Volvo power je napisal/-a:u bistvu ti je dobro ocenil
Tudi če bi ti priznal nov blatnik, ti najbrž nebi dali original, tako da je v vsakem primeru bolje če popravijo tega, nekega kitanja pa jaz pri takem popravilu ne vidim, če se klepar dobro spozna na svoje delo
dejcc je napisal/-a:Jaz sem imel za ocenit žaromete pri puntu. Seveda v vsakem primeru bi vzel pavšal,. En cenilec mi je ocenil 50% drugi 80% vrednosti novih luči po eurotaksu.
Seveda sem se takoj dogovoril z tistim za 80%, kupil ponaredke za 60€ dal noter, peljal pokazat in dobil 444€ z tem da sem lahko stare luči dal povarit nosilce in so še vedno super. Kaj ima cenilec od tega da ti oceni manj nevem, se pa splača več cenilcev vprašat za mnenje po mojih izkušnjah.
TURBOBABY je napisal/-a:dejcc je napisal/-a:Jaz sem imel za ocenit žaromete pri puntu. Seveda v vsakem primeru bi vzel pavšal,. En cenilec mi je ocenil 50% drugi 80% vrednosti novih luči po eurotaksu.
Seveda sem se takoj dogovoril z tistim za 80%, kupil ponaredke za 60€ dal noter, peljal pokazat in dobil 444€ z tem da sem lahko stare luči dal povarit nosilce in so še vedno super. Kaj ima cenilec od tega da ti oceni manj nevem, se pa splača več cenilcev vprašat za mnenje po mojih izkušnjah.
eurotax je ena sama galfarija, recimo ko pripelješ avto ocenit za prodajo ti ga ocenijo po eurotaxu (5000eur),čez en teden ga pa vidiš pri njih v prodaji ti pa spet flancajo da je po eurotaxu ocenjen (6500eur)
lublancan je napisal/-a:TURBOBABY je napisal/-a:dejcc je napisal/-a:Jaz sem imel za ocenit žaromete pri puntu. Seveda v vsakem primeru bi vzel pavšal,. En cenilec mi je ocenil 50% drugi 80% vrednosti novih luči po eurotaksu.
eurotax je ena sama galfarija, recimo ko pripelješ avto ocenit za prodajo ti ga ocenijo po eurotaxu (5000eur),čez en teden ga pa vidiš pri njih v prodaji ti pa spet flancajo da je po eurotaxu ocenjen (6500eur)
v eurotaxu maš odkupno in prodajno ceno, tako da se ne pizdi, če nisi poučen
TURBOBABY je napisal/-a:Volvo power je napisal/-a:u bistvu ti je dobro ocenil
Tudi če bi ti priznal nov blatnik, ti najbrž nebi dali original, tako da je v vsakem primeru bolje če popravijo tega, nekega kitanja pa jaz pri takem popravilu ne vidim, če se klepar dobro spozna na svoje delo
prijatelj menja stekla na avtih za zavarovalnice in tudi za samoplačnike,
in zadeva je taka:
če pride model z razbitim steklom in papirjem od zavarovalnice dobi original (SEKURITH,SPLINTEX,ITD 300 EUR ,400EUR ALI VEČ)
če pa pride nekdo in reče da išče ponaredek pa ga dobi za od 70 do 120 eur odvisno od modela,...
če je plačnik zavarovalnica nema ponaredkov, vsaj plačajo se originali, potem se pa kupijo ponaredki za 1 original dobiš 3 ponaredke, to pa je seveda stvar dogovora med izvajalcem ličarskih del in stranko.
LukL je napisal/-a:
Ah ja, odvisno od izvajalca in zavarovanja. npr. maš počeno steklo, maš zavarovano pri triglavu stekla al pa kasko in maš tako zavarovanje da ti oni zberejo izvajalca; te napotijo v carglass oni ti pa lepo ponaredek gor fuknejo, osebno raje vzamem original kot pa kopijo pa tud če je za moj avto, ker je že blo težav glede tega in šipe kopije nikoli več
TURBOBABY je napisal/-a:čare je napisal/-a:Zdaj ne vem kok se spoznaš na zavarovalniške posle samo če nisi šel v poravnavo in boš zadevo popravljal sam boš rabil račun da ti bojo povrnili stroške popravila.[/quot
če bodo recimo naračunali 800 eur škode, bi v kešu izplačali okoli 500 eur in nebi zahtevali računov,ponavadi zadostujejo že slike, popravljenega vozila, ali pa se zapeljem do cenilca in potem dajo žegen... bom povedal kako bo.
LukL je napisal/-a:TURBOBABY je napisal/-a:Volvo power je napisal/-a:u bistvu ti je dobro ocenil
prijatelj menja stekla na avtih za zavarovalnice in tudi za samoplačnike,
in zadeva je taka:
če pride model z razbitim steklom in papirjem od zavarovalnice dobi original (SEKURITH,SPLINTEX,ITD 300 EUR ,400EUR ALI VEČ)
če pa pride nekdo in reče da išče ponaredek pa ga dobi za od 70 do 120 eur odvisno od modela,...
če je plačnik zavarovalnica nema ponaredkov, vsaj plačajo se originali, potem se pa kupijo ponaredki za 1 original dobiš 3 ponaredke, to pa je seveda stvar dogovora med izvajalcem ličarskih del in stranko.
Ah ja, odvisno od izvajalca in zavarovanja. npr. maš počeno steklo, maš zavarovano pri triglavu stekla al pa kasko in maš tako zavarovanje da ti oni zberejo izvajalca; te napotijo v carglass oni ti pa lepo ponaredek gor fuknejo, osebno raje vzamem original kot pa kopijo pa tud če je za moj avto, ker je že blo težav glede tega in šipe kopije nikoli več
vuko87 je napisal/-a:Nimam odbitne frašize na parking....ampak rečeno je bilo da je potrebno plačati par procentov ker to ni njihov pogodbeni ličar(uradni servis)....zato mi ne gre v glavo....
menzy je napisal/-a:LukL je napisal/-a:
Ne drži! Imam pri Triglavu zavarovan avto, tako da oni "izbirajo servis", pa tut prbližn ne drži da te kr pošljejo k enmu ampak ti dajo na voljo izbiro med njihovimi pogodbenimi servisi. Konkretno za vetrobransko steklo ti povem da greš lepo do rogelj romat in dobiš original, ki ga plača Triglav!
LP Menzy
GiGi1985 je napisal/-a:vuko87 je napisal/-a:Nimam odbitne frašize na parking....ampak rečeno je bilo da je potrebno plačati par procentov ker to ni njihov pogodbeni ličar(uradni servis)....zato mi ne gre v glavo....
zavarovalnice delajo samo z pogodbenimi partnerji, ki pa niso nujno pooblaščeni servis. Lahko so d.o.o. ali s.p. vendar morajo imeti pogodbo z zavarovalnico. Lahko pa stranka sama izbira med temi pogodbenimi partnerji, se pravi tisto da ti oni rečejo kam ga moraš peljat je bedarija, oni lahko samo priporočajo! Če pa ti hočeš avto peljat k nekomu ki nima pogodbe z njimi, komu pod kozolc boš pa doplačal.![]()
lp
mislim, da me nisi prav razumel..
če je plačnik zavarovalnica so v igri samo originali, če pa kupuješ dele pa mislim da cenejši ponaredki niso toliko slabši kot pa original, vsaj kar se stekel tiče, verjamem da pločevina začne hitreje rjavet delno tudi zato ker ponavadi ni dobro proti korozijsko zaščitena, da ne govorim o ostalih ponaredkih: jermeni ,napenjalci, filtri, premniki, amortizerji,....
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost