Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

greenpeace
Nov uporabnik

Kraj: dravograd

Kako z zavarovalnico

Napisal/-a greenpeace To apr 24, 2007 2:32 am

Lep pozdrav.
Ljudje zanima me naslednja stvar in bi prosil vse ki bi kaj vedeli o tem če malo poveste kako in kaj.
kako je z zavarovalnino če povoziš divjad ali domačo žival na gozdni cesti oziroma cesti na lastno odgovornost zanima me če se avto lahko popravlja na stroške zavarovalnice seveda avto imam zavarovan proti divjadi in domačim živalim.
Lepo vas pozdravljam in hvala za vse odgovore.
vw je najtajbulši :)

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik To apr 24, 2007 6:43 am

Če imaš avto zavarovan proti divjadi ga lahko brez problemov popravljaš na stroške zavarovalnice... Pokliči na zavarovalnico na škodni center pa ti bodo vse razložili.
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
Marsovček
Novinec

Napisal/-a Marsovček To apr 24, 2007 9:18 am

Na moji zavarovalnici vedno svetujejo, da v takem primeru obvestiš policijo, da se nekje zabeleži, da si res zgazil eno žival.

Uporabniški avatar
Lonca84
Nov uporabnik

Napisal/-a Lonca84 To apr 24, 2007 10:23 am

ja to je že res da zavarovalnica povrne škodo, sam če je bil pa znak na cesti, tist da je tm divjad...pa nč ne pomaga, tut če policaje kličeš, je baje še kazen! Nevem to so mi policaji povedal...tko da če kj zbiješ, pa če je bil znak, ti lahk lovska zveza da kazen....neki tazga! nevem no...
Najlepše šele pride. :)

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To apr 24, 2007 11:45 am

Lonca84 je napisal/-a:ja to je že res da zavarovalnica povrne škodo, sam če je bil pa znak na cesti, tist da je tm divjad...pa nč ne pomaga, tut če policaje kličeš, je baje še kazen! Nevem to so mi policaji povedal...tko da če kj zbiješ, pa če je bil znak, ti lahk lovska zveza da kazen....neki tazga! nevem no...

To si pa čist mim ustrelu. Sem pred parimi leti zbil srno in čeprou je bil tam znak sem lahko uveljavlju kasko zavarovanje. Sem policijo poklicu da je nardila zapisnik, pol je pa še slučajno mim en lovc pršel pa je ubogo srno ki je žal poginla odstranu. Tko da znak za divjad tle ne igra nobene vloge.

Lp

kobe_b
Nov uporabnik

Napisal/-a kobe_b To apr 24, 2007 12:33 pm

Znak za divjad igra vlogo samo v primeru, če bi rad tožil lovsko družino, po bližnjem srečanju z divjadjo.

V primeru da je znak nimaš kej praskat, če pa znaka ni pa maš nekaj šans. Nekateri so že kar nekaj zaslužili na ta račun.

Uporabniški avatar
blindek
Stalni uporabnik

Kraj: Pomurje

Napisal/-a blindek To apr 24, 2007 12:44 pm

znak te samo opozarja da je v okolici več divjada...

Drugače pa kolko vem za uveljavljanje povrnitve škode, ki je bila povzročena od divjada oz. domače živali, lahko samo storiš z policijskim zapisniko, se pravi da moraš takoj na kraju nesreče poklicat policijo, da potem tudi oni pokličejo lovca da odstrani žival.

Andea
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Andea Po apr 30, 2007 1:46 pm

A se to pogosto zgodi? Kako sploh ravnaš, če zbiješ divjad? Men so neki rekli, da morš to prijavit lovski zvezi, pa njim plačat, pa plačat še odvoz .... Jest sem tud zdej v procesu zavarovanja avtomobila, sam se mi zdi da tega res ne bom rabla, ker živim v Ljubljani. Se bom pa verjetno odločila za Zavarovalnico Maribor.

Uporabniški avatar
Trekkster
Nov uporabnik

Napisal/-a Trekkster To maj 01, 2007 11:33 am

Jst sem mel že nekaj bližnjih srečanj z divjadjo, enkrat je bilo res res blizu, da ne bi zbil srne. Kup ene mistike je glede teh situacij, tud jst ne vem točno kaj je treba naredit...no, zapisnik je že potreben, da ti zavarovalnica povrne škodo.

The Baker
Nov uporabnik

Napisal/-a The Baker So maj 05, 2007 2:31 pm

kako pa ravnati v primeru da zbijes srno na glavni cesti tam kjer ni znaka za divjad in divjadi nimas zavarovane s tem da poklices policijo in oni naredijo zapisnik?
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost