Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

sanny
Novinec

Kraj: koper

Napisal/-a sanny Če feb 08, 2007 1:52 pm

sej če daš kuponček in se ti potem zdi da je bila cena dovolj nizka da bi raje plačal lahko greš na zavarovalnico in to vplačaš in ti naredijo nov izračun. naredijo pa ti tako kot da bi prišel na začetku zavarovalnega leta in prinesel vse kupončke nazaj (oziroma ne bi dal nobenega ker jih itak ne moreš več kr sam dajat) in pol al ti nakažejo dnar nazaj al pa rečeš da ti dajo papir kjer ti piše kolko je blo viška in se ti upošteva za naslednje leto.

Uporabniški avatar
Nisde
Nov uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Nisde Če feb 08, 2007 3:06 pm

Bosko001 je napisal/-a:Pred časom se je govorilo nekaj o odkupu prve škode. Mogoče kdo ve kaj to pomeni in kdaj jo je potrebno plačat? Pri registraciji ali potem ko nastane?

Mislim da je to, da če hočeš doplačaš nekaj tisočakov več ob registraciji in v primeru PRVE nesreče ne izgubiš nič bonifikacije (oz. ne greš v malus). Ampak to velja samo za prvo nesrečo, če sm jst prou razumeu.

Uporabniški avatar
Bosko001
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a Bosko001 Če feb 08, 2007 6:27 pm

Nisde je napisal/-a:
Bosko001 je napisal/-a:Pred časom se je govorilo nekaj o odkupu prve škode. Mogoče kdo ve kaj to pomeni in kdaj jo je potrebno plačat? Pri registraciji ali potem ko nastane?

Mislim da je to, da če hočeš doplačaš nekaj tisočakov več ob registraciji in v primeru PRVE nesreče ne izgubiš nič bonifikacije (oz. ne greš v malus). Ampak to velja samo za prvo nesrečo, če sm jst prou razumeu.

Se pravi, da moraš ko sleneš polico doplačat za prvo nezgodo. Sej, mogoče pa ni slabo. Koliko je kaj doplačila?
Slika

Uporabniški avatar
Nisde
Nov uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Nisde Ne feb 11, 2007 9:05 pm

Joj ne vem točno, če se prou spomnem se gre za nekih 17 € (oz. 4000 SIT) sam nism zih. Se bom pozanimu.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Ne feb 11, 2007 9:57 pm

ja na 100% boš šel, potem pa spet vsako leto po 5% dol vse do 50% če neboš mel nesreče. razen če si imel zavarovanih teh 50% kar se sedaj da. za 3 razrede oz. 15% greš pa gor samo od 100% naprej.

zdaj če nisi imel zavarovano 50% raje plači tiste stroške pa nč kupona dat.

ni potrebno tople vode odkrivat.

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Ne feb 11, 2007 10:11 pm

Nisde je napisal/-a:

To ne velja več.
V soboto sem imel registracijo in bi moral plačati 120% premije ker sem dal prvi kuponček enkrat ko sem imel eno manjšo pi*darijo.Pol mi je pa predlagal na tehničnem menjavo zavarovalnice zato ker se ne da prenesti 120% na drugo zavarovalnico ampak lahko največ polno premijo plačaš - torej 100%.

sanny
Novinec

Napisal/-a sanny Ne feb 11, 2007 11:17 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:ja na 100% boš šel, potem pa spet vsako leto po 5% dol vse do 50% če neboš mel nesreče. razen če si imel zavarovanih teh 50% kar se sedaj da. za 3 razrede oz. 15% greš pa gor samo od 100% naprej.

zdaj če nisi imel zavarovano 50% raje plači tiste stroške pa nč kupona dat.

ni potrebno tople vode odkrivat.

od kje tebi ta info da greš na 100%??? to je blo včasih sam si pa tudi po 10% lezu nazaj. zdaj pa je tko da padeš za 15% in nima veze koliko bonifikacije že imaš. če si na 0% bonifikacije potem boš naslednje leto plačal 115%.

ko sem jaz dal kuponček sem potem zamenjal zavarovalnico in ugotovil da se ti prenese vsa premija torej tudi če sm zamenjal sem plačal unih 15% več.

*MiriaM*
Nov uporabnik

Napisal/-a *MiriaM* Po feb 12, 2007 10:19 pm

jaz sem po prometni nesreči menjala zavarovalnico (sm bla kriva), pa nisem plačala viškje premije kot prej, pred nesrečo. Tako da je tu očitno zaenkrat še ta luknja, kjer se da priti skoz.
Zavarovanje odkupa prve škode pa je znesek v % od tvoje zavarovalne premije, ni to fiksna cifra, zato se to pri polni premiji (100%) niti ne splača.

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash To feb 13, 2007 6:56 am

Sanny, kaj ti si plačal 15% več pri stari zavarovalnici, al potem pri novi?

sanny
Novinec

Napisal/-a sanny To feb 13, 2007 1:23 pm

pri novi mi je hotla dat 15% več sam sm se tam kregal da kaj majo pa zdej oni s staro zavarovalnico veze pa to...in pol je rekla da mi prekine uno polico pa tu naredi novo ne pa samo podaljša pa smo se nekako zmenili da je dala baba za 100%

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden So mar 17, 2007 8:54 am

a to padeš za 3 razrede dol na vsaki zavarovalnici? fotr je zavarovan na tiliji. pred kratkim je imell eno lažjo nesrečo v križišču. preveč je zavil globoko levo v križišče in ga je nasproti vozeče vozilo oplazilo. to nasproti vozeče vozilo je novejši mercedes, ki ima na blatniku sedaj praskico. škode je baje za 280€. fotr ima 50% popusta. torej če sedaj da kuponček pade na 35% popusta? kako je pa pol z kaskom?ker tm ma tud 50% popust? al pade v nižji razred samo pri osnovnem zavarovanju če da kuponček?

franci1
Nov uporabnik

Napisal/-a franci1 Ne mar 18, 2007 1:53 pm

mevden je napisal/-a:a to padeš za 3 razrede dol na vsaki zavarovalnici? fotr je zavarovan na tiliji. pred kratkim je imell eno lažjo nesrečo v križišču. preveč je zavil globoko levo v križišče in ga je nasproti vozeče vozilo oplazilo. to nasproti vozeče vozilo je novejši mercedes, ki ima na blatniku sedaj praskico. škode je baje za 280€. fotr ima 50% popusta. torej če sedaj da kuponček pade na 35% popusta? kako je pa pol z kaskom?ker tm ma tud 50% popust? al pade v nižji razred samo pri osnovnem zavarovanju če da kuponček?

Pades tri razrede dol vedno, ampak imas lahko 50 % v vecih razredih.
Če ima fotr 50% že tretje leto zapored, potem mislim, da sploh ne pades pri eni nesreči nikamor.
Kasko se šteje posebej, seveda pa vse zavisi od zastopnika in šefov na zavarovalnici. Itak sedaj vsi dajejo neke popuste... :)
LP, Franci

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Sr mar 21, 2007 12:00 pm

Na zavarovalnici so res prasici. Če povzrocis nesreco placas 15% vec, ce si pa super voznik celo leto pridobis pa samo 5%. V vsakem primeru so uni na bolsem, zato pa sterjat zavarovalnico na 1000 in en nacin, ce pride do nesrece obvezno k odvetniku in vse un dela, verjemte da se obeta veliko vecji znesek kot ga uni predlagajo.

LP

Uporabniški avatar
erixon
Stalni uporabnik

Kraj: Dom je kjer je avto...

Napisal/-a erixon Po apr 09, 2007 4:26 pm

Samo morate pazit. Ob nesreči greš gor za tri plačilne razrede. Če si pa npr. v 14. se pravi nič bonifikacije, greš v 17. razred, ki pa je 130%. Nad 100% so razredi za 10% razmaknjeni. Seveda potem v treh letih prideš nazaj na 100%.

V takem primeru je pametno zamenjat zavarovalnico in malo zmutit za 100%. Pri 90% sem povzročil manjšo nezgodo, dal kupon, naslednje leto sem imel pa 110%. OK sem rekel, eno leto bom že potrpel. Mi je pa agent rekel, da če bom povzročil še eno nesrečo, je pa bolje avto odjavit pa na novo registrirat, ker potem spet začneš pri 100%.
Rad imam ženske, ki znajo bočno parkirat.

Petersilj
Novinec

Napisal/-a Petersilj Pe apr 20, 2007 5:47 pm

RAZREDI [%]
---------------
1 50
2 50
3 50
4 50
5 55
6 60
7 65
8 70
9 75
10 80
11 85
12 90
13 95
14 100
15 110
16 120
17 135
18 150
19 170
20 200

Mene tud zanima kako zgleda odkup prvega zavarovalnega primera.

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Sr jan 02, 2008 1:37 am

Josephe je napisal/-a:
lublancan je napisal/-a:pa če njega začne bolet kej vrat ipd ti lahk pobere več kot 80ksit....

Torej, v primeru da bi šel on jamrat za vrat, bi izgubil več bonusa,če prav razumem.

:lol: ENAK primer smo imeli ne davno nazaj, oče je priletel v policista v civilu na križišču. Dali smo bon, zvečer nas je še policaj klical ter jamral da ga vrat boli, da bo šel h dohtarju. No čez nekaj dni so prišli policaji in zadevo poslikali, še ena mala kazen da bo - varnostna razdalja.

Fotra najbolj skrbi ker zdaj ima 50% popusta (1) razred, in kot tu berem bo padu na 35% ali samo na (3) razred ? No saj bomo itaq sami videli ..

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Sr jan 02, 2008 9:30 am

zuzek je napisal/-a:
Josephe je napisal/-a:
lublancan je napisal/-a:pa če njega začne bolet kej vrat ipd ti lahk pobere več kot 80ksit....

Torej, v primeru da bi šel on jamrat za vrat, bi izgubil več bonusa,če prav razumem.

:lol: ENAK primer smo imeli ne davno nazaj, oče je priletel v policista v civilu na križišču. Dali smo bon, zvečer nas je še policaj klical ter jamral da ga vrat boli, da bo šel h dohtarju. No čez nekaj dni so prišli policaji in zadevo poslikali, še ena mala kazen da bo - varnostna razdalja.

Fotra najbolj skrbi ker zdaj ima 50% popusta (1) razred, in kot tu berem bo padu na 35% ali samo na (3) razred ? No saj bomo itaq sami videli ..

VEDNO greš nazaj 3! (tri) razrede.....kakšni so ti razredi pa je odvisno od zavarovalnic. Predvsem prvi trije so si od ene do druge zav. zelo različni. (nekatere imajo še 45 ali celo sem slišal tudi za 35% osnovne premije..... ponavadi gre za 15, 20 letne izkušnje preden to lahko pridobiš pa še to več ali manj brez nesreče).

Torej če si v prvem in povzročiš škodo sicer ostaneš na 50%, vendar bo ob naslednji nesreči bilo že spet 3. razrede nazaj se pravi na 65% premijo.

Enako velja za kasko... ker se po večini obema obračunava bonus/malus hkrati.
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov