Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Roks85
Novinec

Kraj: MB

Nesreča - preko polne črte

Napisal/-a Roks85 Če jul 19, 2007 6:46 pm

No danes sem imel prometno nesrečo. Cesta je v središču mb (1 pas za posamezno smer, ločuje ju polna črta), zraven pa je na eni strani še bus postaja. Jaz sem peljal po drugi strani (kjer bus postaje ni). Situacija pa je bila, da je tip pred mano začel ustavljat. Jaz sem šel preko polne črte, da bi ga prehitel, v tistem trenutku pa je on brez smerokaza začel polkrožno zavijati. Logično, zadel sem ga v vrata (ne direkt, ampak tak da sma trčila v stilu črke V ).

Klicala sma policijo, ampak so rekli da naj zarad polne črte raje napišema evro zapisnik. Izpolnila sma ga, zraven pa zapisala, da je on zavil brez znaka. Tud priznal mi je, da je sam kriv.

Kak je s krivdo, pa z nadaljevanjem pri zavarovalnici po vašem mnenju?
Slika
Roks [Mad Tuners]

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Če jul 19, 2007 7:00 pm

Govorim popolnoma na blef...za moje pojme najbolj fer bi bla deljena odgovornost. Nesreča se ne bi zgodila če bi ti peljal lepo naprej po istem pasu in ravno tako ne bi prišlo do nesreče, če bi on prej pogledal v ogledalo preden bi menjal pas. Oba bi pa morala dobiti še kazen za prečkanje polne črte. Pa naj še drug kaj napišejo.

Sicer če pa je priznal, bi moral samo pobrati njegove podatke in iti na zavarovalnico (vidim, da že prepozno zaradi poročila) kjer bi napisal oz. povedal da je on kriv. Velikokrat se zgodi, da sploh velik ne sprašujejo če nekdo že prizna.

fbr
Zadnjič spremenil FBR, dne Če jul 19, 2007 7:05 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Če jul 19, 2007 7:04 pm

Priznanje krivde na EU poročilu se pravno ne upošteva, kot da ga ni.
Šel si čez polno. On pa tudi. Deljena krivda bo tule. Vsaj morala bi biti. Povej čez 3 mesece. ;)
Lahko pa človeka prosiš za pisno izjavo, ki jo gresta overit k notarju. To še zna imeti nekaj teže, a bodo zavarovalnice začele srati, češ da se poznata, sta to splanirala... upam, da imaš veliko potrpljenja, zavarovalniški odvetniki so hijene najhujše sorte.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

s12345
Stalni uporabnik

Napisal/-a s12345 Če jul 19, 2007 7:06 pm

Hitro na zavarovalnico, dokler se model ne premisli in krijta vsak svoje stroške.
Resnici na ljubo: ti si kriv. Prehitevanje čez polno (neprekinjeno) črto.
Policaj je pa očitno d**** ker to ne ve.

Primer: meni je model na mestu kjer je prepovedano parkiranje, rahlo podrajsal avto. Oba ne bi smela tam parkirati. Policaj je dal meni in njemu kazen za parkiranje. On pa je še moral nositi stroške (njegova zavarovalnica) mojega popravila.

Brez zamere.

lp
kako ste pametni. blagor vašim mamicam.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Če jul 19, 2007 7:08 pm

s12345 je napisal/-a:Hitro na zavarovalnico, dokler se model ne premisli in krijta vsak svoje stroške.
Resnici na ljubo: ti si kriv. Prehitevanje čez polno (neprekinjeno) črto.
Policaj je pa očitno d**** ker to ne ve.

Primer: meni je model na mestu kjer je prepovedano parkiranje, rahlo podrajsal avto. Oba ne bi smela tam parkirati. Policaj je dal meni in njemu kazen za parkiranje. On pa je še moral nositi stroške (njegova zavarovalnica) mojega popravila.

Brez zamere.

lp

Naj me koklja brcne. Pri nas je bil enak primer, svakinja počila v nepravilno parkiran avto. On je dobil kazen za nepravilno parkiranje + sam je moral krit str. popravila.

fbr

Uporabniški avatar
Trekkster
Nov uporabnik

Napisal/-a Trekkster Če jul 19, 2007 7:14 pm

Tud jaz bi pohitel na zavarovalnico dokler je tako. Prehitevanje čez polno črto definitivno ni olajševalna okoliščina, saj če sem prav razumel, tudi če bi on nakazal, da bo zamenjal smer ti tega ne bi opazil...

Roks85
Novinec

Napisal/-a Roks85 Če jul 19, 2007 7:31 pm

Če bi nakazal smer preden je začel zavijat, nesreče ne bi blo. Blo je tak da sem bil jaz za cca pol metra al pa meter za njim samo, se pravi sem že začel prehitevat ko je on začel zavijat...
Slika
Roks [Mad Tuners]

Uporabniški avatar
sebek 206
Novinec

Kraj: Koroška

Napisal/-a sebek 206 Če jul 19, 2007 7:37 pm

Po mojem deljena krivda....
ti bi lahk počakal za njim na istem pasu, pa si prevozil polno črto, on pa je brez smerokaza obračal čez polno črto........

Oba sta naredla prekršek tk al pa drgač.....

LP

s12345
Stalni uporabnik

Napisal/-a s12345 Če jul 19, 2007 9:17 pm

sebek 206 je napisal/-a:Po mojem deljena krivda....
ti bi lahk počakal za njim na istem pasu, pa si prevozil polno črto, on pa je brez smerokaza obračal čez polno črto........

Oba sta naredla prekršek tk al pa drgač.....

LP

To že.

Evo en butast primer:

Ti parkiraš avto na sosedovo zelenico. Ima on pravico da ti uniči avto (ni pomembno kako)? Ali pač da pokliče policaje?

Evo še en primer:

Pešec gre čez cesto, vendar tam ni prehoda za pešce. Prekršek? Vsekakor!
Vendar, če ga povoziš (oz. zbiješ) boš kriv?

Pa ne da imam kaj proti tebi Roks85, sam se mi dozdeva, da bi ti najraje, da ta model plača še tvojo škodo, ker se ti ni dalo vozit za "enim k rojeva na cesti".

Še enkrat: brez zamer.

lp
kako ste pametni. blagor vašim mamicam.

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Če jul 19, 2007 9:24 pm

Deljena krivda, vsak naj krije svojo škodo. Tako bo rekla zavarovalnica. ;)

Roks85
Novinec

Napisal/-a Roks85 Pe jul 20, 2007 3:46 am

Sej pa pol če je deljena krivda tak zavarovalnica plača škodo, pa zgubiš procente, ne?

Drugač pa da odgovorim na vprašanje - pešec, ki gre preko ceste kjer ni prehoda, je sam kriv če ga zbije avto (razen če bi se dalo že od daleč videt da gre preko). Če pa ti skoči pred avto je sam kriv ;) Pa nisn nič zamero, da neboš mislo.
Slika
Roks [Mad Tuners]

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Pe jul 20, 2007 7:56 am

Roks85 je napisal/-a:Sej pa pol če je deljena krivda tak zavarovalnica plača škodo, pa zgubiš procente, ne?

Ja lahko zavarovalnica plača ali pa plačas sam svojo škodo. To je vedno najbolše zračunat. Če plača zavarovalnica greš 15% nazaj (se pravi 3 razrede). To ti na povprečnem avtu(zavarovalna premija cca 130.000sit-160.000sit) nanese nekje izgube cca 50.000 sitnjakov skozi čas seveda. Torej do te številke nekje se splača da sam popravljaš oz. plačaš škodo, naprej od te cifre, ki jo približno zračunaš, pa je bolje da zavarovalnica krije škodo.

fbr

Uporabniški avatar
xopy
Novinec

Kraj: Vipavska dolina

Napisal/-a xopy Pe jul 20, 2007 9:58 am

Meni vse skupaj deluje bolj kot vožnja mimo (ovire na cesti) in v tem primeru lahko prevoziš polno črto (kako naj bi drugače nadaljeval pot?).

Pravno gledano, pa nimam pojma!
kaj bi dal, da se avto nebi kvaril...

Roks85
Novinec

Napisal/-a Roks85 Pe jul 20, 2007 12:40 pm

No zmenla sma se da delima škodo 40-60. On ma 60% krivde torej. Tak da meni zavarovalnica pokrije 60%, sam pa preostanek. Ker mam pač polo letnik 96 so ocenli na ekonomsko totalko - 677€, izplačano pa dobim 400 pa nekaj (60%)....
Slika
Roks [Mad Tuners]

Uporabniški avatar
Trekkster
Nov uporabnik

Napisal/-a Trekkster Pe jul 20, 2007 5:04 pm

Dobra kupčija.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Pe jul 20, 2007 6:03 pm

Vsaj zadeva rešena. Mnda ga pa potem tud zrihtaš za tistih 400 al pa vložiš za novega.

LP FBR

Roks85
Novinec

Napisal/-a Roks85 Pe jul 20, 2007 8:10 pm

Popravilo bo stalo cca. 650€. 250€ so deli, 250€ je barvanje, ostalo pa je delo... Tak da bom tud teh 250€ kaj jih bom mogo sam dat preživel :)
Slika
Roks [Mad Tuners]

Uporabniški avatar
sebek 206
Novinec

Kraj: Koroška

Napisal/-a sebek 206 So jul 21, 2007 12:26 am

Sam da sta se zmenla............
Zdej pa po pameti....

LP

Roks85
Novinec

Napisal/-a Roks85 So jul 21, 2007 3:50 am

Je skoraj vedno po pameti ;) Tud tokrat ni bil razlog da bi vozo neprevidno al pa kaj, ampak pač splet okoliščin. Nasprotni pas je bil prazn, on ni dal smerokaza.... V tiste pol sekunde al pa majn kaj je maš bi se sigurno marsikdo odločo enako. Pač se zgodi, pa upam da se nebo več v bližnji prihodnosti :)
Slika
Roks [Mad Tuners]
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov