Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Ne nov 14, 2004 11:44 pm

Kaj pa če pride registracija na nedeljo, ponedeljek je 1. november, torek božič sreda 1.maj, četrtek, 25junij, petek novo leto sobota vsi kralji, nedelja marijino vnebovzetje in ponedeljek velikončni.... :P
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

RS
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a RS Ne nov 14, 2004 11:52 pm

Točnih formalnosti ne poznam, lahko pa ti povem iz izkušenj:
3 dni po preteku reg. sem nabasal na radar, dobil kazen samo za radar, za reg. pa mi je rekel naj čim prej uredim (po prepričevanju, da sem mislil, da velja še 2 dni). Mogoče pa samo tisti policaj ni bil tako zaj****.
Glede plačevanja zavarovanja na obroke pa mislim, da ni problem. Na Triglavu sem lani plačal na 6 obrokov preko trajnika. Seveda sem pa moral dodatno plačati še neko zavarovanje - 5k sit.

Uporabniški avatar
[g0ran24]
Stalni uporabnik

Kraj: brežice

Napisal/-a [g0ran24] Po nov 15, 2004 7:58 pm

evo avto registriran in mam mir za eno leto 8)

zadeve so pa take

lahko se plača na 6 obrokov preko trajnika (tak sm jst)

ka se pa tiče vožnje z neregistriranim avtom pa se lahko voziš še 30 dni pod pogojem da je narejen tehnični.....viri so točni ka sm v zavarovalnici vprašo
In the end there can only be one :P nism se nč druzga spomno :D

Raptor
Novinec

Napisal/-a Raptor Če nov 18, 2004 12:48 pm

[g0ran24] je napisal/-a:evo avto registriran in mam mir za eno leto 8)

zadeve so pa take

ka se pa tiče vožnje z neregistriranim avtom pa se lahko voziš še 30 dni pod pogojem da je narejen tehnični.....viri so točni ka sm v zavarovalnici vprašo

ni ravno tako...
po preteku registracije si v primeru voznje v prekrsku, tako da ti lahko policist v vsakem primeru napise placilni nalog (dobis kazen).
To da si opravil TP ne pomeni da lahko krsis cpp in ne dovoljuje voznje z neregistriranim vozilom. Res pa je da zavarovalnica v primeru skode krije stroske do 30 dni po preteku registracije (saj tako je blo) vendar pa ce bos udelezen v nesreci bos sigurno dobil placilni nalog za preksek- voznaj z neregistriranim vozilom ..kar pa ni malo...

Je pa res da je od policistov odvisno in imajo nekaksen tihi dogovor da od 7 do 14 dni opozarjajo...je pa od vsakega posameznika odvisno ali ti bo dal kazen ali ne....

NIKAKOR PA NI DOVOLJENA VOZNJA Z NEREGISTRIRANIM VOZILO tko da tvoji viri niso točni.

križi
Novinec

Kraj: Podutik

Napisal/-a križi Če nov 25, 2004 2:23 pm

Raptor je napisal/-a:
[g0ran24] je napisal/-a:evo avto registriran in mam mir za eno leto 8)

zadeve so pa take

ni ravno tako...
po preteku registracije si v primeru voznje v prekrsku, tako da ti lahko policist v vsakem primeru napise placilni nalog (dobis kazen).
To da si opravil TP ne pomeni da lahko krsis cpp in ne dovoljuje voznje z neregistriranim vozilom. Res pa je da zavarovalnica v primeru skode krije stroske do 30 dni po preteku registracije (saj tako je blo) vendar pa ce bos udelezen v nesreci bos sigurno dobil placilni nalog za preksek- voznaj z neregistriranim vozilom ..kar pa ni malo...

Je pa res da je od policistov odvisno in imajo nekaksen tihi dogovor da od 7 do 14 dni opozarjajo...je pa od vsakega posameznika odvisno ali ti bo dal kazen ali ne....

NIKAKOR PA NI DOVOLJENA VOZNJA Z NEREGISTRIRANIM VOZILO tko da tvoji viri niso točni.

Lahko se voziš!!!!!!!!!
Registracijo lahko plačaš v 6ih obrokih na trajnik vendar ne študentje s Šou kartico. Drugače se pa da na 6 obrokov.
Kar se pa tiče vožnje ko preneha registracija je pa stvar sledeča!
Obvezno moraš opraviti tehnični pregled, saj ti zavarovanje velja se en mesec po preteku registracije.
Vendar ko se gre avto registrirati plačaš od dneva ko ti je pretekla registracija tako da dejansko nisi prav nič v plusu ;)
Če še koga kaj zanima in če bo trdil svoje mu predlagam da stopi do prve zavarovalniške hiše in mu bodo takoj razložili!!!
Rad se udeležujem vsakršnih srečanj in mi je v veselje spoznavati nove ljubitelje avtomobilizma pa če tudi je to na križišču:-)

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Če nov 25, 2004 2:41 pm

križi je napisal/-a:Lahko se voziš!!!!!!!!!
Registracijo lahko plačaš v 6ih obrokih na trajnik vendar ne študentje s Šou kartico. Drugače se pa da na 6 obrokov.
Obvezno moraš opraviti tehnični pregled, saj ti zavarovanje velja se en mesec po preteku registracije.
Vendar ko se gre avto registrirati plačaš od dneva ko ti je pretekla registracija tako da dejansko nisi prav nič v plusu ;)
Če še koga kaj zanima in če bo trdil svoje mu predlagam da stopi do prve zavarovalniške hiše in mu bodo takoj razložili!!!

Are you preprad to put your money where your mouth is?

NE SMEŠ SE VOZIT PO PRETEKU REGISTRACIJE - PIKA

Lahko sicer, vendar si v prekršku, če pa povzročiš nesrečo, pa zavarovalnica sicer regresira škodo, vendar jo potem terjajo od tebe.

križi
Novinec

Kraj: Podutik

Napisal/-a križi Pe nov 26, 2004 12:37 pm

Rjuhar je napisal/-a:

Lahko sicer, vendar si v prekršku, če pa povzročiš nesrečo, pa zavarovalnica sicer regresira škodo, vendar jo potem terjajo od tebe.

Predlagam, da stopis do prve zavarovalnice in ti bodo sami povedal kako je s to zadevo.
Ker sem se sam tudi zacel ukvarjati s temi stvarmi sem se tudi za to stvar poglobil v knjigo in prelistal nekaj zanimivih odstavkov.
Rad se udeležujem vsakršnih srečanj in mi je v veselje spoznavati nove ljubitelje avtomobilizma pa če tudi je to na križišču:-)

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Pe nov 26, 2004 12:44 pm

Križi pejva skupej, da boš pol kar pico plaču...

Raptor
Novinec

Napisal/-a Raptor Pe nov 26, 2004 3:46 pm

križi je napisal/-a:
Rjuhar je napisal/-a:

Predlagam, da stopis do prve zavarovalnice in ti bodo sami povedal kako je s to zadevo.
Ker sem se sam tudi zacel ukvarjati s temi stvarmi sem se tudi za to stvar poglobil v knjigo in prelistal nekaj zanimivih odstavkov.

Zalostno zalostno da se s tem ukvarjas in nimas pojma....po preteku registracije si v prekrsku 100% .. to ti bo povedu tud vsak normalni zavarovalniski agent in policist.
Je pa res da velja kritje se mesec po zavarovanju (ni pogoj tehnicni) ..zavarovalnice imajo svoje pogoje..npr redna stranka (kot permanentno zavarovanje.) ali pa za vse...odvisno.
Je pa stvar (ce nimas tehnicnega narejenega) sledeca iz pravnega vidika se pa lahko jas zaletim v tebe, sem kriv in ce te hocem zaj... lahko recem da sem se zaletu ker so me motile tvoje luci, al da si vijugal na cesti itd.....prislo bo do komplikacij in sledi spor in sodisce....ker bom jas zahteval celotno tvojo krivdo ker nisi imel tehnicno brezhibnega vozila (ni bil opravljen tehnicni pregled) in si tako vplival na sam dogodek.......
Kako je to v praksi ne vem ker tega ne prakticiram in ce sem kriv krivdo priznam ....bos pa mel lahko sreco naletu na pedra po domace povedan in stvar se bo zakomplicirala.....

lp

pa se enkrat zalostno pojma nimas pa se okvarjas s tem...lol

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Pe nov 26, 2004 4:51 pm

Zavarovallnica ne bo krila nič, ker je avto NEREGISTRIRAN (tist en mesec velja samo pri kasku pod posebnimi pogoji). Kril bo zavarovalni sklad, ki pa bo škodo potem regresiral od povzročitelja (sicer samo do 2 milionov, ostalo gre pa res na njihov račun)

Uporabniški avatar
ITA_car_fan
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a ITA_car_fan Pe nov 26, 2004 4:53 pm

samo če je tornado, al pa komet ali pa poplave.. tkarat lahko brez registracije voziš...

drgač pa :ne
deadly getaways TM
Slika

Raptor
Novinec

Napisal/-a Raptor Pe nov 26, 2004 6:20 pm

ITA_car_fan je napisal/-a:samo če je tornado, al pa komet ali pa poplave.. tkarat lahko brez registracije voziš...

drgač pa :ne

odlicno povedano

Raptor
Novinec

Napisal/-a Raptor Pe nov 26, 2004 6:22 pm

Rjuhar je napisal/-a:Zavarovallnica ne bo krila nič, ker je avto NEREGISTRIRAN (tist en mesec velja samo pri kasku pod posebnimi pogoji). Kril bo zavarovalni sklad, ki pa bo škodo potem regresiral od povzročitelja (sicer samo do 2 milionov, ostalo gre pa res na njihov račun)

ne vem kako je zdaj sam jes sem mel to situacijo in sem dobu kazen k sem enmu mal v rit prletu.....zavarovalnica je pa pokrila skodo men so pa kuponcek vzel blo je pa 12 dan po preteku registracije....

Uporabniški avatar
Neon
Stalni uporabnik

Kraj: Krško

Napisal/-a Neon Pe nov 26, 2004 6:37 pm

Sam tolk za info:

Jaz sem se pripelal na tehnični, da bi reg. avto, seveda nisem mel nč, k sem ga takrat komi kupu, u glavnem me je pilicaj zaparkiral in začel pisat. Bolj ko sem mu kazal da mam papirje v roki in da grem samo še 10m peš in plačam vse skup, manj me je šmirglal.
Avto se je pa odjavil tisti dan, pred omenjenim dogodkom... :evil:

Kazen je sledila....tko da jaz se ne bi špilal z neregistriranim avtom, pa še res si lahko v p.... če se kaj zgodi na cesti.
Lambo door sistemi
Slika

Today Tomorrow Toyota

Uporabniški avatar
ITA_car_fan
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a ITA_car_fan Pe nov 26, 2004 6:52 pm

eto vidiš da nesmeš, niti mm se premaknat.. po registraciji.

pa glih sinoč je bilo na trenjih, ko se je ekipa javlala z terena pa so glofu rdečmu kr tablce pobral kr je nalepka potekla, je dolžan 2 na tehnični it.. in ni mel spravno vse so kr tablce vzel..

o poteku registracije (12 mesc.) pa je jasno..
deadly getaways TM
Slika

Uporabniški avatar
LoSt
Nov uporabnik

Napisal/-a LoSt Ne jan 27, 2008 7:04 pm

Uf, tole temo jst iščem ;) Torej, v tistih 15ih dnevih, ki začnejo teči od 30 dnevnega roka preteka prometnega dovoljenja se naj bi avto odjavil iz prometa... Pa a se ga da pol tud nazaj prijavit, pa opravit tehničnega pa podaljšat prometno? K jst bi to mojo škatlo še mela par mesecev, :roll: pa sm mal zaj......, k ga v teh 30ih dnevih nism peljala na tehničnega :cry: Mi lahko kdo svetuje, kaj naj zdaj nardim? Pa kmalu, prosim, k imam še samo 9 dni od 15ih... Hvala!

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne jan 27, 2008 7:52 pm

Gremo za pico? Pred enim mescem mi je na zavarovalnici triglav povedala takole:

Kako dolgo po preteku registracije še velja zavrovanje?
En mesec vendar v primeru nesreče je potrebno plačati celoletno premijo takrat zavarovalnica krije stroške v nasprotnem primeru kriješ sam.
Kako dolgo velja tehnični?
Do datuma preteka, v nasljednjem primeru , če vas dobi policaj je 125 evrov kazni za tehnično neizpraven avto.

Osebno sem imel pretek registracije 13.12.2007. Vozil sem se do 27.12.2007 in takrat nardil in tehničnega in zavarovanje.

Zavaroanje lahko nardiš en mesec prej, tudi tehnilčnega. Ne moreš pa podalšat prometne oz. plačat cestnine brez opravljenega tehničnega.

Govorim za navadno zavarovanje.

Lost po enem mesecu moraš vrniti tablice na upravno enoto. Če avta trenunto ne rabiš ali ne moreš opravit tehničnega ali registracije..... deponiraš table na upravni enoti in ko lahko jih pač dvigneš.....deponiranje pa velja za 6 mesecev.

Drgače pa: tehnični pregled:32 evrov zavarovanje pa na 10 obrokov brez obresti.in pa 78 evrov cestina za rang od 1350 do 1800ccm.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
LoSt
Nov uporabnik

Napisal/-a LoSt Ne jan 27, 2008 8:38 pm

Skoraj cel forum sem prebrala, sm kr mal zmedena od vseh teh informacij hehe :roll:
lisko hvala za odgovor :) Torej za pol leta lahko tablice deponiram, pol jih pa nazaj dobim? A to iste? Aja, al takrat ko tablice vrnem, lahk dobim (oz. plačam) preizkusne za 3 dni, pa v teh 3 dnevih vse uredim (tehničnega, podaljšanje prometne, zavarovanje)?

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne jan 27, 2008 9:06 pm

Iste dobiš nazaj ja..... zato pa jih deponiraš. Najbolše pa boš zvedela če pokličeš na upravno ali na amzs in uprašaš pa zveš s prve roke. To z deponacijo sem mel jaz pred leti....tako da ne vem če je še sedaj isto.

Sicer pa zakaj ga kr zdaj ne moreš peljat na tehničnega? Najbol ugodna rešitev.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
LoSt
Nov uporabnik

Napisal/-a LoSt Ne jan 27, 2008 9:52 pm

Hm,...ja pa a ga še lahk peljem na tehnični, če je prometna že pred 30-imi dnevi potekla? Saj to je tist, kar zanima... :?: Bom poklicala jutri na upravno, sam se morm prej mal tukaj pozanimat :)
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost