Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi Če maj 31, 2007 11:21 am

INFINITI je napisal/-a:V avtomagazinu je bila priloga - primerjava zavarovalnic; in je dejansko generali precej cenejši od drugih.

Ni za posploševat. Odvisno od avta.
Moj agent zastopa najpomembnejše zavarovalnice in vsako leto mi naredi najprimernejši izračun in letos je vsaj pri meni ZM cenejša za 200 €, če primerjam Generali. Mam pa obvezno + kasko z 1 % odb. franšizo.

Uporabniški avatar
Torti
Novinec

Napisal/-a Torti Če maj 31, 2007 9:39 pm

M|t3k je napisal/-a:Enih par vas je že omenilo ''mali tisk''... Lahko kdo kaj več pove?

Npr:
1.) Za moj avto velja pri Generaliju, ker je pač starejšega tipa, da mi krijejo samo neoriginalne dele. ko sem onega vprašal zakaj je to tako:"Mi je odgovoril, ker so imeli probleme, ko so krili škode, da so ljudje vgrajevali neoriginalne dele, oni pa so plačevali originalne. In s tem sta Janez pa Jože zaslužla. Samo mene to ne briga, kaj sta delala Jože in Janez, jaz pošteno plačam zavarovanje in hočem tudi originalne dele, ko se kaj pripeti, ker so tudi zdaj vsi deli original na avtu. Zakaj bi moral zdaj jaz biti tisti, ki na*ukam?

2.) Če slučajno posodiš avto bratu in je on mlajši od 23.let in ima prometno, pa čeprav ni več mladi voznik, kriješ 50% škode sam. Bedarija.

Pa mislim, da je še nekaj for, samo se jih zdaj ne spomnim. Tisti ABC pa si tak lahko nekam vtaknejo! Mene ne bodo videli pri Generaliju!!! :x
Slika

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Če maj 31, 2007 9:43 pm

ta z ABCjem je res malo bosa ja. pa tak ga reklamirajo.

halo007
Novinec

abc

Napisal/-a halo007 Če maj 31, 2007 10:16 pm

Ja no. Jst se ga pa nebi branu :P

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Če maj 31, 2007 10:19 pm

13e na cestninski postaji.

stardo
Novinec

Kraj: SG

Napisal/-a stardo Pe jun 01, 2007 1:06 am

M|t3k je napisal/-a:Enih par vas je že omenilo ''mali tisk''... Lahko kdo kaj več pove?

nehomologirane predelave in dodatki - ni kritja

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Napisal/-a dejvi Pe jun 01, 2007 6:02 am

stardo je napisal/-a:

nehomologirane predelave in dodatki - ni kritja

Kar je povsem logično in pravilno!

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Pe jun 01, 2007 9:50 am

Torti je napisal/-a:

Npr:
1.) Za moj avto velja pri Generaliju, ker je pač starejšega tipa, da mi krijejo samo neoriginalne dele. ko sem onega vprašal zakaj je to tako:"Mi je odgovoril, ker so imeli probleme, ko so krili škode, da so ljudje vgrajevali neoriginalne dele, oni pa so plačevali originalne. In s tem sta Janez pa Jože zaslužla. Samo mene to ne briga, kaj sta delala Jože in Janez, jaz pošteno plačam zavarovanje in hočem tudi originalne dele, ko se kaj pripeti, ker so tudi zdaj vsi deli original na avtu. Zakaj bi moral zdaj jaz biti tisti, ki na*ukam?

2.) Če slučajno posodiš avto bratu in je on mlajši od 23.let in ima prometno, pa čeprav ni več mladi voznik, kriješ 50% škode sam. Bedarija.

Pa mislim, da je še nekaj for, samo se jih zdaj ne spomnim. Tisti ABC pa si tak lahko nekam vtaknejo! Mene ne bodo videli pri Generaliju!!! :x

V čem je fora? Plačaš popolnoma isti znesek kot tisti z novim avtom. Če pa goljufajo mehaniki, naj pa njih po prstih, naredijo kakšno štihprobo, kaj se je vgradilo. V bistvu imajo v primeru večje škode več dobička pri starih avtih, saj izplačajo totalko, medtem ko je pri dobrem, novem avtu lahko za nekaj milijonov škode. Bi morali biti bolj veseli starih avtov in nuditi dodatne ugodnosti!
Protonika ima bullbar.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Pe jun 01, 2007 11:07 am

To pa je nevrno glede neoriginalnih delov v malem tisku; potem ni čudno da je nižje zavarovanje; saj jih kritje škode tudi manj pride. Je..š to potem.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost