:52 am

Bom kr tuki vprašal, na parkingu mi je nekdo butno avto storilec znan ker je počakal na kraju. Dal mi je kupon šel sem na njegovo zavarovalnico ZM, kjer mi je cenilec priznal dele za zamenjavo in popravilo, seveda pa sem moral dobiti predračun po eurotaxu. Znesek eurotaxa je 1.450 Eur zdej me pa zanima ali lahko jst na ZM zahtevam izplačilo denarja ter koliko bi dobil ?
Clean look

Uporabniški avatar
minimi
Novinec

Napisal/-a minimi So jan 20, 2007 8:09 am

spel©a je napisal/-a:ZM ne izplačuje denarja, ampak plača račun za popravilo. tko je blo tud v mojmu primeru, ko mi je kamenček šipo razbil. račun od šipe, račun od tistega, ki je šipo zamenjal, in to pol oni plačajo. denarja pa mislim da ne izplačujejo, majo pač tako politiko poslovanja.

zmota
to je sicer ena možnost druga je ta da ti cenilec izračuna pavšal ki znaša približno 70% od predračuna in ti to vsoto izplačajo potem ko jim pokažeš popravljeno škodo za katero je pač šlo. to delajo tako da nebi uveljavljal dvojno odškodnino.

lp

Uporabniški avatar
Denii
Novinec

Napisal/-a Denii So jan 20, 2007 1:49 pm

Pa ni važno kako si popravil oz. sam kaj dodal gre za to da bi dal sprednji odbijač športen. To se pravi da bom mogu jst svoj denar založit za popravilo potem pa ga bom dobil nazaj ?
Clean look

Uporabniški avatar
flegmato
Novinec

Napisal/-a flegmato So jan 20, 2007 2:14 pm

To meni malo smrdi...

Jaz sem mislil da ti denar dajo in da jim moraš potem pripeljat popravljen avto pokazat, da pač dvakrat ne kasiraš za isto stvar. Tak je blo pri triglavu, ko je meni ena gos. avto ruknila :). Torej če jim ne bi pripelal pokazat naslednjič ne bi izplačali...

To, da ti pa šele potem dajo denar mi je pa zelo sumljivo in tudi nelogično. Sej pol tudi ne boš mel računa pa nič, če npr sam popraviš...
Oni dobijo plačano zavarovalnino ravno za tak škodni primer. Zato bi ti morali izplačat odškodnino ne glede na to kaj boš ti s tem dnarjem, tudi če greš na dopust :)

pol moraš vsaj pisno zahtevat, ker jaz tem cenilcem ne bi verjel preveč... boš pol prišel s popravljenim avtom naj ti izplačajo, pa bo vprašal: "Kaj bi vam izplačali, saj z avtom ni nič narobe ?" :P

Zakaj bi mogo zalagat za popravilo... naj oni meni založijo zavarovalnino, pa jim bom plačal, ko jo bom potreboval :D

PS: Kaj pa če je avto skoraj totalka in ga ne misliš popravljat ampak npr prodat po delih? A pol ne dobiš nič? :P. Pomoje ti ta denar morajo izplačat... Upam da se ne motim
Slika

fajn se mamo :)!

Uporabniški avatar
minimi
Novinec

Napisal/-a minimi Ne jan 21, 2007 12:34 pm

flegmato je napisal/-a:To meni malo smrdi...
men tud

Jaz sem mislil da ti denar dajo in da jim moraš potem pripeljat popravljen avto pokazat, da pač dvakrat ne kasiraš za isto stvar. Tak je blo pri triglavu, ko je meni ena gos. avto ruknila :). Torej če jim ne bi pripelal pokazat naslednjič ne bi izplačali...

js sm tud tk mislu

To, da ti pa šele potem dajo denar mi je pa zelo sumljivo in tudi nelogično. Sej pol tudi ne boš mel računa pa nič, če npr sam popraviš...
nerabiš računov
Oni dobijo plačano zavarovalnino ravno za tak škodni primer. Zato bi ti morali izplačat odškodnino ne glede na to kaj boš ti s tem dnarjem, tudi če greš na dopust :)
pol moraš vsaj pisno zahtevat, ker jaz tem cenilcem ne bi verjel preveč... boš pol prišel s popravljenim avtom naj ti izplačajo, pa bo vprašal: "Kaj bi vam izplačali, saj z avtom ni nič narobe ?" :P
to se hecaš sej maš dost dokazov da te nemorjo tk zaj...
Zakaj bi mogo zalagat za popravilo... naj oni meni založijo zavarovalnino, pa jim bom plačal, ko jo bom potreboval :D
obresti pa majo od tega dnarja
PS: Kaj pa če je avto skoraj totalka in ga ne misliš popravljat ampak npr prodat po delih? A pol ne dobiš nič? :P. Pomoje ti ta denar morajo izplačat... Upam da se ne motim

pa je mogoč mal drugač pri totalki

Uporabniški avatar
flegmato
Novinec

Napisal/-a flegmato Ne jan 21, 2007 2:02 pm

minimi je napisal/-a:pa je mogoč mal drugač pri totalki

Je, zato pa sem napisal "skoraj totalka". ;)
če ga ocenijo totalka, logično da ne morejo zahtevat da jim prpeli popravljenega pokazat :P
Slika

fajn se mamo :)!

Uporabniški avatar
Denii
Novinec

Napisal/-a Denii Sr jan 24, 2007 7:59 am

No tkole včeri sem nesu na zavarovalnico eurotax in sem jih vprašal glede izplačila denarja, ni nobenih problemov ti izplačajo na moj znesek bi dobil ven 800 EUR, kar je premal da bi se jst matru z iskanjem delov zato sem se odloču in pelu na opel servis da ga porihtajo bojo pa plačal 1.400 EUR.
Clean look

Uporabniški avatar
minimi
Novinec

Napisal/-a minimi So jan 27, 2007 9:56 pm

js sm avto porihtu za 400eur ga prpelu na ZM pokazat nasledn tedn pa mi nakažejo 1186 eur. to se je pa splačalo ;)
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov