Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

rintintinc
Nov uporabnik

AO+ zavarovanje, da ali ne?

Napisal/-a rintintinc So jan 23, 2010 12:02 am

Zanima me vaše mnenje glede dodatnega zavarovanja voznika za škodo zaradi telesnih poškodb - AO plus. Se to načeloma sploh splača sklepat v sklopu običajnega avtomobilskega zavarovanja, ali se bolj poceni in bolj ugodno pride skozi recimo z ločenim nezgodnim zavarovanje (varianta 4+1)?

rini
Novinec

Napisal/-a rini So jan 23, 2010 2:57 am

Moje osebno mnenje je, da je AO+ nuja v današnjih časih in cestah.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 So jan 23, 2010 7:49 am

x2. AO+ je za voznika kot kasko za avto. In je celo pametno AO+ zavarovati na dvojno zavarovalno vsoto. lp

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 So jan 23, 2010 9:46 am

za moje pojme je to najbolj nujna kobinacija,ker če maš takšno zavarovanje (4+1) maš pač določeno dnevno odškodnino (vseeno kako si poškodovan ).V primeru pa da maš ao+ kombinacijo ti pa v primeru nezgode odvetniki lahko kr dosti višje zneseke iztržijo od zavarovalnice(odvisno je pa tudi od poškodbe) lp :D
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ So jan 23, 2010 9:55 am

Primer.. brez AO+ boš dobil za zlom (magari enega prsta na roki, pač kost :lol: ) kakih 200€.. z AO+ so odškodnine cca 3000€ za tako poškodbo. Zlomiš dva prsta v nesreči recimo je to že 6000 :) Samo toliko za predstavo.

Vsaj jaz sem po tem sistemu dobil odškodnino. Sicer sem mel zlomljeno roko in še neke zadeve v zapestju, pa vseeno.

Fora je v tem da verjetno tega AO+ nikoli neboš rabil, če pa ga boš, pa se ti bo desetkrat povrnil strošek.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda So jan 23, 2010 10:06 am

Jaz se sploh ne upam razmišlat, da ne bi vzel AO+. Moje osebno mnenje je, ne šparaj na takih stvareh

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a davorz So jan 23, 2010 10:08 am

pskoda je napisal/-a:Jaz se sploh ne upam razmišlat, da ne bi vzel AO+. Moje osebno mnenje je, ne šparaj na takih stvareh

Se popolnoma strinjam!
zakaj imamo moški radi ženske v usnju?? ker dišijo po novem avtu :):)

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay So jan 23, 2010 11:38 am

rini je napisal/-a:Moje osebno mnenje je, da je AO+ nuja v današnjih časih in cestah.

moje tudi.
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R So jan 23, 2010 11:42 am

Tle se bo spet prišlo do teh, ki ne verjamejo, da je treba bit zavarovan na eni strani in tistih, ki se raje za par € več zaščitijo in je potem poskrbljeno za njih ko se kaj zgodi.

Aja pa da ne bom še pozabil tistih: "Avta tako ali tako nism kupil, da bi se z njim zabijal, zato ne rabim zavarovanja"

Moje mnenje, da vedno AOplus, še posebej na motorjih, kjer pa večina ne jemlje, ker je pač tolk dražje (recimo samo osnovno pride 100 €, z AOplusem pa 350 €, nihče se pa ne vpraša zakaj - zato, ker nesreča z motorjem je največkrat povzročena s strani motorista samega..)

lp
Slika

Hanzi
Novinec

Napisal/-a Hanzi So jan 23, 2010 12:13 pm

Odvisno koliko si na cesti, kako rizično si na cesti, kako močan avto imaš in v katerem PR si. Saj predvidevam da gre AO+ tudi po zadnjih dveh kritirijih.

Velikokrat je kakšno nezgodno zavarovanje cenejše kot pa AO+ (za enako kritje) pa si zavarovan 24 ur na dan kjerkoli in ne samo tisto uro na dan.
Sicer pa midva s ženo ga imava trenutno. (švoh avto, sorazmerno veliko v avtu, upam da ne rizično).
Sonce naj sveti vsak dan!

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak So jan 23, 2010 12:17 pm

eclipse_R je napisal/-a:Tle se bo spet prišlo do teh, ki ne verjamejo, da je treba bit zavarovan na eni strani in tistih, ki se raje za par € več zaščitijo in je potem poskrbljeno za njih ko se kaj zgodi.

Aja pa da ne bom še pozabil tistih: "Avta tako ali tako nism kupil, da bi se z njim zabijal, zato ne rabim zavarovanja"

Moje mnenje, da vedno AOplus, še posebej na motorjih, kjer pa večina ne jemlje, ker je pač tolk dražje (recimo samo osnovno pride 100 €, z AOplusem pa 350 €, nihče se pa ne vpraša zakaj - zato, ker nesreča z motorjem je največkrat povzročena s strani motorista samega..)

lp

Lepo povedano :!:

AO+ je relativno poceni glede na kritje, ki ga ponuja, sploh za primer invalidnosti, kjer zavarovalnice zelo rade postavljajo omejitve zgornje meje izplačila in če si želiš neko pametno kritje, ga lahko hitro preplačaš.

Stavek, da avta nisi kupil, da bi se z njim zaletaval je pa ravno tako faljen, kot če bi rekel, da dežnika ne bom kupil, ker sem v dežju doma.

Le vzami AO+.
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak So jan 23, 2010 12:18 pm

pskoda je napisal/-a:Jaz se sploh ne upam razmišlat, da ne bi vzel AO+. Moje osebno mnenje je, ne šparaj na takih stvareh

A ti in ostali, ki zagovarjate AO+ sploh veste, da to pride v poštev samo v primeru, če si sam povzročitelj nesreče in samo za tvoje poškodbe in čisto nič drugega?

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R So jan 23, 2010 12:19 pm

Točno zaradi tega ga vzamemo ;)

lp
Slika

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind So jan 23, 2010 12:20 pm

Strokovnjak :D
Če je povzročitelj nekdo drug, gre tako ali tako iz njegove police.

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak So jan 23, 2010 12:23 pm

Se popolnoma stinjam, a nisem prepričan če to vedo tudi ostali, ker je o AO+ že krožilo več napačnih "mitov".

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind So jan 23, 2010 12:25 pm

Kakorkoli že, jaz vseeno mislim da je pametno imet AO+, četudi si umirjen voznik.
Nesreča nikoli ne počiva, morda ti poči guma, zapelješ na poledenel del ceste ipd. in se kam zaletiš.

rintintinc
Nov uporabnik

Napisal/-a rintintinc So jan 23, 2010 12:46 pm

Hvala za mnenja. Bom vzel AO+ tudi za naprej, ker se dejansko ni za hecat, čeprav sem bolj malo v prometu in vozim večinoma po enih in istih (ne baš nevarnih) cestah.

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso So jan 23, 2010 1:00 pm

Sem nekje zasledil, da je ceneje nezgodno zavarovanje voznika in potnikov (1+4) od AO+ seveda. Kak je s to opcijo ne vem, mislim pa da je 1-krat ceneje od ao+. Pa mogoče se kak zav. agent najde in on pove kaj več.

LP
AH NI NAM LAHKO!
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost