Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

bluesman
Novinec

prepis avtomobila brez prisotnosti prodajalca

Napisal/-a bluesman Pe dec 07, 2007 6:45 pm

Lep pozdrav,

Januarja imam namen prodat avto. Problem je, ker grem 5.1. na službeno pot in me ne bo vsaj 4 mesece. Avto bo prodajal kolega. A bo novi lastnik lahko prepisal avto na sebe, če napišem prodajno pogodbo, pustim vrednost prazno se podpišem in overim podpis pri notarju? Kolega bo nato vpisal dogovorjeno ceno in kupec se bo podpisal, ko bo sklenjena kupčija.

A je to izvedljivo?? Hvala za pomoč.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Pe dec 07, 2007 7:49 pm

Ja

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

target_practice
Novinec

Napisal/-a target_practice Pe dec 07, 2007 8:37 pm

sonček je napisal/-a:Ja

lp

Zakaj neodgovoris dalje?!?!?!

Ontopic:
Da je mogoce, a bos moral le pravnomocno na njega napisat oz dati njemu pooblastila, le ta morajo biti uradno overjena.

bluesman
Novinec

Napisal/-a bluesman So dec 08, 2007 10:28 am

Se pravi, da poleg overjene pogodbe moram urediti še pooblastilo za kolega. To ne zgleda tak problem. :)

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček So dec 08, 2007 5:02 pm

bluesman je napisal/-a:Se pravi, da poleg overjene pogodbe moram urediti še pooblastilo za kolega. To ne zgleda tak problem. :)

In zakaj bi uredil pooblastilo.

No gremo še enkrat od začetka kak sva naredila z bratom. To sva naredila zaradi tega, ker je imel brat že drugi avto pač za prenos bonifikacije.

Torej ti si lastnik avta, kolega recimo pa bo kupec. Gresta narest kupoprodajno pogodbo, ti pa jo greš overit na občino recimo (notarji so dragi), an občini boš plačal okrog evra. Potem si ti odrešen. Naprej mora rihtat kolega. Nobenga pooblastila ne rabiš.
Sam, ko boš/bo on avto prodal dalje, bodo novi kupci misli, da je tvoj kolega švercar, ker ni napisan na prometni ampak sam an pogodbi. No, ko bo kolega prodal avto dalje mora imeti tvojo ovirjeno pogodbo in njegovo ovirjeno pogodbo, prometno no in novi kupec gre na lpp recimo in tam dobi novo prometno. Teh prepisov sem jaz že naredil okrog 20.
To je to.

P.s. MOrda bi bilo pametno napisat na en list, da si pač ti bil prej lastnik in, da si ga kolegu prepisal zaradi tega, ker si v tujini. Da ne bodo resno po mislil, d aje kolega šverac, ker potencialni kupci to težko prenašajo.

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

bluesman
Novinec

Napisal/-a bluesman Ne dec 09, 2007 2:26 pm

Odlično,
hvala za pomoč. Čakal sem en mesec na AMZS da kaj povejo pa nič od tega.
:?
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov