Zadeva je taka,imam priložnost kupiti avto ki je 1.8 z 81kw. A na ogledu mi je prodajalec pokazal ter se pohvalil s tem da ima v prometnem uradno samo 55kw, ki si ga je zrihtal preko vez. Ponudil mi je celo da ob nakupu urediva nazaj na originalne (81) kilovatov če hočem.
Zdaj me zanima kaj storiti? Glede zavarovanja je to res ql, saj padeš dva razreda nižje! A po drugi strani me zanima, kje in kdaj bi me lahko to teplo po glavi?
V prometnem mu piše 1.8 55kw, v homologacijskem kartončku pa pač originalnih 1.8 81kw.
Pravi da policajev to tudi pribljižno ne zanima, in da me nobeden po tem nikoli nebo spraševal.
Vaše mnenje?
Kaj glede mojega jasnega in čisto logičnega uprašanja, ni mogoče odgovoriti normalno? Odgovore pričakujem najbolj od takih ki se glede teh reči spoznajo ali poznajo koga ki ima tudi tako "urejeno" ?
To si tudi sam mislim.Samo me preseneča kako se potem vozi tako že nekaj let,in ni bilo še nič narobe.Pokazal mi je vse: polico,homologacijski,prometno...In mi zatrdil da na mojo željo in njegove stroške nazaj urediva na prave kilovate. Sicer pa se komot sklicuješ na tistega ki je izdal prometno,kjer je tudi podpisan ter vse potrdil z žigom.Kao....njegova napaka. Ali pač ne?
Zakaj bi bil pa ti kriv? Kriv je lahko le tisti, ki je podpisal papirje (prometno). Jaz sem tudi imel 3 kw manj vpisane pa ni bil nikoli nobenih težav. V resnici je bilo 63kw pri meni pa 60kw.
Lep pozdrav.
Če je avto starej do 98 letnika in pa če ni predelan pol niti na tehničnem ne bo gledu homologacije..... in tu ni nobenga blema...... v primeru nesreče pa se po moje lahko kamot zgovoriš na tiskarski škrat.....jaz mam homokartonček za predelano vozilo (fedre) pa mi v dimenzijah gum piše, da so dovoljene pnevmatike: 155/70/15 Torej bi me moglo bit strah, saj se lahko kter "pametni" pikne ravno v to....tudi zavarovalnica.
Problem bi verjetno nastal samo v popravilo.....saj so verjetno deli za 81Kw dražji kot pa za 55Kw....Me pa zanima kak se obnese na tehničnem.... saj pri merjenju plinov točno vpiše model in moč motorja.....verjetn ima 55kw dost manj izpuha kot 81.....
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P )
glede plinov sem brž malo povprašal.....in baje da so za 1.4 iste omejitve kot za 1.8.tako da tam načeloma nebi smeli nič jamrat.še vedno se lahko zgovarjaš na katalizator in podobno
Ma jaz bi se naredil čeha.Uzem tko kukr je zdej saj moraš gladat na svoj žep.Če pa pride do pizdarij se pa zgovarji na prodajalca. "ti se pa itak ne spoznaš na avtomobile"