Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

peugeot307
Nov uporabnik

POŠKODBA NA ŠIPI - kaj narediti ?

Napisal/-a peugeot307 Po maj 24, 2010 2:07 pm

Zdravo,

da napišem kaj se mi je zgodilo danes. Avto se parkirala, odšla po obveznostih, prišla nazaj, odpeljala avto in kar naenkrat na sprednji šipi, na desni strani vidim, da imam šipo poškodovano. Zgleda tako, kot da je bil nekdo strašno besen in z ključi od svojega avta ali z čem drugim nabil v mojo šipo.

Ali pa , da je kamen priletel med vožnjo... Toda to bi opazila že zjutraj, v tako kratkem času, pa ne more rata razpoka tako velika, dolga.

Vem iz izkušenj, saj sem prej vozila clio in pol leta nazaj se mi je podobno zgodilo, samo sem videla kamen, ki mi je priletel od sprednjega avtomobila.

SKratka, popravilo stane 580 eur. :evil: :evil: :evil:

Popolnoma nepričakovan strošek, dnarja pa nimam...

Klicala sem na zavarovalnico Maribor, kjer imam AO plus zavarovanje + parkirišče. Svetovalec mi je rekel, da ne bodo krili, ker za drugo motorno vozilo ne more narediti škode na šipi...

Ne vem kaj naj naredim.....vidno je, da zareza napreduje naprej.

ali lahko kako drugače uveljavljam zavarovanje ?

Zgrožena sem, da mi je nekdo uničil avto, zdaj pa naj jaz to plačam.

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 Po maj 24, 2010 2:27 pm

zakaj ne more motorno vozilo povzročit razpoke na šipi. tovornjak je šel rikverc in s kesonom butnil v steklo....malo bolj bo treba šipo udarit pa bo.

Mislim, praktično je to čist možno, ker se mi je to že naredilo. druge rešitve razen menjave z novim steklom pa ne vem. Ampak na zavarovalnici ne smeš obupat in moraš bit malo bol na šarf z agenti, ker drugače ne boš nič dosegla.
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

Uporabniški avatar
KiNOS
Novinec

Napisal/-a KiNOS Po maj 24, 2010 2:37 pm

Če imaš AO plus+parkirišče ti nebojo krili nastale situacije.

V kolikor imaš zavarovana stekla lahko uveljvis poskodbo počenega stekla.
___
Če boš krila škodo sama ti je najcenejaša varianta..
-rabljeno steklo(odvisno kater avto imaš,pri nekaterih se da dobit šipo ven) + menjava
-novo steklo(kopija originala) + menjava.

Zaupaj za kater avto se gre in s kerega konca slo si.

LP
When bravery turns into insanity!
- MKV GTI DSG-F1 2005 sold
- MKV 1.9tdi 2005 sold
- MKV 1.4fsi 2005 sold
- MKV 1.6fsi 2008 sold
- MKV 1.9tdi GT-sport 2008 sold
- BMW M3 2003 SMG

peugeot307
Nov uporabnik

Napisal/-a peugeot307 Po maj 24, 2010 2:57 pm

peugeot 307... termično, zeleno steklo..

rabljenega bom pomoje bolj težko najdla...

to da bi mogla imet steklo posebej zavarovan, so mi pa rekli na zavarovalnici...nek E komplet, ali I...

Uporabniški avatar
KiNOS
Novinec

Napisal/-a KiNOS Po maj 24, 2010 3:13 pm

Če mene vprašaš prek zavarovalnice nebo šlo..

Termično...jej..tale bo draga..original ti je 400€+ ziher, pa sem malo rekel.

Pokliči 01/544 16 60 Rogelj Romat/LJ in vprašaj za ponaredek vetrobranskega stekla.
in pa pokliči še 07 4956411 Stemat d.o.o./sevnica isto ga vprašaj za kopijo.
Cena bo verjetno okoli 150/200€.Oba tudi menjata šipe.

Cena menjave ti je set za lepljenje ccca 50€+ 1-2 uri dela 25-50€.

LP
When bravery turns into insanity!
- MKV GTI DSG-F1 2005 sold
- MKV 1.9tdi 2005 sold
- MKV 1.4fsi 2005 sold
- MKV 1.6fsi 2008 sold
- MKV 1.9tdi GT-sport 2008 sold
- BMW M3 2003 SMG

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po maj 24, 2010 3:37 pm

Če boš menjala na svoje stroške pokliči Novomat-Črnuče ki so daleč najcenejši.Izogibaj pa se carglass-a ker so dragi ko pes pa precej visoko letajo glede na to kako naredijo (izkušnje v obeh primerih)

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Po maj 24, 2010 3:37 pm

GT_Turbo17 je napisal/-a:zakaj ne more motorno vozilo povzročit razpoke na šipi. tovornjak je šel rikverc in s kesonom butnil v steklo....malo bolj bo treba šipo udarit pa bo.

Mislim, praktično je to čist možno, ker se mi je to že naredilo. druge rešitve razen menjave z novim steklom pa ne vem. Ampak na zavarovalnici ne smeš obupat in moraš bit malo bol na šarf z agenti, ker drugače ne boš nič dosegla.

In potem se čudite da so zavarovanja skos dražja ;) ker mormo sofinancirat vse, ki takole izkoriščajo.

Če bi ti tovornjak s kesonom na šipo pritisnil bi se videlo da je bil tovornjak.

Lastnici poškodovanega avta: Pokliči policijo in prijavi dogodek, mogoče se pa da prek kakšne kamere ugotovit kaj je bilo. Vem, da jem ajhna možnost, samo možnost pa je ;) Drugače pa ni druge, kot da boš morala sama menjat in plačat za menjavo ;)

lp
Slika

Uporabniški avatar
NoFX
Novinec

Napisal/-a NoFX Po maj 24, 2010 4:52 pm

zbrisano
Zadnjič spremenil NoFX, dne Po maj 24, 2010 6:50 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Po maj 24, 2010 4:56 pm

NoFX je napisal/-a:Če še nisi prijavila škode poišči enega agenta, ki ti naj dodatno zavaruje stekla, potem pa nekaj časa počakaj in prijavi škodo. Agent ti sicer ne bi smel zavarovati, če je steklo že počeno ampak verjetno se bi dalo zmenit, če ne drugače s kakšno manjšo podkupnino.

TI pa si as, najbolj da greš še na preverjeno pa tednik pa vsem poveš kako se naj zavarovalnice okoli prenaša :roll: Sj dobro, to za marsikoga ni nič novega ampak vsaj ZS ji pošlji ne pa tkole no...
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po maj 24, 2010 5:17 pm

NoFX je napisal/-a:Če še nisi prijavila škode poišči enega agenta, ki ti naj dodatno zavaruje stekla, potem pa nekaj časa počakaj in prijavi škodo. Agent ti sicer ne bi smel zavarovati, če je steklo že počeno ampak verjetno se bi dalo zmenit, če ne drugače s kakšno manjšo podkupnino.

Neverjetno, kakšne imate eni!
Tudi "napeljevanje h kaznivemu dejanju" (dajanje podkupnin ali zavarovalniška goljufija) je v določenih primerih kaznivo! Eentox-ov podpis ("Danes je težko biti norec, saj je konkurenca prevelika!") je žal res precej točen.

Avtorici
Pozdravljena na forumu!

In izogibaj se takim načinom "reševanja" tvojega problema. Lahko res pristaneš še na sodišču.

peugeot307
Nov uporabnik

Napisal/-a peugeot307 Po maj 24, 2010 5:28 pm

hvala dragi moji, za vse odgovore in nasvete... bom poklicala in vprašala...

glede napeljevanja k "zločinu" pa lahko rečem : če nas država *****, te pa še mi njo...

bomo vidli, kaj se bo dalo in kaj ne...

seveda bi bilo pa priporočljivo čim cneje skozi pridt, pa najdt enga k uredu montira, ne da bi bili kasneje spet kaki problemi...

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Po maj 24, 2010 5:36 pm

peugeot307 je napisal/-a:glede napeljevanja k "zločinu" pa lahko rečem : če nas država *****, te pa še mi njo...

Zavarovalnice niso ravno dobrodelne ustanove in prav tako gledajo na to, da čim bolj rentabilno poslujejo. :rofl
Sicer pa bi jaz na tvojem mestu sklenil polni kasko brez franšize, pa avto v totalko ... pa ne bo noben spraševal, če je bila šipa že prej zlomljena. :EE

Uporabniški avatar
NoFX
Novinec

Napisal/-a NoFX Po maj 24, 2010 7:09 pm

esem je napisal/-a:Neverjetno, kakšne imate eni!
Tudi "napeljevanje h kaznivemu dejanju" (dajanje podkupnin ali zavarovalniška goljufija) je v določenih primerih kaznivo! Eentox-ov podpis ("Danes je težko biti norec, saj je konkurenca prevelika!") je žal res precej točen.

Avtorici
Pozdravljena na forumu!

In izogibaj se takim načinom "reševanja" tvojega problema. Lahko res pristaneš še na sodišču.

Se opravičujem za prejšnji post. Zaj bom izpadel še večji norec... Meni so lani na zavarovalnici zavarovali stvari, ki jih moj avto sploh NIMA. To je tudi goljufija kajne?

Škoda, da ni več tako poštenih ljudi kot si ti esem. Potem sploh ne bi bilo ekonomske krize in bi bilo celemu svetu lepše.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po maj 24, 2010 7:26 pm

in pa pokliči še 07 4956411 begin_of_the_skype_highlighting              07 4956411      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              07 4956411      end_of_the_skype_highlighting Stemat d.o.o./sevnica isto ga vprašaj za kopijo.

http://www.bizi.si/podjetje/o-podjetju. ... oD3bG7g%3d
ima tukaj naslov, ne v Sevnici.....imajo pa resnično raznoraznih šip (ponavadi Finske) in bi kr priporočal, kvaliteta ni vprašljiva cena pa več kot primerna...

PS osebno bi dal "zalepit" sploh če ni v vidnem polju in boš videla, da čez mesec dni dejansko pozabiš, kje je bila poškodba; seveda pod pogojem, da se da to izvest(lepljenje) pride pa dejansko cca 30-50 eur)

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Po maj 24, 2010 9:05 pm

f.taunus je napisal/-a:
peugeot307 je napisal/-a:glede napeljevanja k "zločinu" pa lahko rečem : če nas država *****, te pa še mi njo...

Zavarovalnice niso ravno dobrodelne ustanove in prav tako gledajo na to, da čim bolj rentabilno poslujejo. :rofl
Sicer pa bi jaz na tvojem mestu sklenil polni kasko brez franšize, pa avto v totalko ... pa ne bo noben spraševal, če je bila šipa že prej zlomljena. :EE

matr ej, eni so pa res posebni osebki tukaj gor...

zarad ene počene šipe bi šel totalko nardit.... :roll:

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak Po maj 24, 2010 9:33 pm

Se nisem mel namena oglasit, ker je že bilo vse povedano, ampak komentirat pa moram Lukl-ov post in sicer: v internetnem besedičenju hihitajoč smajli na koncu prispevka namiguje na sarkastičen primerek le tega in več kot očitno avtorici tega ne priporoča. Vsekakor nepotreben komentar :roll:
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Po maj 24, 2010 9:38 pm

Misak je napisal/-a:Se nisem mel namena oglasit, ker je že bilo vse povedano, ampak komentirat pa moram Lukl-ov post in sicer: v internetnem besedičenju hihitajoč smajli na koncu prispevka namiguje na sarkastičen primerek le tega in več kot očitno avtorici tega ne priporoča. Vsekakor nepotreben komentar :roll:

vidu vidu smajli, sam imam občutek da je namenjen samo zadnjemu delu stavka :)

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po maj 24, 2010 10:52 pm

Zavarovalnice, sam da čimveč pospravijo v svoj žep, ko pa je treba kaj izplačat pa samo nekaj mutijo...
banda, gleda samo na dobiček..

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus To maj 25, 2010 8:29 am

kolesar je napisal/-a:Zavarovalnice, sam da čimveč pospravijo v svoj žep, ko pa je treba kaj izplačat pa samo nekaj mutijo...
banda, gleda samo na dobiček..

Saj te noben ne sili imeti zavarovano. Skleneš samo AO, kar je po zakonu obvezno, ostale pičkarije kot so AO+, stekla, kasko in to sranje pa pač vzameš v svoj riziko.

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 To maj 25, 2010 10:15 am

eclipse_R je napisal/-a:
GT_Turbo17 je napisal/-a:zakaj ne more motorno vozilo povzročit razpoke na šipi. tovornjak je šel rikverc in s kesonom butnil v steklo....malo bolj bo treba šipo udarit pa bo.

In potem se čudite da so zavarovanja skos dražja ;) ker mormo sofinancirat vse, ki takole izkoriščajo.

Če bi ti tovornjak s kesonom na šipo pritisnil bi se videlo da je bil tovornjak.

pri meni je dejansko tovornjak pocil prednje steklo. poskodovano je bilo samo steklo in nic drugega. k sreci. je slo pa milimetre mimo A stebricka. slo se je pa za renault megana coupe.
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov