Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

modrina
Novinec

V nesreči poškodovano novo vozilo

Napisal/-a modrina Sr maj 26, 2010 2:12 pm

Pozdravljeni,
Zanima me, če lahko od povzročiteljeve zavarovalnice (v mojem primeru Triglav) zahtevam poleg popravila še kako drugo odškodnino. Imel bom kar nekaj aktivnosti okrog poprvila in še nekaj dni bom brez vozila.
Gre pa za novo vozilo z 900 KM , ki še ni bilo staro niti mesec dni. (poškodovan zadnji del vozila)
Hvala za odgovore!

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Sr maj 26, 2010 2:27 pm

Si bil telesno poškodovan v nesreči? Pa ne se zgovarjat na vrat ker to ne vžge več. Sicer pa ne vem, se mi zdi da bi rad še malo denarja postrani zaslužil... ne vem če ti bo uspelo. Kot sem rekel, v primeru poškodbe v nesreči (imeti moraš neke zdravstvene zapise o poškodbi) se da zahtevati odškodnino. Če pa misliš da ti bo njegova zavarovalnica krila nadomestno vozilo ali "škodo" nastalo med časom popravila, ko pač nisi mogel uporabljati avta, pa kar pozabi.

Lp
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Sr maj 26, 2010 2:40 pm

Odškodnina za izgubo vrednosti je največ kar lahko pričakuješ, bo pa minimalna.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Petersilj
Novinec

Re: V nesreči poškodovano novol vozilo

Napisal/-a Petersilj Sr maj 26, 2010 3:05 pm

modrina je napisal/-a:Pozdravljeni,
Zanima me, če lahko od povzročiteljeve zavarovalnice (v mojem primeruTriglav) zahtevam poleg popravila še kako drugo odškodnino. Imel bom kar nekaj aktivnosti okrog poprvila in še nekaj dni bom brez vozila.
Gre pa za novo vozilo z 900 KM , ki še ni bilo staro niti mesec dni. (poškodovan zadnji del vozila)
Hvala za odgovore!

Pri kasku vem, da se da prvo leto zavarovati na novo vrednost (če imaš totalko, dobiš povrnjeno kupnino). Me pa zelo zanima, kako vozilo voziš, da ima 900 KM? Bugatti Veyron? :shock:

Blatnik Vojko
Nov uporabnik

Kraj: Dol pri Hrastniku

Napisal/-a Blatnik Vojko Sr maj 26, 2010 3:08 pm

Pri kasku vem, da se da prvo leto zavarovati na novo vrednost (če imaš totalko, dobiš povrnjeno kupnino). Me pa zelo zanima, kako vozilo voziš, da ima 900 KM? Bugatti Veyron? :shock:[/quote]

Samo osel bi najprej pomislil na konje.Po moje so kilometri.

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Sr maj 26, 2010 3:15 pm

če ti kaj koristi, jaz sem dobil na 6mesecev starem avto 200e odškodnine za manjšo vrednost vozila ker me je ena poknila v odbijač (menjali smo odbijač).

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr maj 26, 2010 3:26 pm

Kar neki

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Sr maj 26, 2010 4:17 pm

Petersilj je napisal/-a: Me pa zelo zanima, kako vozilo voziš, da ima 900 KM? Bugatti Veyron? :shock:

Brez besed ... :roll:

Dj Big
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Polje

Napisal/-a Dj Big Sr maj 26, 2010 4:21 pm

Blatnik Vojko je napisal/-a:Pri kasku vem, da se da prvo leto zavarovati na novo vrednost (če imaš totalko, dobiš povrnjeno kupnino). Me pa zelo zanima, kako vozilo voziš, da ima 900 KM? Bugatti Veyron? :shock:

Samo osel bi najprej pomislil na konje.Po moje so kilometri.[/quote]

HAHAHHA :lol: :cry :rofl :bonk :cry kaj je tip ustrelu

modrina
Novinec

Napisal/-a modrina Sr maj 26, 2010 4:25 pm

DaDek je napisal/-a:če ti kaj koristi, jaz sem dobil na 6mesecev starem avto 200e odškodnine za manjšo vrednost vozila ker me je ena poknila v odbijač (menjali smo odbijač).

Tudi jaz sem imel enako smolo in mi je priletela v čist nov avto odzadaj. K sreči sem imel montirano kljuko na avtu tako, da je to kar precej odneslo. Bom moral pa isto cel zadnji odbijač na avtu menjat.
Zanima me, če lahko napišeš kakšen je postopek za uveljavljanje odškodnine za manjšo vrednost vozila. Ali obstaja za to obrazec ali je to samo dogovor s cenilcem na zavarovalnici?

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GorazdO Sr maj 26, 2010 4:41 pm

Napisat moraš vlogo. Znesek je pa cca 10% škode.
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Sr maj 26, 2010 4:45 pm

Strokovnjak je napisal/-a:
Petersilj je napisal/-a: Me pa zelo zanima, kako vozilo voziš, da ima 900 KM? Bugatti Veyron? :shock:

če si strokovnjak, boš poznal razliko med KM in km

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Sr maj 26, 2010 5:00 pm

a4 je napisal/-a:

Če nisi mona, boš iz konteksta razbral, da se govori o kilometrih, glede na to, da je poškodoval novo vozilo.

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Sr maj 26, 2010 5:02 pm

DaDek je napisal/-a:če ti kaj koristi, jaz sem dobil na 6mesecev starem avto 200e odškodnine za manjšo vrednost vozila ker me je ena poknila v odbijač (menjali smo odbijač).

Je pa res kar nekaj. Meni se ni dalo zabavati s tem, zdaj pa m je žal. Sicer ne bi bilo toliko, za par 10 kg sladoleda pa bi bilo :)

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Sr maj 26, 2010 5:09 pm

Kritik je napisal/-a:Si bil telesno poškodovan v nesreči? Pa ne se zgovarjat na vrat ker to ne vžge več. Sicer pa ne vem, se mi zdi da bi rad še malo denarja postrani zaslužil... ne vem če ti bo uspelo. Kot sem rekel, v primeru poškodbe v nesreči (imeti moraš neke zdravstvene zapise o poškodbi) se da zahtevati odškodnino. Če pa misliš da ti bo njegova zavarovalnica krila nadomestno vozilo ali "škodo" nastalo med časom popravila, ko pač nisi mogel uporabljati avta, pa kar pozabi.

Lp

Kok je fajn, ker so ljudje tok fajn pametni. Če imaš poškodovan vrat in nisi bil kriv, ti priznajo. Če si bil kriv in je bil razmak med vretenci ob poškodbi večji kot 3mm, boš tudi dobil. To kot prvo

Zahtevek za manjvrednost pa kar napiši, ti bodo izplačali ;)

lp
Slika

modrina
Novinec

Napisal/-a modrina Sr maj 26, 2010 5:21 pm

Torej ta zahtevek za manjvrednost dobiš kot obrazec za izpolnit na zavarovalnici ali moraš sam napisat zahtevek?
Kar se poškodb tiče ne bom uveljavljal ničesar, ker ni bilo k sreči nič hujšega.

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Sr maj 26, 2010 5:32 pm

Nekatere zavarovalnice imajo obrazec, pri drugih moraš pa sam napisat ;) karkoli od tega je v redu

lp
Slika

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Sr maj 26, 2010 5:57 pm

a4 je napisal/-a:

Če nisi mona, boš iz konteksta razbral, da se govori o kilometrih, glede na to, da je poškodoval novo vozilo.

Če nisi mona, boš vedel da ima lahko tudi novo vozilo 900 Konjskih Moči :lol:

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar Sr maj 26, 2010 6:00 pm

pa dj nehite se zapikvat u vsako nepomembno malenkost kot otroc. matr človk bi rad kj pametnga prebral pa je eno samo podjebavanje in iskanje dlake v jajcu ko kdo kaj napiše.
fak ej...

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr maj 26, 2010 7:57 pm

vepar je napisal/-a:pa dj nehite se zapikvat u vsako nepomembno malenkost kot otroc. matr človk bi rad kj pametnga prebral pa je eno samo podjebavanje in iskanje dlake v jajcu ko kdo kaj napiše.
fak ej...

Podpis!
Poleg tega še podtikate namišljeno neznanje napačnim uporabnikom, napačno citirate in s tem sprožate dodatno nerazumevanje in kreg itd.

Je pa zelo podobno v neki drugi temi. Vreme morda? Luna?

Blatnik Vojko je napisal/-a:Samo osel bi najprej pomislil na konje.Po moje so kilometri.

Take žalitve so čisto nepotrebne. KM se je vedno razumelo kot "konjske moči" in ne kot "kilometre". To, da se je avtor zmotil (še en dokaz, kako "nepomembni" lapsusi še prehitro preidejo v povsem nepotreben OFF in kreg) in nekdo napake ni uvidel še isti trenutek, ko je nekaj prebral, še ne pomeni, da lahko uporabnike obmetavaš s takimi žaljivkami!
Isto velja za vse ostale!
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost