Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

comm
Nov uporabnik

Za mlade voznike?¸

Napisal/-a comm To apr 28, 2009 2:39 pm

Zdravo,
kupujem nov avto, zraven pa gledam še za zavarovanja. Zaenkrat mi je še najbolj v oči padla ponudba triglava, ki ima nek paket (se mi zdi da nov) za mlade voznike http://avto.triglav.si/zavarovanja/zavarovanje_za_mlade_voznike. Ker bom vzel vsa zavarovanja, vključno s kaskom, me zanima, če se mi splača it delat tečaj varne vožnje (da se mi upošteva popust), ali bi lahko dobil podobno ceno zavarovanja tudi kje drugje?
Sem nov v teh zavarovalniških stvareh, pa mi prosim mal svetujte. Izračune v poslovalnicah ne bi delu dokler fizično nimam avta :oops:

*Kobilica*
Nov uporabnik

Napisal/-a *Kobilica* Sr apr 29, 2009 7:14 am

Hehe, midva isto študirava. Sicer mlada več nisva, je pa zavarovanje in registracija za najino makino kar draga. Pa sva tudi sedaj postala pozorna na reklame, ki se vrtijo, samo da midva bi bolj uveljavljala mlado družino. Vsaj nekaj za družine imajo, če nas že sicer na vseh ostalih koncih samo ožemajo.
Midva sva bila do sedaj na Triglavu, sicer sva imela samo enkrat škodo na parkirišču, ko je un norc po Kranju avtomobile uničeval. No, pa je bilo vse povrnjeno in porihtano brez težav. Tako da je nova ponudba v bistvu samo dodatek. Mislim, kaj bi menjala, če imava samo dobre izkušnje zaenkrat.
neki, neki, pa še neki ;)

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Sr apr 29, 2009 8:00 am

hmmm...kr pametna zadeva....a splošno avtomobilsko kasko ne velja za delni kasko?

Kaj dobim

* oprostitev 30 % doplačila na zavarovanje AO
* oprostitev 30 % doplačila na zavarovanje AO plus
* oprostitev 30 % doplačila na zavarovanje splošnega avtomobilskega kaska
Lep pozdrav :)

comm
Nov uporabnik

Napisal/-a comm Če apr 30, 2009 5:57 am

Po moje, oziroma vsaj kot jaz razumem, ti popusti veljajo za to, kar je napisano. Delni kasko torej plačaš tak kot je. Ampak za mlade voznike se mi zdi, da je to ful dobra ponudba. Kakor sem se pozanimal pri drugih zavarovalnicah, bi imel doplačilo na osnovno premijo (ker sem mladi voznik), že samo iz tega se da pri novem avtu kr veliko prišparat. Še razmišljam, ampak sem vedno bolj naklonjen tej Triglavovi ponudbi ...

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Če apr 30, 2009 6:34 am

myster je napisal/-a:hmmm...kr pametna zadeva....a splošno avtomobilsko kasko ne velja za delni kasko?

Kaj dobim

* oprostitev 30 % doplačila na zavarovanje AO
* oprostitev 30 % doplačila na zavarovanje AO plus
* oprostitev 30 % doplačila na zavarovanje splošnega avtomobilskega kaska

Brez zamere samo jaz mislim, da je zadeva drugačna. Tistih 30% se odšteje od doplačila za mladega voznika, kar pa znaša res malo.

*Kobilica*
Nov uporabnik

Napisal/-a *Kobilica* To maj 05, 2009 7:00 am

Hm, ne. Oprostijo ti celotno doplačilo, ki bi ga sicer imel kot mladi voznik. Tega, doplačilo namreč, imajo pa sedaj kar že vsi, se mi zdi.

No, moj se je kar odločil in vzel tole, poklical najinega agenta in zrihtal. To je fajn, ko se lahko za kadarkoli zmeniš, da pridejo mimo, pa se vse uredi. Nisva pa za mlade nič spraševala ... :oops:
neki, neki, pa še neki ;)

_BaNaNa_
Nov uporabnik

Napisal/-a _BaNaNa_ Pe jun 19, 2009 12:25 am

če si mlad voznik in zavaruješ avto se ti splača it delat tečaj varne vožnje, saj te ta stane 160E (če si dijak ali študen še 10% manj) potem pa lahko voziš vsak avto,pač kot da nisi več mald voznik. meni se splača,saj me zavarovanje za mladega voznika stane 160E na leto je to pol v 3 letih 480E plus to da itak kdaj vozim kak drug avto pa se mi ni treba bat :D tak da se res splača:) ..aja ta cena je za golfa IV ( 1.9 TDI). :D :D
LP

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R So jun 20, 2009 9:54 pm

Kje si pa te buče slišal, da s tečajem varne vožnje voziš kot da nisi voznik z manj kot tremi leti izkušenj? Mogoče dobiš pri nekaterij zavarovalnicah toliko popusta, da se to praktično izniči, samo to da lahko pa brez skrbi voziš tudi avte, ki tega dodatnega rizika nimajo pokritega pa ni res

lp
Slika

hnoda
Novinec

Napisal/-a hnoda So jun 20, 2009 9:59 pm

Jest ti svetujem in se čudim, da ti ni že kdo prej, da vzameš tečaj varne vožnje, ker je to sama po sebi dodana vrednost, da se malo naučiš kako pravilno reagirat v določenih situacijah. Ta izkušnja se namreč lahko nekoč pokaže kot neprecenljiva...

Uporabniški avatar
danatory
Novinec

Napisal/-a danatory So jun 20, 2009 10:00 pm

Kaj pa tole: klik!
Voziš lahko vse.

Uporabniški avatar
hp6715s
Novinec

Napisal/-a hp6715s So jun 20, 2009 10:16 pm

Ravno danes bil na tečaju varne vožnje. Res super stvar, priporočam vsem.
No glede zavarovanja je reku inštruktor danes, da majo mislim da Triglav in Maribor in da si v primeru, da imaš opravljen ta tečaj oproščen dodatka za mlade voznike. To se pomoje vsekakor splača, narediš tečaj, kjer se marsikaj naučiš + popust maš. V bistvu ti je cena tečaja cenejša kot dodatek zavarovanja (no, odvisno za ker avto je zavarovanje in za kakšno zavarovanje gre). LP

_BaNaNa_
Nov uporabnik

Napisal/-a _BaNaNa_ So jun 20, 2009 10:40 pm

no, torej se defenitivno splača, če majo to prednost adriatic,mariborska in zavarovalnica triglav(za ostale nevem)...ker meni je to predlagal moj agent :D :D ..pa še prednost je da se naučiš vsega tega tam in ne rabiš prvih izkušenj nabirat na cesti, pa še fajn je :D :D

dencor
Novinec

Napisal/-a dencor So jun 20, 2009 11:24 pm

da nem odpiro nove teme: krije polni kasko pri zavarovalnici maribor točo ?????al treba doplačat ?? :D

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Ne jun 21, 2009 6:58 pm

krije točo brez odbitne franšize

lp
Slika

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Ne jun 21, 2009 8:16 pm

Meni se ne splača.

Šel bi pa na tečaj, samo mi je trenutno 160€ preveč za vstran vrečt, v prihodnosti (pred zimo) pa grem sigurno. Popust pa že imam tako da nimam pol kam z njim, vsi avti doma pa so zavarovani za mladega voznika.

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Ne jun 21, 2009 8:59 pm

Nej mi nekdo pokaže kak zapis, kjer piše da ti šola varne vožnje prinese to, da ti ni treba doplačevat mladega voznika!

lp
Slika

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Ne jun 21, 2009 9:09 pm

eclipse_R je napisal/-a:Nej mi nekdo pokaže kak zapis, kjer piše da ti šola varne vožnje prinese to, da ti ni treba doplačevat mladega voznika!

lp

Tega ni pri nobeni zavarovalnici ...

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Ne jun 21, 2009 9:35 pm

Ja sej zato pa pravim. Ne širite napačnih informacij. S tečajem varne vožnje moraš še vedno doplačati voznika z manj kot tremi leti izkušenj, le določen popust dobiš ;)

lp
Slika

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak Ne jun 21, 2009 11:39 pm

Ukvarjam se z zavarovalništvom in imam večino produktov vsaj v osnovi preštudirane. Mislim, da se ti trenutno najbolj splača ponudba Adriatic Slovenice, kjer lahko z eno polico narejeno na tvoje ime, voziš katerikoli avto, ki je lako zavarovan tudi brez mladega voznika, saj ti v primeru nesreče 20% krije AS.

Je za premislit...

Več o tem na www.adriatic-slovenica.si --> moja prva avto polica :)
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
luke18
Novinec

Napisal/-a luke18 To jun 23, 2009 10:57 am

eclipse_R je napisal/-a:Ja sej zato pa pravim. Ne širite napačnih informacij. S tečajem varne vožnje moraš še vedno doplačati voznika z manj kot tremi leti izkušenj, le določen popust dobiš ;)

lp

Poglej si na strani od Triglava, če daš tistih 300€ za tečaj ti potem ni treba plačevati za mladega voznika.
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov