Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr feb 04, 2009 11:01 pm

abcabc je napisal/-a:Pa še eden, ki je od očeta dobil bonifikacijo.

Ne provociraj ker si opazovan.....
Sicer pa lej enostaven primer, ki ga imam sam pa boš videl, da le ni tako, kao sin dobil od fotra bonifikacijo.....
Dedek je imel petko (ki jo uporabljam sedaj jaz) in na njej 50% bonus......umrl je lani začetku leta. Foter je podedoval bonus ( kar gre čist normalno kao zapuščinska) in tako ima sedaj foter pisana dva avta nase oba z 50% bonusom.....Ampak jaz želim petko pisat nase......zakaj bi plačeval polno zavarovanje če pa sedaj lahk foter plačuje 50% ? Lahk sicer pustim pisano na fotra.....ampak zakaj bi potem on ob morebitni pizdariji na cesti mel še dodatne poti in stroške? In zakaj bi potem jaz plačal 100% premijo on pa jo lahko 50.....pa se gre za isti avto.....oba sma polnoletna torej enaka pred zakonom.....
Men so na ZM rekli da naj bi načeloma šlo.....ampak da se pač naj pusti eno leto tako kot je sedaj.....kaj se bo pa poleti izcimlo pa bomo vidli....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 So feb 07, 2009 12:17 pm

da se kamot na zavarovalnici triglav vsaj na koroškem je pa res da morš bit redna stranka pri enem izmed agentov lp :D
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Uporabniški avatar
shalej
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a shalej Po feb 09, 2009 9:54 am

A mogoče pozna kdo kakega vredu agenta na zavarovalnici Maribor iz okolice Celja, ki bi bil pripravljen nardit ta prenos? Namreč pri našem agentu ni to izvedljivo za kar sprašujem :/

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Če mar 11, 2010 12:18 pm

agent mi trdi, da mi lahko presnese le toliko bonifikacije koliko let imam sam izpit, torej izpit imam dobrih pet let, prvo leto ni bonifikacije, zato se šteje 4x 5%, to je nateg ne?

edit: klical zdaj na zavarovalnico in je res kao tako.. :(

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Če mar 11, 2010 12:25 pm

Meni je mama podarila 50% bonifikacije z tem,da sva morala oba napisat prošnjo za prenos bonifikacije in to je blo tut vse.Rešeno prošnjo sva dobila nazaj v cca 2 dneh in potem sem lahko avto pisal in zavaroval nase kot stari voznik.Je pa to bilo kr ene 4-5 let nazaj se ne spomnem točno.Vse se da samo,če je agent takšne volje in če malo vstrajaš.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Če mar 11, 2010 12:29 pm

ja, koliko let pa si imel ti izpit že ko sta prenašala bonifikacijo? več kot 10let? ker kok razumem 10let pomeni da lahko dobim 50%.. tak so mi zatrdili. oz meni je rekla za 5let izkušenj max nekje 25% (prvo leto izpita ni bonifikacije potem pa še ostane 4x5%, 5% pa kao podarijo al kak).. jaz sem sicer na ZM..

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Če mar 11, 2010 12:33 pm

Sedaj imam izpit 12 let tko,da takrat je blo vrjetno neki okol 6 let odkar sem naredu izpit.Kot rečeno točno zaj nevem a vem,da je to cca 5 let nazaj.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Če mar 11, 2010 5:40 pm

Dadek katera zavarovalnica? To meni malo smrdi, še vedno obstajajo možnosti prenosa, je pa res da bi kaka poznanstrva prišla prav na zavarovalnici :) Ma zdej že AH ponujajo 60% tako da........
Freude am Fahren

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a Če mar 11, 2010 6:01 pm

sej je napisal da je na zavarovalnici maribor.
če ti ne odobrijo celotnega prenosa bonusa pač menjaš zavarovalnico, ne se pustit nategovat.
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov