Načeloma enostavna zadeva se mi je zakomplicirala na naslednji način:
1. dogovorim se z lastnikom, da bom kupil avto
2. ker je prijazen (in mu avto itak stoji), mi ga takoj da se lahko vozim
3. po kakem tednu mu avto plačam (nakazilo na tr, po njegovem izstavljenem računu - s.p.)
4. sedaj pa je potrebno narediti uraden predpis in tu nastane problem - namreč človek je vmes zbolel in je v bolnišnici!
Kako to rešit? Načoloma lahko najdem nekoga, ki mi naredi prepis (komisjonarska pogodba), ampak kako zadevo overit? Ker na ragistraciji vozil se nočejo niti premaknit brez overjene pogodbe!! Čeprav imam njegov izdani račun in zraven pripeto potrdilo o plačilu...
pežo pa gre, ko se ga bom naveličal... razen če ne bo nastal iz njega kak "boombox"
Drugače pa sem izvedel, da varjanta z pooblastilom ne deluje... edino da notar gre zraven v bolnišnico in overi podpis...
Sedaj rabim samo še nekoga, ki dela prepise in enega notarja, pa da sta oba v bližini celjske bolnišnice, da ne bom znorel, od skakanja po celi sloveniji
to ti tudi na občini zrihtajo za 1-2 EUR je ceneje kot notar in se zmeniš greš po notarko od občine gresta do osebe podpiše oz da prstni odtis in toj to....
Kok časa pa bo tip v bolnici? Pa počak 1 teden da vn pride. Al se bojiš, da ga bo zvilo? Ker pol pa res lohk sranje rata. Boš mogu na zapuščinsko sodbo čakat. Pa pol vprašanje kaj bo dedič si zmislu pa kok cajta bo to trajal.
lej mi smo lel prejšnji teden ta problem...in smo šli na občino seveda preje smo naredi pro nekem prodajalcu kopoprodajno pogodbo plača 30€ potem poklical na občino se zmenil za datum in ženska je bre problema prišla...sam mislm daj bolš če kliče od unga strica žena oz ožji sorodnik...pol smo šli do očeta ki je tut v bolnici je podpisal k je bla notarka zraven iz občine dala štempla in vse ok avto prodan!!!! nevem zakaj komplicirajo... to so nam brez problam naredil...
načeloma se ne bojim, da bo cloveka zmanjkalo, samo avtu je registracija potekla 21.10. pa ni lušno delat po 1-2k km na teden, če nimaš vse porihtano
drugač pa smo našli še eno varjanto, tako, da mislim, da bo šlo... namreč, on mi jeavo prodal kot firma firmi, torej je baje da dovolj samo izstavljen račun - sej logično ane