Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

xbox
Nov uporabnik

zavarovalnica maribor - popusti - pomoč!

Napisal/-a xbox Sr mar 05, 2008 9:50 pm

Ima kdo zavarovan avto pri Zav. M. z 50% bonusom in še zraven tega dobi dodatne popuste in v koliki višini? Namreč naš agent vztrajno trdi da se to ne da nič dobit. Imamo pa pri njih zavarovane 3 avte( 2 od tega z 50%),motor (50% bonusa),hišo, 1 življensko zav. in poslovne prostore. Koliko sem razbral iz foruma bi se naj tudi dalo dobit na en avto bonus 50%, pri katerem je trenutno bonusa 20% ali vsaj vsakoletni popust v sorazmernem deležu do 50% bonusa... Ima kdo konkretne izkušnje in če bi morda na vsa ta zavarovanja dala kakšna druga zavarovalnica dodatne popuste in bonus?

Uporabniški avatar
Daewoo
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a Daewoo Sr mar 05, 2008 10:14 pm

Isto pri nas, trije avti + motor, pa o kakem dodatnem popustu nočejo niti slišat :?

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Sr mar 05, 2008 11:40 pm

Pri nas imamo zavarovano pri njih 3 hiše, eno gospodarsko poslopje, en tovorni avto, 3 osebne, en kombi in 2 traktorja.
Popust: 0 %
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

xbox
Nov uporabnik

Napisal/-a xbox Če mar 06, 2008 10:32 am

zanimivo kako se obnašajo pri ZM, očitno bo treba it drugam zavarovat... Kolega ima pri Adriaticu zavarovana dva stanovanja in avto. Ima 50% bonitete na osnovno+kasko in dobi še dodatnih 15% popusta na kasko in 5% na obvezno... Tako da bo treba it malo okoli povprašat za ponudbe še drugje očitno.

Uniqe
Novinec

Napisal/-a Uniqe Če mar 06, 2008 10:39 am

Pri nas imamo pri Triglavu zavarovano hišo, avto in eno živlenjsko zavarovanje. Zase sem za prvo registracijo avtomobila takoj dobil 50% popusta.

Uporabniški avatar
Brouky
Uporabnik

Kraj: the biggest street in sevnica

Napisal/-a Brouky Če mar 06, 2008 10:40 am

mislim da je to vse odvisno od zastopnika...vsaj ponavadi... ;)
Hyundai accent 1.3LS supercharged with my heavy leg :P

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Če mar 06, 2008 11:44 am

Pri triglavu imamo zavarovano dve hiše, 3 avte, pa vsakič na polici agent pripiše še popust na stalnost, pa gotovinski popust... vsega skupaj okoli 15%.
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
-=davor=-
Novinec

Kraj: Ptuj - Slovenske Gorice

Napisal/-a -=davor=- Če mar 06, 2008 12:55 pm

avto imam zavarovan pri Triglavu ... zakaj?

Sicer je edino kaj imam pri njih, ampak botra ima pri Triglavu zavarovano: hišo celo družino + 2 sinova kot športnika, 5 avtov, 2 tovornjaka, podjetje, delavce in mogoče še kaj...

zaradi tega ima nešteto popustov, takojšen 50% bonus, popust na stalnost, popust na paket....

in mi je svetovala, da naj jaz tudi grem k triglavu :P

Moj oče ima avto zavarovan pri ZM in plačuje skoraj 100€ več kot sem jaz pri triglavu za isti paket (ista kategorija avtomobila, enake kombinacije)

zato me hitro ne vidijo več pri ZM
SlikaSlika

denyto
Nov uporabnik

Napisal/-a denyto Če mar 06, 2008 1:09 pm

Me zanima kako boste zadovoljni z Triglavom , ko boste doživeli prometno nesrečo, avto po možnosti zabili v totalko in poškodovali sebe. Triglav vam bo ponudil minimalno odskodnino za avto, za ogled cenilca jih boste morali prosit, obravanavali vas ne bodo tako kot takrat ko ste sklenli zavarovanje.
Pa poglejte si malo kakšne stvari imate zavarovane pri Zm in kakšne pri Triglavu v kombinacijah.Edina prednost, ki jjo ima Triglav, je kombinacija za stekla in žaromete, kjer imate neomejeno škodnih primerov, pri zm pa samo 3.

Tako da mene odkar sem imel škodni primer ne vidijo več na Triglavu.

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Če mar 06, 2008 1:52 pm

denyto je napisal/-a:Me zanima kako boste zadovoljni z Triglavom , ko boste doživeli prometno nesrečo, avto po možnosti zabili v totalko in poškodovali sebe. Triglav vam bo ponudil minimalno odskodnino za avto, za ogled cenilca jih boste morali prosit, obravanavali vas ne bodo tako kot takrat ko ste sklenli zavarovanje.
Pa poglejte si malo kakšne stvari imate zavarovane pri Zm in kakšne pri Triglavu v kombinacijah.Edina prednost, ki jjo ima Triglav, je kombinacija za stekla in žaromete, kjer imate neomejeno škodnih primerov, pri zm pa samo 3.

No, jest sem bil že "priden" in sem zaradi svoje bedarije uveljavljal kasko. Prišel tja, izpolnil papirje, šel na cenitven trak, spisali dokumentacijo vse brez najmanjših zapletov. Vse skupaj je trajalo manj kot 1 uro. Zavarovalnica Triglav seveda.
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
burka
Stalni uporabnik

Kraj: Zasavje

Napisal/-a burka Če mar 13, 2008 6:50 pm

denyto je napisal/-a:Me zanima kako boste zadovoljni z Triglavom , ko boste doživeli prometno nesrečo, avto po možnosti zabili v totalko in poškodovali sebe. Triglav vam bo ponudil minimalno odskodnino za avto, za ogled cenilca jih boste morali prosit, obravanavali vas ne bodo tako kot takrat ko ste sklenli zavarovanje.

Denyto se pridruzujem tebi! Julija mi potece registracija (avta itak ne bom naprej registriral - se po prometni vec ne splaca). Sem pa tudi jaz prosil ko norec za cenilca.....

Uporabniški avatar
medicincko
Nov uporabnik

Napisal/-a medicincko To maj 20, 2008 3:12 pm

Ali je mogoče s strani agenta ozr "ponudnika" to, da ti pri osnovnem zavarovanju da dodatni popust :?:

Nekaj sem jih vprašal, vsi so odločno rekli NE :?
Slika

Uporabniški avatar
TDI freak
Novinec

Kraj: okolica Celja

Napisal/-a TDI freak To maj 20, 2008 4:16 pm

Tut js sm nezadovoljen z triglavom, imamo pri njih zavarovano vse: hiša, gospodarsko poslopje, 4 traktorji, 3 avti, nezgodno zavarovanje, dodatno zavarovanje,...Pa mi pri zavarovanju da agent 7% popusta na stalnost in paket.Katastrofa.

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec To maj 20, 2008 4:18 pm

mislim, da so vse zavarovalnice enakeo prijazne in ritolizne, ko vas nagovarjajo in prepričujejo, da je pri njih vse naj, ko pa je potrebno dobiti to ali ono, potem se poizkušajo distancirati vsi in vedno poizkušajo najti nekakšen izgovor. tako kaj je in kaj ni najboljše je veliko ?

Uporabniški avatar
GUFY
Nov uporabnik

Napisal/-a GUFY Sr maj 28, 2008 7:44 pm

Sam sem zavarovalni agent in delam za več zavarovalnic, tako da vem kakšne so kaj razlike med njimi. Pa gremo lepo po vrsti:

Zavarovalnica Triglav ima pri obveznem zavarovanju pri večjih kilovatih nad 100, kar precej nižjo ceno od ostalih zavarovalnic in se tukaj splača zavarovati, je pa njihova pomanjklivost, ker nimajo odkupa prve škode, kot to ponujajo skoraj vse druge zavarovalnice.
Pri kasko zavarovanju pa je velika težava, če uveljevljate vandalizem, saj pri tem izgubite bonus (3 premijske razreda) in pa spet nimajo odkupa prav škode kot to ponuja konkurenca.

Zavarovalnica Maribor ima pri obveznem zavarovanju možnost odkupa prev škode ina pa 55% bonus, zavarovaje je malce dražje kot pri Triglavu ampak pri eni škodi ne izgubiš nič bonusa ( če seveda plačaš odkup prve škode)
Pri kasko zavarovanju pri vandalizmu ni izgube bonusa kot pri triglavu in pa tudi tukaj je možnost odkupa prve škode.

Zavarovalnica Generali ima pri obvezmnem zavarovanju iste pogoje kot Zav. MB in pa malo ugodnejšo ceno, če ste stari voznik (vozniški izpit nad 20 let) in pa zelo poceni doplačilo za AO+
Pri kasko zavarovanju se pa tukaj vse neha, saj imajo neke svoje lestvice o rizičnosti avtomobilov in tako lahko kasko VW za 40000 EUR, stane tudi do 20 %več kot za kasko za Citroen za 40000 EUR, pa še pri škodah cenilci cenijo precej v korist zavarovanice (slabo za nas uporabnike)

Jaz osebno imam avto obvezno zavarovan pri Generali (lansko leto so zastonj dajali ABC kartice) kasko zavarovanje pa pri Zav.MB.

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a rhino Sr maj 28, 2008 7:59 pm

GUFY je napisal/-a:Jaz osebno imam avto obvezno zavarovan pri Generali (lansko leto so zastonj dajali ABC kartice) kasko zavarovanje pa pri Zav.MB.

Verjetno so si jih med seboj agenti kar razdelili pa svojim znancem itd...Ker jaz nisem dobil nobene ABC kartice :? :roll:

Uporabniški avatar
GUFY
Nov uporabnik

Napisal/-a GUFY Sr maj 28, 2008 9:05 pm

rhino je napisal/-a:
GUFY je napisal/-a:Jaz osebno imam avto obvezno zavarovan pri Generali (lansko leto so zastonj dajali ABC kartice) kasko zavarovanje pa pri Zav.MB.

Verjetno so si jih med seboj agenti kar razdelili pa svojim znancem itd...Ker jaz nisem dobil nobene ABC kartice :? :roll:

So tri možnosti ali si registriral na AMZS ali kakšnih podobnih tehničnih pregledih ali je avto ragistriran na pravno osebo ali pa imaš enostavno slabega zavarovalnega agenta. Je pa res da akcija ni trajala celo leto, če se dobro spomnim cca 3 mesece.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So maj 31, 2008 11:10 pm

MAh ne vem no kaj bi reku..... sam imam oba avta pi zavarovalnici triglav in do sedaj še nobenih problemov. Sam sem imel letos nesrečo v kateri nisem bil povzročitelj....povzročitelj ima zavarovan avtomobil pri isti zavarovalnici. Izpolnila sma evro obrazec,šel k cenilcu ocenil škodo in me napotil h kleparju. Pri kleparju je bila ugotovljena še naknadna škoda (posoda za vitrex,panhardov drog...), prišel cenilec h kleparju in spet nobenih blemov....na zapisniku niti limita ni bilo napisanega. Torej teoretično bi lahko cena popravila presegla ceno vozila pa ne bi bilo problemov....

Sodelavec pa je kmalu za mano imel nesrečo....on je pri ZM povzročitelj pa pri triglavu.....pojavli so se problemi.... kot prvo so mu ocenli avto totalko in ponudli smešno nizki znesek poleg tega je cenilec na blef napisal limit popravila..... ko pa jim je zagrozil z odvetnikom pa se je zadeva obrnila.......
iz teh primerov bi lahk sklepal da če sta oba pri isti zavarovalnici ni težav....če pa sta povzročitelj in oškodovanec iz različnih zavarovalnic, pa nastopijo težave....

Je pa res da mi za šipo kr naprej tečnarijo s popravilom....ne pa z menjavo....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
GUFY
Nov uporabnik

Napisal/-a GUFY Po jun 02, 2008 7:18 pm

lisko je napisal/-a:MAh ne vem no kaj bi reku..... sam imam oba avta pi zavarovalnici triglav in do sedaj še nobenih problemov. Sam sem imel letos nesrečo v kateri nisem bil povzročitelj....povzročitelj ima zavarovan avtomobil pri isti zavarovalnici. Izpolnila sma evro obrazec,šel k cenilcu ocenil škodo in me napotil h kleparju. Pri kleparju je bila ugotovljena še naknadna škoda (posoda za vitrex,panhardov drog...), prišel cenilec h kleparju in spet nobenih blemov....na zapisniku niti limita ni bilo napisanega. Torej teoretično bi lahko cena popravila presegla ceno vozila pa ne bi bilo problemov....

Sodelavec pa je kmalu za mano imel nesrečo....on je pri ZM povzročitelj pa pri triglavu.....pojavli so se problemi.... kot prvo so mu ocenli avto totalko in ponudli smešno nizki znesek poleg tega je cenilec na blef napisal limit popravila..... ko pa jim je zagrozil z odvetnikom pa se je zadeva obrnila.......
iz teh primerov bi lahk sklepal da če sta oba pri isti zavarovalnici ni težav....če pa sta povzročitelj in oškodovanec iz različnih zavarovalnic, pa nastopijo težave....

Je pa res da mi za šipo kr naprej tečnarijo s popravilom....ne pa z menjavo....

V obeh primerih je imel povzročitel avto zavarovan na zavarovalnici Triglav in pri njih je bil narejen cenilni zapisnik, nevem pa zakaj se je cenilec v drugem primeru tako odločil, vsekakor pa gre tukaj bolj za "muhe" cenilcev na Zav. Triglav kot kaj drugega. Je pa treba vedati, da si dva škodna primera nista enaka in ne gre primerjati dveh raličnih škodnih dogodkov med sabo!
Če sta povzročitelj in oškodovanec iz različnih zavarovalnic, se z njima ravna popolnoma enako kot, če sta iz iste zavarovalnice, tukaj razlik nebi smelo biti.

Mare2
Nov uporabnik

Napisal/-a Mare2 To jun 03, 2008 9:03 am

GUFY je napisal/-a:
Zavarovalnica Generali ima ... ... in pa zelo poceni doplačilo za AO+

Čudi me, da si spregledal, da ima Generali pri AO+ tudi precej nižjo zavarovalno vsoto. :)

Če kupuješ poceni, vsaj poglej, kaj kupiš.
popust
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost