Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Speedy
Nov uporabnik

Tehnični pregled

Napisal/-a Speedy Ne feb 10, 2008 8:38 am

Pozdravljeni!

Prosim vas za pomoč, stvar je naslednja:

Imam avto l.2000. Prva registracija je bila l.2000.
Tehnični pregled je bil narejen nazadnje lansko leto (2007)

Mi je letos potrebno delati TP, ali ga imam šele naslednje leto (2009)??

Oziram se na ta sestavek:

Motorna in priklopna vozila iz druge točke tretjega odstavka 211. člena opravijo prvi tehnični pregled štiri leta po prvi registraciji, nato pa vsaki dve leti do osmega leta starosti. Motorna in priklopna vozila, ki so opravila tehnični pregled v sedmem letu starostu (opravljanje tehničnih pregledov po sistemu 3+2+2), opravijo naslednji tehnični pregled v devetem letu starosti. S takšno ureditvijo se v enakopraven položaj postavijo tako lastniki, ki bodo opravljali tehnične preglede po novem, kot tiste lastnike, ki so opravljali tehnične preglede po prejšnji ureditvi.

Vnaprej vsem hvala za odgovore!

Uporabniški avatar
Mr_Jingles
Novinec

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a Mr_Jingles Ne feb 10, 2008 9:02 am

Js ko sm 12.06 šel delat tehničnega za avto, sem dobil potrdilo zraven da mi tehnični velja do 12.08, tako da sm zdej samo priložu potrdilo, in plačal cestnino. Avto je pa l.00

l.p

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Napisal/-a ANJCI Ne feb 10, 2008 9:13 am

Itak ti piše zadaj na prometnem dovoljenju pod Naslednji tehnični pregled

Lp, A

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Re: Tehnični pregled

Napisal/-a MacTron Ne feb 10, 2008 10:58 am

• skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Ne feb 10, 2008 11:00 am

Seveda je treba delati. Avto je star 8 let.

Uporabniški avatar
tili
Novinec

Napisal/-a tili Ne feb 10, 2008 12:56 pm

NE NI treba. Moj avto je letnik 2000, lansko leto sem imel tehničnega in mi letos ni treba.

Zucyo
Nov uporabnik

Napisal/-a Zucyo Ne feb 10, 2008 1:07 pm

Ne nimas ti ta let tehničnga!!! Šele nasledn let, 2009 an! Jst mam tut Hondo 2000 letnik pa mam zj sam zavarvanje pa cestnino i to je to ! Sj ti drgac mor pisat u PROMETNI!

pavel
Novinec

Napisal/-a pavel Pe mar 28, 2008 11:50 am

Naj si še jaz malo razčistim pojme. Prebral sem, da se prvi tehnični pregled opravi četrto leto po prvi registraciji. Imam avto letnik 2005. Pomeni to, da moram na tehnični letos :oops: :oops: :?:

lp pavel

Uporabniški avatar
Gorch
Novinec

Napisal/-a Gorch Pe mar 28, 2008 11:59 am

pavel je napisal/-a:Naj si še jaz malo razčistim pojme. Prebral sem, da se prvi tehnični pregled opravi četrto leto po prvi registraciji. Imam avto letnik 2005. Pomeni to, da moram na tehnični letos :oops: :oops: :?:

lp pavel

Ja potem maš tehničnega leta 2009!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe mar 28, 2008 12:03 pm

To s temi tehničnimi je bedarija. Sam ga delam vsako leto in bi ga tudi če bi imel nov avto. V enem letu se lahko dosti stvari uniči in je vseeno dobro preverit sklope avtomobila. Že zaradi sebe in drugih, ki jih s takim avtom lahko ogrožaš.

Sej obstaja kar nekaj firm, ki imajo tehnične preglede zastonj (preventivni pregledi) in se splača avto tja zapeljat da ga preverijo.
Old subarus never die, they just get faster!

pavel
Novinec

Napisal/-a pavel Pe mar 28, 2008 12:12 pm

nebivedu je napisal/-a:To s temi tehničnimi je bedarija. Sam ga delam vsako leto in bi ga tudi če bi imel nov avto. V enem letu se lahko dosti stvari uniči in je vseeno dobro preverit sklope avtomobila. Že zaradi sebe in drugih, ki jih s takim avtom lahko ogrožaš.

Sej obstaja kar nekaj firm, ki imajo tehnične preglede zastonj (preventivni pregledi) in se splača avto tja zapeljat da ga preverijo.

Vsako jesen naredim preventivni tehnični pregled, vsako leto ga peljem na redni servis, kjer mislim, da morajo pregledati vse za varnost pomembne sklope vozila in mislim, da je to dovolj za tri leta star avto.

Gorch, v zakonu piše četrto leto, kar jaz razumem po treh letih :lol: , mislim pa, da imaš prav.
lp pavel

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe mar 28, 2008 12:23 pm

Jst servisom sicer ne zaupam, ampak... Pa vseeno mislim, da tudi na servisih premalo pregledajo zadeve.

Spomnim se temovanja za najboljši renault servis v sloveniji, ko so renojevci vozili avte na vsak servis in potem ocenjevali kakšne kikse so na servisih spustili. Avto so u bistvu namerno pokvarili in potem pripeljali tak avto na servis, ter prosili zato, da se avto pripravi za tehnični pregled. Pa so tako pripeljal avto na en servis, kjer jim ena prednja luč ni delala, ena zadnja tudi ne, zavorna ploščioca je bila sneta in rezervna guma je manjkala in še par drobnarij (celo hupa ni delala), pa so na tistem servisu našli samo da so zanič bremze in da jih morajo komplet zamenjat (ne samo ploščic), ki so bile izrabljene.
Tako, da o tem kako servisi delajo na tem, bi se dalo še in še razglabljat.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Pe mar 28, 2008 8:14 pm

Nebivedu - Odvisno od tega, kako so izpeljali ta servis za Renaulte in kaj so naročili mehanikom, ko so avto pripeljali tja. Namreč to je ponavadi dvorezen meč - Nekdo pričakuje da se bo cel avto pregledal in menjalo vse kar je potrebno, nekdo drug pa želi menjano le nekaj, kar se mu zdi potrebno. Če mehanik menja še kaj drugega kar bi bilo treba, pa takoj v luft, češ da dela nekaj po svoje, kar se mu ni naročilo. Je kar nekaj takih primerov, še po forumu jih zlahka najdeš. Nekatere stranke se pa itak ne znajo prav izjasnit kaj bi radi.

Če je res, da se tehnični dela na vsako leto, ko je avto enkrat star 8 let; zakaj pa potem to ne velja za mojega, ki je oktober 2003, sicer uvožen pred 3 leti. Pa moram od letos naprej delati tehničnega vsako leto? :?
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Pe mar 28, 2008 8:44 pm

tili je napisal/-a:NE NI treba. Moj avto je letnik 2000, lansko leto sem imel tehničnega in mi letos ni treba.

res je

jaz imam popolnoma isto

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Pe mar 28, 2008 8:54 pm

black je napisal/-a:
tili je napisal/-a:NE NI treba. Moj avto je letnik 2000, lansko leto sem imel tehničnega in mi letos ni treba.

res je

jaz imam popolnoma isto

Tudi jaz :D Plačaš samo zavarovanje in cestnino ;)

lp
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov