Pepo25 je napisal/-a:Imaš dve možnosti: Prva je ta, da z očetom naredita darilno pogodbo, kar je cenejše kot kupoprodajna (napišeta da je avto vreden 99000SIT in plačaš davek mislim da 1500SIT). Pri tem pa moraš vedeti, da če ima oče že avto registriran na sebe, ne more za drugi avto uveljaviti -50% bonifikacije!!!
Druga možnost je pa ta da avto ostane pisan na tebe, samo registracijo plača oče na njegovo bonifikacijo (to se da narediti), seveda samo, če oče že nima na sebe registriranega vozila.
Bonifikacija se z očeta na sina da prenesti!
Obe variante sem že izkusil...
Pepo25 je napisal/-a:Imaš dve možnosti: Prva je ta, da z očetom naredita darilno pogodbo, kar je cenejše kot kupoprodajna (napišeta da je avto vreden 99000SIT in plačaš davek mislim da 1500SIT). Pri tem pa moraš vedeti, da če ima oče že avto registriran na sebe, ne more za drugi avto uveljaviti -50% bonifikacije!!!
Druga možnost je pa ta da avto ostane pisan na tebe, samo registracijo plača oče na njegovo bonifikacijo (to se da narediti), seveda samo, če oče že nima na sebe registriranega vozila.
Bonifikacija se z očeta na sina da prenesti!
Obe variante sem že izkusil...
neyc je napisal/-a:no pa je ratalo, pri ZM so rekli ja,...![]()
![]()
dj_em je napisal/-a:ej eno vprašanje oče ima na sebi 2 avtomobila.... men bi pa rad enga dal...
kako to zdej najceneje narest.....
rabm pa nujno ker je tehnični že narjen...
gre se za fiat tipo....
tko da bom pol jest bil lastnik avta....
kaj je treba vse poštimat
dj_em je napisal/-a:baje da se plača davek pri kupoprodajni pogodbi...
tko da bi jest naredu darilo pogodbo ker se davka ne plača... nove tablce bi mel itd...
pač vse na novo kot da bi kupil nov avto sam da mi ga oče podari pač...
drugač je to to več al manj
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov