Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Po jan 30, 2006 3:49 pm

kljukec je napisal/-a:
Dariooo je napisal/-a:
RKay je napisal/-a:kolega je za pežoja 206 1.6 90km plaču polni kasko in sicer 270kSIT(brez bonitete+mladi voznik)-če je res!!!
je bil pa letnik 2002 kokr vem.
Dobr prelog je da greš na zavarovaalnico in ti tam pač izračunajo, maš pa tud zav.agente k pride h teb na dom itd.
LP,Klemen

uh...tolko?...ja ja to vem da pride agent, pa da lahko gres na zavarovalnico...itaq ju3 imam za it...samo ves kko je ne...ce ti gledas na racunalniku in imas vse lepo napisano in si lahko sam ogledas vse mozne varjante, medtem ko ce gres ti h agentu ti vse na hitro pove, tko da niti pol stvari ne razumes pa si niti ne mores dobro vsega ogledat, ter vse razmislit....upam da razumes kaj sm mislu...

hhmm....ma ce imas kej bonifikacije se tudi pri kasku steje al samo pri obveznem zavarovanju?

INFO....v skpini kaska, kjer se zavaru kraja avta, za tiste ki so iz ljubljane imajo placajo za to uslugo neki % vec (ce se ne motim 10%), ker kao v lj, se veliko vec avtov ukrade kot drugod po sloveniji..........se vam to ne zdi glupo??...sej ves folk iz slo gre lahko u lj in mu avto ukradejo....kr neki ej..
LP

to da bi blo v lj dražje prvič slišm
drgač je pa tko
zavaruješ kasko+ šipe, ogledala, kraja, parking, nalet divjadi, ...
to nanese
sej kasko sam po seb ni tko drag
lp

evo kljukec....poglej kaj so napisali.. ;)

Kombinacija T: tatvina vozila ali delov vozila (samo k polnemu kasku)

Šteje se, da je vozilo izginilo, če ga ne najdejo v roku 45 dni od prijave policiji. Škodo zaradi tatvine delov vozila, orodja, pribora, rezervnih delov, dodatne opreme in drugih zavarovanih delov krije zavarovanje le, če so v času tatvine pritrjeni na vozilo ali zaklenjeni v vozilu in če je za to plačana dodatna premija.

Zaradi pogostosti tatvin se bo za področje registrske številke LJ od 1. junija plačal 20-odstotni dodatek h kombinaciji T, za področje registrske številke MS in NM pa bo premija za kombinacijo T za 5 odstotkov nižja.

pa se link da ne bo dvomov v to kar sm prilepu sm :)
http://www.zavarujte.si/Avtomobilska_zavarovanja/Maribor_AK.htm

zdaj verjames? ;)
drugace pa ful glupo :)
LP

Uporabniški avatar
maniac
Novinec

Napisal/-a maniac Po jan 30, 2006 6:25 pm

jst mam 10 let starega bemfla, pa mam polni kasko ;)

zakaj?

zato, ker so mi leto nazaj 2 x vlomili v prejšnji avto, ga nevem kolikokrat zbutali na parkiriščih,...tudi tistega twinga sem potem dal kasko zavarovati, pa je bil vreden samo 550jurjev....polni kasko...ni da ni...(20%bonifikacije) pa je znesel 45jurjev in sem mirno spal. (oba radija skupaj sta bil vredna nova čez 100 jurev)

za tega dam 145jurjev samo za kasko (12 jurjev na mesec) in mirno spim..mimogrede, sem ga že praktično dobil nazaj...so mi sosedje iz očitne favšije :? (mislim, za avto vreden dober miljon) porisali avto in je sedaj skoraj cel na novo pobarvan (vsa štiri vrata+zadnji bok)...torej skoraj kot nov...račun je znesel 117jurjev.

jst mam kasko, da se ne sekiram tulk.

lp ;)

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Po jan 30, 2006 6:54 pm

Bor je napisal/-a:Pa kake dnarje vi devate za zavarovanje. Jst mam že od nekdaj sam osnovno zavarovanje pa zeleno karto in to je to. Pa do zdej nisem nikol nič rabu. Enkrat sem mel nesrečo pa še takrat sem dobu kuponček. Za tist dnar ki bi ga dal za kako ao+ pa kasko si bom kmal lohk kupu drug avto :)
Dober ne rečem če maš nov avto ampak da recimo za 5 let star avto daš take dnarje vsak let je pa čist too much.

Recimo zavaruješ stekla. Zdej mi pa povejte kolk šip ste mogli menjat že na avtu. Pri nas od kar sem jst na svetu še nikol ni šla nobena šipa. 24 letih.

Splača se kaka kraja če maš nov avto pa mogoče še divjad, če se dost voziš po takih cestah.

Sam ne me zdej napadit to je sam moje mnenje, ki ga ni treba upoštevat :)

ao+ je zlo zabavna zadeva, prnese dnar, ko se zabiješ pa si bil kriv ne ;) sicer je res, da so hrbtenico čist izvzeli iz odškodnin, sam useen, se pr mal hujši nesreči takoj nekam udarš, tko da so takoj še druge poškodbe ipd. sicer če maš star avto pa mal vredn, je kasko rez brez veze, sam ao+ pa ja ni tak strošk.. nesreča preži ba vsakmu vogalu pa tut če vozš po jajcih pa maš garažo pa ne vem kaj.. mi sicer še nismo rabl, smo pa 2× uveljavljal parkirišča (usakič okol 60-100k škode zarad prask)l, ao+ sm jst uveljavlal enkrat, dobu nazaj za popravilo avta in je blo to to ;) nkol pa tut ne morš vedt pa se zanašat nase, da se ne bo čist nč zgodil.. ao+ pa ja ni tak strošek no..

ne vem.. jst sm pa mnenjak, da se čimveč zavaruj.. sm tut nezgodno kr dobr zavarovan, na vseh avtih mamo polna kasko zavarovanja, parkiriščca, divjad ipd. pa mi ni žal.. tut če smo preplačal kar je blo stroškov z avti, sam useen.. nkol ne veš kaj se bo zgodil pa kdaj pa v kakšnem finančnem stanju boš pol ti..

lp
Slika

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Po jan 30, 2006 7:23 pm

se neki me zanima.....da npr. js dam not radio ki je vreden 150.000sit, zvocnike za 100.000sit, ojacevalec tudi za 100.000sit, ekrancek tudi za 100.000sit...in pride vse skupaj 450.000sit....

in mi meni to ukradejo, kko lahko js pol dokazem da sem imel not muziko vredno 450.000sit? al morem prej na zavarovalnici povedat, kaj sm imel vse not??
LP

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Po jan 30, 2006 8:35 pm

Dariooo je napisal/-a:se neki me zanima.....da npr. js dam not radio ki je vreden 150.000sit, zvocnike za 100.000sit, ojacevalec tudi za 100.000sit, ekrancek tudi za 100.000sit...in pride vse skupaj 450.000sit....

in mi meni to ukradejo, kko lahko js pol dokazem da sem imel not muziko vredno 450.000sit? al morem prej na zavarovalnici povedat, kaj sm imel vse not??
LP

Res je. Pa potrebuješ račun na podlagi katerega ti pol zavarujejo muziko in seveda je s tem premija malo višja ;)
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Sr feb 01, 2006 12:21 am

se neki me zanima...js mam pri zavarovanju 50% bonifikacije...kko se to pa kej za kasko steje, ce se sploh steje?
LP
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost