Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Re: Katera zavarovalnica se najbolj splaca?

Napisal/-a odprti clio To sep 24, 2013 1:11 pm

f.taunus je napisal/-a:Predvsem je pomembna vrsta vozila: tovorno/osebno.

Definitivno. Pa število sedežev. Priročni sta še letnici rojstva in izdelave voz. izpita.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 To okt 01, 2013 9:30 pm

Pa višina vozila nad sprednjo osjo :lol: Šala, ne me zdaj požret ;)
Slika

imart
Nov uporabnik

Napisal/-a imart Ne okt 20, 2013 12:45 pm

Lep pozdrav!

Zanima me če lahko kdo naredi informativni izračun registracije avtomobila. Trenutno imam avto registreran pri zavarovalnici Tilia. Avto je bil kupljen marca 2013 in ker je avto letnik 11/2009 sem ga registreral za 7 mesecov. Tako da zdaj moram narediti tehnični potem ga bom registreral za celo leto. Tudi sam sem nekaj poskušal delati informativne izračune in so povsod različne cene( nekje visoke drugje malo nizje), tako da če ima kdo voljo bi lepo prosil nekoga za fiksno ceno registracije vzel bi popolni kasko(se pravi vse):

VW PASSAT 3C, 2.0tdi HIGHLINE(KARAVAN) nima xenon
MOTOR: oznaka CR
Barva: črna met
Letnik: 11/2009
103kw/140km
Trenutno stanje števca: 144.000
Regija: Litija
PR-5% (imam eno leto se od prejšnega avta)

če rabte še kakšne podatke kar napišite

Hvala!

buny1973
Nov uporabnik

Napisal/-a buny1973 Po nov 04, 2013 9:06 pm

Pozdravljen ,

Za točen izračun bi potreboval več podatkov. Zastopamo več zavarovalnic tako, da Vam pripravimo najugodnejšo ponudbo z pregledom kritij . Odločitev je Vaša. Smo pa zaposleni z dolgoletnimi izkušnjami[23 let). Delali smo tako kot zastopniki nazadnje pa na vodilnih delovnih mestih, tako da nam izkušenj ne manjka.

Edit (mod): Beri pravilnik!!!

Lp

Robart
Nov uporabnik

Napisal/-a Robart To nov 05, 2013 1:17 pm

Dobil sem ponudbo za zavarovanje in sicer okoli 300€ ao, ao+ in asistenca, kasko pride še enkrat toliko. Vendar je pogoj za to življensko zavarovanje 30€/mesec ki me ne mika. Oz. me zanima kaj se zgodi s tem zavarovanjem če naslednje leto zamenjam zavarovalnico?

Zanima me ce se da dobiti bolj ugodno?Gledal sem hi3 kjer je enaka cena vendar brez živ. zavarovanja

avto ima 88kw, masina 1,8(1798ccm)
letnik 2004, 7 let vozniskih izkusenj, avta se nisem registriral
prevoženih 110k, letno naredim okoli 10k km, star sem 27 let, živim pa v Ljubljani

Pričakujem -35% zaradi izkušen, četudi avta še nisem registriral :D
Če ima kdo boljšo ponudbo naj me kar kontaktira na zs 8)

lp

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx To nov 05, 2013 1:28 pm

Robart je napisal/-a:Oz. me zanima kaj se zgodi s tem zavarovanjem če naslednje leto zamenjam zavarovalnico?
lp

Ne razumem zakaj eni kar menjujete zavarovalnice. Letos tu, drugo leto že drugam. To se na daljši rok sigurno ne splača, ker če si pri eni zavarovalnici dobivaš dodatne popuste. Potem se pa nekateri zopet čudijo zakaj zavarovalnica tako komplicira pri kakšnem popravilu. Če si ti dalj časa pri eni zavarovalnici, ti ne bodo nikoli komplicirali, in boš lahko vse stvari uredil tudi brez policijskih zapisnikov.

Robart
Nov uporabnik

Napisal/-a Robart To nov 05, 2013 1:40 pm

matejxx je napisal/-a:
Robart je napisal/-a:Oz. me zanima kaj se zgodi s tem zavarovanjem če naslednje leto zamenjam zavarovalnico?
lp

Ne razumem zakaj eni kar menjujete zavarovalnice. Letos tu, drugo leto že drugam. To se na daljši rok sigurno ne splača, ker če si pri eni zavarovalnici dobivaš dodatne popuste. Potem se pa nekateri zopet čudijo zakaj zavarovalnica tako komplicira pri kakšnem popravilu. Če si ti dalj časa pri eni zavarovalnici, ti ne bodo nikoli komplicirali, in boš lahko vse stvari uredil tudi brez policijskih zapisnikov.

Nisem rekel da bom nujno menjal, samo trenutno sem precej zelen na tem podrocju in se mi precej mudi. Danes ali jutri mislim vse urediti :) Sklepam da bom naslednje leto več vedel in si znal izpogajati boljšo ceno itd...

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder To nov 05, 2013 2:25 pm

Od česa živijo tej posredniki? Mislim, če pregleda 10 različnih ponudb zame mora že kasirat od nekje denar. Če pa bo dražji kot zavarovalnice pol si bodo nekateri raje sami pogledali kje se bolj splača zavarovat!?
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Kraj: Mazda Mx-6 2.5i 24v LPG

Napisal/-a Zmaj78 To nov 05, 2013 2:28 pm

Za moj primer je trenutno Tilia najboljša izbira (kot večina tistih, ki še nimamo 50% bonitete, si to želim čimprej prislužiti), saj je bila maja letos edina pri kateri bonitetno napreduješ po 10% in ne zgolj po 5, kot je bil to primer pri ostalih zavarovalnicah. Čez nekaj mesecev namreč nameravam kupiti vozilo, ki bo presegalo 130KW in takrat se mi bo vsak % še kako poznal. :D

Obenem moram Tilio tudi pohvali kar se tiče izplačevanja škode, saj z njimi nikoli nisem imel težav, pa tudi ko mi je nekdo na parkirišču pred trgovino rahlo poškodoval vozilo, smo se za sanacijo in plačilo takoj dogovorili. Tako je tudi prav, saj naj bi bil kupec še vedno kralj. :mrgreen:

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio To nov 05, 2013 3:00 pm

Robart je napisal/-a:

lp

Kaj to pričakuješ?

88 kW, 14. premijski, AO, AO+, Asistenca Basic = 350 € (no, malo manj).

Robart
Nov uporabnik

Napisal/-a Robart To nov 05, 2013 4:15 pm

odprti clio je napisal/-a:
Robart je napisal/-a:

lp

Kaj to pričakuješ?

88 kW, 14. premijski, AO, AO+, Asistenca Basic = 350 € (no, malo manj).

? Ja tako ceno sem dobil. Samo bom itak se kasko vzel.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Sr nov 06, 2013 11:09 am

Napisal si, da pričakuješ -35 %; kaj si s tem mislil? Bonus, popust...?

No saj, z 0% bonusa jaz ne pridem krepko pod 350 €, tako da maš dobro ponudbo :D

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Sr nov 06, 2013 8:03 pm

Malo OT.

Čisto informativno me zanima (če ima kdo čas in voljo narediti izračun) zavarovanje za:
P206 1.4 HDi letnik 2003, mladi voznik, 0 bonifikacije. Avto bi bil na to osebo prvič registriran.

Lahko tudi okvirno, se ne rabi točno računat.

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 Če nov 07, 2013 7:28 am

matejxx je napisal/-a:
lp

Naivnež. Tisti, ki vsako leto (dobesedno) menjujejo zavarovalnico, plačujejo najmanj in imajo najmanj problemov pri škodi. Jaz ne delam tega, jih pa poznam. Prvo leto je poceni, naslednja so vsa dražja.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Če nov 07, 2013 11:00 am

Ne bo držalo. Od moje brat je pri isti zavarovalnici zdaj že cca 5 let. Pa je šel uveljavljat eno "sumljivo" škodo, kar mu je izpostavil tudi cenilec, na kombinacijo H. So mu pa odobrili popravilo na račun pozitivnega škodnega rezultata.

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Če nov 07, 2013 11:29 am

cc09 je napisal/-a:Naivnež. Tisti, ki vsako leto (dobesedno) menjujejo zavarovalnico, plačujejo najmanj in imajo najmanj problemov pri škodi. Jaz ne delam tega, jih pa poznam. Prvo leto je poceni, naslednja so vsa dražja.

Če ti tako napišeš, potem bo že držalo :o . Jaz pa vem iz svojih izkušenj, da če se si pri isti zavarovalnici dalj časa, bodo delali veliko manj problemov pri škodi, kot pa če vsako leto menjuješ zavarovalnico. Prav tako, če imaš avto več let pri isti zavarovalnici, ti dajo vsako leto kak poseben popust. Nasploh če imaš pri isti zavarovalnici še več avtov in še kako drugo zavarovanje (hiša, dodatno zavarovanje....)

Kar je tudi logično, da bodo stalnim zavarovancem omogočili boljše usluge, kot pa tistim za katere že tako vedo, da jih bodo po kakem letu zapustili. Zavarovalnici (in tudi vsepovsod drugod) je lažje obdržati stranko, kot pa pridobiti novo. Zato ti pa tudi ne bodo komplicirali.

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 Če nov 07, 2013 12:25 pm

Glih zato, ker je lažje obdržati kot pridobiti novo, bojo za novo stranko naredili vse, stare stranke se pa čim bolj stiska, pač malo po občutku do kod gre agent lahko, da mu ne pobegne.
Ja, stalna stranka dobi 5-10% na zvestobo, pakete in ne vem kaj, nova pa 20, ker je nova. Na vse je lahko popust.

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Kraj: Lendava (MS)

Napisal/-a MasTTer Če nov 07, 2013 2:34 pm

Trenutne tržne razmere dopuščajo taka izkoriščevanja, kot se že nekaj let dogajajo in se je z tem potrebno sprijaznit.

Dobra dolgoletna stranka lahko sklene zavarovanje po isti ceni kot nova stranka, z tem, pa mu je pač potrebno pri večini primerov malce poiskati konkurenčno ponudbo, ki jo nato nese k svoji zavarovalnici. K sreči je teh primerov malo, vendar vedno več zaradi finančne stiske v naši državi.

Tili je res ugodna, vendar je takih "zavarovalnic" še najmanj 5.

Kar največ šteje za večino ljudi je dober servis pri škodi, ter šele nato cena zavarovanja, ki seveda ni zanemarljiva.

Vedno bodo obstajale stranke, ki bodo vsako leto pri drugi zavarovalnici sklenili zavarovanje. Smo si pač različni in prav je tako.

Na kratki rok, je najbrž ugodneje skakat iz ene na drugo zavarovalnico, na dolgi rok pa definitivno ne in to lahko marsikdo potrdi.... :)

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 Če nov 07, 2013 3:00 pm

Kako pa to ve, če je recimo 15 let pri isti zavarovalnici?
Da bi jaz okoli skakal in iskal ponudbe, potem pa pri stalnem agentu zahteval isto ceno? Tega pa res ne bi delal. Če je razlika majhna, mu lahko omeniš, ne pa mahaš pred nosom. Če je razlika velika, greš avtomatsko drugam, ker v enem letu se za 20% zavarovanje ni pocenilo, pomeni, da ti bi že lani lahko dal večji popust, pa ti ga ni. Adijo.

Misliš, da se reveži hodijo okoli pogajat po zavarovalnicah? Čisto balkanska logika...mislite, da nekdo stiska, ker nima. Ima, pa ne da, zakaj pa bi?

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Pe nov 08, 2013 11:22 am

cc09 je napisal/-a:Če je razlika velika, greš avtomatsko drugam, ker v enem letu se za 20% zavarovanje ni pocenilo, pomeni, da ti bi že lani lahko dal večji popust, pa ti ga ni. Adijo.

Najmanj 5 sem imel takih :D ljudje smo si različni.

Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov