Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

davidka
Nov uporabnik

kupon brez evropskega porocila

Napisal/-a davidka Po jun 23, 2003 7:46 pm

zadeva je taka ... ta vikend v kopru sm stal v kriziscu za nekom, ki je speljal, potem pa neankrat zabremzal sredi ceste ... ne levo ne desno nikogar ... odvil sm kolikor se je dalo, tako da sm ga zadel s prednjim levim delom ... pri meni se ne pozna skoraj nic, odbijac je malo opraskan, nekaj pikic barve pa je tudi padlo dol ... pri njem pa, stara audi 100, 92 letnik ... imel je pocen odbijac in dve manjsi luknji, kjer je odpadla barva ... tip je takoj ko je stopil z avta pomoil roko in rekel daj kupon ... najprej sm rekel, da ne, da je to premajhna skoda in da naj vprasa koliko pride pa se bova zmenila ... tip se odpelje, vzel je moje podatke se prej, potem me pa klice in rece, da je skoda za 200.000 tolarjev ... se odpeljem do njega in pregledma racun ... nov odbijac 120 000, plus delo in davk in pride 200.000 ... in kaj narest? nekaj casa sm sedel z njim, pregovarjal in ne vem kaj se vse, poklicem kolega, in vsakic ko sva bla na telefonu, je znizal ceno ... na koncu je prisel na 50.000 ... skratka, blage ... na koncu sm se odlocil in mu dal kupon ... zahteval je samo kupon! evropsko porocilo imam se vedno pri sebi ... zdej pa rabim nasvet kaj naprej ... ne recem, ce bi bil sam kriv, bi placal ali sam ali preko zavarovalnice, glede na to, kako se je to zgodilo pa ne vem ... tip je bil nek svercer, kar se je videlo ze na delec ... avto je bil napisan na neko zensko, zena ne vem ce je bila, bil drug priimek, rekel je, da ne dela nikjer, da je brezposelen, imel pa je vse mozne zlate verizice se marsikaj, kar ne sodi k takemu statusu ...

kaj sedaj narediti? kolikor je men jasno, on brez evropskega porocila ne more dobiti nic ... mislil sem, da bi dal izjavo o tem, kaj tocno se je zgodilo, potem pa nej se zavarovalniski pravniki ukvarjajo s tem naprej ... ker dejansko sm dobil (in kolega zravn) obcutek, da je tip to storil namerno ... kot sm kasneje videl, avto je popravlal ze nickolikokrat in se in se ... je mozno, da je tip nekje rikverc butnil in potem cakal, da bo nasel nekoga, ki se bo "zaletel" vanj? sploh z drugega kraja ... ker jest niti pod razno nisem upal karkoli narest, ker nikol ne ves s kom imas opravka ... policije ni hotel klicati, tako da ... mi je zal da nism vzel telefona in jo takoj poklical ... problem je samo v tem, da sm jest butnu zadaj in sm avtomaticno kriv, ceprav v tem primeru sploh nisem bil ...

sej pravim, 200k skode na max 500k vrednem avtomobilu ... kaksen nasvet bi prisel zelo prav ...

bobetko
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bobetko Po jun 23, 2003 10:04 pm

sm mel podobn primer tko da ti povem da po 2 letih še zmeri ni rešn če te zanima pa še kej več pa napiš 8)

davidka
Nov uporabnik

Napisal/-a davidka To jun 24, 2003 7:29 am

zanima me predvsem, kaj tocno narest zdej ... nimam se obrnt na nikogar, ki bi mi lahko tocno povedal kaj in kako ... grem pol dat uradno izjavo al ne?

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To jun 24, 2003 8:29 am

Ti moraš na zavarovalnico poslati poročilo, da si kriv in dokler to ne narediš, on ne more dobiti izplačane vsote iz zavarovalnice.
Nikol ne dajaj kupona brez evropsekga poročila, na katerem je napisano kaj vse je škode in podatki obeh udeležencev. Škode na avdiju je bilo pa za 5k sit, ker bo tip šu na odpad in bo dal tok za odbijač. Pr kakem mehaniku se bo pa zmenu, da bo ta napisu račun in pokasiral od zavarovalnice.

Če bi pa policijo poklical, bi se pa tak tip čist posral in ti tut za kupon nebi reku, ampak bi se zmenila za 5 do 10k.

LP
Nebivedu

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek To jun 24, 2003 8:32 am

v taki situaciji je vedno pametno policijo klicat, pa se ma kdo od sodeljucih kasko ali ne...

ni namrec vedno kriv tisti zadaj...nenadno zaviranej brez vzroka, recimo, lahko zvrne krivdo na prednjega. ampak za dokazovanje so najboljsi taplavi...
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Valjo
Novinec

Napisal/-a Valjo To jun 24, 2003 8:51 am

ja zdej mu probi se mal dol ceno zbit za skodo, naslednic pa cim je kej sumlivga (recmo da je tip al pa avto cudn, da je na enga x pisan) KLIC POLCIJO, pa naj on kr koli rece(jest sm ze mev tak primer pa se je zlo obnesl)

davidka
Nov uporabnik

Napisal/-a davidka To jun 24, 2003 1:32 pm

dobri nasveti ... v naslednjo, sicer upam da ne bo potrebe, klicem policijo ... zdej je fora samo se v tem, kaj naredit zdej ... bom sel verjetno kar na zavarovalnico in napisal izjavo kako in kaj je bilo, potem pa nej se ubadajo naprej ... dejansko se mi zdi skoda zavarovalnice pa kakorkol se to slis :)

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Daco To jun 24, 2003 2:21 pm

Pa ti ves, kolko sele tebe udari po zepu izgubljen kuponcek?! :!:
Hipoteticno ce si v PR14, naslednje leto pades v PR17 in te zavarovanje stane namesto 100k kar 135k sit naslednje leto. Pa pol se nekaj let, da prilezes nazaj na PR14... mu dam rajs tistih 30 tisocakov, pa nej si na odpadu za ta denar kupi prednji, pa se zadnji odbijac ;)

Al bo pa od zavarovalnice potegnu 100k sit, ti bos pa placeval toliko drazje zavarovanje zaradi tega sleparja! :twisted:

bobetko
Novinec

Napisal/-a bobetko To jun 24, 2003 2:48 pm

Daco je napisal/-a:Pa ti ves, kolko sele tebe udari po zepu izgubljen kuponcek?! :!:
Hipoteticno ce si v PR14, naslednje leto pades v PR17 in te zavarovanje stane namesto 100k kar 135k sit naslednje leto. Pa pol se nekaj let, da prilezes nazaj na PR14... mu dam rajs tistih 30 tisocakov, pa nej si na odpadu za ta denar kupi prednji, pa se zadnji odbijac ;)

Al bo pa od zavarovalnice potegnu 100k sit, ti bos pa placeval toliko drazje zavarovanje zaradi tega sleparja! :twisted:

Sej lahko avto odjav iz prometa tablce deponira, vzame druge in začne od 14 premijskega razreda

Uporabniški avatar
playa
Novinec

Napisal/-a playa To jun 24, 2003 3:15 pm

bobek je napisal/-a:
Daco je napisal/-a:Pa ti ves, kolko sele tebe udari po zepu izgubljen kuponcek?! :!:

Sej lahko avto odjav iz prometa tablce deponira, vzame druge in začne od 14 premijskega razreda

bobek , sam kako je s tem kot ti odjavljen avto spet prjavis ,a oni nc ne preverjajo ce je bla kksna skoda narjena in ti zbijejo razrede ??? _jst mam poln razlicnih info. in sploh ne vem vec kva drzi_
Calibra

Uporabniški avatar
Virage
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a Virage To jun 24, 2003 3:45 pm

davidka je napisal/-a:dobri nasveti ... v naslednjo, sicer upam da ne bo potrebe, klicem policijo ... zdej je fora samo se v tem, kaj naredit zdej ... bom sel verjetno kar na zavarovalnico in napisal izjavo kako in kaj je bilo, potem pa nej se ubadajo naprej ... dejansko se mi zdi skoda zavarovalnice pa kakorkol se to slis :)

David, po mojem ne boš dost falil, če boš šu zdaj na policijo in razložu celo situacijo. Krivda sigurno ni povsem tvoja, ker se taka nesreča lahko šteje tudi kot zavarovalniško prevaro. Pred tem se pozanimaj na zavarovalnici kako je z izgubljenim kupončkom (ti dajo drugega al velja kot da si ga dal). A maš od unga tipa kakšne podatke? Če bo treba se bomo pa enkrat pr nemu oglasil pa se mal pogovoril.
Cocaine is God's way of saying you're making too much money.Cocaine is a hell of a drug.

bobetko
Novinec

Napisal/-a bobetko To jun 24, 2003 3:48 pm

Playa men je blo rečen ta ta zadeva laufa, čeprov tega nism nikol sprobu tko da pejt se mal pozanimat pa boš vidu, če bo pa problem greš pa tapru let na kakšno drugo zavarovalnico

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Napisal/-a Daco To jun 24, 2003 4:27 pm

bobek je napisal/-a:Playa men je blo rečen ta ta zadeva laufa, čeprov tega nism nikol sprobu tko da pejt se mal pozanimat pa boš vidu, če bo pa problem greš pa tapru let na kakšno drugo zavarovalnico

Jst sm to sprobu, pa deluje ;)

Sem pac naredil tehnicnega (ki velja 30 dni), odjavil avto iz prometa, sel na novo zavarovalnico in "prvic" zavaroval avto. Noben nic vprasal, edin punca na AMZS-ju me je mal cudno gledala, ker sem imel tablice deponirane en cel dan! :P

Zdaj pa tko al tko ne vidim razloga, da bi se spet vracal nazaj na prvotno zavarovalnico. Sem pa probal tut brez odjave iz prometa pa ni slo. To sem pa pocel pred dvema mesecema, tko da mislim da so vse ostalo buce, s katerimi strasijo folk :?

LP

m.P.
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a m.P. To jun 24, 2003 5:11 pm

Matr to pa je beda... najbolj sumljiv se mi zdi, če je res kar si napisal, da je takoj rekel daj kupon! To zihr neki smrdi...

Dobr se pozanimaj kaj bi se zgodil v primeru, če bi šel na policijo povedat kaj se je zgodil. Jst mislm, da se s takimi ljudmi ne splača met osebno posla!

Men se je pa prejšen teden en ata zaletel in sva napisala izjavo in danes mi je plačal škodo... s tem da je še na gor zaokrožil :)

Velik sreče pri reševanju problema!
Če je ravno ni zabavno [Colt CZ3, Lancer SW].

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek To jun 24, 2003 5:52 pm

a se obstajajo sploh kuponcki kot taki? jaz mam na polici samo ene cudne gor...bolj kot vizitke :?
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Napisal/-a Daco To jun 24, 2003 7:01 pm

dobek je napisal/-a:

a se obstajajo sploh kuponcki kot taki? jaz mam na polici samo ene cudne gor...bolj kot vizitke :?

Odvisno od zavarovalnice do zavarovalnice... Triglav in Adriatic vem da jih imata, vem pa tudi da jih Zavarovalnica Maribor nima in ima namesto njih omenjeno vizitko, na kateri so vsi potrebni podatki, katere prepises v evropsko porocilo ob primeru nesrece (pa se brezplacna stevilka je na vizitki, kamor se lahko obrnes ob primeru nesrece :))

LP ;)

Uporabniški avatar
Virage
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a Virage To jun 24, 2003 7:34 pm

Mogoče je glede nenadnega ustavljanja zanimivo tole:

Razdalja med vozili

25. člen

(1) Voznik mora voziti v takšni razdalji do vozila, ki vozi pred njim, ki omogoča:
1. da lahko vselej zmanjša hitrost ali ustavi, če bi voznik, ki vozi pred njim, zmanjšal hitrost ali ustavil;
2. varno vrnitev na prometni pas, po katerem vozi, voznikom, ki ga prehitevajo, razen kadar se zaradi gostote prometa oblikuje kolona vozil.
(2) Z denarno kaznijo 15.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z določbo tega člena.
(3) Z denarno kaznijo 5.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ne potrebuje vozniškega dovoljenja, če ravna v nasprotju s 1. točko prvega odstavka tega člena.

Zaviranje

26. člen

(1) Voznik ne sme naglo zavirati brez utemeljenega razloga.
(2) Voznik, ki namerava bistveno zmanjšati hitrost vožnje, mora opozoriti voznika, ki vozi za njim, tako da večkrat zaporedoma z rahlim pritiskom na stopalko delovne zavore prižge zavorne luči.
(3) Z denarno kaznijo 10.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z določbama tega člena.

*izsek je iz zakona o varnosti v cestnem prometu
Cocaine is God's way of saying you're making too much money.Cocaine is a hell of a drug.

Raptor
Novinec

Napisal/-a Raptor Po sep 15, 2003 1:13 pm

dobek je napisal/-a:v taki situaciji je vedno pametno policijo klicat, pa se ma kdo od sodeljucih kasko ali ne...

ni namrec vedno kriv tisti zadaj...nenadno zaviranej brez vzroka, recimo, lahko zvrne krivdo na prednjega. ampak za dokazovanje so najboljsi taplavi...

to pa ne drzi, edino kar lahko dosezes pa se to z veliko zajebancije,( nenadno zaviranje brez vzroka, nenadna menjava pasov,itd) je to da je krivda deljena in sta oba voznika kriva. V takih primerih pa zavarovalnica krije skodo obema vozniukoma vendar vsakemu do 50% celotne skode.
v vsakem primeru pa je kriv voznik ki se zaleti v zadnju del avta pa kakorkoli je do tega prislo...(varnostna razdalja..,ce se vozila premikajo po istem voznem pasu)
Je virage lepo dal na ogled zakon o cpp
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost