Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
Elantrinho
Novinec

Kraj: Postojna

Napisal/-a Elantrinho To maj 01, 2007 8:58 am

darwin je napisal/-a:
Agent1 je napisal/-a:Jaz sem sicer iz okolice Medvod, bi pa rad imel koprske tablice, ker so mi lepše. Kupujem pa nov avto.

Ima kdo kaj izkušenj s tem?

Zavedaj se, da s koprskimi tablicami v Ljubljani ne boš ravno najlepše sprejet.

Glede drugih tujih tablic ni problema. Avto lahko registriraš na področju katerekoli UE, ne glede na sedež tvojega prebivališča. (mi smo na en avto dali KP tablice, živimo pa na področju KR)
Prav tako imajo tudi na področju ene UE reg. tablice iz druge.

Konkretno zate. V Kranju imajo (so imeli?) v tistem remontu poleg Mercatorja na voljo koprske tablice.
Pokliči jih! Avto kupiš, greš s papirji po tablice, ki jih neseš nazaj na avto in se odpelješ novim dogodivščinam naproti.

Jaz osebno imam Koprske tablice in zaenkrat se v Ljubljani počutim uredu.Imam full prijateljev v Ljubljani pa mi nobeden nč ne reče sicer pa od nepoznanih ljudi niti ne pričakujem sprejema.Tablice so pa za moj okus najlepše zato sm jih pa uzeu nisem pa gledal če bodo kakemu drugemu ušeč al pa ne in kako me bodo drugje sprejeli :lol:

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a svizc To jul 24, 2007 8:03 pm

Pozdravljeni!

Nevem ce je tole glih vprasanje za semle noter, zato ce ni se ze v naprej opravicujem. Namrec zanima me kako poteka pridobitev tablic, katerim ime si sam spovnis, recimo KR SVIZC ali pa LJ PROBA. Zanima me predvsem postopek pridobitve, in pa primerjava cene proti navadnim tablicam?

Uporabniški avatar
Marki's
Novinec

Kraj: Lendava-Ljubljana

Napisal/-a Marki's To jul 24, 2007 8:08 pm

Poglej eno stran nazaj, kjer sem ceno že napisal. Postopek pridobitve: greš na upravno enoto na oddelek za registracijo vozil, poveš da želiš naročit tablice po naročilu, izročijo ti formular za rezervacijo imena, ki ga izpolniš, preverijo če je tvoja izbrana kombinacija na voljo, plačaš rezervacijo in čez dva tedna greš na UE po tablice in plačaš še za pleh...to pa je cela umetnost ;)
Opel Vectra C+ 1.9 CDTI COSMO

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Napisal/-a svizc To jul 24, 2007 8:18 pm

A sm prov prebrau, 125€(napis po zelji)+36€(tablice)? :shock:

Uporabniški avatar
Marki's
Novinec

Napisal/-a Marki's To jul 24, 2007 8:21 pm

jap, točno tako 8) To nikoli ni bilo poceni...prej je tudi stalo cca. 30.000SIT, se pravi po novem je pač 125€ + tablice...

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Napisal/-a svizc To jul 24, 2007 8:55 pm

J****o m***r, sam se sluzt hocjo, pff. Kolk pa drugac pride tablca katero ti pac oni dajo kt smo ze pr tem?

Uporabniški avatar
Marki's
Novinec

Napisal/-a Marki's To jul 24, 2007 9:37 pm

cca 36€, toliko pač stane pleh...

zee
Nov uporabnik

Napisal/-a zee Sr avg 01, 2007 3:17 pm

Vprasanje, ki nima ravno prave veze z vprasanjem od bastiana:
Trije smo, ki bi si radi prinetali registrske tablice na avte, bi nam lahko kdo to zrihtal za primerno odskodnino v EURih ? Vec na ZS.

Hvala in lp,
zee

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Napisal/-a svizc To feb 26, 2008 10:18 pm

zee je napisal/-a:Vprasanje, ki nima ravno prave veze z vprasanjem od bastiana:
Trije smo, ki bi si radi prinetali registrske tablice na avte, bi nam lahko kdo to zrihtal za primerno odskodnino v EURih ? Vec na ZS.

Hvala in lp,
zee

Jaz jo mam prinetano, 10min dela...

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 To feb 26, 2008 10:47 pm

svizc je napisal/-a:
zee je napisal/-a:Vprasanje, ki nima ravno prave veze z vprasanjem od bastiana:

Hvala in lp,
zee

Jaz jo mam prinetano, 10min dela...

Pol leta si zamudil :lol: drugače pa tesa trak je zakon, pa še poškoduješ ne tablice in je zakonu zadoščeno. Bi pa tu zraven prislinil še eno stvar, upam da ne bo nič narobe. Namreč poraja se mi vprašanje, ko jaz reg. avto, kupim tablice. Avto prodam, gredo pa tablice z avtom vred u b..o m...r. Tu potem nastane dilema ali tablice odjavit in jim sledi uničenje, ali tablice zaračunat novemu lastniku, kar je absurd, ali pa jih preprosto šenkat. Mogoče sem staromoden ampak sem navajen da če nekaj kupim, postanem lastnik te stvari, predmeta....Tu se mi zdi da nas s tako zakonodajo lepo nategujejo in polnijo blagajno katero pač že. Nesmiselno je da se v Prekmurju vozijo s Primorskimi tablicami, ker v vsakem od nas je malo lokal-patriota in bo šel pri naslednjem TP kupit nove tablice kar je le voda na mlin. Da ne bo kdo narobe razumel nimam nič proti nobenemu. Lepo bi bilo, če je kak pravnik na forumu in bi se poglobil, če lahko državljani kaj storimo v zvezi s takšnim odiranjem.

lp

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. To feb 26, 2008 11:43 pm

ubistvu kokr sm js seznanjen, ko ti registriraš avto, si izposodiš tablice od države in jih ne kupiš, torej niso tvoja last...

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Sr feb 27, 2008 7:13 am

svizc je napisal/-a:A sm prov prebrau, 125€(napis po zelji)+36€(tablice)? :shock:

jaz sem dal zanje v starem denarju še 40500 sit tako da imaš kr prave informacije

Uporabniški avatar
207cc
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a 207cc Sr feb 27, 2008 7:41 am

Tablice po meri (napis po želji) so vedno 10x cena navadne. Mislim da so trenutno 19€ tko da je poj 190€. Pa nobene veze nima, al daš 3 črke gor al pa 6...

lp, j

rnisan
Novinec

Napisal/-a rnisan Sr feb 27, 2008 5:23 pm

A kdo ve, kako je s temi grbi na tablicah? Sem slišal da lahko kupiš grb pa ga kar prelepiš, če se ti trenutni ne dopade oz. si registriro avto kje drugje (al pa katerikoli drugi razlog).

Kolk to stane, kje se kupi, lah prelepim npr. mariborski grb čez, če so tablice ljubljanske,...? Je potrebno to kaj posebej navest kje, da si spremenil grb?

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Ne mar 02, 2008 10:06 pm

rnisan je napisal/-a:A kdo ve, kako je s temi grbi na tablicah? Sem slišal da lahko kupiš grb pa ga kar prelepiš, če se ti trenutni ne dopade oz. si registriro avto kje drugje (al pa katerikoli drugi razlog).

Kolk to stane, kje se kupi, lah prelepim npr. mariborski grb čez, če so tablice ljubljanske,...? Je potrebno to kaj posebej navest kje, da si spremenil grb?

Grb je stal 2.000sit včasih, gor pa naj bi (nevem točno kako je zakonsko) dajal samo grbe iz svojega registrskega okrožja. Tako so vsaj nam ponujali nove grbe ko smo se preselil iz enega mesta v drugo, ki ima drugačno slikco gor a iste začetne črke.

Sicer pa je divja ideja, da bi hotel imet LJ tablice z MB grbom ali obratno :lol:

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Ne mar 02, 2008 11:28 pm

Psepi je napisal/-a:
rnisan je napisal/-a:A kdo ve, kako je s temi grbi na tablicah? Sem slišal da lahko kupiš grb pa ga kar prelepiš, če se ti trenutni ne dopade oz. si registriro avto kje drugje (al pa katerikoli drugi razlog).

Grb je stal 2.000sit včasih, gor pa naj bi (nevem točno kako je zakonsko) dajal samo grbe iz svojega registrskega okrožja. Tako so vsaj nam ponujali nove grbe ko smo se preselil iz enega mesta v drugo, ki ima drugačno slikco gor a iste začetne črke.

Sicer pa je divja ideja, da bi hotel imet LJ tablice z MB grbom ali obratno :lol:

mislm da tole glih ni dovoljeno...so par let nazaj delal to v šenterneju, k so si snemal novomeški grb in limal gor svojga petelina, sam so potem polcaji težil...ne vem točn kako je blo pol s tem, tko da če je tle kak šenternejčan k kej več ve lohk on pove celo zgodbo

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco Ne mar 02, 2008 11:29 pm

207cc je napisal/-a:Tablice po meri (napis po želji) so vedno 10x cena navadne. Mislim da so trenutno 19€ tko da je poj 190€. Pa nobene veze nima, al daš 3 črke gor al pa 6...

lp, j

ne vem kako je trenutno s tem, sam tri mesce nazaj so mi na Avto Krki v NM rekl, da stanejo tablice po naročilu 170 evrov

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Ne mar 02, 2008 11:48 pm

gasperozimek je napisal/-a:
Psepi je napisal/-a:

mislm da tole glih ni dovoljeno...so par let nazaj delal to v šenterneju, k so si snemal novomeški grb in limal gor svojga petelina, sam so potem polcaji težil...ne vem točn kako je blo pol s tem, tko da če je tle kak šenternejčan k kej več ve lohk on pove celo zgodbo
Zanimivo:) Meni so ponujali menjavo grba na občini kjer sm rihtal nove papirje :P

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco Ne mar 02, 2008 11:52 pm

Psepi je napisal/-a:
gasperozimek je napisal/-a:
Psepi je napisal/-a:

Zanimivo:) Meni so ponujali menjavo grba na občini kjer sm rihtal nove papirje :P

ja sj, verjetn pač menjava grba za grb ki spada pod isto oznako se verjetn da...npr Nm rudolfa lohk zamenjaš za črnomeljski ali trebanjski grb :)
pri šenternejčani je bla pa verjetn bolj fora, k oni so si kar sami izmislili grb...pač ponosni na svojga petelina :lol: :lol:

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a Po mar 03, 2008 1:01 am

jst mam že pou leta na KP tablicah goriški grb, pa ni bilo še problemov, če pa bojo ga pač odlepim, saj sem originalnega pustil spodaj.
na občini pa sem dal za en grb slab evro.
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov