Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

povrnitev vinjete?

Napisal/-a SAVINJCAN Pe jul 25, 2008 8:42 pm

5 min nazaj sem v garaži počil sprednje steklo zaradi svoje neumnosti, ker sem dalaj gor pa dol srednje ogledalo :)

kako najbolje, da naredim, da bo čimveč preko zavarovalnice? :P

avto imam zavarovan tudi kasko ampak nimam nobene takšne kombinacije najbrž, ki bi mi to krila. ali naj zdaj zavarujem stekla in potem čez čas koristim?

kako pa naj storim glede vinjete?
Zadnjič spremenil SAVINJCAN, dne Pe avg 22, 2008 4:19 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW Pe jul 25, 2008 9:05 pm

Če nimaš zavarovanih stekl, je bolše da to čimprej storiš =)

Za vinjeto pa moreš met tisti listek,...
Slika

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Pe jul 25, 2008 9:13 pm

Če imaš polni kasko, potem imaš zavarovana stekla, ampak ti gre bonifikacija na AK (razen, če imaš odkup prve škode), pa še odbitno franšizo plačaš (razen, če imaš brez).

Če imaš delni kasko, potem ne izgubiš nobene bonifikacije, pa tudi odbitne franšize najbrž nimaš.

Lahko imaš pa polni in delni kasko, kar pa je še najboljša kombinacija. :lol:

Vinjeta? Upam, da imaš še shranjen račun oziroma odrezek od nje. Če nimaš, potem ne bo nič s povračilom.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Pe jul 25, 2008 9:22 pm

MatejW je napisal/-a:Če nimaš zavarovanih stekl, je bolše da to čimprej storiš =)

kako je potem z bonifikacijo?

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Napisal/-a MatejW Pe jul 25, 2008 10:03 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:
MatejW je napisal/-a:Če nimaš zavarovanih stekl, je bolše da to čimprej storiš =)

f.taunus je napisal/-a:Če imaš polni kasko, potem imaš zavarovana stekla, ampak ti gre bonifikacija na AK (razen, če imaš odkup prve škode), pa še odbitno franšizo plačaš (razen, če imaš brez).

Če imaš delni kasko, potem ne izgubiš nobene bonifikacije, pa tudi odbitne franšize najbrž nimaš.

;)
Slika

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Pe jul 25, 2008 10:25 pm

MatejW je napisal/-a:
SAVINJCAN je napisal/-a:

f.taunus je napisal/-a:Če imaš polni kasko, potem imaš zavarovana stekla, ampak ti gre bonifikacija na AK (razen, če imaš odkup prve škode), pa še odbitno franšizo plačaš (razen, če imaš brez).

;)

stekla bi doplačal pri osnovnem zato sprašujem

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Napisal/-a MatejW Pe jul 25, 2008 10:35 pm

Kolko vem ostane bonifikacija, tak da ne padeš v višji razred...
Slika

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a kaWsk Pe jul 25, 2008 10:51 pm

ob zavarovanju delnega kaska oz. kaska gre ponavadi agent do tvojega avtomobila in prečekira stanje...
EJ6

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Pe jul 25, 2008 11:18 pm

Ok za vinjeto je pa tak:

- če ti ni problem enostavno strgaj iz počene šipe vinjeto in se zapelji do sedeža Darsa. Stopi noter, povej da bi menjal vinjeto za vinjeto z istim datumom in boš izpolnil obrazec, dobil nadomestno, ki bo zluknjana na isti datum kot je bila stara

- če ti je predaleč (Gornji Grad ni blizu), se pač ne vozi po stranskih cestah do Darsa in zapravlaj za bencin ampak pošlji po pošti

- torej kupi novo vinjeto, staro strgaj dol iz šipe, potem pa na Dars pošlji obrazec, ki si ga sprintaš na njihovi strani (evo ga tukaj) in daš poleg tega v kuverto lepo strgano vinjeto, račun oz fotokopijo računa delavnice, ki ti je menjala steklo, ter odrezek NOVE vinjete (ki ti ga tudi potem VRNEJO)

Sam sem naročen v torek za zamenjavo in bom potem tudi v praksi videl kako bo to izvedeno ker so pač na Darsu tolk nesposobni, da na mail z najmanj 10 konkretnimi vprašanji odgovorijo tako, da mi nič ne povedo. In ker se ti npr. ne splača vozit v Lj na sedež pa direktno menjati vinjeto, moreš kupit novo, oni pa ti povrnejo delež in si na zgubi :evil: Pač so naredili eno stvar sebi v korist, da so prisilili, da kupiš to polletno vinjeto ki ti bo po novem (če si staro kupil 1.7.2008, novo pa 1.8.2008) veljala mesec več, za to dobiš povrnjeno določeno manj denarja (kupiš novo oni tebi 30 eur, ker pač ti velja en mesec dlje whateva). Letna pa ti tako ali tako velja potem od decembra dalje in si v ponovni zgubi.. ah krnekaj..

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN So jul 26, 2008 6:07 am

Doche je napisal/-a:Ok za vinjeto je pa tak:

- če ti ni problem enostavno strgaj iz počene šipe vinjeto in se zapelji do sedeža Darsa. Stopi noter, povej da bi menjal vinjeto za vinjeto z istim datumom in boš izpolnil obrazec, dobil nadomestno, ki bo zluknjana na isti datum kot je bila stara

- če ti je predaleč (Gornji Grad ni blizu), se pač ne vozi po stranskih cestah do Darsa in zapravlaj za bencin ampak pošlji po pošti

- torej kupi novo vinjeto, staro strgaj dol iz šipe, potem pa na Dars pošlji obrazec, ki si ga sprintaš na njihovi strani (evo ga tukaj) in daš poleg tega v kuverto lepo strgano vinjeto, račun oz fotokopijo računa delavnice, ki ti je menjala steklo, ter odrezek NOVE vinjete (ki ti ga tudi potem VRNEJO)

Sam sem naročen v torek za zamenjavo in bom potem tudi v praksi videl kako bo to izvedeno ker so pač na Darsu tolk nesposobni, da na mail z najmanj 10 konkretnimi vprašanji odgovorijo tako, da mi nič ne povedo. In ker se ti npr. ne splača vozit v Lj na sedež pa direktno menjati vinjeto, moreš kupit novo, oni pa ti povrnejo delež in si na zgubi :evil: Pač so naredili eno stvar sebi v korist, da so prisilili, da kupiš to polletno vinjeto ki ti bo po novem (če si staro kupil 1.7.2008, novo pa 1.8.2008) veljala mesec več, za to dobiš povrnjeno določeno manj denarja (kupiš novo oni tebi 30 eur, ker pač ti velja en mesec dlje whateva). Letna pa ti tako ali tako velja potem od decembra dalje in si v ponovni zgubi.. ah krnekaj..

potem to pomeni, da od stare ne rabim računa in ostanka nalepke? namreč vrgel sem v smeti :P ali je možno, da je to uporabno od druge vinjete?

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Napisal/-a Doche So jul 26, 2008 8:57 am

Ne sej od stare potrebujejo samo datum od/do je bila veljavna. Pač potrudi se pri trganju, da je toliko ne poškoduješ, da bo še vedno viden datum veljavnosti. Računa in tiste nalepke poleg ne rabiš RAZEN če jo boš tolk strgal, da nebo vidno do kdaj je bila veljavna :D

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So jul 26, 2008 9:17 am

Če uveljavljaš po polnem kasku ti gre bonifikacija...

Stekla so ponavadi zavarovana posebej, in to ni noben delni kasko, ampak je KOMBINACIJA (d,e,...) .... TUKAJ ni bonus malus sistema!!!!!

----------------------------------------------------
Informativno (copy-paste Adriatic-Slovenica)

Kombinacija D

Zavarovalnica krije:

* Neposredno škodo, ki nastane zaradi razbitja ali poškodovanja standardno vgrajenega stekla, razen svetlobnih teles in vzvratnih ogledal (tudi obratovalna škoda);
* Neposredno škodo, ki nastane na motornem vozilu z neposrednim naletom oz. trkom v živali.

Kombinacija E

Zavarovalnica krije:

* Neposredno škodo, ki nastane zaradi razbitja ali poškodovanja standardno vgrajenega stekla, svetlobnih teles in vzvratnih ogledal (tudi obratovalna škoda);
* Neposredno škodo, ki nastane na motornem vozilu z neposrednim naletom oz. trkom v živali.

Možne pa so še:

Kombinacija H

Zavarovalnica krije:

* Neposredno škodo, ki nastane zaradi poškodovanja ali uničenja pravilno parkiranega osebnega vozila in ki jo je z neposrednim dotikom povzročilo drugo neznano motorno vozilo (škoda na parkirišču);
* Neposredno škodo zaradi strešnih snežnih gmot in ledenih sveč ali ledenih tvorb, ki padejo s streh stavb na pravilno parkirano vozilo.

Kombinacija J

Zavarovalnica krije:

* Neposredno škodo, ki nastane zaradi razbitja ali poškodovanja svetlobnih teles in vzvratnih ogledal (tudi obratovalna škoda).

Te kombinacije so različne od zav. do zav. ... ...Večinoma so drugje ločene kombinacije za nesreče z živali, medtem ko so v tem primeru združene s stekli...

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Napisal/-a f.taunus So jul 26, 2008 10:04 am

FBR je napisal/-a:Stekla so ponavadi zavarovana posebej, in to ni noben delni kasko, ampak je KOMBINACIJA (d,e,...) .... TUKAJ ni bonus malus sistema!!!!!

To je ravno delni kasko ... stekla pa pri polnem+delnem kasku niso zavarovana posebej, ampak še dodatno.

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Napisal/-a f.taunus So jul 26, 2008 10:09 am

kaWsk je napisal/-a:ob zavarovanju delnega kaska oz. kaska gre ponavadi agent do tvojega avtomobila in prečekira stanje...

V tem času po neurjih, je celo potrebno vozila slikati, če se stranka naknadno odloča za zavarovanje kaska.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So jul 26, 2008 11:12 am

f.taunus je napisal/-a:
FBR je napisal/-a:Stekla so ponavadi zavarovana posebej, in to ni noben delni kasko, ampak je KOMBINACIJA (d,e,...) .... TUKAJ ni bonus malus sistema!!!!!

To je ravno delni kasko ... stekla pa pri polnem+delnem kasku niso zavarovana posebej, ampak še dodatno.

Ja sem pomešal, ke pogovorno nikoli ne slišim nekoga rečt delni kasko ampak se reče da zavaruješ po kombinacijah...

Torej če imaš "delni kasko" oz. kombinacije, ki pokrivajo "stock" stekla lahko tam uveljavljaš... pri normalnem kasku boš pa ob bonus... to je dejstvo...

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Ne jul 27, 2008 7:38 pm

sem imel zavarovana stekla, divjad in parkirišče, (kar btw ni kasko ampak posamično zavarovanje, kasko je za primer kraje in nesreče oz poškodovanje po tvoji krivdi=izguba bonusov.) nečak po nesreči vrgel cvetlični lonček na šipo, ki je seveda počila, šel na zavarovalnico in rekel da mi je na ac kar naenkrat nekaj priletelo v šipo in to je to. naslednje leto sem imel nižji bonus a plačal več ker so vmes podražili zavarovanje. :roll: :roll:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Pe avg 22, 2008 4:21 pm

že skoraj pred enim mesecem sem poslal na dars obrazec+vinjeto s kosom stekla+račun o menjavi stekli pa še vedno ni nobenega odgovora.

kako dolgo ste vi čakali pri tej situaciji?

a so na dars-u res tako nesposobni?

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Pe avg 22, 2008 5:55 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:že skoraj pred enim mesecem sem poslal na dars obrazec+vinjeto s kosom stekla+račun o menjavi stekli pa še vedno ni nobenega odgovora.

Heheh... čakam že mesec in pol da mi vrnejo denar iz ABC-ja in preostanek neamortizirane vrednosti... potem pa računaj... za j***a obesit!

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Napisal/-a Doche Pe avg 22, 2008 7:56 pm

lenivec je napisal/-a:
SAVINJCAN je napisal/-a:že skoraj pred enim mesecem sem poslal na dars obrazec+vinjeto s kosom stekla+račun o menjavi stekli pa še vedno ni nobenega odgovora.

poslal v soboto 5 do 12 dopoldan. dobil v torek

Pol si pa imel le veliko srečo. Jaz sem poslal za vinjeto že julija in kmalu bo september pa še vedno nič. Sicer pa če bodo potrebovali še celo leto za abc dvomim da lahko letos kaj pričakujem. Glavno da oni na cestah pobirajo kazni, mi smo tako ali tako morali novo vinjeto kupit zdaj lahko pa čakamo. Tistih 40 študentov ima verjetno normo 10 tablic na dan in pol pač traja... :bonk
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov