Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
valle-leon
Novinec

Kraj: Lj

Re: preizkusne tablice

Napisal/-a valle-leon Pe apr 15, 2011 6:25 am

Osebna in odjavljena prometna je dovolj. Vsaj pri meni je bila.

lp

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr apr 20, 2011 6:05 pm

Nekaj sem iskal a ne najdem....Okrog preiskusnih tablic. Recimo sedaj , ko sem vzel preiskusne tablice za Jeepa (da sem ga dejansko sprobal in potem po 300 prevoženih km peljal na tehničnega), me ob izdaji noben ni nič vprašal.....Torej kaj velja za ustrezno uporabo? Samo vizualni pregled oz. osnove (luči,zavore,gume...)? Ker recimo Jeep je bil celi v delih.Poleg tega se mu je povarilo tudi podvozje in šasija in , da ne bi lih malo pred tehničnim ( ki je najbiližji 30 km stran) odpadel kak del ali počil kak var sem vzel preizkušnjo in ga zapeljal kot po terenu kot v extremna zaviranja,vožnjo skoz ovinke...

Pri petki bo stvar še malo bolj zakomplicirana....saj ima popolnoma home made šasijo, ki pa je narjena po originalu,ki jo bo pa potrebno sprobat....torej če je avto navzven (kar se da videt) original potem načeloma ni težav s preiskušnjo?

Rabiš pa samo osebno in odjavljeno prometno.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

_BosTeK_
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a _BosTeK_ Po maj 09, 2011 7:38 pm

kolk pa je cena ? 30€ al več ?

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Po maj 09, 2011 9:42 pm

Mislim da 36€ z zavarovanjem 5 dni, lahk pa vzameš 3 dni.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po maj 09, 2011 10:45 pm

34 evrov za tri dni....neomejena relacija po republiki sloveniji....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

xSimonx
Nov uporabnik

Napisal/-a xSimonx To maj 10, 2011 11:41 am

primer: avto ni registriran, ni zavarovan. preizkusne pa bi potreboval samo za prevoz na tehnični pregled pa tam da dobim nove tablice. Ali lahko PRVO zavarujem avto (pač tole celoletno zavarovanje), in potem grem po preizkusne brez onega kratkega zavarovanja, in nato na tehničnega in registrirat, ali moram obvezno vzet preizkusne za tri dni z zavarovanjem.... dejansko bi jih rabo samo za nekaj uric!

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee To maj 10, 2011 11:50 am

lahko naredis normalno zavarovanje pa samo placas preizkusne za 3 dni cca 8€
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

xSimonx
Nov uporabnik

Napisal/-a xSimonx To maj 10, 2011 12:05 pm

hvala =D

Uporabniški avatar
thaking
Novinec

Napisal/-a thaking Ne jun 10, 2012 10:13 am

Amm, zanima me za te tablice predvsem iz stališča, ker bi uvozil avto iz tuje države(nekdo drug), jaz pa bi ga prišel iskat do njegovega kraja in potem k sebi domov, kjer bi ga zavaroval (kasko..), ker bi bilo tako cenejše?

Je kakšna druga varianta, za 3 dni z zavarovanjem pride cena 34€ ??

Uporabniški avatar
thaking
Novinec

Napisal/-a thaking Po jun 11, 2012 1:17 pm

???

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po jun 11, 2012 3:37 pm

Legalne ni. Kupuješ avto in ti je 34 € preveč? :shock:

Uporabniški avatar
thaking
Novinec

Napisal/-a thaking Po jun 11, 2012 3:54 pm

NE hočem vedeti če res toliko pride, da ne bo potem npr. 100€ :)

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po jun 11, 2012 4:11 pm

Lahko ga že prej zavaruješ (če že imaš prepis oz kupoprodajno, prometno in ostale papirje), verjetno ga lahko tudi že prej registriraš (vprašaj na tehničnem - tudi katere papirje zahtevajo, ker je iz uvoza), nato greš po avto že s tablicami. To je verjetno najceneje.

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek To jun 12, 2012 1:57 am

še kot zanimivost

preizkušnja 3 ali 5 dni = ista cena :D v čem je fora
Alergičen na rjo

ddejc
Novinec

Napisal/-a ddejc To jun 12, 2012 10:40 pm

Imajo lahko razne firme, ki prodajajo uvožena vozila kovinske preizkušnje in kakšna je njihova veljavnost oz. če so omejeni kako daleč in kje se lahko peljejo, npr. samo v območju določenega kraja? Ob tem me še zanima, če se lahko izda preizkusne tablice za uvoženo vozilo, ki ni bilo še nikoli registrirano v R Sloveniji?

blazkom
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazkom Sr jun 13, 2012 1:31 am

Ko sem kupil avto mi niso hoteli dati preiskusnih tablic ker avto ni imel tehnicnega pregleda, po njihovi logiki bi mogel z avtovleko do njih (tako so rekli) nato sem šel na avto tehno kjer ni bilo nobenega priblema, samo mogel sem imeti paprije za lastnike za 10let nazaj

ddejc
Novinec

Napisal/-a ddejc Sr jun 13, 2012 7:18 am

Hvala za odgovor. Avto je star 4 leta v mojem primeru. Se bom pozanimal na enem izmed tehničnih pregledov kjer izdajajo preizkušnje.

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Napisal/-a 106 Sr jun 13, 2012 9:11 am

thaking je napisal/-a:Amm, zanima me za te tablice predvsem iz stališča, ker bi uvozil avto iz tuje države(nekdo drug), jaz pa bi ga prišel iskat do njegovega kraja in potem k sebi domov, kjer bi ga zavaroval (kasko..), ker bi bilo tako cenejše?

Če ti avto uvoziš moraš tak vzet v tisti državi iz katere izvažaš izvozne table iz Nemčije recimo rumene pa začasno prometno ..... pol se avto prpelje sem in tukaj urediš vse kar pač moraš tak ,da ne vem zakaj bi rabil še slovenske preizkusne ,razn če uvažaš iz Italije od tam izvozne tablice veljajo samo do Slovenije ,če se ne motim in v tem primeru moraš vzet še slovenske .......

Uporabniški avatar
thaking
Novinec

Napisal/-a thaking So jun 16, 2012 5:04 pm

106 je napisal/-a:
thaking je napisal/-a:Amm, zanima me za te tablice predvsem iz stališča, ker bi uvozil avto iz tuje države(nekdo drug), jaz pa bi ga prišel iskat do njegovega kraja in potem k sebi domov, kjer bi ga zavaroval (kasko..), ker bi bilo tako cenejše?

Če ti avto uvoziš moraš tak vzet v tisti državi iz katere izvažaš izvozne table iz Nemčije recimo rumene pa začasno prometno ..... pol se avto prpelje sem in tukaj urediš vse kar pač moraš tak ,da ne vem zakaj bi rabil še slovenske preizkusne ,razn če uvažaš iz Italije od tam izvozne tablice veljajo samo do Slovenije ,če se ne motim in v tem primeru moraš vzet še slovenske .......

Se pravi se s temi tablicami lahko komot pelješ po SLO, dokler pač veljajo tablice? Samo je pomoje problem, ker dokler se pri davčni uredi, jaz avta ne vidim(ker ga recimo kdo drugi uvozi). Zavarujem ga pa čisto na drugem koncu SLO...se pravi so potem nujne preizkušnja

Uporabniški avatar
lextasy
Novinec

Napisal/-a lextasy To jun 19, 2012 3:05 pm

ddejc je napisal/-a:Ob tem me še zanima, če se lahko izda preizkusne tablice za uvoženo vozilo, ki ni bilo še nikoli registrirano v R Sloveniji?

lahko se izda preizkusne tablice za tako vozilo..moraš pa imeti račun, kupoprodajno..
The SKY is lightning yellow
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov