letos sem se odjavil iz nemčije in stalno v slo prijavil, z tem mam možnost uvozit eno vozilo zastojn. Doma nam stoji stari golf cabrio karmann 89 letnik celi beli zelo očuvan in bi rad to vozilo uvozil z to možnostjo.
jaz sem slišal da ni stroškov pri uvozi v primeri izselitve iz druge države članic eu
pa vozilo je 89 letnik tak da ni oldtimer in menda tudi E2 nima. jaz sem vprašal v nemčiji in so mi dali spletno stran carine. temu se reče "übersiedlungsgut"
foter zdaj stoji na avstrijski meji in so mu rekli da ne sme v slovneijo ker ima žuto nemško registracijsko. Da je to baje že kaka 2 tedna da z italjanskimi in nemškimi rumenimi se ne smeš po slovenije fijakat, a to štima ??????
mintavto je napisal/-a:Štima Vse države EU so podpisale sporazum, da se lahko voziš z rumenimi razen Slovenije (obvezno rdeče zollke). Mormo bit izjema
eni so si ga preveč mutli in karambolirali ta vozila,zavarovanjam seveda ni pasalo, zdaj pa so onemogočli, čisto prav. Tak je to zaradi enih barab potem vsi najebemo.
Pa slovenija baje ni edina članica, tudi v italijo se baje več ne sme z žutimi
jaz bi kar prepovedal alkohol zato ker se ga preveč popije pri nas :>