Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus So okt 31, 2009 7:34 am

Misak je napisal/-a:ZM ima najmanj izključitev, odbitna franšiza in izguba bonusa sta samo pri uveljavljanju splošnega kaska in pri padcih predmetov.

...in pri padcih predmetov? Zanimivo, kaj je pa to za ena nevarnost "padec predmetov?

Triglav ima poleg tega še odbitno na parkirišče (nisem zihr) ter vandalizem (zihr), v obeh primerih tudi izguba bonusa.

ZM ima tudi odbitno franšizo pri uveljavljanje škode na parkirišču, če nimaš kombinacije H.

Generali ti lahko v vsakem trenutku tvoj originalni del nadomesti s ponaredkom, izguba bnousa in odbitna pri uveljavljanju vandalizma in parkirišča.

Glede neoriginal delov sem ti že prejšnji post namenil. Izguba bonusa pri vandalizmu in parkirišču (če ni H) kombinacije iz polnega kaska je pri vseh zavarovalnicah, odbitno franšizo pa ima samo Triglav (Generali nima) za vandalizem, za parkirišče (brez delnega kaska H) pa imajo vse zavarovalnice.

Tilia ima manjši catch - odbitna franšizaje pri njih 4%, kar je že ogromno, poleg tega ima veliko izključitev pri uveljavljanju.

Lahko imaš brez, 1%, 2%, 4%, 8% odbitne franšize. Kaj ti ni jasno?

Na kratko. Za več info o sklepanju zavarovanja pa lahko na PM.

Upam, da nisi kak zastopnik? Ker kozlarij si napisal še pa još. ;)

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak So okt 31, 2009 12:41 pm

Uf, major attack :).

Po vrsti: padec predmetov - vse ovire, ki jih lahko najdeš na cesti in niso udeleženci v prometu (skale, cestna signalizacija, drevesa...). Splošni kasko krije škodo iz tega naslova in je ob uveljavljanju vedno deležen tako odbitne franšize kot tudi izgube bonusa. To sem razložil v neki drugi temi, kako to izgleda, bilo je pa nekaj v zvezi z DARSom in njihovim znakom na cesti, če se ti da iskat...

Pri ZM imaš kasko za parkirišče samo v kombinaciji torej... Se pa v vsakem primeru dela brez odbitne, saj je razlika v premiji manj kot 20€ (za avto vrednosti 25.000). Tilia ima 4% odbitno za podobno premijo, 1% odbitne pride več kot občutno dražje v primerjavi s konkurenco, s tem da imajo kar nekaj izključitev kritij, najbolj znana je (bila - morda je že popravljeno), da niso krili škode na privatnih parkiriščih (parkirišča trgovskih centrov recimo).

Glede primera z S-Max: žal to ni bil moj primer da bi lahko 100% potrdil, je primer stranke, za katero pa res ne vem zakaj bi se lagala. Obstaja seveda možnost, da "nekaj ne štima", zato tu ne mislim ugovarjati. Lahko pa res rečem, da za AO zavarovanje še vedno prednjači Generali, sploh za daljši vozniški stalež, ki ga tudi lahko sklepam, vendar res izključno tam, kjer je v igri samo AO, AO+, ter asistenca. Kakršnakoli kasko kombinacija se dela pri ZM.

To da delaš za Generali ni nič narobe, hvala bogu da imamo zdravo konkurenco, tudi moj avto je zavarovan tam (ni nobenega kaska), in tudi vem kaj pišem, saj imam pogoj da vsa zavarovanja poznam, ker je moja naloga svetovati pravilno izbiro, plačilo pa je neodvisno od izbire zavarovalnice. Ne bi rekel, da pišem kozlarije, samo pač ne pišem vsega kar vem o vsakem zavarovanju, ker bi človeka ubil s podatki :). Dovolj je, da napišem samo grobo razliko med zavarovalnicami, detajli pa pomagajo pri odločitvi.

Pa veliko uspeha ti želim ;)
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R So okt 31, 2009 5:42 pm

f.taunus je napisal/-a:
Generali ti lahko v vsakem trenutku tvoj originalni del nadomesti s ponaredkom, izguba bnousa in odbitna pri uveljavljanju vandalizma in parkirišča.

Glede neoriginal delov sem ti že prejšnji post namenil. Izguba bonusa pri vandalizmu in parkirišču (če ni H) kombinacije iz polnega kaska je pri vseh zavarovalnicah, odbitno franšizo pa ima samo Triglav (Generali nima) za vandalizem, za parkirišče (brez delnega kaska H) pa imajo vse zavarovalnice

vandalizem je pri ZMju brez izgube bonusa in brez odbitne franšize. Odbitno franšizo ima ZM pri kasku samo na prometno nesrečo (razen če si jo seveda sam izbereš še na tatvino ali delne kombinacije kar pa je nesmisel)

lp
Slika

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JamesTheMan So okt 31, 2009 7:03 pm

Čudno, če je Generali tako poštena zavarovalnica, zakaj ga je slovensko zavarovalniško združenje hoteli izločiti iz slovenskega prostora? Zaradi poštenosti? Folk vedno ko nekaj podpisujete preberite drobni tisk :!:

Uporabniški avatar
hanah
Nov uporabnik

Kraj: Slovenija

Napisal/-a hanah To nov 03, 2009 9:25 pm

JamesTheMan je napisal/-a:Čudno, če je Generali tako poštena zavarovalnica, zakaj ga je slovensko zavarovalniško združenje hoteli izločiti iz slovenskega prostora? Zaradi poštenosti? Folk vedno ko nekaj podpisujete preberite drobni tisk :!:

Si ti predsednik Slovenskega zavarovalniškega združenja, ali si zastopnik pri konkurenčni zavarovalnici?

Tudi jaz zaposlena na Generaliju, za nedoločen čas ;) .

Če te kaj zanima o zavarovanju, o Generaliju, itd... me lahko mirno vprašaš.
Lp :pivo

Miholl84
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Miholl84 To nov 03, 2009 10:33 pm

Jaz bi pa nekaj vprasal.

Nabavil sem nov avto, ki ima tehnicnega 27. novembra. Ce grem jutri na zavarovalnico in zavarujem avto AO ga placam do 27ga. Ce pa zavarujem kasko ga prav tako placam do 27ga - pri Adriaticu. Je pri ostalih enako,ali se placuje za celo leto.
C u O r E S p O r T i V o

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To nov 03, 2009 10:47 pm

osnovno zavarovanje ti poteče vsako leto 27, kasko pa ti velja eno leto...
vsaj tako imam jaz...

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Napisal/-a f.taunus Sr nov 04, 2009 6:42 am

kolesar je napisal/-a:osnovno zavarovanje ti poteče vsako leto 27, kasko pa ti velja eno leto...
vsaj tako imam jaz...
Lahko pa kasko takrat prekines ko imas obvezno zavarovanje in ga naredis na iste datume. Ceprav nekaterim tak bolj pase na razlicne datume, da lazje z gotovino placajo.

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Napisal/-a Misak Sr nov 04, 2009 9:55 am

Lahko si narediš, kot ti paše, obstaja namreč tudi zavarovanje samo za določeno število dni in je proporcionalno obračunan. Svetujem ti, da kar takoj narediš 2 polici - eno do 27.ga in drugo od 27. za celo leto. 27ga pa greš na tehninega in z odrezkom o potrdilo zavarovanja samo podaljšaj registracijo in je stvar rešena.

LP.

EDIT: Lahko pa tehničnega narediš kar takoj, prekineš staro registracijo in takoj podaljšaš za celo leto ter si z istim dnem urediš tudi zavarovanje. Predvidevam da ti taka opcija bolj odgovarja, predvsem z vidika bonitete pri zavarovanju in manj komplikacij pri ujemanju datumov.
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
maius28
Novinec

Kraj: Gališki slapovi

Napisal/-a maius28 Sr nov 04, 2009 9:59 am

lenivec je napisal/-a:generali popravla z neoriginalnimi deli. folk ne bere drobnega tiska potem pa joče

Ni res! Iz lastnih izkušenj VEm, da popravlja z orginalnimi deli. Preberi vse kar piše, tudi za vejico. Neoriginalni deli so za starejše avtomobile (nad 15 let), kjer ni več originalnih oziroma so deli težje dobavljivi.

LP

ON: Sem pri Generaliju sedaj 4 leta in zmeraj vse korektno in cenejše.

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p Sr nov 04, 2009 11:41 am

ZM je všečna, dokler ne pride do škode. Potem pa si sam v boju z zavarovalnico kar zna biti zelo neprijetno. Moj primer in izkušnja:
Na parkirišču me je sosed pri zavijanju okoli mojega vozila podrgnil po blatniku in odbijaču. Ker je bil pošten človek, mi je napisal listek z njegovo telefonsko številko. Poklical sem ga in še isti dan sma naparvila zapisnik ter oba odšla na ZM, kjer je on imel zavarovano vozilo (Moje je zavarovano na Triglavu). Priznal je škodo in podpisal vse obrazce, ki jih ZM zahteva pri povzročitvi škode nekomu drugemu. Jaz sem tudi izpolnil in podpisal potreben obrazec za ZM. Nato pa se začnejo problemi. Cenilec ZM mi je rekel, naj avto odpeljem na servis, kjer ga mislim popravljati, ter prosim za predračun. OK, avto zapeljem(čeprav sem bil mnenja da je to njegovo delo), škode je bilo po predračunu okoli 360€, predračun dostavim cenilcu ZM in jih obvestim, da sem se na servis naročil čez 45 dni. Cenilec reče, da bodo zahtevek začeli urejati in me po pošti vse obvestili. V 6 dneh domov prejmem dopis, da so prejeli mojo zahtevo in da me bodo o dokončni odločitvi obvestili v roku 30 dni. Po 37 dneh(vse imam dokumentirano) prejmem novo obvestilo "Poziv za dopolnitev zahtevka", kjer na kratko piše, da manjka kalkulacija za popravilo škode, katero naj jim pošljem. Mislim kaj naj jim pošljem? Mar ni to delo njihovega cenilca, kjer sem bil pred 43 dnevi? Mar ni predračun popravila kalkulacija popravila? Kaj še želijo od mene? Polek tega imam servis čez 2 dni in že 43 dni se okoli vozim s poškodovanim vozilom! Po prejemku tega dopisal sem klical na številko navedeno v taistem dopisu. Avtomatsko tajnico sem poslušal okoli 45 minut, nakar me vrže ven in pove, da je delovni čas potekel, naj pokličem naslednji dan. Za znoret. Naslednji dan sem klical ob 8:00 in zopet čakal na tajnici. Nato se oglasi neka gospa, ki je znala biti že v štartu zelo neolikana in popolnoma brez bontona. Po kakšne pol ure kregarije nisma rešila NIČ, razen tega da je ponovno zahtevala, da avto pripeljem cenilcu na ZM in da se moj zahtevek ne rešuje, ker ne vedo kakšna je škoda. Skratka servis je bil naročen čez 2 dni in odločil sem se za skrajno odločitev in preko vez priklical nekoga znotraj ZM in zahtevek so mi rešili v enem dnevu, brez kakršnihkoli dodatnih obremenitev.
Skratka to je dokaz, da se je primer dalo rešiti v 24 urah, da so na voljo imeli vse kar so potrebovali in hkrati dokaz, da ga kljub vsemu temu niso rešili v 43 dneh in še dokaz da verjetno nekomu ki ne bi poznal nikogar iz ZM, v tem času ne bi uspelo urediti njihove "papirologije" in vprašanje kako bi se potem nadaljevala zgodba s popravilom.
Upam samo, da se vame ne bo še kdaj zaletel kdo z zavarovanjem ZM, ker nimam živcev za njihova zavlačevanja in nepotrebna kompliciranja.
Slika

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Napisal/-a Misak Sr nov 04, 2009 1:44 pm

kdaj pa se je to zgodilo? Sprašujem zato, ker vem da so imeli na ZM direktivo uprave za ureditev škodnih primerov iz naslova avtomobilskih zavarovanj. Zato v zadnjem letu pospešeno delajo tudi na področju odnosa s strankami v primeru škod - v končni fazi, če vse izplačajo brez nepotrebnih kompliciranj, so to morda nove potencialne stranke in tega se zavedajo. Je pa tvoj problem definitivno zanimiv za notranji nadzor, sploh če imaš vse podukemntirano.
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Napisal/-a f.taunus Sr nov 04, 2009 9:55 pm

Misak je napisal/-a:kdaj pa se je to zgodilo? Sprašujem zato, ker vem da so imeli na ZM direktivo uprave za ureditev škodnih primerov iz naslova avtomobilskih zavarovanj.

Zanimivo, da se že uprava ukvarja z za zavarovalnico povsem vsakodnevnimi posli.

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Sr nov 04, 2009 10:02 pm

Zakaj nisi avta pustil na servisu in rekel naj popravijo pa je? Potem sam servis vse opravi z zavarovalnico pa je.

lp
Slika

kamal
Novinec

Napisal/-a kamal Če nov 05, 2009 1:10 pm

Jaz sem pri Generali zaradi njihovega odnosa do strank. Vedno ko je kaj narobo (s polico, podatki, obvečanjem v primeru nesreče, obnavljanjem zavarovanj, komplikacije pri plačilih itd.) poskrbijo in uredijo vse oni sami. Tebe samo pokličejo po telefonu in ti vse razložijo. Ni tudi problem, ko rihtaš te zadeve npr. za starše. Z mojo polico še nisem imel podobnih težav, vendar pa se je to izkazalo v primeru staršev. Zato sem tudi sam pri njih.

Ker brat je pa pri Triglavu in jih je enkrat pozabil obvestiti v primeru nesreče (je dal samo kartonček in izpolnjeno evropsko poročilo) in dobi čez 30 dni skoraj grozilno pismo, da bo sam odgovarjal za nastalo škodo in bla, bla. Če so že navajali pravila ali predpise poslovanja se jih bi lahko potem tudi držali ne pa, da ti nekaj pošljejo kar tako za zabavo. Pa še niso navajeni poslovanja po telefonu. Vse nekaj pisno itd.

Upam, da se je stanje že spremenilo. Seveda največkrat problem nastane, ko sam nekaj narobe narediš. In ravno v tem primeru jaz gledam odnos zavarovanec-zavarovalnica. Menim, da ti morajo pomagati v tem primeru ne pa še očitati. Saj če delaš vse prav ni problem. So vse dobre.
Se vidmo ko se zagledamo.

aza
Nov uporabnik

Napisal/-a aza Sr nov 11, 2009 6:39 pm

Zanima me kakšne imate izkušnje s kasko zavarovanjem pri zavarovalnici Tilia? Sem mislil vzeti polni kasko z delnimi kombinacijami MAKSI. Zanima me tudi kako je z avtomobilsko asistenco? Ker do sedaj nisem imel kaska, pa bi ob nakupu novega vozila rad sklenil tudi kasko. Pri Triglavu bi mi za kasko priznali premijski razred 6 (40% popusta), pri ostalih zavarovalnicah (Generali, Tilia, Adriatic-Slovenika) mislim da istega kot pri AO. Se pravi razred 4 (50% popusta).

Za informacije se že v naprej zahvaljujem.

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Sr nov 11, 2009 11:52 pm

Jaz mam s tilijinim kaskom zelo dobre izkušnje, sem imel pa že vandalizem, točo in pa parking in niso nikdar komplicirali (res pa da sem avto tam peljal popravljat, kjer so se tudi na zavarovalnici strinjali).

Asistence nisem nikdar koristil.

Jaz jih prirporočam.
Slika

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Če nov 12, 2009 1:39 am

stench, bi mi lahko povedal, ali si zaradi vandalizma pri Tiliji padel za 3 razrede pri kasku, kot se to zgodi pri Triglavu?

Lp
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Če nov 12, 2009 10:36 pm

Nisem.

Tilija na vandalizem, krajo, točo (vse spada že pod polni kasko) nima padca v boniteti niti odbitne franšize.
Slika

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Pe nov 13, 2009 1:10 am

Hvala ti za odgovor ;)

Lp
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov