Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

strudl
Nov uporabnik

kaj preverijo na tehničnem

Napisal/-a strudl Po jun 19, 2006 8:59 am

Ker je moj avto že precej zdelan, me zanima če mi lahko kdo pove , katere vse točke na avtomobilu preverijo na tehničnem.

A preverjajo svetilnost luči, roke za kolesa, ročno...

Da vidim če se mi sploh splača popravljat.

Uporabniški avatar
gemo
Novinec

Napisal/-a gemo Po jun 19, 2006 9:05 am

:roll: Halo kaj peljes prvic avto na tehnicnega???
Seveda pregledajo vse kar si napisal in pa se kaj zraven,kot npr: rocna,bremze,avspuh... in se bi lahko nasteval! Tako da ti kar popravi vse kar mas uniceno ;) ! Pa en lep pozdrav

strudl
Nov uporabnik

Napisal/-a strudl Po jun 19, 2006 9:16 am

jah...pač prvič na tehničnem...

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P Po jun 19, 2006 9:26 am

Preverijo komplet zavore, včasih tut profil na gumah, avspuh, končnike, luči komplet, volan, pa še bi lahko našteval. Če nimaš kej od tega naštetega porihtanga raj ne hodit na tehničnega.

lost1
Novinec

Napisal/-a lost1 Po jun 19, 2006 9:27 am

Na brzino kaj preverijo

luci - višino
zmigovce
luci zadaj
stop lampe
lucka tablice
prednje zavore
zadnje zavore
ročno zavoro
obrabljenost gum
izpuh ce je kje počen
preverjio pline (emisije)
ce kej nimas homologirano (spojler,feltne,...) ti znajo tezit

Seveda je vse odvisno od delavca,lahko ti par stvari od tega nebo delalo,pa ti nebo nic tezil ( recimo meni je ravno crknila stop lampa,pa ni nic sikal ampak sem samo potem zamenjal jo doma).

Drugace ce te pa skrbi prevec,pa najdi koga ki ima veze :D

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Po jun 19, 2006 9:34 am

lost1 je napisal/-a:Na brzino kaj preverijo

luci - višino
zmigovce
luci zadaj
stop lampe
lucka tablice
prednje zavore
zadnje zavore
ročno zavoro
obrabljenost gum
izpuh ce je kje počen
preverjio pline (emisije)
ce kej nimas homologirano (spojler,feltne,...) ti znajo tezit

Seveda je vse odvisno od delavca,lahko ti par stvari od tega nebo delalo,pa ti nebo nic tezil ( recimo meni je ravno crknila stop lampa,pa ni nic sikal ampak sem samo potem zamenjal jo doma).

Drugace ce te pa skrbi prevec,pa najdi koga ki ima veze :D

Pozabil si še :
hupo
luft na rokah, končnikih...
brisalce

strudl
Nov uporabnik

Napisal/-a strudl Po jun 19, 2006 9:39 am

No uglavnem najbol me zanima tole...
glede luči, steklo je z notranje čist porumenelo, tako da je svetilnost bol v k...
Pol mam pa še probleme z rokami-amortizacijo. Če zapeljem čez kako železnico al pa kako neravno površino, strese avto kot da mam kvadratna kolesa.

maccek_21
Uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a maccek_21 Po jun 19, 2006 9:39 am

ja kr velik stvari ja.....men recimo zadnji brisalec ni delal pa se je pametnga delal

pol šp. filter itak ni homologiran pa je bil spet pameten kako me bojo hmal policaji ustavl in kazni pisal.....

lahko pa da naletiš na kakega ki mu bo žena dala prejšno noč pa bo mal bolše volje ;)
Fantje so avtomobili: če ne paziš si pod njimi!

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Po jun 19, 2006 9:46 am

Odvisno tud kam greš. Recimo v Grosuplju ne merijo svetilnosti luči ampak sam pogledajo, če delajo.

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Po jun 19, 2006 10:56 am

Kolker vem preverjajo tudi montizerje .

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Po jun 19, 2006 12:45 pm

lahko pa greš ti tudi na preventivnega, pa ti zastonj nardijo pregled avta, pa boš videl, kaj ni O.K.!
Slika

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Napisal/-a Walker_P Po jun 19, 2006 12:54 pm

zupi13 je napisal/-a:lahko pa greš ti tudi na preventivnega, pa ti zastonj nardijo pregled avta, pa boš videl, kaj ni O.K.!

Že ja, samo pa ne pregledajo tko kot bi moral in ti reče vse je vredu, pa se še enkrat okol zapeleš, pa prideš notr, pa reče to je fuč, pa našteva naprej. Preventivni preglede je bol tak-tak, js osebn bi se na preventivni pregled odpeljal raje do kakšnega mehanika, ki mu zaupam.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Re: kaj preverijo na tehničnem

Napisal/-a sonček Po jun 19, 2006 10:49 pm

strudl je napisal/-a:Ker je moj avto že precej zdelan, me zanima če mi lahko kdo pove , katere vse točke na avtomobilu preverijo na tehničnem.

Pa ne pozabt na opremo, posebaj še komplet žarnic,rezervna guma,stanje vozila fotr je pred letom mel favoritko in je bila že tako gnila da se ni dalo vrat zaprt samo s silo pa poln lukn je blo pač ni šla več čez tehnični.

No če pa imaš star avto ti ga pa pomoje še manj gledajo, jest sem pelov golfa 2 na tehnični preveru je bremze,roke,končnike,ročno,ter izpušne pline in mimgrede še sprednje luči če so delale to je pa tud vse bog ne daj da bi vse po točkah pregledoval ker bi se že po 5 točki ugotovil, da ni izpraven avto sam da se ga znebi....najbolje pa da pelješ na obrobje mest ne na lpp ker komplicirajo.

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Po jun 19, 2006 11:31 pm

Walker_P je napisal/-a:
zupi13 je napisal/-a:lahko pa greš ti tudi na preventivnega, pa ti zastonj nardijo pregled avta, pa boš videl, kaj ni O.K.!

Že ja, samo pa ne pregledajo tko kot bi moral in ti reče vse je vredu, pa se še enkrat okol zapeleš, pa prideš notr, pa reče to je fuč, pa našteva naprej. Preventivni preglede je bol tak-tak, js osebn bi se na preventivni pregled odpeljal raje do kakšnega mehanika, ki mu zaupam.

To so natolcevanja. Mogoče odvisno od podjetja ... drgač so pa te preventivne tehnične preglede naredili ravno zato, da se potem ne komplicira pri pravem-plačanem pregledu.
Kdor ima preventivni pregled, sigurno ne bo tako delal kot ti praviš ...

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Napisal/-a Walker_P To jun 20, 2006 6:29 am

milankregar je napisal/-a:
Walker_P je napisal/-a:

To so natolcevanja. Mogoče odvisno od podjetja ... drgač so pa te preventivne tehnične preglede naredili ravno zato, da se potem ne komplicira pri pravem-plačanem pregledu.

Morm priznat, da je mene osebn tole doletel, ampak se ne sekiram, ker tam kamor sm hodil na tehničnega se tko al tko ve da dobesedno j....o folk v glavo, in sm zamenjal firmo, pa je bla stvar rešena. Podajam tudi možnost da je to ena izmed firm, ti to počne, in navsezadnje mogoče tudi edina.

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 To jun 20, 2006 6:52 am

Walker_P je napisal/-a:
milankregar je napisal/-a:
Walker_P je napisal/-a:

Morm priznat, da je mene osebn tole doletel, ampak se ne sekiram, ker tam kamor sm hodil na tehničnega se tko al tko ve da dobesedno j....o folk v glavo, in sm zamenjal firmo, pa je bla stvar rešena. Podajam tudi možnost da je to ena izmed firm, ti to počne, in navsezadnje mogoče tudi edina.

AMZS Šempeter v Savinjski dolini....
prijazni in ustrežljivi zaposleni (vsaj na špuri)
Slika

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Re: kaj preverijo na tehničnem

Napisal/-a soso To jun 20, 2006 7:26 am

strudl je napisal/-a:Ker je moj avto že precej zdelan, me zanima če mi lahko kdo pove , katere vse točke na avtomobilu preverijo na tehničnem.

Strudl poslal sem ti ZS! LP
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B To jun 20, 2006 8:01 am

O madona, kam pa vi hodite na tehnicne, da so tko zajebani.. Jaz ga peljem vedno na AMZS v Kranju, na Zlato polje, pa zapeljem not, preveri bremze na valarjih, rocno, preveri izpusne pline, zapelje na kanal, spodaj na hitro pregleda podvozje (10 sec in je fertik) in mi da potrdilo da sem uspesno opravil.. Avto je letnik 98 in ni ravno nov, tak da.. :D To, in nic vec mi ni preveril ze odkar imam avto..
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Pe okt 20, 2006 7:58 am

maccek_21 je napisal/-a:ja kr velik stvari ja.....men recimo zadnji brisalec ni delal pa se je pametnga delal

lahko pa da naletiš na kakega ki mu bo žena dala prejšno noč pa bo mal bolše volje ;)

No včeraj, se pravi 19. oktober sem bil na tehničnem tam pri BTC-ju. Ne bom omenjal firme, ker jim nočem delat reklamo. Pridem tja in ena petka pred mano. So jo dal samo na test za bremze in luči mu je preveril. In to je bilo to! Mene pa seveda na pline, zavore, zračnost krmilnega sistema, podvozje, luči,........ da ne bom vsega našteval. Tip je v kanalu še nekaj po podvozju tolkel, meni se je pa kar mešalo!!! Pride ven in zahteva da mu pokažem še obvezno opremo. :shock: No, odprem prtljažnik in tip se zapiči v prvo pomoč, da je kao rabljena, čeprav ni bila nikoli, samo tista ovojna folija ji fali, ker je bila natrgana, pa sem jo dol vzel. Tipo teži in teži...... Sem ga poslal v pi#!@do in ga vprašal če imajo za vsak avto drugačen postopek pregleda... Me čudno gleda in mu dam mali namig za petkico pred menoj. Je začel malo jeclat, potem se je pa umiril. Sicer pa je z avtom vse ok, pa je star 13 let.

Sej ne rečem, tam sem zato da mi pove če je z avtom tehnično vse uredu, ampak da me zaradi manjkajočega ovoja na prvi pomoči drka v glavo..... to je pa višek. Sicer pa me od včeraj naprej skrbi, ker sem videl kako nekateri opravijo tehničnega preko vez in poznanstev...... Brez veze!
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Pepo25
Novinec

Napisal/-a Pepo25 Pe okt 20, 2006 9:36 am

Sj avto mora biti brezhiben ne zaradi unih tipov na tehničnem, ki bi lahko težil ampak zaradi nas samih! Eni sam študirajo kak bodo pršli čez tehničnega, pa da bojo čimmanjši stroški, ne pomislijo pa na to da z neizpravnim avtom ogrožajo sebe in druge v prometu...
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost