martello je napisal/-a:Sem v 7. premijskem razredu, tako da bi padel v 4...
Pa še eno vprašanj imam glede teh "ekonomskih totalk": se pravi, če vozim 20 let star avto, ki je vreden npr. 300€, potem bo v bistvu vsakršen karambol ekonomska totalka. Kaj v bistvu to sploh pomeni? Da ti zavarovalnica vrne vrednost avtomobila, kot je bila v trenutku nesreče?
Najlepša hvala za odgovore!
gusti85 je napisal/-a:mikimis je napisal/-a:+ pri zavarovalnici lahko oškodovanec vloži še zahtevek za duševne in telesne poškodbe ter tako zasluži še do 2k EUR, kar mu jih ti sigurno ne boš plačal iz svojega žepa.
Tega ne izplačujejo več kar tako prosto po prešernu. So malo zaostrili pogoje.
f.taunus je napisal/-a:Glej, odškodnino dobiš glede na to, kar ti piše v zdravstveni dokumentaciji, ki jo predložiš zavarovalnici. Tako da prosim ne govorito o tem, kakšni so zneski, ker se primeri obravnavajo individualno.
Nekdo hodi pol leta z ovratnico, pa ne bo dobil nič, ker iz zdravstvene dokumentacije ni razvidnih poškodb (simulant). Nekdo pa ima ovratnico 2 tedna, pa dobi 1000€, ker ima razvidne poškodbe, premik vretence ali kaj podobnega.
martello je napisal/-a:Po prebranem sem se odločil, da bo kar zavarovalnica poskrbela za škodo. Banalno se mi samo zdi, da se na koncu oceni vrednost nekega dela avta več, kot je avto vreden.
maliBobi je napisal/-a:f.taunus je napisal/-a:Glej, odškodnino dobiš glede na to, kar ti piše v zdravstveni dokumentaciji, ki jo predložiš zavarovalnici. Tako da prosim ne govorito o tem, kakšni so zneski, ker se primeri obravnavajo individualno.
Nekdo hodi pol leta z ovratnico, pa ne bo dobil nič, ker iz zdravstvene dokumentacije ni razvidnih poškodb (simulant). Nekdo pa ima ovratnico 2 tedna, pa dobi 1000€, ker ima razvidne poškodbe, premik vretence ali kaj podobnega.
Si prepričan v to, kar pišešRazlog
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov