Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
*bojci*
Novinec

Kraj: Maribor

Powerfull: TUV da ali ne?

Napisal/-a *bojci* Sr mar 26, 2003 6:27 pm

Zdaj se neki govori, da powerfull izpuhi ne rabijo TUV papirjev, torej jih ni treba niti homologirat. Tak mi reče tudi v trgovini FELNAR pri Ptuju (monster_d: nisem se učakal :) ). Grem jaz potem v trgovino FORMULA 1 v Hočah pri Mariboru, pa mi reče, da powerfule več sploh ne prodajajo, ker nimajo certifikata (TUV) in da je NELEGALNO to imet gor!!!! Pravi, da te na tehničnem in modri zaj*******.....
Ma pa certifikat REMUS, ki stane za mojega 60k. Ej, ZA ZNORET!!!!!!! :evil: :evil:
Pa kak te lahko sploh prodajajo "trobentače", če jih ne moreš homologirat?

Pa to še ni vse... :evil:
Zdaj bi enkrat rad felne homologiral. In ta pametnjakovič pri trgovini FORMULA 1 mi reče, da obvezno rabim spet ta certifikat od feln. Te sem pa lani kupil rabljene in seveda (saj tak nisem vedel, če to obstaja) brez papirjev. Ma kak te nej homologiram zadevo, ker mi je ta pametnjakovič rekel, da je kazen, če te ustavijo, okrog 20k in še sranje je potem (pokazal mi je račun od enega)?

No, v glavnem, vsepovsod samo nekaj hočejo....
Če kdo ve kaj o tem, naj napiše!!!
TNX!
Slika
Renault Avtomobilistični klub Slovenija
http://www.rk.avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Sr mar 26, 2003 6:31 pm

U si pa res neucakan! hehe
ni panike je pa felnar cool stacuna ane?
SE se kaj cujemo
LP monster_d

Uporabniški avatar
*bojci*
Novinec

Napisal/-a *bojci* Sr mar 26, 2003 6:34 pm

Pa veš kaj monster_d? Prodajalec mi ni vedel kaj dosti rečt o tem, kaj sem ga spraševal. No, mogoče sem na takega naleto. :wink:
Slika

Uporabniški avatar
mat
Novinec

Napisal/-a mat Sr mar 26, 2003 6:44 pm

Kaj se feln tiče nebi vedel.
Za ispuh paje tak tudi sam imam tega power fulla in ga tudi nisem mogo homologirat,
pa sem klical na A3M v Ljubljano jim malo zatežil kak lahko to prodavajo brez homologacijeI(moraš jih fku...at)
sploh nism rabo čakat so kar sami poslali na RTI v MB bres problemov.

Ps. Sej naredijo samo ne smeš odnehat! gnjavi jim. :evil:
(res Homologacije ne bi smeli prodati nič.)
:wink:

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Daco Sr mar 26, 2003 7:36 pm

No da jst povem neki... jst sem bil v ponedeljek v Ljubljani v A3M trgovini ker sem si hotel kupiti Powerfull izpuh za svojega Megana Coupeja, pa sm se prov pozanimal kako je kej s papirji. No naj delim to z vami...Powerfull univerzalni zadnji lonec je od 19k naprej... pol sem pa rekel, hocem takega, da ne bom imel problemov na tehnicnem in s papirji... pa je rekel hmm... da vidimo. In mi je pokazal Powerfull tipski zadnji lonec za Megana... 60k tolarjev z vsemi papirji. Hvala lepa sem rekel in odsel. :)
Ko jih j**e! Sem klical se za Remusa, je 55k tolarjev za moj avto. Novak pa Lauš imata v Ljubljani športne lonce za cca. 25k tolarjev z vsemi potrebnimi papirji za homologacijo. Tko da pomoje kupim enega od teh dveh. Sam še ne vem kateri so boljši?

LP ;)

Uporabniški avatar
*bojci*
Novinec

Napisal/-a *bojci* Sr mar 26, 2003 7:49 pm

Daco je napisal/-a: Novak pa Lauš imata v Ljubljani športne lonce za cca. 25k tolarjev z vsemi potrebnimi papirji za homologacijo. Tko da pomoje kupim enega od teh dveh. Sam še ne vem kateri so boljši?

Če je to res, bi tudi jaz imel nekaj...
Se boš probal informirat o teh papirjih, če se boš tudi za svojega?
Da zaradi tega ne bom hodil v Ljubljano... :roll:
Slika

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Napisal/-a Daco Če mar 27, 2003 9:27 am

Vceraj je bil moj sodelavec pri Novaku in se zmenil za menjavo srednjega in zadnjega lonca za Hondo Civic VTI, pa mu je rekel da ni problem, mu bo dal zraven papirje za homologacijo. Meni je tudi po telefonu rekel, da papirji za homologacijo niso problem.
Lauša sem tut klical, pa so rekli da imajo vse potrebne papirje za homologacijo, celo na njihovi domaci strani http://www.izpusnisistemi-laus.si se hvalijo: "Našo kvaliteto pa potrjuje tudi EVROPSKA HOMOLOGACIJA CEE, katero smo s ponosom dobili 1. v Sloveniji." in ni problem dobiti papirjev. Ta moj sodelavec mi je pa svetoval Novaka. Sem ga vprasal zakaj? Pa mi je rekel, da je na prejsnjem avtomobilu delal izpuhe pri Lausu, prislo ga je celo zastonj, ker je imel tam neke veze in poznanstva z nekim direktorckom ter njegovi kolegi so delali pri njemu... a mi je rekel da se je kljub temu odlocil za Novaka, ker se mu zdijo njegovi izpuhi kvalitetnejsi. Tko da bi me res zanimal keri so dejansko boljsi. Ce ma kdo kaksne izkusnje glede teh dveh bi bil vesel. :) Mogoce pa odprem nov topic Laus vs. Novak... :)
Ima pa Laus 18 mesecev garancije, Novak pa 12 mesecev.

LP ;)

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a WhiteCell Če mar 27, 2003 9:49 am

V8 POWER

VT5RRR
Nov uporabnik

Napisal/-a VT5RRR Če mar 27, 2003 11:06 am

Daco je napisal/-a:Vceraj je bil moj sodelavec pri Novaku in se zmenil za menjavo srednjega in zadnjega lonca za Hondo Civic VTI, pa mu je rekel da ni problem, mu bo dal zraven papirje za homologacijo. Meni je tudi po telefonu rekel, da papirji za homologacijo niso problem.
Lauša sem tut klical, pa so rekli da imajo vse potrebne papirje za homologacijo, celo na njihovi domaci strani http://www.izpusnisistemi-laus.si se hvalijo: "Našo kvaliteto pa potrjuje tudi EVROPSKA HOMOLOGACIJA CEE, katero smo s ponosom dobili 1. v Sloveniji." in ni problem dobiti papirjev. Ta moj sodelavec mi je pa svetoval Novaka. Sem ga vprasal zakaj? Pa mi je rekel, da je na prejsnjem avtomobilu delal izpuhe pri Lausu, prislo ga je celo zastonj, ker je imel tam neke veze in poznanstva z nekim direktorckom ter njegovi kolegi so delali pri njemu... a mi je rekel da se je kljub temu odlocil za Novaka, ker se mu zdijo njegovi izpuhi kvalitetnejsi. Tko da bi me res zanimal keri so dejansko boljsi. Ce ma kdo kaksne izkusnje glede teh dveh bi bil vesel. :) Mogoce pa odprem nov topic Laus vs. Novak... :)
Ima pa Laus 18 mesecev garancije, Novak pa 12 mesecev.

LP ;)

Yo, upam de bo to prow napisano, prvic pisem tale post.
Pr Novaku so mi pred ene dvema letoma montiral (na izi) sporten auspuh. Cool! Dobr glas, tut uzgal je iz rora se kar uredu. Tok de sm bil u nula zadovoljen (Garancija je bla 12 mesecev). Na zalost stvar ni rohnela vec kot 6-7 mesecev (se ne zajebavam) in je sla h koncu ze pred zimo :((( Bemti! Zadnji lonec je bil Solo Remus (itak Remus v imenu podzge, ceprav nima nic s tem proizvajalcem :)))), takrat je pa stal cca 25.000 SIT. OK! Drugace pa en par, ki jih poznam z auspuhi od Novaka nimajo lih prevec problemov.

Ajde

Uporabniški avatar
*bojci*
Novinec

Napisal/-a *bojci* Če mar 27, 2003 11:38 am

Sem danes klical na homologacijski center RTI Maribor, pa mi reče, da rabim TÜV in da ga lahko dobim pri vseh pooblaščenih prodajalcih teh feln. Kje pa to iskat, pa je drug problem.
Sem klical tudi na Porsche Ljubljana, kjer so bile tudi prvič kupljene, pa me ene 10x vežejo, nakar mi te eden pojasni, da on teh papirjev meni ne more izdati, ker mam R19 in ne VW...recimo. Joj, kaki bu****!!!! :x
V glavnem to moram dobit.....kaj res mi to lahko da vsak ta papir, ki prodaja felne? Bom gnjavu sto na uro.. :wink:

Emm, glede zadnjega lonca pa upam, da me boste o podatkih obveščali, ker do tehničnega t.j. 30.5. moram nekaj drugega nabavit (stari je hin).

sicer pa tnx za podatke!! :lol: :wink:
Slika

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Napisal/-a Daco Če mar 27, 2003 12:49 pm

Bojci_kar je napisal/-a:Emm, glede zadnjega lonca pa upam, da me boste o podatkih obveščali, ker do tehničnega t.j. 30.5. moram nekaj drugega nabavit (stari je hin).

Hehe... bomo obvescali, jst mam 23.04. tehnicnega... pa je stari lonec hin... kriza bo. Ne vem a me bodo spustil cez tehnicni samo s papirji al bojo moril da moram najprej homologirat, za kar se je pa tut treba in narociti... pa nimam pojma kok cajta rabis da vse to zrihtas... :(
Skratka birokracija sux :twisted:

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Če mar 27, 2003 1:19 pm

Ej a si pogledal v fabriki novak???
Majo tako sportne in navadne lonce, pa se montaza naj bi pri nakupu bila brezplacna!
To je blizu serbineka-fordov servis ce ves!!!
Baje da so poceni in kr kvalitetno naredijo!

Uporabniški avatar
*bojci*
Novinec

Napisal/-a *bojci* Če mar 27, 2003 2:48 pm

Daco:
Ja birokracija, ja.... :wink:
Meni lani recimo niso nič gnjavili glede lonca, ker je že tak hin, ampak..hm..sreča je opoteča :lol:

Monster_d:
A to ma kar fordov servis? Bom se pozanimal. Sicer pa sem že prejle poslal email na fabriko novak v novo mesto, pa pričakujem odgovor.
Slika

Uporabniški avatar
pikec
Novinec

Napisal/-a pikec Pe mar 28, 2003 10:32 am

powerfula ne gor dajat! sem ravno danes v ljubljani na LPP-ju padel zaradi tega-bom mogel dol rezat powerfulla.in ker nisem mel dobro papirjev za izpuh, so mi obdrzali vse papirje (še za fedre,temne šipe pa filter) in mi jih ne dajo nazaj dokler ne uredim homologacije za powerfula,pa še za fedre so mi težili ker mi jih je vgradil prodajalec (AC-Brezje v mariboru), moral pa bi jih URADNI ZASTOPNIK ZA FIAT!!!!pišuka jim materna,kaj te naj zaj fedre ven vzamem, jih dam nazaj delat not na fiat servisu,pa optiko na novo gor pa spet v ljubljano??kaj so zmešani?

Uporabniški avatar
*bojci*
Novinec

Napisal/-a *bojci* Pe mar 28, 2003 3:16 pm

pikec je napisal/-a:powerfula ne gor dajat! sem ravno danes v ljubljani na LPP-ju padel zaradi tega-bom mogel dol rezat powerfulla.in ker nisem mel dobro papirjev za izpuh, so mi obdrzali vse papirje (še za fedre,temne šipe pa filter) in mi jih ne dajo nazaj dokler ne uredim homologacije za powerfula,pa še za fedre so mi težili ker mi jih je vgradil prodajalec (AC-Brezje v mariboru), moral pa bi jih URADNI ZASTOPNIK ZA FIAT!!!!pišuka jim materna,kaj te naj zaj fedre ven vzamem, jih dam nazaj delat not na fiat servisu,pa optiko na novo gor pa spet v ljubljano??kaj so zmešani?

Ne, saj tak ne bom powerfula gor dal...
Mislim, da sem te včeraj vido pri AC-Breze, ker sem te bil tam. Je to bilo okrog 16.00? Komaj sem jih nagovoril, da mi naj zrihtajo TÜV za felne, pa te zdaj bom v ponedeljek vido, kaj bo s tega. Meni je rekel, da imajo veze z RTI-jem v Mariboru... Zakaj te nisi šel v RTI?
Sicer pa če s papirji tak delajo v AC-Brezje, te se naj požvižgajo name. :ne
Dandanes te vsak nekam samo pošilja, tak ne veš, kam.... na koncu koncev pa te še za norca majo!! :cry:
Slika

Uporabniški avatar
mmiki
Novinec

Napisal/-a mmiki Pe mar 28, 2003 11:26 pm

Kriza. Zdaj pa ste me res prestrasili. Jaz pa imam ze leto in pol Powerfula namontiranega. Pa do sedaj se ni bilo tezav. Kaj zdaj pa kar naenkrat jebejo za to ali kaj? Tehnicnega imam cez en mesec in me prav zanima kako se bo to izteklo. Kaj ce pa bi gnjavil na a3m pa bi dobil papirje ali kaj?

LP

Miki

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Pe mar 28, 2003 11:49 pm

pikec je napisal/-a:powerfula ne gor dajat! sem ravno danes v ljubljani na LPP-ju padel zaradi tega-bom mogel dol rezat powerfulla.in ker nisem mel dobro papirjev za izpuh, so mi obdrzali vse papirje (še za fedre,temne šipe pa filter) in mi jih ne dajo nazaj dokler ne uredim homologacije...

Pikec, upam da se hecas... ker imam cez 1 teden pregled in imam isto Montemezzara Powerful gor od A3Ma... kaj, potem mi ne bodo zaradi kupljenega in strokovno namontiranega lonca naredil homologacije za vzmeti, feltne in gume? :shock: :? to bi blo absurdno...

p.s. zanimivo, da ni nobenega komentarja s strani prodajalcev in mogoče kakšnega, ki dela na RTI Maribor oz. LPP, čeprav vem, da vsi prebirajo forum... :roll:

Uporabniški avatar
*bojci*
Novinec

Napisal/-a *bojci* So mar 29, 2003 8:33 pm

Ej, vsakič, ko grem kam v trgovino, zvem spet nekaj novega:
Vse je v Mariboru.

Trgovina z izpuhi Walker:
Imajo vse sorte izpuhov, od remusa pa do powerfula, novaka, lauša, tudi sami nekaj predelavajo. Pa tam enega vprašam, kak je te s homologacijo pri teh izpuhih, pa mi reče da ne dajejo certifikata na noben izpuh razen na remus, ki stane seveda 60k. Pravi tudi, da na tehničnem ne delajo sranja samo zaradi lonca, razen, če maš še kake druge predelave (felne, spojlerji,...). Ponudil mi je pa možnost, da naj bi jaz vzel novi lonec od 19-ke z 1.8 mašino (ma večjo prepustnost) in da mi ga oni predelajo in tudi te s papirji ni problem. :roll: hmmm
Moj odziv: Ni me prepričal!

Avtokozmetika Šerbinek:
Majo powerfule in DAJEJO homologacijo. Hmmm. Za 22k dobim ta izpuh. Pa mu te rečem, da so začeli na RTI-ju in LPP-ju zavračat, pa mi reče, da ne morejo, ker tega ni poterebno vpisat v homologacijski kartonček. Mi je še pokazal spodnjo stran lonca, kjer je baje ta homologacijska številka. Tak ali tak me s tem tudi ni prepričal. Lonec naj bi bil le dodatek k avtu, ki ne spremeni nič na njem, številko pa tak ali tak ma, ko ti pogleda na tehničnem.
Moj odziv: Hvala in adijo!

Prek od šerbineka - My car (se mi zdi):
Izključno powerfule in so jih vse prodali in nimajo nič na zalogi! VAU :o ! Si morete misliti? Enako mi reče, da z izpuhom res ni problem na tehničnem. Pa mu rečem, da RTI ne dovoli homologacije in mi ne ve povedat o tem nič. Cena = 22k.
Moj odziv: To tak ne gre!

Novak:
Hja, sploh ni problem glede papirjev, mi reče. :roll: 25k + DDV pride lonec + 5k montaža! Sem rekel, da na RTI-ju težijo, pa mi reče, da še nobeden ni prišel nazaj na reklamacjo, to naj pomeni, da so uredili papirje. V to dvomim, ker če so na tehničnem skoz prišli, potem se tak več nobeden ni zmenil za RTI! Vsaj mislim tak. Ima pa tudi od remusa, a je to spet druga zgodba.. :wink: Aja, to je njihov proizvod.
Moj odziv: Eh, homologacija...

Na koncu: Še vedno ne vem, kaj naredit.... :?

Ice je napisal:
p.s. zanimivo, da ni nobenega komentarja s strani prodajalcev in mogoče kakšnega, ki dela na RTI Maribor oz. LPP, čeprav vem, da vsi prebirajo forum...

Potem se jim prav nič ne smilimo !!!!

mmiki je napisal:
Kriza. Zdaj pa ste me res prestrasili. Jaz pa imam ze leto in pol Powerfula namontiranega. Pa do sedaj se ni bilo tezav. Kaj zdaj pa kar naenkrat jebejo za to ali kaj? Tehnicnega imam cez en mesec in me prav zanima kako se bo to izteklo.

:wink: Žrtvuj se za nas, pa poskusi srečo na tehničnem. :lol:
Hecam se malo....
Slika

Uporabniški avatar
mmiki
Novinec

Napisal/-a mmiki Ne mar 30, 2003 12:13 pm

:) Ja, bomo videli kako bo kaj. Tehnicnega moram naredit do 23.aprila. Bomo videli, kako bo kaj.. DO sedaj se nisem imel problemov. Upam da jih tudi v prihodnje ne bo. Bom sporocil kako se je izteklo, ko bo mimo.

Miki

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Ne mar 30, 2003 5:56 pm

Mmiki, folk hod skozi tehnicne s clioti z *odstranenimi* katalizatorji, vzmetmi brez papirjev, presirokimi gumami, vsem moznim spojlerji in dodatka... skratka z zelo starimi in nevarnimi avtomobili. Ce fuknem na homologiranju, bo pizdarija, to oblubm :evil: :twisted:

p.s. minil je 1 teden odkar sem se prijavil pa se niso obvestil roka...
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov