Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Volvo power
Novinec

Kraj: kočevje

Napisal/-a Volvo power Ne dec 06, 2009 9:26 pm

u bistvu ti je dobro ocenil
Tudi če bi ti priznal nov blatnik, ti najbrž nebi dali original, tako da je v vsakem primeru bolje če popravijo tega, nekega kitanja pa jaz pri takem popravilu ne vidim, če se klepar dobro spozna na svoje delo

TURBOBABY
Nov uporabnik

Kraj: ravne na koroškem

Napisal/-a TURBOBABY Ne dec 06, 2009 9:30 pm

[quote="čare"]Zdaj ne vem kok se spoznaš na zavarovalniške posle samo če nisi šel v poravnavo in boš zadevo popravljal sam boš rabil račun da ti bojo povrnili stroške popravila.[/quot

če bodo recimo naračunali 800 eur škode, bi v kešu izplačali okoli 500 eur in nebi zahtevali računov,ponavadi zadostujejo že slike, popravljenega vozila, ali pa se zapeljem do cenilca in potem dajo žegen... bom povedal kako bo.
dont drink and drive, just smoke and fly!

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Ne dec 06, 2009 9:33 pm

Jaz sem imel za ocenit žaromete pri puntu. Seveda v vsakem primeru bi vzel pavšal,. En cenilec mi je ocenil 50% drugi 80% vrednosti novih luči po eurotaksu.

Seveda sem se takoj dogovoril z tistim za 80%, kupil ponaredke za 60€ dal noter, peljal pokazat in dobil 444€ z tem da sem lahko stare luči dal povarit nosilce in so še vedno super. Kaj ima cenilec od tega da ti oceni manj nevem, se pa splača več cenilcev vprašat za mnenje po mojih izkušnjah.
Relax take it easY
Slika

TURBOBABY
Nov uporabnik

Napisal/-a TURBOBABY Ne dec 06, 2009 9:38 pm

Volvo power je napisal/-a:u bistvu ti je dobro ocenil
Tudi če bi ti priznal nov blatnik, ti najbrž nebi dali original, tako da je v vsakem primeru bolje če popravijo tega, nekega kitanja pa jaz pri takem popravilu ne vidim, če se klepar dobro spozna na svoje delo

prijatelj menja stekla na avtih za zavarovalnice in tudi za samoplačnike,
in zadeva je taka:

če pride model z razbitim steklom in papirjem od zavarovalnice dobi original (SEKURITH,SPLINTEX,ITD 300 EUR ,400EUR ALI VEČ)

če pa pride nekdo in reče da išče ponaredek pa ga dobi za od 70 do 120 eur odvisno od modela,...

če je plačnik zavarovalnica nema ponaredkov, vsaj plačajo se originali, potem se pa kupijo ponaredki za 1 original dobiš 3 ponaredke, to pa je seveda stvar dogovora med izvajalcem ličarskih del in stranko.

TURBOBABY
Nov uporabnik

Napisal/-a TURBOBABY Ne dec 06, 2009 9:50 pm

dejcc je napisal/-a:Jaz sem imel za ocenit žaromete pri puntu. Seveda v vsakem primeru bi vzel pavšal,. En cenilec mi je ocenil 50% drugi 80% vrednosti novih luči po eurotaksu.

Seveda sem se takoj dogovoril z tistim za 80%, kupil ponaredke za 60€ dal noter, peljal pokazat in dobil 444€ z tem da sem lahko stare luči dal povarit nosilce in so še vedno super. Kaj ima cenilec od tega da ti oceni manj nevem, se pa splača več cenilcev vprašat za mnenje po mojih izkušnjah.

eurotax je ena sama galfarija, recimo ko pripelješ avto ocenit za prodajo ti ga ocenijo po eurotaxu (5000eur),čez en teden ga pa vidiš pri njih v prodaji ti pa spet flancajo da je po eurotaxu ocenjen (6500eur) :)

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Ne dec 06, 2009 9:55 pm

Eurotax cena za nove dele je vedno ista, ker sem pri večih različnih vprašal in je pri vseh fiat servisih bila ista cena. Skratka za denar ki sem ga dobil sem popravil vse, drugače pa še za luči nebi imel dovolj če bi vzel 50%. Z tem da imam sedaj ponaredke in originale popravljene v nulo (ker ni bilo nič druga počeno kot na vsaki samo en nosilec^^).
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Ne dec 06, 2009 9:58 pm

TURBOBABY je napisal/-a:
dejcc je napisal/-a:Jaz sem imel za ocenit žaromete pri puntu. Seveda v vsakem primeru bi vzel pavšal,. En cenilec mi je ocenil 50% drugi 80% vrednosti novih luči po eurotaksu.

eurotax je ena sama galfarija, recimo ko pripelješ avto ocenit za prodajo ti ga ocenijo po eurotaxu (5000eur),čez en teden ga pa vidiš pri njih v prodaji ti pa spet flancajo da je po eurotaxu ocenjen (6500eur) :)

v eurotaxu maš odkupno in prodajno ceno, tako da se ne pizdi, če nisi poučen
podpis

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Ne dec 06, 2009 11:00 pm

lublancan je napisal/-a:
TURBOBABY je napisal/-a:

v eurotaxu maš odkupno in prodajno ceno, tako da se ne pizdi, če nisi poučen

pa še ceno rezervnih delov in pa popravil , se ne meša s ceno avta pri prodaji in nakupu
tema gre o popravilu avta ne pa o prodaji avta

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Ne dec 06, 2009 11:07 pm

TURBOBABY je napisal/-a:

in zadeva je taka:

če pride model z razbitim steklom in papirjem od zavarovalnice dobi original (SEKURITH,SPLINTEX,ITD 300 EUR ,400EUR ALI VEČ)

če pa pride nekdo in reče da išče ponaredek pa ga dobi za od 70 do 120 eur odvisno od modela,...

če je plačnik zavarovalnica nema ponaredkov, vsaj plačajo se originali, potem se pa kupijo ponaredki za 1 original dobiš 3 ponaredke, to pa je seveda stvar dogovora med izvajalcem ličarskih del in stranko.

Ah ja, odvisno od izvajalca in zavarovanja. npr. maš počeno steklo, maš zavarovano pri triglavu stekla al pa kasko in maš tako zavarovanje da ti oni zberejo izvajalca; te napotijo v carglass oni ti pa lepo ponaredek gor fuknejo, osebno raje vzamem original kot pa kopijo pa tud če je za moj avto, ker je že blo težav glede tega in šipe kopije nikoli več

menzy
Nov uporabnik

Napisal/-a menzy Po dec 07, 2009 8:08 am

LukL je napisal/-a:
Ah ja, odvisno od izvajalca in zavarovanja. npr. maš počeno steklo, maš zavarovano pri triglavu stekla al pa kasko in maš tako zavarovanje da ti oni zberejo izvajalca; te napotijo v carglass oni ti pa lepo ponaredek gor fuknejo, osebno raje vzamem original kot pa kopijo pa tud če je za moj avto, ker je že blo težav glede tega in šipe kopije nikoli več

Ne drži! Imam pri Triglavu zavarovan avto, tako da oni "izbirajo servis", pa tut prbližn ne drži da te kr pošljejo k enmu ampak ti dajo na voljo izbiro med njihovimi pogodbenimi servisi. Konkretno za vetrobransko steklo ti povem da greš lepo do rogelj romat in dobiš original, ki ga plača Triglav!

LP Menzy

Uporabniški avatar
vuko87
Novinec

Kraj: lj

Napisal/-a vuko87 Po dec 07, 2009 11:04 am

No k smo ze pri izbiri servisa ... nazadnje ko sem sel uveljavljat kasko(zraadi poskodbe na parkingu) sem hotel peljati avto lokalnemu ličarju...in mi je ocenjevlaec rekel da lahko vendar moram plačati ene par procentov sam ...kako je s tem ...je komu kej jasno...?

ps: zavarovalnica triglav

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Po dec 07, 2009 12:23 pm

odvisno kako maš zavarovano.. če maš zavarovano tako, da imaš odbitno franšizo na parking, potem ja.. če imaš brez odbitne franšize na parking, potem ne..

lp
Slika

Uporabniški avatar
vuko87
Novinec

Kraj: lj

Napisal/-a vuko87 Po dec 07, 2009 1:00 pm

Nimam odbitne frašize na parking....ampak rečeno je bilo da je potrebno plačati par procentov ker to ni njihov pogodbeni ličar(uradni servis)....zato mi ne gre v glavo....

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Po dec 07, 2009 1:39 pm

Ko si sklenil zavarovanje je v pogodbi pisalo da majstra oziroma izvajalca popravil izbere zavarovalnica sama (ponavadi nekje blizu tak, ki si avto zavaroval). Če negreš tam, plačaš nekaj več.
Slika

bmwe46
Novinec

Kraj: ms

Napisal/-a bmwe46 Po dec 07, 2009 1:47 pm

TURBOBABY je napisal/-a:
čare je napisal/-a:Zdaj ne vem kok se spoznaš na zavarovalniške posle samo če nisi šel v poravnavo in boš zadevo popravljal sam boš rabil račun da ti bojo povrnili stroške popravila.[/quot

če bodo recimo naračunali 800 eur škode, bi v kešu izplačali okoli 500 eur in nebi zahtevali računov,ponavadi zadostujejo že slike, popravljenega vozila, ali pa se zapeljem do cenilca in potem dajo žegen... bom povedal kako bo.

če ti je ocenil 800evrov škode je tako ali tako dvolj. to popravilo stane 200-300evro. meni je kolega rekel barvanje kom. avta + zamenjava robov + prednji odbijač = 600evrov. ne da nebi ti za teh 800evrov to popravil oz. za 20% manj če vzameš denar.

TURBOBABY
Nov uporabnik

Napisal/-a TURBOBABY Po dec 07, 2009 9:15 pm

LukL je napisal/-a:
TURBOBABY je napisal/-a:

in zadeva je taka:

mislim, da me nisi prav razumel..
če je plačnik zavarovalnica so v igri samo originali, če pa kupuješ dele pa mislim da cenejši ponaredki niso toliko slabši kot pa original, vsaj kar se stekel tiče, verjamem da pločevina začne hitreje rjavet delno tudi zato ker ponavadi ni dobro proti korozijsko zaščitena, da ne govorim o ostalih ponaredkih: jermeni ,napenjalci, filtri, premniki, amortizerji,....

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Po dec 07, 2009 9:24 pm

vuko87 je napisal/-a:Nimam odbitne frašize na parking....ampak rečeno je bilo da je potrebno plačati par procentov ker to ni njihov pogodbeni ličar(uradni servis)....zato mi ne gre v glavo....

zavarovalnice delajo samo z pogodbenimi partnerji, ki pa niso nujno pooblaščeni servis. Lahko so d.o.o. ali s.p. vendar morajo imeti pogodbo z zavarovalnico. Lahko pa stranka sama izbira med temi pogodbenimi partnerji, se pravi tisto da ti oni rečejo kam ga moraš peljat je bedarija, oni lahko samo priporočajo! Če pa ti hočeš avto peljat k nekomu ki nima pogodbe z njimi, komu pod kozolc boš pa doplačal. ;)

lp
Freude am Fahren

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Po dec 07, 2009 9:58 pm

menzy je napisal/-a:
LukL je napisal/-a:

Ne drži! Imam pri Triglavu zavarovan avto, tako da oni "izbirajo servis", pa tut prbližn ne drži da te kr pošljejo k enmu ampak ti dajo na voljo izbiro med njihovimi pogodbenimi servisi. Konkretno za vetrobransko steklo ti povem da greš lepo do rogelj romat in dobiš original, ki ga plača Triglav!

LP Menzy

Pardon, pozabu napisat da se to dogaja v Celju.
še neki časa so mel celo narjen da če je hotu servis menjat šipo pa če so hotl dat original notr dat so mogl dat 20% na komplet račun, al pa prepustit carglassu menjavo stekla, (sem bil celo enkrat zraven ko so na pooblaščenem servisu, carglassovci menjaval steklo :roll: )
sej vem da ni logično, ampak taka je ''politika''

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Po dec 07, 2009 10:06 pm

GiGi1985 je napisal/-a:
vuko87 je napisal/-a:Nimam odbitne frašize na parking....ampak rečeno je bilo da je potrebno plačati par procentov ker to ni njihov pogodbeni ličar(uradni servis)....zato mi ne gre v glavo....

zavarovalnice delajo samo z pogodbenimi partnerji, ki pa niso nujno pooblaščeni servis. Lahko so d.o.o. ali s.p. vendar morajo imeti pogodbo z zavarovalnico. Lahko pa stranka sama izbira med temi pogodbenimi partnerji, se pravi tisto da ti oni rečejo kam ga moraš peljat je bedarija, oni lahko samo priporočajo! Če pa ti hočeš avto peljat k nekomu ki nima pogodbe z njimi, komu pod kozolc boš pa doplačal. ;)

lp

če pa ti hočeš kam drugam peljat, se pa prej oglasiš pri kleparju/ličarju, (ki nima pogodbe) pa se zmeniš z njim da bo on menjal šipo, ti bo pa tak naredil da ne boš doplačal tistih 5%
ker fora je v tem da tisti ki nimajo pogodbe s triglavom lahko imajo večjo urno postavko, kot tisti ki imajo pogodbo s triglavom.

torej po domače tisti ki nima z triglavom pogodbe za enako storitev zasluži več, kot tisti ki ima pogodbo(zato ker zavarovalnica v pogodbi določa ceno) :D

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Po dec 07, 2009 10:23 pm

mislim, da me nisi prav razumel..
če je plačnik zavarovalnica so v igri samo originali, če pa kupuješ dele pa mislim da cenejši ponaredki niso toliko slabši kot pa original, vsaj kar se stekel tiče, verjamem da pločevina začne hitreje rjavet delno tudi zato ker ponavadi ni dobro proti korozijsko zaščitena, da ne govorim o ostalih ponaredkih: jermeni ,napenjalci, filtri, premniki, amortizerji,....

Neoriginal stekla bi ti dajal v avto zato da bi zaslužil od zavarovalnice? :roll:

Oprosti ampak steklo je zadnje kar si želiš imeti nekvalitetno v avtomobilu, sploh vetrobransko. Pomoje nebi rad pisal po forumu z brailovo tipkovnico
Relax take it easY
Slika
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost