Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

protonika
Stalni uporabnik

uveljavljanje kaska za parking

Napisal/-a protonika Sr maj 30, 2007 6:08 pm

Prvič imam delni kasko tudi za parking, pa me zanima, kako ga uveljavljate. Ko je agent videl odbijače, je rekel, da bi bil čas za jih zamenjat, ampak večina prask je še od prejšnjega lastnika in so tudi prebarvane. Se pa pojavljajo nove, počasi tudi kakšna na vratih.... A kličete za vsako stvar posebej ali se da enkrat urediti več teh drobnih prask hkrati? Avto imam za vozit in ne za to, da bo cele dneve pri mehaniku. Gre seveda za praske, ki mi jih pustijo drugi.... Se za to sploh uveljavlja kasko ali bi morala prijaviti tretjo osebo?
Poleg tega čisto vsake ne opazim na licu mesta, ampak šele doma ali dan kasneje na dnevni svetlobi.
Skratka, kako konkretno uveljavljate poškodbe na parkirišču?
Protonika ima bullbar.

Uporabniški avatar
M|t3k
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a M|t3k Sr maj 30, 2007 6:12 pm

Se nam/mi je že parkrat zgodilo, da sem poškodbe opazil kasneje, kot so nastaje. Jebiga, ne grem vedno najprej okrog avta pregledat, perem pa ga tudi ne prepogosto.
Do zdaj še ni bilo problemov, sem, ko sem opazil prasko, šel na policijo, da napišejo zapisnik, za tem pa na zavarovalnico.

Uveljavljaj pa tisto, pri čemer ne padeš v malus :) Če je le podobno takšni poškodbi...
na parkirišču je že ena teh

LP

Uporabniški avatar
vajenc
Nov uporabnik

Napisal/-a vajenc Sr maj 30, 2007 7:10 pm

Če te ne moti počakaš, dokler ti ga nekdo tolk ne butne, da ga je potrebno menjat. Če se pa noben ne najde, ga pa sam nekam butn, ko si boš zaželel novega. :lol:

zajec
Nov uporabnik

Napisal/-a zajec Sr maj 30, 2007 8:06 pm

Pri delnem kasku ti uveljavijo -upoštevajo le tri poškodbe na leto tako da počakaj da se nabere,nato pojdi na zavarovalnico,ne rabiš nikakršnih policajev.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Sr maj 30, 2007 8:21 pm

a če je poškodba na parkingu potem ti ni potrebno plačati malusa ali pa da ti naslednje leto gredo procenti gor?

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Sr maj 30, 2007 8:26 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:a če je poškodba na parkingu potem ti ni potrebno plačati malusa ali pa da ti naslednje leto gredo procenti gor?

odvisno od police. Če imaš odkup prve škode pol mislim da ne.

halo007
Novinec

kasko

Napisal/-a halo007 Sr maj 30, 2007 8:27 pm

Če maš poleg osnovnega kaska (ali pa brez njega) zavarovano tudi delno kombinacijo parkirišča, potem je kul.
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost