Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B Pe apr 21, 2006 11:09 pm

Katera zavarovalnica?
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu So apr 22, 2006 7:18 am

Fantje jeklen bullbar okoli odbijača in luči, pa se ne boste sekiral zarad srne, pa še zrezke in dober golaž boste mel doma. Jst se nič ne prtožujem, ampak tut srnjak ni naredil škode na fi60 bullbari - sam en del odbijača je mal zakrivil pa en kos plastike na konc odbijača je poču.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B Ne apr 23, 2006 2:05 pm

Hja, ce bi mel terenca.. :D
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Ne apr 23, 2006 2:12 pm

Sky_Walker je napisal/-a:Če je znak za nevarnost na cesti morš prilagodit hitrost (pa magari na 10km/h) tako pač je kolko jaz vem ne dobiš odkškodnine, če je bil znak, če pa ni pa hvalabogu... vsaj za druge da če vidite znak pa povozite srno jo odpeljite drugam:D pa je to to

LP

Pol pa res najboljs, da zacnemo kr avte puscat doma, ker za usako "stvar" bi mogl kot po jajcih furat...sj ne recm, da pazis in prilagodis ;)

nebivedu: mislim da zdj ne smes dajat bull bar-a gor (ce ze avto ga nima serijsko)
There is no time...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po apr 24, 2006 5:58 am

Ronin je napisal/-a:
Sky_Walker je napisal/-a:Če je znak za nevarnost na cesti morš prilagodit hitrost (pa magari na 10km/h) tako pač je kolko jaz vem ne dobiš odkškodnine, če je bil znak, če pa ni pa hvalabogu... vsaj za druge da če vidite znak pa povozite srno jo odpeljite drugam:D pa je to to

LP

Pol pa res najboljs, da zacnemo kr avte puscat doma, ker za usako "stvar" bi mogl kot po jajcih furat...sj ne recm, da pazis in prilagodis ;)

nebivedu: mislim da zdj ne smes dajat bull bar-a gor (ce ze avto ga nima serijsko)

Lahko samo homolohirat ga moraš, pa v italiji ti mal jokajo, sam te spustijo naprej.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
S4sH
Novinec

Kraj: MS

Napisal/-a S4sH Po apr 24, 2006 8:23 am

EX-B je napisal/-a:Mene pa samo nekaj zanima.. Nase okoliske ceste so polne divjadi, predvsem ponoci, in zato imam avto pri Triglavu dodatno zavarovan s kombinacijo D (stekla in divjad). Ker velikokrat prihajam domov tudi ponoci, se mi je ze trikrat naredilo, da sem zbil srno. Zanima me, ce imajo na zavarovalnici kaj kvote, kolikokrat ti povrnejo skodo v enem letu iz te kombinacije? Zaenkrat ni bilo problema, ker sem zbil samo po eno srno na leto, ampak teh hudick malih je vedno vec in se bojim, da mi bodo nehali izplacevati skodo, ce se mi bo preveckrat katera nastavila pred avto..

V lanskem letu koristil 2x divjad in 3x parkirisce... Ni bilo problema..
Za vse mel policijski zapisnik.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po apr 24, 2006 8:55 am

Jst sem tud srno pred dvemi let zbil z ene 80-90 km/h, škode mel za okol 500 jurjev, avto sem mel pa kasko zavarovan tudi proti divjadi. Policija sestavla zapisnik, nobeden nč kompliciru zarad znaka, tud na zavarovalnici niso nč komliciral. Sicer je pa znak za divjad opozorilne vrste in ne velja kot omejitev hitrosti.

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B Po apr 24, 2006 8:12 pm

Hvala vam za odgovore fantje.. Sem tudi sam poklical na zavarovalnico za tocne odgovore in so mi odgovorili da postanejo sumnicavi samo, ce res stalno hodis k njim zaradi skodnih zahtevkov iz dolocene kombinacije. Tako da ni poseben problem, ce ti rata ene 3x na leto zbit srnico ;)
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

mišek
Uporabnik

Re: Zbil srno-prometni znak????

Napisal/-a mišek Če feb 16, 2012 9:28 pm

Stara tema, pa me zanima, kako je sedaj s temi srnami pa znaki??
Pri nas je teh srn tudi ....ko popoldne delam....vsako noč skoraj kako vidim ko leti prek ceste ali pa je blizu nje, pa potem ko potrobim se obrne v drugo stran. Stoji pa znak za srne. Zavarovano imam parkplac, divjad, šipe, toča

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Če feb 16, 2012 9:44 pm

Znak nima veze. 2x sem imel povoz divjadi v območju divjadi, obakrat poklical policaje, obakrat brez težav na zavarovalnici, pravzaprav nihče ni niti vprašal glede znaka, ali ga kakorkoli omenjal.
Sex turns gay people into Mexicans.

Luky
Nov uporabnik

Napisal/-a Luky Če feb 16, 2012 10:33 pm

Pri generaliju za zavarovano divjad ne komplicirajo nič, znak ni pomemben če je ali ga ni ker gre za nesrečo. Zahtevajo le policijski zapisnik. Lahko pokličeš patruljo na kraj nesreče ali pa sam greš na PP in narediš prijavo ter s tem zapisnikom greš na zavarovalnico. Krijejo pa le škodo ki je nastala ob trku z divjadjo in nič drugega, torej če zbiješ srno in se potem zaletiš še v drevo ti ne krijejo nastale škode ob trku z drevesom le škodo ki jo je povzročila srna.

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Sr feb 22, 2012 8:37 am

A ima kdo info, da v primeru postavljenega znaka za nevarnost srnjadi, v primeru zbitja lovska druzina terja povracilo skode od voznika oz. zavarovalnice?

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Sr feb 22, 2012 8:44 am

Še enkrat preberi moj odgovor. Nihče ni od nikogar zahteval nič. Popolnoma nihče, popolnoma nič.
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Sr feb 22, 2012 1:19 pm

Zanima me, ce bi lahko. Npr. takrat, ko bi, ce bi policija ugotovila, da si vozil prehitro. Ker skoda je lovski druzini nastala.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr feb 22, 2012 1:21 pm

eljuero je napisal/-a:Zanima me, ce bi lahko. Npr. takrat, ko bi, ce bi policija ugotovila, da si vozil prehitro. Ker skoda je lovski druzini nastala.

Kako bo pa policija ugotovila da si vozil prehitro?

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Sr feb 22, 2012 2:20 pm

Mogoce glede na poskodbe. Pa ce bi recimo prisla na kraj dogodka lovska druzina, ki bi policistu zatezila ... teoreticno torej.

iRenault
Nov uporabnik

Napisal/-a iRenault So feb 25, 2012 10:49 am

ban je napisal/-a:
eljuero je napisal/-a:Zanima me, ce bi lahko. Npr. takrat, ko bi, ce bi policija ugotovila, da si vozil prehitro. Ker skoda je lovski druzini nastala.

Kako bo pa policija ugotovila da si vozil prehitro?

To kr brez problema ugotovijo kok hitr si vozu (zavorne sledi, poškodbe,...).
Sicer še nism meu primera z divjimi živali, sam če maš zavarovano nebi smel met problemou.
Se pa prepriči, oz če se da kopijo dobit policijskega zapisnika.
Men se nebi prvič zgodil da ti policaj neki reče v zapisniku je pa čist neki druzga napisan.
Boš lažje spal ;)

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Po feb 27, 2012 8:00 pm

no, ko sem sam zbil srno, policaj ni niti pisal zapisnika, ampak samo neko potrdilo, ki mi ga je izročil na licu mesta.

cardak
Novinec

Kraj: črnomelj

Napisal/-a cardak So apr 21, 2012 5:36 pm

Lp.Eno vprasanje glede teme.Ce zbijem divjad ali je mozno zahtevat povracilo skode od lovske druzine ce na tem mestu ni bilo znaka za divjad,ceprav imam full kasko?Se pravi ali je mozno koristit kasko in se dodatno povracilo skode od LD ?
srečno voznjo!

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P So apr 21, 2012 7:18 pm

cardak je napisal/-a:Lp.Eno vprasanje glede teme.Ce zbijem divjad ali je mozno zahtevat povracilo skode od lovske druzine ce na tem mestu ni bilo znaka za divjad,ceprav imam full kasko?Se pravi ali je mozno koristit kasko in se dodatno povracilo skode od LD ?

V naši državi boš verjetn težk dobil za isto zadevo 2× plačilo, če se ne motim. Eno al pa druga, oz od LD ne boš dobil nič.
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost