Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
*bojci*
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a *bojci* Po mar 31, 2003 8:35 am

pikec je napisal/-a:... mel dobro papirjev za izpuh, so mi obdrzali vse papirje (še za fedre,temne šipe pa filter) in mi jih ne dajo nazaj dokler ne uredim homologacije za powerfula,pa še za fedre so mi težili ker mi jih je vgradil prodajalec (AC-Brezje v mariboru), moral pa bi jih URADNI ZASTOPNIK..

Zakaj mi potem vsi prodajalci govorijo, da ni nobenih problemov??!!!!
Kaj pa če bi prišel homologirat remusa, pa bi ga sam doma zmontiral??? Bi za to tudi kaj gnjavili??? :evil:
Recimo, da kupiš lonec pri Novaku in ti ga zmontira pa ne moreš naredit homologacije samo zaradi tega, ker ti ni naredil uradni zastopnik?!!!?
To je glih tak, ko da bi moral avto obvezno servisirat pri uradnem servisu in ne pri ostalih pooblaščenih!

ice je napisal/-a:folk hod skozi tehnicne s clioti z *odstranenimi* katalizatorji, vzmetmi brez papirjev, presirokimi gumami, vsem moznim spojlerji in dodatka... skratka z zelo starimi in nevarnimi avtomobili.

Ne vem, če prideš skozi tehničnega, če nimaš katalizatorja gor, če je ta serijsko vgrajen. :roll:
Če je že tak, odstranim tudi katalizator :wink:
Za široke gume.....
Kaj bi prišel jaz te skozi, če ne bi uspel homologirat gume?
Slika
Renault Avtomobilistični klub Slovenija
http://www.rk.avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Po mar 31, 2003 8:58 am

Ves kako je, na nekih tehnicnih servisih bos prisel skoz s 25 let staro gajbo brez zavor, drugje te bodo pa drkal ce bos mu nalimane plastiko cez luči (blende) brez homologacijskih papirjev - tak primer je Tehnicni pregledi v Kranju...

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Daco Po mar 31, 2003 11:26 am

Danes zjutraj sem obletal malo nase proizvajalce sportnih izpuhov, bil sem pa tudi na LPP-ju. :)
No najprej sem sel k Lausu in se pogovoril s sefico in je rekla da homologacijo imajo in da ne sme biti noben problem homologirati. Ko sem ji rekel, naj mi pokaze papirje, je rekla da jih bom dobil, ko kupim in zmontiram izpuh pri njih. OK, sem sel naprej do Novaka, mi je tut mojster rekel, da ni nobenih problemov s papirji in imajo vse ustrezne papirje za sportne izpuhe. Je pa tut reku da so boljsi od Lausa sigurno 20-30%. Sem reku ok kul... kaj pa papirji, jih lahko vidim? Je rekel, ni problema za papirje, sam jih nimam tukaj, mi jih morajo poslati iz Novega Mesta. Sem uzel vizitko in se odpeljal. Pol sem pa sel se do Avto Galanta. Kot zanimivost naj povem, da je lastnica AG baje bivsa zena gospoda Novaka. :lol:
No tam so mi pokazali njihov sportni lonec, ki ima blagovno znamko JOKRA, pa celo certifikat za homologacijo so mi pokazali, koncno nekdo! :)
Je res drazji 10ksit od Novaka, sam sem pa vprasal kok bi me prisel se srednji lonec s premicno cevjo... pa je cca. 6-7ksit cenejsi od Novaka. Tko da so tm-tm.

Zdej se moram samo se odlociti med gospodom Novakom in gospo Novakovo :lol:

Ali ima kdo izkusnje z JOKRA izpusnimi cevmi... oziroma za koga bi oddali glas za njega ali njo? ;)

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Po mar 31, 2003 11:59 am

probi še pr de vito-tu.baje da ma tud kr u redu stvari
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Napisal/-a Daco Po mar 31, 2003 2:41 pm

maky je napisal/-a:probi še pr de vito-tu.baje da ma tud kr u redu stvari

Hmm... kje pa najdem tega de vitota? Nekje na Vicu sem enkrat slisal da je. Ves natancneje kje na Vicu ga dobim?

Uporabniški avatar
Panizzi
Novinec

Napisal/-a Panizzi Po mar 31, 2003 2:56 pm

Tisto, da ma Lauš evropsko homologacijo povej na LPPju pa se ti bodo smejali...
Če ne rečeš, ne dobiš nič poleg...če pa rečeš - je pa vse kar imajo sicer za enak lonc homologacijo, vendar sam za en model avta...
Tko da glede na to, da na LPPju gledajo serijske lonca in tiste na papirju in da more bit točno za vaš avto...je to bl sranje.

Glede na to, da bo kmal treba met papirje tud za vse aerodinamične dodatke, vam priporočam kupovat sam še stvari z PRIMERNO homologacijo...

Kar se pa čakanja zadeva...sam sem imel opravka z LPPjem 2x...za vzmeti in felge in v obeh primerih ja tisti čakalni čas na poklic in od pregleda do pošte z popisanim kartončkom cca 10 dni.

Tako da poglej tud pri Novaku, če je vse gor...številka homologacije in modela se morata ujemat, more bit točno za tvoj avto (in pravi motor) in dB morjo ustrezat (merjo ti jih pa ne, ker so napisani) - še dobro, ker meni piše 81dB pri 3750 obratih...v resnic je pa cca 200 :twisted:

LP

Uporabniški avatar
*bojci*
Novinec

Napisal/-a *bojci* Po mar 31, 2003 5:44 pm

Torej en + za Novaka :lol:
Hm, kje pa je ta Avto Galant? Pa kak zgleda ta certifikat od njih? Mislim reči, re bo to na LPP/RTI-ju zadosti?
Lonec s premično cevjo...to je mogoče taki, da lahko potem nastaviš cev direktno skozi srednji filter, da ni dušenja?
Daco, se boš lahko bolj pozanimal glede JOKRA?
Glasovati pa res ne morem, ker ne poznam gospo Novak :lol: :lol:

Panizzi:
Pri Novaku mi je povedal, da imajo vse potrebne podatke glede homologacije. Če je to seveda res. :wink:
Slika

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Napisal/-a Daco Po mar 31, 2003 6:10 pm

Bojci_kar je napisal/-a:Daco, se boš lahko bolj pozanimal glede JOKRA?

Za Megana je narocil JOKRA izpuh, ko ga dobi iz NM ga bom sel pogledat, pogledal bom tudi prilozen certifikat in se poskusal prepricati da je to to! Ce je to tisto, ga bom najverjetneje montiral gor. :)
Gospod na LPP-ju mi je pokazal en primer kako mora certifikat izgledati... in pri AG majo nekaj zelo podobnega. Oziroma sklicujejo se na enak standard kot mi ga je pokazal tisti gospod na LPP-ju, pa se moj avto je napisan v seznamu avtomobilov za katere naj bi bil ta izpuh certificiran. :D
Je pa en speh 6-7 listov, zelo podoben TÜV certifikatom, s to razliko da je v italijanskem jeziku, ker oni to certificirajo v Italiji. Upam da je to tisto kar hocejo met te hudicevi birokrati :evil:
Pa vseeno se mi zdi da je 24 mesecev garancije bolje kot 12 mesecev, ki ga daje Novak... sam je pa zanimivo kako si eden drugem hodita v zelje... zenske so hudic ja :lol:

P.S. AG je v NM ter v LJ in sicer v blizini LPP-ja v LJ. Natancneje Stegne 31, za Telekomom, ob ANET skladišču. :)

Uporabniški avatar
*bojci*
Novinec

Napisal/-a *bojci* Po mar 31, 2003 6:32 pm

Hmm, v bližini Maribora pa ni AG, a se motim?
Mi lahko poveš tudi ceno za zadnji lonec, sicer mam 19-ko, cene so pa skoraj podobne (se mi zdi).

TNX, Daco :wink:
Slika

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Napisal/-a Daco Po mar 31, 2003 6:35 pm

Ja za Megana je cena zadnjega lonca 36ksit z brezplačno montažo. Ker sem "fejst fant" mi je gospodicna obljubila se 10% popusta na gotovino. 8)
Bom pogledal v certifikat, ce je R19 tut vpisana notr... lahko pa poklices na 01/51 13 400 (od 8 do 17 ure) pa bos dobil tocne informacije.

LP ;)

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky To apr 01, 2003 9:12 am

Daco je napisal/-a:
maky je napisal/-a:probi še pr de vito-tu.baje da ma tud kr u redu stvari

Hmm... kje pa najdem tega de vitota? Nekje na Vicu sem enkrat slisal da je. Ves natancneje kje na Vicu ga dobim?

torej...
upam da veš kje je interšpar vič.no če ne veš je ko se pelješ iz centra proti avtocesti za primorsko je tm en reno prodajni center. no na tistmu semaforju zaviješ levo in pol greš naravnost do naslednjega semaforja in tm greš desno pol pa slediš tablam oz greš še ene 500 m naprej na tomažičeva ulica 42(se mi zdi nism ziher)
upam da sm pomagal
lp
SlikaSlika

Uporabniški avatar
*bojci*
Novinec

Napisal/-a *bojci* To apr 01, 2003 3:20 pm

Daco je napisal/-a:Ja za Megana je cena zadnjega lonca 36ksit z brezplačno montažo. Ker sem "fejst fant" mi je gospodicna obljubila se 10% popusta na gotovino. 8)
Bom pogledal v certifikat, ce je R19 tut vpisana notr... lahko pa poklices na 01/51 13 400 (od 8 do 17 ure) pa bos dobil tocne informacije.

V Mariboru v RDO-Centru bodo od jutri naprej imeli od Galanta izpuhe, ki imajo papirje. Pa veste, kolko me bo stalo?
:wink:
26k vse skup!!! :lol:
Se pa ta izpuh sestavlja, ker je zadnji nastavek ločen od lonca...
Obljubil mi je celo brezplačno montažo!! :wink:
Sem bil tudi v RTI-ju, malo povprašal nekaj, pa mi rečejo tam, da slovenski izdelovalci sploh ne dajejop homologacije.. :?: :?:
No, vsaj rekli so mi, da naj prej prinesem kopijo od homologacije, da bodo videli, če ustreza.
Tako da.... Slepi so rekli: BOMO VIDELI!!! :lol: :lol:
Slika

Qwerty
Uporabnik

Napisal/-a Qwerty To apr 01, 2003 8:14 pm

pikec je napisal/-a:powerfula ne gor dajat! sem ravno danes v ljubljani na LPP-ju padel zaradi tega-bom mogel dol rezat powerfulla.in ker nisem mel dobro papirjev za izpuh, so mi obdrzali vse papirje (še za fedre,temne šipe pa filter) in mi jih ne dajo nazaj dokler ne uredim homologacije za powerfula,pa še za fedre so mi težili ker mi jih je vgradil prodajalec (AC-Brezje v mariboru), moral pa bi jih URADNI ZASTOPNIK ZA FIAT!!!!pišuka jim materna,kaj te naj zaj fedre ven vzamem, jih dam nazaj delat not na fiat servisu,pa optiko na novo gor pa spet v ljubljano??kaj so zmešani?

sicer se nisem vseh postov naprej prebrala, ampak: jaz sem dala remusa gor, mam papir, montirano pri prodajalcu (ne pa pri pooblascenih reno serviserjih), sla na LPP, tipo mi je naredil kopijo papirja (standarda) in je blo vse ok.

cudno. in jaz sem bla tam 18.marca...

ne vem zakaj so tebi zatezili.-...

Uporabniški avatar
*bojci*
Novinec

Napisal/-a *bojci* To apr 01, 2003 9:36 pm

Qwerty je napisal/-a:
pikec je napisal/-a:powerfula ne gor dajat! sem ravno danes v ljubljani na LPP-ju padel zaradi tega-bom mogel dol rezat powerfulla.in ker nisem mel dobro papirjev za izpuh, so mi obdrzali vse papirje (še za fedre,temne šipe pa filter) in mi jih ne dajo nazaj dokler ne uredim homologacije za powerfula,pa še za fedre so mi težili ker mi jih je vgradil prodajalec (AC-Brezje v mariboru), moral pa bi jih URADNI ZASTOPNIK ZA FIAT!!!!pišuka jim materna,kaj te naj zaj fedre ven vzamem, jih dam nazaj delat not na fiat servisu,pa optiko na novo gor pa spet v ljubljano??kaj so zmešani?

sicer se nisem vseh postov naprej prebrala, ampak: jaz sem dala remusa gor, mam papir, montirano pri prodajalcu (ne pa pri pooblascenih reno serviserjih), sla na LPP, tipo mi je naredil kopijo papirja (standarda) in je blo vse ok.

cudno. in jaz sem bla tam 18.marca...

ne vem zakaj so tebi zatezili.-...

Qwerty, za remusa noben ne gnjavi! Sem bil danes na RTI-ju v MB pa mi reče, da za remus ni problemov. Ostali, ki so cenejši, pa naj ne bi ustrezali kriterijih homologiranja in te gnjavijo, kje se da. Saj vem, da to ne drži. Ha, zato je pa remus tak drag. :wink:
Mi je pa danes v RDO Centru rekel, da ti res mora vgrajevati dele pooblaščeni servis, oziroma nedistribucijski serviserji morajo imeti pooblastilo o opravljanju oziroma vgrajevanju delov. Nekateri tega nimajo, pa so po moje zato problemi.
Slika

[YuGo]
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a [YuGo] Sr apr 09, 2003 10:04 pm

ma ti so tečni ko sto hudičev :evil:

najhuje pa je, da pri nas uvedejo zakon, vendar zadeve niso med seboj usklajene, en za drugega ne vejo kaj prodajajo, pa kaj je OK, pa kaj spusti skozi, pa kaj ne..bleh

a za fedre mu bi mogo original fiatov servis not naredit? :shock: a drugi mehaniki, ki imajo delavnice pa ne znajo fiatov popravljat ali kaj!? :lol:

lp

Uporabniški avatar
*bojci*
Novinec

Napisal/-a *bojci* Če apr 10, 2003 11:41 am

[YuGo] je napisal/-a:a za fedre mu bi mogo original fiatov servis not naredit? :shock: a drugi mehaniki, ki imajo delavnice pa ne znajo fiatov popravljat ali kaj!? :lol:

Glej:
Ni glih nujno, da ti dela fiatov servis. Lahko ti delajo tudi drugi (to sem že parkrat napisal prejle :twisted: ), samo morajo imet pooblastilo, da ti lahko dregajo v tvoj tip avta.
:?: Kapiš? :?:
Tak sem jaz zvedel v RDO-centru v MB, ki ful dobri in poceni drugače..
Slika

life4rave
Novinec

Napisal/-a life4rave Po apr 14, 2003 11:12 am

Kaj pa jaz, ko mi je pred dvemi leti en privatnik, ne vem tocnega imena na Vrhniki, no vglavnem ukvarja se samo z izpusnimi sistemi in ima tud na veliko na strehi napisano izpusni sistemi, pa table... pa vem da pol Vrhnike in okoliskih krajev vozijo k njemu auspuhe pedenat! (vecinona normalne, ne sportne) no vglavnem on mi je na mojga megana namontiral sportni lonc! Se vprasal me je kolk glansega hocem in mi povedal kaksne daje na megane s tako masino kot jo imam jaz! In mi ga je res lepo vgradil! (kaj ne bo, saj se samo s tem ukvarja!)

Sedaj pa sem nasel racun! Gor pise vse katere dele je upobil za izdelavo lonca, kolk vsak del stane! Posebaj kolk pride montaza... pa se na racunu pise megane 1.4 16V in registrska tablica! Stampilka, podpis.... bla bla bla

Zdej mi pa povejte kaj mi bodo rekl na LPP ju?!!! ker se casovno nism uspel it na LPP!

Uporabniški avatar
*bojci*
Novinec

Napisal/-a *bojci* Po apr 14, 2003 7:20 pm

Takrat res nobeden ni gledal homologacije... :)
Zdaj pa je verjetno stvar drugačna....ne vem...pokliči na LPP in jim razloži situacijo, saj nisi ti kriv, če takrat ni bilo tega sranja. Če pa ne, pa se javi spet pri onem, kaj ti je prodal in delal, da ti naj te zdaj, naknadno da papirje, seveda, če danes prilaga papirje k novim.
Gnjavi 100 na uro!!! :twisted: :wink:
Slika
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov