Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Zakaj se zavarovanje plačuje glede na moč?

Napisal/-a Blinder Ne dec 23, 2007 11:13 pm

Zivjo,

Po kateri logiki se za mocnejse avte placa vecjo zavarovanje? Zakaj je to tako?
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Ne dec 23, 2007 11:30 pm

Da kasirajo.
Nekako mislim, da ne naredijo tisti z 250km nič več totalk kot pa tisti s 60km. Pač zavarovalnice porazdelijo tveganje.
Sploh ta meja za najvišji razred je za lase privlečena. Modne smernice gredo v smer da iz leta v leto rastejo kilowati v vseh segmentih ;) Malce bi se lahko prilagodili in malce spremenili te razrede na nove standarde.

ps: če že po KW bi bilo precej bolj fer tako da bi recimo KW množili z neko osnovo (osnova bi bila pač neka cifra v EUR). Tako bi, če že po KW, dobili neko bolj prilagodljivo cifro. Ne pa sedaj ko je med par KW razlike lahko tudi za par 100EUR :roll:

Uporabniški avatar
Bosko001
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a Bosko001 Po dec 24, 2007 8:34 am

Kako imajo to rešeno drugt po evropi?
Slika

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R Po dec 24, 2007 9:13 am

Čist simple, močnejši kot je avto večjo potencialno škodo lahko povzroči, močnejši kot je, dražji je --> dražje zavarovanje.
RiDe hArD

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Po dec 24, 2007 9:20 am

R 34 GT-R je napisal/-a:Čist simple, močnejši kot je avto večjo potencialno škodo lahko povzroči, močnejši kot je, dražji je --> dražje zavarovanje.

+ močnejši kot je prej se bo zabil, šipkejši kot je ....

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k Po dec 24, 2007 9:34 am

samo da drugje maš določeno ceno za kW, in ne prnas od do, saj je kar nekaj avtomobilov, kateri za las presegajo določen razred.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Po dec 24, 2007 9:40 am

blind3k je napisal/-a:samo da drugje maš določeno ceno za kW, in ne prnas od do, saj je kar nekaj avtomobilov, kateri za las presegajo določen razred.

ja to je res, ampak moraš vedet, da so pa tud nekateri, ki za las ne presegajo meje, kot naprimer moj

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k Po dec 24, 2007 10:23 am

saj bi ti naprej plačeval normalno. Moralo bi se določiti točno ceno za 1kW in bi bilo najbol pravično.

Mighi
Nov uporabnik

Kraj: KP

Napisal/-a Mighi Po dec 24, 2007 11:41 am

Jst pa mislim, da je treba udarit po večjih, močnejših, dražjih avtomobilih, saj avtomatsko kurijo več goriva, več onesnažujejo in po mojem tudi delajo pizdarij po cesti (zdaj mulci nimajo več jugecev da divjajo po cestah).

S tem se nas tudi destimulira da kupujemo močne avte in se npr kot jaz odločamo za . bolj varčne 1,6 namesto 2,0 motorje.

Sej za noramlno vožnjo ne rabiš 3.0 V6 mašine...

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a LudiLimun Po dec 24, 2007 11:48 am

SAVINJCAN je napisal/-a:
blind3k je napisal/-a:samo da drugje maš določeno ceno za kW, in ne prnas od do, saj je kar nekaj avtomobilov, kateri za las presegajo določen razred.

ja to je res, ampak moraš vedet, da so pa tud nekateri, ki za las ne presegajo meje, kot naprimer moj

treba je tudi vedeti, da tvoj in še marsikateri avto za las ne presega meje ravno zaradi take politike. v nasprotnem primeru bi dotični motor razvil večjo moč :)

če bi veljala cena za 1kW, bi potem za močnejši avtomobil plačal zavarovanje glih tolk k za nov avto. se pa strinjam, da je treba te zavarovalne razrede malo dvigniti, ker danes praktično katerikoli nov avto kupiš, si v zadnjih 3 razredih. kater avto pa še pade v razred do 30kW, al pa do 40, celo 50 je že zlo bosa (še posebej k hoče usak klimo met, pol so pa nesreče - ampak to ni za v to temo)

LP

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a LudiLimun Po dec 24, 2007 11:51 am

Mighi je napisal/-a:Jst pa mislim, da je treba udarit po večjih, močnejših, dražjih avtomobilih, saj avtomatsko kurijo več goriva, več onesnažujejo in po mojem tudi delajo pizdarij po cesti (zdaj mulci nimajo več jugecev da divjajo po cestah).

S tem se nas tudi destimulira da kupujemo močne avte in se npr kot jaz odločamo za . bolj varčne 1,6 namesto 2,0 motorje.

Sej za noramlno vožnjo ne rabiš 3.0 V6 mašine...

vse lepo in prav, ampak jugec je onesnaževal velik bl, kukr dons katerakoli "ogromna" mašina :idea: pa tudi med 1.6 in 2.0 mašino ni prou velike razlike v porabi

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po dec 24, 2007 12:05 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:
R 34 GT-R je napisal/-a:Čist simple, močnejši kot je avto večjo potencialno škodo lahko povzroči, močnejši kot je, dražji je --> dražje zavarovanje.

+ močnejši kot je prej se bo zabil, šipkejši kot je ....

Močnejši kot je, dražji so kosi za popravilo....se mi zdi, da je to prvo vodilo.

Razrede bi pa lahko zvišali, res.

Uporabniški avatar
Bawc
Novinec

Kraj: Podgora

Napisal/-a Bawc Po dec 24, 2007 12:58 pm

Močnejši avti majo skoraj vedno tudi boljše zavore od šibkejših, boljše vozne lastnosti, medtem ko so omejitve hitrosti za vse enake. Če hočem met močan avto ga moram plačat, na zavarovanju pa še enkrat, peljem se lahko po AC pa ravno toliko kot nekdo z 1.0 mašino. Sem za to, da se to ukine in se sestavi nov sistem.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po dec 24, 2007 1:08 pm

Bawc je napisal/-a:Močnejši avti majo skoraj vedno tudi boljše zavore od šibkejših, boljše vozne lastnosti, medtem ko so omejitve hitrosti za vse enake. Če hočem met močan avto ga moram plačat, na zavarovanju pa še enkrat, peljem se lahko po AC pa ravno toliko kot nekdo z 1.0 mašino. Sem za to, da se to ukine in se sestavi nov sistem.

Sam, da se ne boste čudil potem, ko boste za 1.0 mlinček plačevali skoraj enako kot za 6.0 mašino....in ne toliko malo ampak toliko več.

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Kraj: OBALA

Napisal/-a _Pancho_ Po dec 24, 2007 1:48 pm

Pošteno bi bilo razmerje kw/kg!
Včasih vozim hitro, včasih pa počas

Uporabniški avatar
Deacon Squeeze
Novinec

Kraj: Jesenice

Napisal/-a Deacon Squeeze Po dec 24, 2007 1:55 pm

FBR je napisal/-a:
Bawc je napisal/-a:Močnejši avti majo skoraj vedno tudi boljše zavore od šibkejših, boljše vozne lastnosti, medtem ko so omejitve hitrosti za vse enake. Če hočem met močan avto ga moram plačat, na zavarovanju pa še enkrat, peljem se lahko po AC pa ravno toliko kot nekdo z 1.0 mašino. Sem za to, da se to ukine in se sestavi nov sistem.

Sam, da se ne boste čudil potem, ko boste za 1.0 mlinček plačevali skoraj enako kot za 6.0 mašino....in ne toliko malo ampak toliko več.

mogl bi bit tko, da bi za 6.0 mašino plačevali tok kot za 1.0...ne tok velik,ampak tok manj :D

Uporabniški avatar
L Kappa
Nov uporabnik

Napisal/-a L Kappa Po dec 24, 2007 4:03 pm

Sem danes podaljšal za eno leto :

2.4 20V, 129kW :
AO podvojena vrednost,
AO+,
delni kasko: stekla, luči, nalet živali in parking,
asistenca +,
cestni sklad,
žig v prometno ;
Skupaj 704,91 €

Se mi niti pod razno ni zdelo veliko.

LP

edit : 50% bonusa
Zadnjič spremenil L Kappa, dne Po dec 24, 2007 6:09 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Salieri
Stalni uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Salieri Po dec 24, 2007 4:09 pm

lahko smo kar zadovoljni glede na to kako imamo to pri nas porihtano, če gledaš druge države, sploh nemčijo zadnje čase precej pipa ne tem področju (kolko enih zahtev, pogojev, ....)
Slika

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Po dec 24, 2007 4:14 pm

L Kappa je napisal/-a:Sem danes podaljšal za eno leto :

2.4 20V, 129kW :
AO podvojena vrednost,
AO+,
delni kasko: stekla, luči, nalet živali in parking,
asistenca +,
cestni sklad,
žig v prometno ;
Skupaj 704,91 €

Se mi niti pod razno ni zdelo veliko.

LP

ni drago, sam moraš gledat koliko maš popusta. jaz imam že 5 let izpit pa mam -15%. krneki. to se tok počasi nabira da ni res. pa nikol nobene nesreče nisem imel.

Petersilj
Novinec

Napisal/-a Petersilj Po dec 24, 2007 5:16 pm

Preprosto. Obstaja močan korelacijski faktor med močjo avtomobila in njegovo ceno. Govorim za nove avtomobile.
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost