Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

geni g
Nov uporabnik

Kraj: dolina

izpit za traktor

Napisal/-a geni g Pe nov 30, 2007 4:53 pm

živjo

koliko stane izpit za traktor

milanphilips
Nov uporabnik

za izpit

Napisal/-a milanphilips Po dec 31, 2007 9:52 pm

letos sem
ga naredu nek na gorenskem blizu naklega biotehnična fakulteta 100 eurou pa srečno vožnjo

Uporabniški avatar
bjakof
Nov uporabnik

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a bjakof So feb 16, 2008 1:17 pm

Izpit te pride okoli 100eur , samo cpp moraš met narejene da ga dvigneš ..ni ti pa treba opravljati vožnje,samo neka predavanja.

darkday
Nov uporabnik

Kraj: Beltinci

Napisal/-a darkday So feb 16, 2008 1:30 pm

bok če imaš že izpit za avto moraš samo opraviti varnost pri delu. ponavadi se varnost pri delu opravlja na kmetijskih šolah(kjer je tudi pogoj v prvem letniku izpit za traktor)
LP

Uporabniški avatar
alesdrolec
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a alesdrolec So feb 16, 2008 2:59 pm

darkday je napisal/-a:bok če imaš že izpit za avto moraš samo opraviti varnost pri delu. ponavadi se varnost pri delu opravlja na kmetijskih šolah(kjer je tudi pogoj v prvem letniku izpit za traktor)
LP

kukr jest vem je blo včasih tko!!
tko k je blo č si za kamjon naredu si dubu zravn še za avto!

če se motm! se ne branm novih informacij! :D

lp Aleš

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh So feb 16, 2008 5:09 pm

Ne, tega pa že kar en lep čas ni, da bi šel delat za tovornjak in dobil zraven gratis za avto. Pred 4 leti, ko sem jaz delal, ni bilo več tega.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
bjakof
Nov uporabnik

Napisal/-a bjakof So feb 16, 2008 7:53 pm

Sedaj je če že imaš izpit , samo narediš še predavanja varno delo s traktorjem in ga dvigneš...pride te pa okoli 100eur..

Uporabniški avatar
alesdrolec
Uporabnik

Napisal/-a alesdrolec So feb 16, 2008 8:57 pm

sebaveh je napisal/-a:Ne, tega pa že kar en lep čas ni, da bi šel delat za tovornjak in dobil zraven gratis za avto. Pred 4 leti, ko sem jaz delal, ni bilo več tega.

ja sej to vem sm napisu d je blo včasih tko! poudarek je na včasih!:(

bjakof je napisal/-a:Sedaj je če že imaš izpit , samo narediš še predavanja varno delo s traktorjem in ga dvigneš...pride te pa okoli 100eur..

za to pa nism biv zihr hvala ;)

milanphilips
Nov uporabnik

Napisal/-a milanphilips So mar 08, 2008 6:47 pm

kaj ste pametni .to maš predavanja po par dni vmes maš vožnjo z trahtorjem in pa pripeto prikolico nato maš pa še izpit z 30 uprašanji.

Uporabniški avatar
Kukec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kukec So mar 08, 2008 7:41 pm

jaz tudi mislim da je vožnja potrebna, saj po mariboru dostikrat srečam traktor z podaljšano kabino in L tablo, pa prikolico ma tut včasih priklopljeno...

Uporabniški avatar
alesdrolec
Uporabnik

Napisal/-a alesdrolec So mar 08, 2008 7:55 pm

vožnja je obvezna! sosed je lansk let delu izpit! na biotehnični v kranju! pa je mel neki ur vožnje! cpp...

Uporabniški avatar
bjakof
Nov uporabnik

Napisal/-a bjakof So mar 08, 2008 8:20 pm

Jaz sem ga delal lanjsko leto maja in ga nisem mogel dvignit dokler nisem naredil izpita za avto.Vožnje pa nismo rabili delat ,predavanja smo imeli pa en dan in na koncu še zagovor...Zdaj ga je pa šel delat en kolega pa ima narejene cpp za motor 125 in ga je lahko dvignil..

Uporabniški avatar
alesdrolec
Uporabnik

Napisal/-a alesdrolec So mar 08, 2008 8:24 pm

moj sosed nima niti izpita za motor!
k je 16 let star! pač minimalno za izpit za traktor in je mel neki ur vožnje...

border_
Novinec

Napisal/-a border_ Pe mar 13, 2009 10:06 am

Ojla

imam A in B kategorijo.

jaz sem klical za izpit za traktor in so mi rekli da neka predavanja in na koncu en izzy izpit kr na avtosoli... CENA 160 eur. Drago?

Katero kategorijo moras imeti, da se ti F kar prizna?

-------------------------------------------------------------------
ZAKON:
(13) V kategorijo F spadajo traktorji in traktorski priklopniki. Dovoljenje za vožnjo vozil te kategorije vključuje tudi dovoljenje za vožnjo vozil kategorije G.
(14) V kategorijo G spadajo delovni stroji in motokultivatorji.

– za vozila kategorije F, katerih konstrukijsko določena hitrost ne presega 40 km/h 15 let;
– za vozila kategorije F, katerih konstrukijsko določena hitrost presega 40 km/h 18 let;

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Pe mar 13, 2009 1:00 pm

men so rekl da je b kategorija dost. je pa poceni če je samo 160€ pr nas v litiji že en let nabirajo folk za izpit pa je cena od 200 do 230€. s kje pa si border?

border_
Novinec

Napisal/-a border_ Pe mar 13, 2009 4:52 pm

Slovenska bistrica 155 eur za F kategorijo (ce ima ze B)
Slovenska konjice 160 eur za F kategorijo (ce ima ze B)

Ja sj se bom kr prjavu za ponedeljek... 8)

Uporabniški avatar
ijuvan
Novinec

Kraj: SG

Napisal/-a ijuvan Pe mar 13, 2009 6:18 pm

Lani (julija ali avgusta) še ni bilo treba vozit, če si imel izpit za B kategorijo. Imeli smo pa dvakrat predavanje, in drugič smo že pisali. Precej lahka vprašanja. Padla sta samo dva.
Če pa nimaš izpita za avto, pa moraš vozit (9. ura je že lahko izpitna). Je pa tudi lanska informacija - s prve roke.
Delal sem ga v Slovenj Gradcu na relaxu, stalo je pa mislim da okoli 150€.

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Pe mar 13, 2009 8:45 pm

To so tečaji varstva pri delu, sicer res enostavna stvar, če znaš vsaj malo logično razmišljat.
Mimogrede, so ti vprašalniki o varstvu pri delu še vedno napisani s pisavo pisalnega stroja? :D
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
ijuvan
Novinec

Kraj: SG

Napisal/-a ijuvan Pe mar 13, 2009 10:41 pm

sebaveh je napisal/-a:To so tečaji varstva pri delu, sicer res enostavna stvar, če znaš vsaj malo logično razmišljat.
Mimogrede, so ti vprašalniki o varstvu pri delu še vedno napisani s pisavo pisalnega stroja? :D

Lani so še bili. In najdaljši odgovori so pravilni, le pri enem so enako dolgi. Koliko stopinj je 100% klanec, ali pa ravno obratno :lol: Dvema je celo uspelo past na izpitu. Predavanja so tudi bila poglavja zase. Govoril nam je o raznoraznih, bolj zanimivih nesrečah. In prvič smo imeli predavanje v spominski sobi Titota, ker je bila sedmina, in nismo bili v delu gostilne, ki je temu namenjena. Noro :lol:
Mimogrede, predavatelj je rekel, da bo čez nekaj časa treba vozit v vsakem primeru (tudi če imaš izpit B-kategorije).

border_
Novinec

Napisal/-a border_ To mar 17, 2009 8:59 am

Evo naredil... in sem traktorist... 8)

Res je... zadeva je taskna... da je tadolgi odgovor pravilen... niso pa vsi tadolgi vedno pravilni... tam od 16 naprej so vsi enaki in moras premisliti kaj bos obkrozil... tako da ce je instruktor nesramen lahko mimogrede pades... saj lahko imas samo dva narobe.

Drugace pa je zadeva taksna s 1.aprilom 2009 (baje ni sala), se bo zadeva podrazila za 100 % (se pravi iz 160 eur na prek 300 eur), saj je Ministrstvo spremenilo zakon in se mora vse nekaj posebej belezit in to stane.
Obvezna voznja, neglede na predhodno kategorijo pa od 1.sepet dalje na nekaksnih poligonih, ki jih gradijo za traktoriste po vsej sloveniji, takrat pa bo cena se VISJAAAAAA :shock: .... ker bo treba se posebej voznjo placat. :?
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost