Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

mucek
Novinec

Kraj: Ljubljana

Zavarovalnica Ergo - mnenja

Napisal/-a mucek Ne jan 06, 2013 1:17 pm

LP!

Leto je naokoli in zavarovalni agent mi priporoča, da grem na zavarovalnico Ergo (zdaj sem na Triglavu) zaradi nižjih cen in boljših opcij (nadomestni avto ...). Pravi, da naj tudi ne bi komplicirali glede izplačil škode, kar ima on teh primerov (nekaj).
Ima kdo kakšne izkušnje, sem nekaj gledal, pa še nič našel ...
Cenovno je zadeva zanimiva (cca. 15% manj od Triglava in še nekaj več kritja).

Lp, g

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Re: Zavarovalnica Ergo - mnenja

Napisal/-a TOYOTA Ne jan 06, 2013 4:31 pm

jaz ti iz prve roke povem, da sem prenesel na ergo vse 3 avtomobile, sicer se mi zdi , da sedaj ko so se pojavili na slovenskih tleh, znižujejo cene že zaradi prestopa k njim, ampak, kot si že sam rekel, so veliko cenejši kot ostali, samo za primer, za imprezo sem plačal kar 320 € manj, kot bi pri triglavu ....polica je identična triglavovi le da je tukaj asistenca že vključena v ceno...sicer škode še nisem imel, ampak slabše kot drugje itak ne more biti...in še za vse, kateri raje plačujete polne cene in se ne trudite, da bi bilo vaše zavarovanje cenejše; naj si prebere kakšno zaledje ima ta ergo...www.ergo.com....tako, da jaz sem zadovoljen...sem bil že pri generaliju, tiliji in triglavu, pa so "moje mnenje" eni večji nateguni od drugih...
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

zundapp
Stalni uporabnik

Napisal/-a zundapp Ne jan 06, 2013 4:47 pm

Tudi jaz bom naslednjič gledal na najcenejšo zavarovalnico.
Če nimaš kaska itak škodo na tvojem vozilu plača zavarovalnica povzročitelja, zakaj bi imel toraj jaz zavarovano pri dražji zavarovalnici, če od tega nebom imel nič?

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Ne jan 06, 2013 4:51 pm

jz sem dal isto zračunat in bi me prišlo cca. 700€ več kot pri mariboru... naj bi bilo odvisno od emšota kok ceneje je .

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Ne jan 06, 2013 6:22 pm

za ergo prvič slišim, sam imam že 14 let pri triglavu vse kar imam, zavarovano, pa ni bilo še nobenih komplikacij.
da vidimo koliko voznikov pozna, ali ima pri ergo zavarovana vozila
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Ne jan 06, 2013 6:26 pm

Mgajvr je napisal/-a:za ergo prvič slišim, sam imam že 14 let pri triglavu vse kar imam, zavarovano, pa ni bilo še nobenih komplikacij.
da vidimo koliko voznikov pozna, ali ima pri ergo zavarovana vozila

ergo zavarovalnica je tuja zavarovalnica z močno podporo ( finančno).

sem imel možnost spoznati enega izmed zaposlenih ( vodja prodaje) za slovenski trg.

mucek
Novinec

Napisal/-a mucek Ne jan 06, 2013 6:42 pm

Sem še malo pogledal okoli. Baje, da imajo nekoliko drugačno politiko nastavljanja cen; ne gleda se samo kubature in kilowattov ampak dejansko tip in znamko vozila, starost voznika, nesreče v zadnjih 5 letih ... in glede na to določijo tudi rizični faktor (npr. neka športna mrcina ima večje šanse da se zaleti kot nek družinski enoprostorec, voznik BMWja je bolj nevaren od voznika Opla :) ). Verjetno imajo to zadaj podprto z dobro izdelano statistiko na podlagi dejanskih rezultatov, drugače jim ne bi laufalo.

LP, g

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne jan 06, 2013 6:59 pm

mucek je napisal/-a:Sem še malo pogledal okoli. Baje, da imajo nekoliko drugačno politiko nastavljanja cen; ne gleda se samo kubature in kilowattov ampak dejansko tip in znamko vozila, starost voznika, nesreče v zadnjih 5 letih ... in glede na to določijo tudi rizični faktor (npr. neka športna mrcina ima večje šanse da se zaleti kot nek družinski enoprostorec, voznik BMWja je bolj nevaren od voznika Opla :) ). Verjetno imajo to zadaj podprto z dobro izdelano statistiko na podlagi dejanskih rezultatov, drugače jim ne bi laufalo.

LP, g

Tole ni nič novega/posebnega in je tudi pri Triglavu že dolgo.
Recimo kombinacija "kraja" je dražja za Audi in VW, kot je za Škodo (v polici piše popust na znamko vozila).
Dodatni popusti so za:
-izkušeni vozniki (nad 28 let starosti),
-mlade družine,
-prav tako če nisi koristil nič v zadnjih par letih (to velja za splošni kasko, recimo kak parking ti ne "zbija ugled")
-če imaš kasko na dveh ali več vozilih

Pol so tu še popusti na paketna zavarovanja, hiša+več avtov+motorjev itd....

Uporabniški avatar
shmeker
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a shmeker Če jan 10, 2013 1:11 pm

Cene so mogoče res konkurenčne, ampak vprašati se je treba kako je pri uveljavljanju škode, kje se da ocenit? Ker svojih cenilcev nimajo da bi vzel zapisnik in šel popravljati kamorkoli, pogodbenih servisov pa tudi nimajo veliko in si prisiljen popravljati pri kakšnemu serviserju katerega sam mogoče nebi izbral. Za začetek naj malo zrastejo potem bomo pa razmišljali o zavarovanju pri njih.
Slika

buhti
Stalni uporabnik

Napisal/-a buhti Pe jan 11, 2013 1:54 am

Glede popustov na zavarovalno polico in take fore kot imajo nekje... če plačate z gotovino bo 5% ceneje, če niste povzročili zadnjih 5 let nobene nesreče še dodatnih 5%. To je navaden bulshit. Usak agent ti lahko ponudi max. popust in to je 47% (po mojjih podatkih). Primer: imaš polno bonifikacijo, sepravi 50% ceneje, plus potem ti na to da lahko še 47% popusta! Navadno zavajanje :evil: Ampak ok, tut zavarovalnice morjo od česa služt :D

Lp
Slika

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Kraj: Lendava (MS)

Napisal/-a MasTTer Pe jan 11, 2013 2:25 pm

buhti je napisal/-a:Glede popustov na zavarovalno polico in take fore kot imajo nekje... če plačate z gotovino bo 5% ceneje, če niste povzročili zadnjih 5 let nobene nesreče še dodatnih 5%. To je navaden bulshit. Usak agent ti lahko ponudi max. popust in to je 47% (po mojjih podatkih). Primer: imaš polno bonifikacijo, sepravi 50% ceneje, plus potem ti na to da lahko še 47% popusta! Navadno zavajanje :evil: Ampak ok, tut zavarovalnice morjo od česa služt :D

Lp

Ne vem za katero zavarovalnico je to mišljeno, ampak lahko zatrdim, da za AS vsekakor ne! :)

Vendar, če katera zavarovalnica to masovno ponuja bo čez čas propadla. Da o izplačilih škod ne govorimo. Računica je tu jasna in lahko vsak aktuar pove, da je to podobno kot samomor...na daljši rok :D

Po drugi strani, če imaš ti 50% bonusa in če ti na to dajo še 47% popusta, ostane 52%. Škodni rezultat pri teh zavarovanjih je pa nad 50%...torej iz tega sledi, da je to nemogoče :) Najbrž si slabo razumel. Če imaš 0% bonus, ti lahko ponudijo do 47% popusta. To pa eni res delajo...vendar tu pa tam in vsekakor ne vsaki stranki in ne do te višine. Pa tudi odvisno od zavarovalnice.... :)

extreme89
Nov uporabnik

Napisal/-a extreme89 Po jan 14, 2013 1:55 pm

Zavarovalnica Ergo je zelo močna zavarovalnica z močnim ugledom v tujini oz. v Evropi. Kar se tiče cen, so zelo konkurenčni le na pravega agenta se morate obrniti (prihranil sem 400€ od lanskega zav. in sem imel ZM 50% popust).
V primeru škod imajo max odzivni čas 2h po mojih podatkih. Kar pomeni da ti uredijo najhitreje! Cenilci so leteči, tako da tud teh problemov ni, da nebi vedel kam it k cenilcu. V kolikor potrebujete kontakt mojega agenta mi napišite pod ZS.

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Napisal/-a MasTTer Po jan 14, 2013 2:59 pm

extreme89 je napisal/-a:Zavarovalnica Ergo je zelo močna zavarovalnica z močnim ugledom v tujini oz. v Evropi. Kar se tiče cen, so zelo konkurenčni le na pravega agenta se morate obrniti (prihranil sem 400€ od lanskega zav. in sem imel ZM 50% popust).
V primeru škod imajo max odzivni čas 2h po mojih podatkih. Kar pomeni da ti uredijo najhitreje! Cenilci so leteči, tako da tud teh problemov ni, da nebi vedel kam it k cenilcu. V kolikor potrebujete kontakt mojega agenta mi napišite pod ZS.

Lahko še prosim navedete kateri model Ferrarija imate, da ste pri 50% popustu še prihranili 400€ pri zavarovanju, kajti pri "navadnem" vozilu je to enostavno nemogoče :) Torej če je bonus 0%, izredni popust 50%, + vsi ostali popusti, je prihranek 400€ nemogoče. Oz. je mogoče samo v primeru zelo visoke franšize, ali cene vozila, katere si navadni smrtniki ne moremo privoščit.

In prosim ne zavajat ljudi, če že prosim za utemeljitev.

kaldo
Nov uporabnik

Napisal/-a kaldo Če apr 11, 2013 4:12 pm

Imam zelo slabo izkušnjo z zavarovalnico ERGO. Nesrečo sem imel 13. feb. 2013, danes 11. aprila še niso naredili izplačila za škodo.
Ali imajo tako res cenejša zavarovanja?
lp

Kosek1
Nov uporabnik

Napisal/-a Kosek1 Če apr 11, 2013 5:16 pm

kaldo, pomembno je, kdaj si cenilcu predložil vse račune. :)

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Napisal/-a Yagi-san Pe apr 12, 2013 11:36 am

Identična polica, Generali napram ERGO je pri meni znesla razlika okoli 580€ (v prid ERGO) ! Generali so hoteli okoli 1.700€, ERGO 1.130€

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Napisal/-a MasTTer Pe apr 12, 2013 1:56 pm

Yagi-san je napisal/-a:Identična polica, Generali napram ERGO je pri meni znesla razlika okoli 580€ (v prid ERGO) ! Generali so hoteli okoli 1.700€, ERGO 1.130€

Samo ste pozabili omenit odbitne franšize...torej polica ni identična...sploh se ne da primerjat, verjemite ;) Malo višje je bilo napisano, da ima ERGO franšizo le v pogojih napisano in drugje ni razvidna....

Če mi pošljete skenirano kopijo police (lahko se pokrijejo osebni podatki), vam preračunam, koliko v resnici stane to zavarovanje in koliko se lahko premija znižja. Verjemite, da je taka razlika v ceni z razlogom. Upam, da jo ne boste občutili pri škodi.

Kosek1
Nov uporabnik

Napisal/-a Kosek1 Pe apr 12, 2013 3:48 pm

Se strinjam. Odbitna franšiza je pri Ergo pri naslednjih dogodkih:
Prometna nesreča
Udarec predmeta
Požarne nevarnosti
Naravne nesreče
Vandalizem in demonstracija
Padec predmetov iz objekta
Že tu je razlika, kaj šele, če bi primerjal s kritji pri Zavarovalnici Maribor.

Da ne govorimo o izgubi bonusa v določenih primerih. Pri ZM namreč ni izgube bonusa, če gre za zlonamerno dejanje tretjih oseb-vandalizem, pri Generali in ERGO pa je. Yagi-san, mislim, da bi te moral zastopnik opozoriti na razlike in upam, da ti ni zastopnik rekel, da je polica identična, da si morda sam tako mislil. :)

Razlik je še precej, kasko ni povsod enak kasku. Tudi znotraj ene zavarovalnice imajo različne pakete zavarovanj.

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Pe apr 12, 2013 4:08 pm

jaz sem, ko sem delal zavarovanje na novo, rekel, da hočem imeti identično polico in jo tudi imam, preverjeno...stara tilia, da ne govorim o odnosu tukaj v hertz bajti v lj, proti ergu, 890/580€ tako, da...če bi radi plačevali več pač plačujte, jaz ne bom...pa ne mi zdej, ko boš pa imel nesrečo, bo pa cel kaos...do sedaj je bil cel kaos na vseh, najslabši so pa bili pri triglavu!

aja, je pa res, da smo prenesli vse avtomobile k ergu...5 kosov, mogoče je pomagalo tudi to...
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Pe apr 12, 2013 7:57 pm

zakaj so cenejši? zaradi drugačnega načina obračunavanja premije.

premija se računa na podlagi "vozila" ter starosti vozečega ( to je pri nas novost, v tujini pa stalna praksa).

torej, podatke črpajo iz samih nesreč, statistično gledano. večji kot je procent nesreč za X vozilo pri X starosti več boš plačal itd....

primer:
http://www.zurnal24.si/vozniki-bmw-za-z ... nek-189815
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov