Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

tuning_man
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana- center

Avto ocenjen kot totalka

Napisal/-a tuning_man Če apr 12, 2007 8:33 pm

Zdravo najprej vsem. No zadeva je sledeča. Povozil sem srno, avto sem peljal na cenitev. Ko mi je cenil ni vedel ali naj ceni totalko ali naj ceni da se še da avto popravljat. Poškodovano je odbijač, pokrov motorja, obe luči, maska, pa mogoče tudi vezna stena, nevem saj se hauba ne da odpret. Cenilec mi je povedal da mi da tudi eno možnost, da mi na avto dajo neorginalne dele. Jaz se s tem niti malo ne strinjam. Če imam avto zavarovan proti divjadi hočem imet originalne dele ne pa neke nachbau dele. Kaj vi pravite na to?? Je boljše da mi ponudo totalko ali kaj?? Je pa avto seat ibiza letnik 99. Kaj mi svetujete naj naredim???? Cenilec mora malo prespat da mi bo javil, če je totalka ali ne?? Pa kolko bi mi zavarovalnica ponudila za totalko in kolko si oni stran poberejo????? Hvala vsem za nasvete. Se pa opravičujem če je tema že bila odprta. Hvala vsem

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Če apr 12, 2007 9:34 pm

kak mesec nazaj so od punce fotru na vectri ocenil totalko. nekdo je v njega prletu bočno. glih tok da so počle šipe na vratih in mal pomaknjen srednji stebriček. avto je bil drugače res očuvan kot nov, letnik 1998. dobil pa mislm da je tm ene 1600€. pol je pa še tak razbit avto prodal za 2200€. tako da je na nek način dobil več kot pa če bi prodajal cel avto.
je pa zdej problem kaj kupt za ta denar tok dobrega kot je bla ta vectra. že zlo doug ušče, pa bl mau uspeha

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Če apr 12, 2007 10:33 pm

Vzemi neoriginalne dele, kvalitetno so enaki originalu, le tiste "zlate" štempiljke nimajo gor in so zato več kot pol cenejši od originala. Ne kompliciraj. Cenilca pa v rit nabrcaj.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Če apr 12, 2007 10:38 pm

bass je napisal/-a:Vzemi neoriginalne dele, kvalitetno so enaki originalu, le tiste "zlate" štempiljke nimajo gor in so zato več kot pol cenejši od originala. Ne kompliciraj. Cenilca pa v rit nabrcaj.

Joj joj joj kje pa.Razlike so zelo velike.Primer Opel Astre-originalna nova hauba,original nov blatnik in kopija odbijač in luč.Ne paše lepo skupaj pa če ne vem kaj počneš.

Uporabniški avatar
SlaYeR
Stalni uporabnik

Napisal/-a SlaYeR Če apr 12, 2007 10:46 pm

Res ja. Deli od konkurence so bolj tko, tko. Meni so se nrdile za prst do dva velike špranje vmes recimo havbe in odbijača...

Uporabniški avatar
Borcix
Novinec

Kraj: Prekmurec v Ljubljani

Napisal/-a Borcix Če apr 12, 2007 10:51 pm

bass je napisal/-a:Vzemi neoriginalne dele, kvalitetno so enaki originalu, le tiste "zlate" štempiljke nimajo gor in so zato več kot pol cenejši od originala. Ne kompliciraj. Cenilca pa v rit nabrcaj.

Malo premisli, a plačuješ zavarovanje avta zato da ti če se ti kaj zgodi fliknejo gor na avto kopije? Nisi resen no, ne ga lomit. A si že kdaj kaj dobil zastonj od zavarovalnice ali kaj? Vedno se samo plačuje, če pa ne plačaš pa so sami problemi. Jaz bi vstrajal na original delih, kopije pa si naj sami na svoje avte zmontirajo (loleki eni).

Glede one izjave, da mora cenilec prespati zadevo pa mi drugega ne preostane kot samo :rofl :cry :rofl :cry :rofl :cry

LP
Borcix

tuning_man
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana- center

Napisal/-a tuning_man Pe apr 13, 2007 11:33 am

Točno tak kot vas večina pravi. Ne dam na avto gor neorginalnih delov pa da je kar je. Naj mi da raje totalko pa mam dnar jaz pa si pol avto že nekak popravim ali pa ga prodam. Saj to itak nema veze kaj bom jaz delal z avtom dalje. V glavnem je to da ne dam na avto nachbau delov in amen. Jaz jim drago plačujem oni pa meni tak nazej. No kolko pa bi bil avto vreden. Seat ibiza letnik 99, brez klime?? Kolko bi mi zavarovalnica izplača približno vsaj?? Pa kolko je avto nasploh vreden??? Hvala vam

BMWz0r
Nov uporabnik

Napisal/-a BMWz0r Pe apr 13, 2007 10:51 pm

V danasnjem svetu samo desni zmigovc ti dol pade pa je avto ocenjen kot totalka.

Uporabniški avatar
SlaYeR
Stalni uporabnik

Napisal/-a SlaYeR So apr 14, 2007 1:23 pm

lenivec je napisal/-a:
black je napisal/-a:Joj joj joj kje pa.Razlike so zelo velike.Primer Opel Astre-originalna nova hauba,original nov blatnik in kopija odbijač in luč.Ne paše lepo skupaj pa če ne vem kaj počneš.

kdo pa pravi da od nekih tretjih firm.. vzameš iste firme kot dela za tovarno. pa pač na koncu traka ne pade v "original" škatlo ampak "neoriginal" škatlo.

isto so ti valeo luči recimo, original je identičn neoriginalu, stem da naoriginalu je štempl proizvajalca avta, naneoriginalu pa ta štempl potem odbrušen. pa prav očitno odbrušen

Kot kdaj. Verjemi da ni za vse avte tako. Recimo razlika med odbijače original renault (za clio 1) ter neoriginalom je več kot očitna. Ne fališ razlike.

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 So apr 14, 2007 11:59 pm

SlaYeR je napisal/-a:
lenivec je napisal/-a:
black je napisal/-a:Joj joj joj kje pa.Razlike so zelo velike.Primer Opel Astre-originalna nova hauba,original nov blatnik in kopija odbijač in luč.Ne paše lepo skupaj pa če ne vem kaj počneš.

kdo pa pravi da od nekih tretjih firm.. vzameš iste firme kot dela za tovarno. pa pač na koncu traka ne pade v "original" škatlo ampak "neoriginal" škatlo.

isto so ti valeo luči recimo, original je identičn neoriginalu, stem da naoriginalu je štempl proizvajalca avta, naneoriginalu pa ta štempl potem odbrušen. pa prav očitno odbrušen

Kot kdaj. Verjemi da ni za vse avte tako. Recimo razlika med odbijače original renault (za clio 1) ter neoriginalom je več kot očitna. Ne fališ razlike.

neboš jim dopovedal...
ko bodo par avtov skupi sestavil bodo že vedel...
do takrat pa...
...teorije, teorije, teorije...
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Ne apr 15, 2007 12:01 am

tuning_man

naj naredi totalko...
naj ti nakažejo denar
avto daj popravit k popoldancu (kvalitetnemu)
dele daj original rabljene, če ne dobiš... daj neoriginal...

avto boš popravu + zaslužu boš...
lp
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo Ne apr 15, 2007 7:10 am

Jah totalka se že lepo sliši, sam ko ti avto čist prenisko ocenijo je pa tut drugo :huh: . Pa ne o kakšnem euro taksu sanjat, sej nam so tut rekl da je po eurotaksu, pa je blo ene 1000 eurov majn kot pa po eurotaksu, to pa so razlagal da zato, ker ma avto drugo najdražjo opremo, ne pa najdražjo,... :roll:

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Po apr 16, 2007 7:46 pm

BMWz0r je napisal/-a:V danasnjem svetu samo desni zmigovc ti dol pade pa je avto ocenjen kot totalka.

:har :rofl :lol:
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost