Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Re: Katera zavarovalnica se najbolj splaca?

Napisal/-a ojnica Če nov 21, 2013 11:26 am

Dokler je samo obvezno je vseeno kje, za tistih nekaj evrov se ne bom šel, če pa bi še mel kak kasko ali še kakšno dodatno zavarovanje bi pa malo pretehtal, ampak so spet tisti pogoji tko čudni, ker ne veš kdaj ti kaj krijejo.
Recimo asistenca generali so kritike, slabe izkušnje nekaterih, pri Triglav pa nobenih težav.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Če nov 21, 2013 11:41 am

Pri asistencah je problem, da folk sploh ne ve kaj ima. Najcenejši paket asistence za 7 € in se jezi, ker mu niso brezplačno šlepali avta s Krka... :roll: Sam vem, da na dražje police dajem vsem po vrsti najvišji paket asistence, ki ga imam na voljo (če stranka izrazi željo po asistenci).

Sicer pa se mi zdi tam 140 € bolj smiselno za zgolj AO (74 kW). 50 € niti ni tak drobiž :) res špa je, da je to moja ocena čez palec, nisem šel računat.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Če nov 21, 2013 12:13 pm

V bistvu zelo drago, glede na to da pri meni pride redna tarifa brez kakšnega posebnega popusta 164eur, pa je vključen celo zamrznjen bonus (oziroma odkup prve škode).
Če pokažeš interes za potencialno stranko, ki bo sklenila še kakšno dodatno zavarovanje, pa bi lahko cena bila tudi 131eur.

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Napisal/-a ojnica Če nov 21, 2013 12:58 pm

Bom na generali poslal za izračun.

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 Če nov 21, 2013 1:37 pm

cc09: Se ergo ukvarja tudi z življenskimi zavarovanji? Če ja, oz. če vlaga/obrača denar v delnicah je seved lahko imel "dobiček" iz tega naslova v teh časih, ko delnice rastejo po tistem gromozanskem padcu. To še ne pomeni, da firma dobro posluje. Tak primer je Triglav, kot sem že zgoraj napisal. Dobiček iz poslovanja in dobiček iz vlaganj ni isto. Ker le dobiček iz poslovanja pomeni kako dobro je tisto podjetje.

KD je prodajal AS pred krizo, ko so delnice šle v nebo. Sedaj se lahko le bogu zahvali, da ni prodal AS, ki je sedaj vodilna družba znotraj KD-ja. In ni več tiste manije za življenskimi zavarovanji in delnicami, kot je bilo pred 1. pravo slovensko "krizo/recesijo". Sedaj so vsi previdnejši.

Ja Ergo ima vsa živa zavarovanja, ampak sej imajo naše zavarovalnice tudi. Iz avtomobilskih zavarovanj ima res "izgubo", ampak če teh zavarovanj ne bi imel, bi imel tudi manj vseh drugih, potem bi pa res lahko imel tudi skupno izgubo.
V glavnem, če zavarovalnica denar obrača pametno, je sigurno lahko dosti cenejša kot če se denar krade, to je jasno kot beli dan. In iz vseh slovenskih napol državnih firm se krade. Pri nekaterih več, pri drugih malo manj. Iz nekaterih pa krade kar država.

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Napisal/-a ojnica Če nov 21, 2013 1:57 pm

Generalni pravi 173 evrov, Triglav pa 193 evrov s tem, da sem vzel na položnice, zato malo višji končni znesek.

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Kraj: Lendava (MS)

Napisal/-a MasTTer Če nov 21, 2013 1:57 pm

ojnica: 190€ je solidna cena za 74kw in letnico rojstva približno 1984 z enkratnim plačilom in popustom na brez škodno dogajanje. Z popustom na edinega voznika bi pa bila cena malenkost nižja.

Je pa res, da 1. leto skoraj vsaka zavarovalnica lahko naredi ceneje zavarovanje, 2. leto pa redkokatera. Generali mislim, da ne bo cenejši od 190€. Oni niso več tako poceni kot so bili, ali so pa ostale zav. znižale premije in so sedaj cenejše.

cc09: Kakor koli obrneš, če imaš pri Avtomobilskem obveznem in avtomobilskem kasko minus, je nekaj zelo narobe in na dolgi rok ne vzdrži. Kot sem že opisal, največ dobička se lahko naredi, če imaš malo škod. Če imaš dosti škod, zelo teško narediš večji dobiček z obračanjem denarja, kar seveda vse zav. delajo.

Državne firme pa so tak polovico že spokradli in še je nekaj ostalo...

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Če nov 21, 2013 3:01 pm

ojnica je napisal/-a:Generalni pravi 173 evrov, Triglav pa 193 evrov s tem, da sem vzel na položnice, zato malo višji končni znesek.

Tilia: 130 € (74 kW, AO, 3. premijski razred, leto rojstva '85, cena velja za obroke); zdaj sem šel poračunat. Če dodam AO+ pa 150 €.

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Napisal/-a ojnica Če nov 21, 2013 7:49 pm

Torej so me mal nategnil, kao še dodatn popust pa še vedno najdražji, kaj pa asistenca tega pa vrjetno nimajo.

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Napisal/-a MasTTer Pe nov 22, 2013 10:13 am

ojnica je napisal/-a:Torej so me mal nategnil, kao še dodatn popust pa še vedno najdražji, kaj pa asistenca tega pa vrjetno nimajo.

Jaz nebi rekel, da so te nategnili. Enostavno je po njihovem ceniku tako zavarovanje recimo 210€, in so ti dali popust 20€, torej je cena 190€. Pri kateri drugi zav. je pa lahko ceneje, tako pač je. Tudi elektrika, gsm paket, ali kos mesa je nekje ceneje, drugje dražje v tistem času, ko ti to kupuješ. :)

Recimo pri AS je tudi cena nekje tu za tvoja leta po tej novi segmentaciji... 210-170€.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Pe nov 22, 2013 11:09 am

ojnica je napisal/-a:Torej so me mal nategnil, kao še dodatn popust pa še vedno najdražji, kaj pa asistenca tega pa vrjetno nimajo.

Ja no - to moraš napisat :) asistenca je na voljo, ampak mi je paket tako beden, da ga vsakomur odsvetujem. Nekateri ga vseeno vzamejo (stane cca 15 €, krije pa stroške posameznega asistenčnega primera v višini 200 € v Sloveniji in 350 € v tujini). Imaš morda na polici še A0+?

Sicer pa mislim, da te ni nihče našponal. V danem trenutku si se ti strinjal s ceno in ti je bila popolnoma sprejemljiva. Ob obnovi ti pa verjetno ne bo več. Doplačila ti ni nihče ruknil pa tudi brez vseh popustov ti ni nihče dal polico. To po moje ni nateg.

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Ne nov 24, 2013 5:29 pm

naredi še informativni izračun preko G24.si generali spletne zavarovalnice
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Napisal/-a ojnica So nov 30, 2013 9:34 am

Uporabniški avatar
ajatola
Novinec

Napisal/-a ajatola Če jan 09, 2014 7:47 pm

ojnica je napisal/-a:Dokler je samo obvezno je vseeno kje, za tistih nekaj evrov se ne bom šel, če pa bi še mel kak kasko ali še kakšno dodatno zavarovanje bi pa malo pretehtal, ampak so spet tisti pogoji tko čudni, ker ne veš kdaj ti kaj krijejo.
Recimo asistenca generali so kritike, slabe izkušnje nekaterih, pri Triglav pa nobenih težav.

Ni vseeno kjer je obvezno.meni naprimer adriatic noče popravit škode,ki jo je povzročil njihov klient. Ponudili so mi denar,ki zadostuje za kilogram avtolaka in verjetno bom moral tožit povzročitelja,da mi povrne škodo,kljub temu,da je imel plačano zavarovalnino.

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Pe jan 10, 2014 4:40 pm

ajatola je napisal/-a:
ojnica je napisal/-a:Dokler je samo obvezno je vseeno kje, za tistih nekaj evrov se ne bom šel, če pa bi še mel kak kasko ali še kakšno dodatno zavarovanje bi pa malo pretehtal, ampak so spet tisti pogoji tko čudni, ker ne veš kdaj ti kaj krijejo.

Ni vseeno kjer je obvezno.meni naprimer adriatic noče popravit škode,ki jo je povzročil njihov klient. Ponudili so mi denar,ki zadostuje za kilogram avtolaka in verjetno bom moral tožit povzročitelja,da mi povrne škodo,kljub temu,da je imel plačano zavarovalnino.

Predvidevam da se gre za star avto...tam so vedno problemi, ker popravilo ne opravičuje tržne cene avta.

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Napisal/-a MasTTer Po jan 13, 2014 3:04 pm

Prokarjon: Tako je. Na žalost, je tako pri starejših vozilih.

ajatola: Vsekakor pa upam zatrdit, da bo AS izplačala CELOTNO škodo, kajti iz odgovornostne police se pokrije celotna škoda. Torej bo AS povedal, to vozilo je vredno X znesek, izplačala odškodnino, ter za rešene dele našlo kupca. Torej z tem denarjem se bo lahko kupilo podobno vozilo preko avto.net. Kaj tu ni razumljivo?

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Napisal/-a ojnica Če jan 16, 2014 9:46 pm

Drug let grem na drugo zavarovalnico.

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Napisal/-a MasTTer Pe jan 17, 2014 12:13 pm

Na kratki rok, se tistim, kateri imajo zavarovanje v teh zadnjih mesecih nakupa vinjete (december, januar), najbolj splača vsako leto sklenit pri drugi zavarovalnici polico.

Na dolgi rok pa to ni dobro, kajti, če si redna dobra stranka določene zavarovalnice, ti gredo precej bolj na roko že zaradi tega. In dan danes tudi po svetu to največ pomeni. To je edino, na kar gledajo povsod v vsakem podjetju. Sem že imel kar nekaj dobrih izkušenj zaradi tega.

Tiste muhe enoletnice skoraj nič niso vredne... ;)

pan-am
Nov uporabnik

Napisal/-a pan-am Pe jan 17, 2014 1:05 pm

Čisto odvisno. Ker je avto že toliko star, sem se odločil, da letos ne vzamem kaska. Pri Triglavu (že 8 let pri njih) so mi AO (brez AO+, zavarovanja potnikov, asistence, itd., ker tega ne rabim) s PR04 in "z vsemi možnimi popusti", tudi na zvestobo, naračunali premijo 258€. Če bi prenesel še zdravstveno k njim (kjer so za 1€/mesec dražji od vzajemne), bi mi dali še 5% dol.

Pri G24 me je po obsegu kritja enako AO zavarovanje prišlo 124€.

So goodbye Triglav and thanks for all the fish. Pravljice o zvestobi, najboljši skrbi za stranke itd., pa si lahko pripovedujejo med seboj na naslednji prednovoletni žurki, na kateri jim bo pela Severina za 45k€. ;)

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Pe jan 17, 2014 1:51 pm

Off: Vzajemna bo pocenila premije :D

Zvestoba pa velja, predvsem pri kasku. Stvar je zgolj v tem, da imajo zastopniki Triglava zvezane roke napram ostalim (kolikor sam vidim), pa še to včasih butnejo nore cene ven. Šteje pa zvestoba vsekakor v primeru škod.

Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost