adamovc je napisal/-a:xsara je napisal/-a:....ej zgleda da si predstavnik gnilih izkoriščevalskih delodajalcev, saj tko je razbrat iz tvojih postov, se opravičujem za offtopic, samo me pogreje ko nekdo pljuva čez pošten delaven slovenski narod, ki si pa včasih tudi rad privošči z malimi dohodki, kakšen malo večji bolj varen in opremljen avto in seveda dela potem samo še za lopovske zavarovalnice................
lp........
še malo off-topic:
Kdo po tvoje koga izkorišča - nekdo ki ima 700 € bruto plače ali nekdo, ki ima 2500€ bruto plače?
in še te prosim, ali mi lahko definiraš, kaj zate pomeni "gnili izkoriščevalsiki delodajalec", kaj pa zate "pošten delaven slovenski narod"
Prispevki v tej rubriki govorijo o izkoriščanju s strani delodajalcev, o njihovem samovšečnem in samozadovoljnem obnašanju, ki ga občutijo tako iskalci zaposlitve kot zaposleni. Tu bom podal stvari, ki so po mojem resnične. Vzroki za tako egoistično ravnanje delodajalcev tičijo tudi v politiki vlade, ki je povezana tudi z obstoječim družbenim sistemom. Vsak družbeni sistem ima svoje dobre in slabe strani. Tu bom omenil samo slabe. Delodajalci včasih kršijo zakonodajo, v določenih kršitvah človekovih pravic pa uradne kršitve sploh ni, ker ni zakonodaje, ki bi to urejala (npr. nekdo noče zaposliti človeka, ki ima višjo izobrazbo kot delodajalec). Zakonodajo sprejema parlament, kršitve pa kaznuje pravosodje. Oboje je v naši državi slabo. Prejšnji kriminalni konunistični režim je namerno določil sodnikom nizke plače z namenon, da bi v pravosodju ostal najslabši kader, ki ne bi mogel učinkovito kaznovati zakonskih prekrškov. Te slabe komunistične metode je prevzel tudi sodobni kapitalistični družbeni sistem v Sloveniji. Tako imamo v Sloveniji ljudi, ki so koministično pokvarjenost dopolnili še s kapitalističnim izkoriščanjem. Osnova je seveda v kominizmu (hinavščina, egoizem, zavajanje ljudi, tudi goržnje svojim zaposlenim). Vse to se je dobro pognojilo s slovenskim kapitalističnim gnojilom. Vlada (predvsem liberalna demokracija in združena lista) še danes podpirata škodljivo zavajanje ljudi. Podpirata tudi slabo delo sodišč. In kaj se potem dogaja? Ker sodišče ne opravljajo dobro svojega delo (sodni zaostanki) si delodajalci brez skrbi privoščijo šikaniranje svojih zaposlenih, nizke plače svojim zaposlenim,...). Tudi zahtevane delovne izkušnje ob prvi zaposlitvi spadajo v to skupino. Zelo huda kršitev je tudi pojasnilo delodajalca ženskam, da če hočejo imeti otroka, ne bo nič z zaposlitvijo. Če v Sloveniji ne bi imeli tako slabonamernih komunistično-kapitalističnih križancev, bi nam vsem in ne samo nekaterim šlo bolje. To se da spremeniti z volitvami, če pa to še ne pomaga, pa demonstracije in to tudi bolj ostre, če je potrebno. V Nemčiji so šli zaposleni v javnem sektorju demonstrirat samo zaradi nekaj odstotkov nižjih plač, pa pri nas?!!! Demonstracije bi morale biti tudi pri nas bolj ostre, če se ne bi uspeli dogovoriti. Nikakor nisem za nasilje nad ljudmi ali materialno lastnino, lahko pa bi na primer blokirali z zasedbo vhodov ustanove, ki izkoriščanje podpirajo. Sam nisem v nobeni stranki, nimam političnih ambicij, sem pa popolnoma prepričan v to, kar sem napisal.
dovolj nazorno, zdej pa res dovolj offteme........