Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
pat
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

En k...............rac pa zavarovalnice

Napisal/-a pat Po maj 09, 2005 5:36 pm

Začnemo lepo počasi..Prejšno sredo sem imel nesrečo avto star 8 dni razbil škode cca 3,5mil.krivo je bilo nasprotno vozilo. in grem jaz že v četrtek lepo prijavit škodo na zavarovalnico, v petek so šli avto pogledat popisat škodo in to je to, rekli so naj pridem danes po spisek...jaz lepo pridem čakam 15 min...me pokličejo in reče možakar ja to bo treba zdej 3tedne do 1 mesca počakat da dobimo policijski zapisnik jaz njemu rečem ne me j.... pa ne more tuk to trajat pol mi še reče se bomo pol odločil kaj bomo z avtom naredil al bo totall....al se bo popravljal aja že v štartu povem da v primeru da je totalka sam tablce ko daste gor na avto vam 8% vrednosti odbijejo in to znese od 7 mil... bliz 600 000 sit.Mu rečem al dobim kakšen nadomesten avto ker avto mam pisan na podjetje in jaz ne morem delat...ja mi nimamo kej...
Aja pa avto je bil ponaročilu in je dobavni rok 6 mesecev in zdej nej človek bo 2 meseca brez avtomobila brez avtomobila ne morem it do strank kar pomeni izpad prometa pri meni cca:12-14 mil...
Da jim ....je...be mat....Ko je denar za pobrat ni nobenga problema ko je pa za dat pa veliki problemi...So rekl ja če bi vsakem dal nadomesten avto bi bile pa dražje premije....Že tko kot pravna oseba plačaš 20% več...
Je delat treba.....

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Po maj 09, 2005 5:54 pm

Zakaj pa ti lepo ne greš do njegovega šefa in mu razložiš kulturno svojo zagato, če ne zapali, podjdi do šefa od tega šefa in tako naprej - nekdo normalen se bo pojavil, vsaj po mojih izkušnjah. Druače avto zgubi vrednost 8% že ko daš tablice gor? -A ni bilo tako da je nek 30 dni rok ali nekaj takega da ti komplet povrnejo vrednost vozila v primeru totalke ali kraje? :roll: -Kera zavarovalnica je to?
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Stane H.
Nov uporabnik

Napisal/-a Stane H. Po maj 09, 2005 5:57 pm

Zgleda da imamo vsi iste probleme! Kar vztrajen bodi! 8)

Uporabniški avatar
mišel
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a mišel Po maj 09, 2005 6:07 pm

Stane H. je napisal/-a:Zgleda da imamo vsi iste probleme! Kar vztrajen bodi! 8)

ja ma res,jim moraš samo težit, da jim boš ti šou na k..ac ;)

Uporabniški avatar
pat
Nov uporabnik

Napisal/-a pat Po maj 09, 2005 6:57 pm

Triglav!!!
Ma bom težil k norc!! Jutri grem do odvetnika, da vidim na čem sem!
Je delat treba.....

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Stalni uporabnik

Napisal/-a _BiStRi_ Po maj 09, 2005 7:06 pm

Se mi je kar zdelo da je triglav, lej policijski zapisnik oni dobijo v roku parih dni, preveri na policijski postaji!!!!!!In ko boš imel info,da ga imajo jim morš it težit.

To je standard otepanje triglava, do zavarovance, mev sm pred leti podobno reč, sam težit morš pa bo!!!!Odvetnik pa ni slaba ideja!

L.P Bistri...
555

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Po maj 09, 2005 7:09 pm

Čej je totalka ti morejo dat točno tolko ku piše na računu :!: To je dokler avto ni star 11 mescow ;)

Uporabniški avatar
pat
Nov uporabnik

Napisal/-a pat To maj 10, 2005 6:00 pm

Ali mi lahko kdo pove kako je v primeru Totalke. Ali razbitina ostane tebi in jo moraš potem sam prodati al kako!!!Ali ti izplačajo celo odškodnino?
Je delat treba.....

TiLeNkO
Novinec

Kraj: zASAvJe - Lj.

Napisal/-a TiLeNkO To maj 10, 2005 6:07 pm

odvisno kako se zmeniš oz. kako ponudbo ti da zavarovalnica?
Slika

Clueless
Nov uporabnik

Re: En k...............rac pa zavarovalnice

Napisal/-a Clueless Sr maj 11, 2005 7:13 pm

pat je napisal/-a:Začnemo lepo počasi..Prejšno sredo sem imel nesrečo avto star 8 dni razbil škode cca 3,5mil.krivo je bilo nasprotno vozilo. in grem jaz že v četrtek lepo prijavit škodo na zavarovalnico, v petek so šli avto pogledat popisat škodo in to je to, rekli so naj pridem danes po spisek...jaz lepo pridem čakam 15 min...me pokličejo in reče možakar ja to bo treba zdej 3tedne do 1 mesca počakat da dobimo policijski zapisnik jaz njemu rečem ne me j.... pa ne more tuk to trajat pol mi še reče se bomo pol odločil kaj bomo z avtom naredil al bo totall....al se bo popravljal aja že v štartu povem da v primeru da je totalka sam tablce ko daste gor na avto vam 8% vrednosti odbijejo in to znese od 7 mil... bliz 600 000 sit.Mu rečem al dobim kakšen nadomesten avto ker avto mam pisan na podjetje in jaz ne morem delat...ja mi nimamo kej...
Aja pa avto je bil ponaročilu in je dobavni rok 6 mesecev in zdej nej človek bo 2 meseca brez avtomobila brez avtomobila ne morem it do strank kar pomeni izpad prometa pri meni cca:12-14 mil...
Da jim ....je...be mat....Ko je denar za pobrat ni nobenga problema ko je pa za dat pa veliki problemi...So rekl ja če bi vsakem dal nadomesten avto bi bile pa dražje premije....Že tko kot pravna oseba plačaš 20% več...

Welcome to the exclusive little club. Joke.

Nasvet iz prve roke - bodi ekstremno siten in vestno zbiraj dokumentacijo. Če ne boš, te bodo zaje..... Že za poplačilo stvarne materialne škode jim ni mar, o nadomestilu za izgubljen čas, živce, dohodke... pa tudi nočejo nič slišati. Bojni posvet pri kakšnem odvetniku bo torej kvečjemu koristna zadeva.
Policijski zapisnik sem jim jaz priskrbel kar sam (so ga kapsi založili in jim je bilo potem treba malce greniti življenje...WTF).
Razbitin načeloma ne odkupujejo - ampak če je avto "zanimiv" bodo mrhovinarji itak takoj na kupu. Potem moraš samo paziti, da ne boš preveč popustil pri ceni.

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Sr maj 11, 2005 7:37 pm

Odvetnika in tozit cimprej, nimas kaj :x

Kateri avto imas :?:

Uporabniški avatar
pat
Nov uporabnik

Napisal/-a pat Sr maj 11, 2005 7:52 pm

passat
Je delat treba.....

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Sr maj 11, 2005 8:29 pm

pat je napisal/-a:passat

A. Sem zato vprasal, ker si se enkrat na forumu zanimal za BMW...

Uporabniški avatar
pat
Nov uporabnik

Napisal/-a pat To jun 07, 2005 4:58 pm

Vglavnem po 1 mesecu tečnarije vsaj 7 obiskov na zavarovalnici so mi danes ponudili poravnavo .Ko sem videl znesek me je skor na rit vrglo!!!
Predračun za popravilo je bil 4.500.000 sit. Nov avto malo manj ko 7mil.
Tako da so rekli da bo totalka in mi dajo v poravnavi 2.800.000 sit.
Kaj nej jaz s tem denarjem ..na porscheju mi dajo za mojga 2.200.000 sitin to vse skup nanese 5mil.kje je pa še skor 2mil.jih ni, avto je bil star 8 dni imel 800km.Tok na vrednosti pa spet ni izgubil pol pa še ta fora da na zavarovalnici DDV od avtomobila odbijejo kako je to možno sej ti ko avto kupiš DDV plačaš in si ga ne moreš nikjer odbit!!
Človek sploh ne ve več kaj naredit!! Druzga kot v tožbo mi tako ne preostane!
Je delat treba.....

Raptor
Novinec

Napisal/-a Raptor Sr jun 08, 2005 9:36 am

v tozbo pa do konca....povrnit ti morajo prvotno stanje ce ti priznajo totalko naj ti kupijo nov avto....avto je bil dobesedno nov...
ce imas avto na podjetje in je to edini avto podjetja ti 100% pripada nadomestni avto....
Drgac pa mal pej do doktorja rec da te kej boli, oz kaj te boli da bruhas 'ce' itd pa bos na koncu se kaksen 05 - 1 miljoncek dobu...

mislim pa da ce se avto ne da popravt mas pravico zahtevat novega....

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Stalni uporabnik

Napisal/-a _BiStRi_ Sr jun 08, 2005 9:47 am

V triglavu so nategovalčki prve klase!!!Jst nočem met z njimi nikoli več, popolnoma nič.

Iztož jih u nulo, mislm take svinjarije, ki se jih pa oni spravjo, to je pa čist preveč :roll: Sepravi po njihovi logiki, če bi bil avto star eno leto, bi ti njim mogu plačat škodo in ne oni tebi :D :D :D :D ......če so tole naračunal za osem dni :P

L.p Bistri...
555

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Sr jun 08, 2005 9:58 am

Mal manjka, pa dam tole debato na prvo stran portala...
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Ares
Novinec

Napisal/-a Ares Sr jun 08, 2005 10:08 am

Ma sam bejžte stran od Triglava ljudje!

Jaz tud enkrat par let ko mel kreš, jaz nič kriv.. pa mi kao ocenili avto..hudo.. pa jim prinesel izpis iz origanalnih delov pa blo ene 350.000 sit oni pa mi priznali ene 150.000 sit.. ma daj.

Pol začel ja pa ni nov avto.. pa koji falus me to briga.. ko sem plačal zavarovnanje sem plačal celega, nč cneje ker kao ni nov avto..

Pol priznam postal primitiven :oops: in vse tm poslal v falus in neki drugega namutil in pol drug leto tkoj k drugi zavarovalnici.

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix Sr jun 08, 2005 10:19 am

_BiStRi_ je napisal/-a:V triglavu so nategovalčki prve klase!!!Jst nočem met z njimi nikoli več, popolnoma nič.

Iztož jih u nulo, mislm take svinjarije, ki se jih pa oni spravjo, to je pa čist preveč :roll: Sepravi po njihovi logiki, če bi bil avto star eno leto, bi ti njim mogu plačat škodo in ne oni tebi :D :D :D :D ......če so tole naračunal za osem dni :P

L.p Bistri...

Cuj, puba, tak ti bom reko:
A mislis, da je na drugih kaj drugace? Od kod pa mislis, da imajo zavarovalnice milijarde dobička?

Tebi pat pa svetujem, da gres na mobisux, v forum zavarovalnistvo in za nasvet vprasas uporabnika Cifra al 04186 al nekak tak ima nick. On dela na eni in ve vse.
Sicer pa se najprej pritozi na ponujeno poravnavo. Prvic sam, drugic z odvetnikom.
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

Uporabniški avatar
Borcix
Novinec

Kraj: Prekmurec v Ljubljani

Napisal/-a Borcix Sr jun 08, 2005 10:25 am

Tolko o tem, da je Triglav the best. Mislim da je bila enkrat debata na temo zavarovalnice pa sem mel občutek, da bi nekateri dali ledvico za to zavarovalnico (tolko so jo hvalili). Saj je vse lepo in prav, dokler ne pride do izplačila.
Je mel kolega tudi samo pizdarije s Triglavom. On je pa mel nesrečo z motorjem, mu je skoraj odtrgalo roko pa mu je triglav nudil 3% invalidnost, Merkur 30% in Slovenika 27%. Zdaj po devetih letih je komaj dobil denar od triglava.

Taq da jaz nikoli nebom mel nix z triglavom ;)

LP

Borcix
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost