odprti clio je napisal/-a:Off: Vzajemna bo pocenila premije
Zvestoba pa velja, predvsem pri kasku. Stvar je zgolj v tem, da imajo zastopniki Triglava zvezane roke napram ostalim (kolikor sam vidim), pa še to včasih butnejo nore cene ven. Šteje pa zvestoba vsekakor v primeru škod.
MasTTer je napisal/-a:OFF: Dopolnilno zdravstveno zav. se ukinja in naj bi še letos to ukinili. Sicer ne vem če bo Vzajemna potemtakem ukinjena, ampak tako se odločajo. Po moje bomo vsi na slabšem, ker država se ne ve pogajat z farmacevti itd. in bo obvezno zdrav. zav. namesto sedanjih 20€ x 3.
Tako da tista 1€ nižja premija pri Vzajemni je po moje samo zato, da jih nebi ukinili... vsaj ne tako hitro.
odprti clio:
Tu si brcnil mimo. Cene zdravil določa "država" in se še kako dobro pogaja. Celo tako dobro, da raje nimajo zdravila, kot pa da bi zanj plačali tistih nekaj € več. Spet - iz lastnih izkušenj za relativno novo zdravilo, katerega prodajo pri nas je država izpogajala na zelo trd način.
Zdravstvo pri nas je na slabem glasu, ker vztrajajo nekompetentni zdravniki na svojih stolčkih zaradi statusa, ker imamo velike ponirje kapitala (tu se kaže naša patriotska plat in ponos na Kras) in še marsičesa drugega.
S sklenitvijo Moje prve avto police lahko mladi odslej brez doplačila vozijo katerikoli avtomobil, ki ima obvezno avtomobilsko zavarovanje pri Adriaticu Slovenici.
Cena zavarovanja znaša 90,00 EUR
(cena vključuje 6,5% davek od prometa zavarovalnih poslov)
In še več! Moja prva avto polica velja tudi za tiste avtomobile, ki so zavarovani pri drugih zavarovalnicah in tudi za vozilo, katerega lastnik je mladi voznik.
Cena za razširjeno obliko zavarovanja znaša 150,00 EUR
(cena vključuje 6,5% davek od prometa zavarovalnih poslov)
cc09 je napisal/-a:Jaz bom zvest najcenejšemu, pri obveznemu. Za vse drugo se mi fučka. Za kasko bom pa pri naslednjem novem avtu dobro premislil, če ga bom sploh vzel. Če nisi dal zadnjega evra za avto, se splača tvegat. V tej igri je v povprečju vseeno zavarovalnica na dobičkuDruga stvar je hiša in podobno, kjer lahko res ogromno zgubiš.
zzitop je napisal/-a:Meni pa se tole zdi zelo zdravo razmišljanje! Res imajo zaarovalnice ogromen dobiček in verjetnost da boš potreboval kasko, je manjša kot pa znesek, katerega plačuješ. Na dolgi rok. Če bi bilo drugače, zavarovalnice ne bi imele dobička. Če pogledamo na situacijo matematično.
Namesto plačevanja premije kaska se mi zdi veliko veliko pametneje isto premijo, kot bi bil kasko, položiti vsako leto na varčevalni račun, s tem si deležen obresti itd.. In če se kaj zgodi, ni razloga, da bi ti bilo težko vzeti denar s tistega računa. Če se po 10 letih nič ne zgodi, ti pa ostane vplačan denar + obresti! S tem da zna tisti znesek po 10 letih biti blizu vrednosti novega avtomobila.
Skratka jaz in kasko = NO GO!
Energetik81 je napisal/-a:MasTTer in odprti clio, če se ne motim, sta "znalca" o zavarovanjih. Rabil bi nasvet glede zavarovanja za mladega voznika. Jaz imam avto zavarovan pri Tilii (osnovno+polni kasko) brez doplačila za mladega voznika in še 2 meseca do podaljšanja zavarovanja. No, zdaj bo moj avto vozila tudi mlada voznica. Baje je najbolje, da ona sama sklene svojo polico, s katero lahko vozi potem katerikoli avto, lahko pa se pripoji moji polici.
Kaj priporočata? Baje ima to samostojno polico za mlade voznike najugodneje Adriatic, kljub temu da imam avto pri Tilii. Približne cene za 2 meseca? Še kakšen drug nasvet?
Ko bom moral čez 2m podaljšati - ali še vedno bolje da ima svojo polico ali kar jaz doplačam pri svoji avto polici?
Hvala.
MasTTer je napisal/-a: 2. Pri AS je možno posebej skleniti zavarovanje za mladega šoferja, kar znese 90€ za vozila, če bo vozil le vozila zavarovana pri AS, in 150€, za vsa vozila zavarovana v RS.
Pri tej opciji naj omenim, da vsako leto dobi 5% bonus, torej kot da bi imel svoje vozilo in če po 3 letih kupi svoje vozilo in ga zavaruje, bo imel na tisti polici že 15% bonus! Res dobra zadeva.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov