Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Počena šajba-kasko?

Napisal/-a fare Ne jun 29, 2008 7:41 pm

Zdravo,
danes sem med vožnjo dobil kar konkreten kamen v vetrobransko steklo.
Šajba je kar počila oz. na mestu udarca je luknjica in par razpok dolgih do 5 cm.
Zanima me če bi rabil policijo klicat al grem kar cenilcu in kak je sploh postopek mam pa polni kasko pri ZM.
lp, hvala, ;)

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Ne jun 29, 2008 7:50 pm

Samo na zavarovalnico in to je to. Policija s kamenčki nima nobene veze, ker to ni nesreča z večjo materialno škodo oz. poškodovanimi.

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a Zois Ne jun 29, 2008 10:04 pm

Jap,k cenilcu pa tam izpolniš papirje,cenilec poslika razpoko pa ti svetuje monterja šip,ali pa si ga že prej sam najdi
Slika pugi.si

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM Ne jun 29, 2008 10:22 pm

Tam te bodo vprašali če so bli policaji zraven, oz. če si jih klical in kateri so bli. Tvoj odgovor:
"Ni jih blo ker se razpoka ni takoj videla"

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Ne jun 29, 2008 10:40 pm

FireSTORM je napisal/-a:Tam te bodo vprašali če so bli policaji zraven, oz. če si jih klical in kateri so bli. Tvoj odgovor:
Pa toti zavarovalničarji so za pobit. Kaj naj na AC kličem policijo in prav me zanima kdaj bi prisli, jaz pa na 30 stopinj C jajčke pečem.grrrrrrrrrrrrrrrrrrr!

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Ne jun 29, 2008 10:43 pm

nerabiš policije,pač pojdi do cenilca in ti bo povedal kako in kaj
pač napisal boš kako je do tega prišlo,on bo zadevo poslikal,potem se pa zmenita kje boš šipo menjal,podpišeš še neke papirje in to je to.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Ne jun 29, 2008 11:17 pm

Ne rabiš policajev za to, kot tudi ne, če zlomiš ogledalo.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Ne jun 29, 2008 11:35 pm

Ker je bilo na avtocesti bi lahko tožil DARS zato, ker cesta ni bil ščiščena. Ampak v tem primeru bi moral klicati policijo.

Če pa imaš kasko greš pa na verovškovo na carglas in ti tam vse poštimajo - zmenijo se pa sami potem z zavarovalnico - pa še dobr jo nategnejo.

Kako jo nategnejo?
Ko sem jih klical za šipo za moj avto je bila cena 129 evrov + montaža 30 evrov. Ker pa sem imel zavarovane šipe, so se oni menili z zavarovalnico in iz zavarovalnice sem dobil potem obvestilo, da so jim plačali 260 evrov, 220 za šipo in 40 za delo. Tko da so jih u bistvu za 91 evrov nategnil pri šipi in 10 pri delu.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal Po jun 30, 2008 12:49 am

pozdravljeni!

Naj ponovno omenim, da za nobeno škodo NI potrebna policija, vse dokler ne pride do telesnih poškodb! Pa naj bo to šipa ogledalo ali celi avto! Sem pred kratkim naredil totalko, pa je šel cenilec čez ene 3-4dni si ogledat škodo na lico mesta (avtomobil je parkiran pri lastniku ograje), pa so mi brez vprašanj ocenili škodo za luči in stekla, kar je tudi bilo zavarovano. Edino kar sem moral obkrožiti in je imelo zraven zvezdico je:
"ali je bil v krvi voznika prisoten alkohol ali katere druge opojne substance?"
in
"ali je bil kdo od udeležencev nesreče poškodovan ali ubit?"

Tako, da se nič bat, kar na cenilni center zavarovalnice.

lp, Aleš.
Slika

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Po jun 30, 2008 5:31 am

Čudno, meni piše, da je obvezno potrebno poklicati policijo (na zavarovalni polici).

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Po jun 30, 2008 8:19 am

Spet vsak svojo zgodbo govori...

Za konkreten primer ti iz prve roke povem (delam v avtoparku, in se s tem ubadam po parkrat na mesec), da peljes avto k cenilcu, izpolnis zahtevek o prijavi skode, fotokopirajo ti voznisko dovoljenje in prometno dovoljenje, prav tako prilozijo kopijo police, nakar ti gre skoda iz kombinacije J, kar pomeni da se kaska ne dotikajo.

LP
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
boklavdi
Nov uporabnik

Napisal/-a boklavdi Po jun 30, 2008 11:30 am

Ma ne bluzite,...
imel sem enak primer ravno v petek,...pa sem vse uredil v urici in pol....

zapelji se na zavarovalnico Triglav (v kolikor imaš tam zavarovano), stopi do okenčka 26 (če se prav spominjam), izpolni formular,...potem dobiš žeton in avto zapelješ v garažo k cenilcu,....ki zadevo enkrat slika in sprinta papirje za serviserja ("napotnico")...
vse je začinjeno z dobršno mero programskih problemčkov (ravno v teh dneh cenilci menjavajo programsko opremo) in imajo kar nekaj problemov (birokratsko-tehničnih).

Aja,...policaje pa tokrat le pozabi.

lpB

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Napisal/-a FireSTORM Po jun 30, 2008 12:17 pm

fare je napisal/-a:
FireSTORM je napisal/-a:Tam te bodo vprašali če so bli policaji zraven, oz. če si jih klical in kateri so bli. Tvoj odgovor:
Pa toti zavarovalničarji so za pobit. Kaj naj na AC kličem policijo in prav me zanima kdaj bi prisli, jaz pa na 30 stopinj C jajčke pečem.grrrrrrrrrrrrrrrrrrr!

Ni jih treba, samo vprašali te 100% bodo. No to je mene cenilec vprašal, če sem klical ko mi je tudi kamen uletel v šipo, pa sem rekel da nisem klical, ker se je samo malo slišalo kako je počilo, za videt ni bilo pa nič, sploh pa pri 130 nisem mel časa pregledovat šipe če je cela.
Sploh pa mi je kamen priletel v skrajni levi rob, tam ko je še steklo črno in se od znotraj nikakor ne vidi, šele drugo jutro sem videl fajno rožico čez mojo stran.

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Napisal/-a FireSTORM Po jun 30, 2008 12:19 pm

hribko je napisal/-a:nerabiš policije,pač pojdi do cenilca in ti bo povedal kako in kaj
pač napisal boš kako je do tega prišlo,on bo zadevo poslikal,potem se pa zmenita kje boš šipo menjal,podpišeš še neke papirje in to je to.

Tudi to ni res.
Nihče me nikoli ni vprašal kje bom menjal šipo, pa kaj ga briga tudi?
Avto postavil svojemu mehaniku, papir v roke, in drugi dan šel po njega. Kaj pa njihi briga pa če ti bo baka menjavala šipo.

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Po jun 30, 2008 12:33 pm

v mariboru je že celo kar nekaj AH, ki lahko delajo cenitve za stekla (ZM), postopek traja kolikor dolgo rešuješ formular, torej ti rešuješ, trgovec ta čas že poslika in rešiš v 10minutah, šipo pa menjaš kjer hočeš.

Te Ah ziher majo pogodbo: Ferk (nissan), porsche maribor,...

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Po jun 30, 2008 12:52 pm

Evo ravno danes sem bil na Poršeju na Šentiljski v MB in cenilec - cenilec je mimogrede tip ki ima roke črne od hlevskega gnoja in prav rdečkasta lička od vinčka(pa ne da imam kaj proti kmetom) to je metaforicno napisano - mi začne tudi razlagati kak mi grejo premijski razredi kak se mi ne splača kak bom mogel odbitno plačat kak je postopek kompliciran itd. Čisto gotov sem bil, Zakaj pa imam full kasko?
Že od prej imam slabe izkšnje z njim in ga ne morem niti videti.
Jutri grem spet tja in bom če je treba tako štalo naredil da ... :evil: :!:
;)

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Po jun 30, 2008 1:24 pm

fare je napisal/-a:Evo ravno danes sem bil na Poršeju na Šentiljski v MB in cenilec - cenilec je mimogrede tip ki ima roke črne od hlevskega gnoja in prav rdečkasta lička od vinčka(pa ne da imam kaj proti kmetom) to je metaforicno napisano - mi začne tudi razlagati kak mi grejo premijski razredi kak se mi ne splača kak bom mogel odbitno plačat kak je postopek kompliciran itd. Čisto gotov sem bil, Zakaj pa imam full kasko?
Že od prej imam slabe izkšnje z njim in ga ne morem niti videti.
Jutri grem spet tja in bom če je treba tako štalo naredil da ... :evil: :!:
;)

ali imaš dodatno plačan DELNI kasko - stekla?
če ga imaš bo popravilo brezplačno

če ga nimaš, plačaš odbitno franšizo in padeš za 3 razrede
podpis

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Po jun 30, 2008 1:29 pm

točno tak, če maš J plačan se nimaš kaj bat, niti te nimajo pravice zasliševat kak pa zakaj, če rečeš da si prdno pa je počlo jih more bolet k ;)

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Po jun 30, 2008 2:04 pm

To mi nebo jasno nikoli, zakaj ne placate te odbitne fransize pri zavarovanju...
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Po jun 30, 2008 5:16 pm

Čudno, meni piše, da je obvezno potrebno poklicati policijo (na zavarovalni polici).

men piše da je potrebna prijava policiji ob kaznivem dejanju. ne smatram kamenčka za kaznivo dejanje. sm pa pri Adriaticu, mogoče teb kej drugač piše....
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov