mene je zavarovanej za nijho 636 118km prislo tocno 153eur. Iz ocetove triglav police sem prenesel na motor 50% popusta potem so mi pa dali se 50% komercialnega popusta da tudi ce motor sredi leta odjavis ne dobis denarja nazaj se pravi ce povzemem:
celotno zavarovanje je 146k - 50% = 73k - 50% = 36500sit od 152e:)
to je to
No, popolnoma točne informacije so sledeče:
Ugodnosti trenutno nudi le ZM d.d.
1. V kolikor imate osebni avto zavarovan na ZM d.d.:
- bonus na avtu med 0% in 30% = bonus na motorju 30% + popust*
- bonus na avtu med 35% in 50% = bonus na motorju enak kot na avtu + popust*
* popust= do tega popusta ste upravičenim če se ob odjavo motrja odpoveste povračilu neizkoriščenega dela premije ( 50% v kolikor ste člani kluba, oziroma 40% v kolikor niste član nobenega kluba)
V praksi to pomeni, da ob optimalni varianti plačate: 500€ letne premija - 250€(50% bonusa) - 125€ (50% popust) = za plačilo 125€ po domače - premijo za dejansko 3 mesece, torej se splača odpovedati povračilu ob odjavi vsakemu, ki ima motor registriran več kot tri mesece.
2. V kolikor imate osebni avto zavarovan na kakšni drugi zavarovalnici:
- ne glede na višino bonusa na avtomobilu, dobite na motor 30% bonus + popust* (isto kot zgoraj)
3. Bonus se iz AO police prenaša na kasko v isti višini.
Upam, da sem vam zadevo razložila kolikor toliko razumljivo in ne preveč strokovno.
To splošno veljavno na vseh poslovalnicah, pooblaščenih agencijah in pri zastopnikih ZM d.d. !!! Ker pa vemo, kako deluje trg, bodo v kratkem sledile tudi ostale zavarovalnice.
http://www.motosvet.com/izpis.php?cid=3141
michelin je napisal/-a:Cash:na avtu imam 50% bonitete imam skuter ,ki bo za registrirat julija
kot praviš mi pri avtu ostane 50% ,za skuter pa tudi dobim 50%
lani sem plačau 16.000sit ,letos 8.000sit preračunano v eure ,če to drži je enostavno super![]()
![]()
Toyota boy je napisal/-a:michelin je napisal/-a:Cash:na avtu imam 50% bonitete imam skuter ,ki bo za registrirat julija
kot praviš mi pri avtu ostane 50% ,za skuter pa tudi dobim 50%
lani sem plačau 16.000sit ,letos 8.000sit preračunano v eure ,če to drži je enostavno super![]()
![]()
Ja pr men je blo tko. Sj sm biu tut sam presenečen ampak tko je. LP
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov