Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
Pitu
Novinec

Napisal/-a Pitu Če jan 07, 2010 2:13 pm

pskoda je napisal/-a:
Pitu je napisal/-a:Mene pride kasko za Allroada 2.5tdi z 50% popusta pri zavarovalnici Maribor cca. 1300eur... :?

Seveda, ker je bil nov avto predvidevam okrog 26k eur.
Kolikor jaz vem je kasko obračunan glede na ceno novega avtomobila

Tako je,...imaš prav :D
Saj pravim,kasko je dobra zadeva,ampak draga :D Potem pa spet odvisno kakšen avto voziš oz. koliko je bila cena novega...Pač začaran krog :D

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če jan 07, 2010 7:52 pm

za megana pri kasko s 50% popusta nekje 250€... (19.000 nekje je mnda cea po katalogu)

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Če jan 07, 2010 8:21 pm

morte še povedat kakšen kasko in koliko bonusa imate če hočete povedati, kaj relevantnega.. Zavarovanje avta te lahko pride tudi čez jurja pa imaš zavarovano samo obvezno (brez AOplusa in asistenc), tako da te cifre nič ne povejo.

Če že poveš, povej ali imaš polni kasko (ter koliko odbitne franšize) in če imaš dodane kombinacije delnega kaska in katere.

2 leti star avto brez kaska? Samo tole lahko rečem:

NIKOLI NISI TAKO BOGAT DA BI POCENI KUPOVAL!

Če si dal npr. 15k € za avto se ti zdi neumno dat npr 350 € za kasko? to je že barvanje odbijača na uradnem servisu dražje..

lp
Slika

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Če jan 07, 2010 8:35 pm

Brezveze da nekaj na pamet ugibamo:

- vzemimo avto, nova nabavna vrednost 13.000€, letnik 2005, premijski razred 13.

Prva varianta
Polni kasko 1% odbitne franšize, vključeno zavarovanje izgube bonusa pri prvi škodi - doplačilo 25%:
Kasko premija - skupaj: 506,33 EUR
Polni kasko:309,58 EUR
Kraja:51,16 EUR
Parkirišče:68,54 EUR
Steklo, svetlobna telesa in ogledala, divjad:54,63 EUR
Nadomestno vozilo:14,82 EUR
Kraja avt. ključev in reg. tablice:7,60 EUR

Pa še druga varianta:
Polni kasko brez odbitne franšize, vključeno zavarovanje izgube bonusa pri prvi škodi - doplačilo 25%:
kasko premija - skupaj: 640,11 EUR
Polni kasko:443,36 EUR
Kraja:51,16 EUR
Parkirišče:68,54 EUR
Steklo, svetlobna telesa in ogledala, divjad:54,63 EUR
Nadomestno vozilo:14,82 EUR
Kraja avt. ključev in reg. tablice:7,60 EUR

Evo, čisto tako za primerjavo ... in lažjo predstavo!

matej_
Novinec

Kraj: velenje

Napisal/-a matej_ Če jan 07, 2010 8:54 pm

hvala vsem, sploh pa tebi f.taunus. si prikazal na način kot sem si ga želel videt. enostvano pregledno.

Krajo reg. tablic ne bom zavaroval, ker ne verjamem, da se bi lopovu splačalo zraven nosit bormašino, namreč mam tablice prinetane na avto. no hec na stran.

Hvala vsem.

lp matej

matej_
Novinec

Kraj: velenje

Napisal/-a matej_ So jan 09, 2010 9:24 am

Še nekja me zanima:
Včeraj sem bil pri agentu. A je nujno poleg kaska zavarovati še zavarovanje avtomobilske odgovornosti? (3glav)?
Ker za nov avto me pride lepa cena, katero bom vzel pa še PR 01 mam, za stari avto pa je cena malo višja.

lp

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R So jan 09, 2010 12:06 pm

Zakaj bi se toča splačala? Zato, ker je udarila poleti, se pa kar naenkrat samo to splača. Sicer pa tale stavek

"Če se dosti ne voziš, je kasko vržen denar na celi črti."

pove zelo veliko o tvojem znanju.. Večina nevarnosti kaska pride v poštev takrat ko avto stoji (kraja, vandalizem, toča, parking..) Naštel si polovico kombinacij, ki pridejo v poštev, "če se veliko voziš". Zakaj potem v navzkriž s svojo logiko? Edina stvar, ki še pride v poštev pri "veliko vožnje" je prometna nesreča, ker če te pa tako moti, da se ne "voziš veliko", jo daj z 8 ali celo 16% odbitno franšizo pa boš vesel..

Sicer pa tudi, ko se "veliko voziš", razen če nisi sam kriv, krijejo škodo na tvojem avtu povzročitelji nesreče, tako da takrat kaska ne rabiš.

Sicer pa vsakomur svoje.. Ne imej zavarovanega novega avta.. Potem pa pri cenilcu z razbitim celim sprednjim koncem avta, češ "tak avto je bil, ko sem se vrnil z Mercatorja, nič ne vem..". al pa klicat agenta, kaj se da nardit, ko je to pa to.. Zavaruj tko ko je treba pa bo pokrito, ne pa pol iskat nekih lukenj, medtem ko si prej tok šparal, da si notri prinesel tistih 100 €.. Če si prej šparal, tudi potem ne računaj na kritje.

lp
Slika

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R So jan 09, 2010 7:02 pm

nisem agent zavarovalnice, naštel pa si tudi divjad (ponavadi ne priteče na parking in se ti zaleti v avto) in pa stekla (kjer pa je tudi večja verjetnost škode pri premikajočem se vozilu). Samo poudaril sem tvoje navzkrižje v pisanju..

Ne vem od kod sicer si (ker pač nikjer ne piše), tako da ne vem kje je to "pri vas". Od vseh avtomobilov pri nas doma (še od očeta če gledamo fičote itd.), je točo fasal samo en avto. Vandalizem pa praktično vsak od njih.

Kaj pa je zate večja škoda? Že če razbiješ odbijač pa luč so škode prek 500 € (kar pa hitro nanese premijo za kasko za vozila do 15k €, skoraj ne glede na razred)

Pa sej delaj kar hočeš, zarad mene sploh obvezno ne zavaruj pa se nelegalno vozi po cestah, samo alergičen sem na ljudi, ki zavarujejo najmanj možno, potem pa uveljavljajo vse stvari, tut tiste za katere niso upravičeni, potem pa ostali uporabniki nasrkamo z zviševanjem premij..

lp
Slika

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Napisal/-a f.taunus Ne jan 10, 2010 2:20 pm

@hladni: ne vem zakaj se obremenjuješ s tem, kaj se nekomu splača zavarovati in kaj ne. zavarovanja so prilagodljiva, vsega si človek pač ne more zavarovati in zato vzame določene stvari v svoj riziko. Poznam človeka, ki ima Mercedes ML s samo AO zavarovanjem, pa naredi letno 20.000km. Če mu poči steklo, mu ni problem skeširati 1000€.

Ne moreš ti soditi drugih oseb, kaj mu ni probelm skeširati iz lastnega žepa in kaj si raje zavaruje. Zavarovanja so individualna in predvsem prilagodljiva vsakemu posamezniku in njegovim potrebam.

Za ogromno ljudi je tudi AO popolnoma stran vržen denar, ker 50 let plačuje zavarovanje, pa nikoli ni naredil nobene škode. Pa če si zračuna, da so ga mogoče 3x v življenju ustavili policaji, bi se mu verjetno dosti bolj splačalo voziti naokoli z neregistriranim vozilom. Mar ne?

Pri zavarovanjih ni računice glede tega kaj se splača in kaj se ne splača. Pomembno se je vprašati kaj si lahko privoščim in kaj ne.

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Ne jan 10, 2010 8:08 pm

No ja, in sva prišla do zaključka, katerega sem poudarjal, da tiste kombinacije le niso najoptimalnejše za vse, vendar le zate. Jaz, naprimer, se 1% svojih poti vozim po poteh, ki so nevarne za divjad, toče praktično nikoli ni, je pa dosti večji riziko vandalizem in tatvina, seveda tudi parking in mogoče stekla (mestno življenje pač), toča me niti ne skrbi toliko (pa čeprav me je lani poleti ujela in mi stolkla avto).

če bi že moral izbirati, kaj je meni "najoptimalnejše" (itak se ti potem zgodi tisto na kar nisi računal).

Sicer pa že preveč s teme..

lp
Slika

On
Novinec

Napisal/-a On Če okt 28, 2010 10:55 am

No da si sposodim temo.
Govorim na pamet:

Imam avto star 3 leta in zanj sem plačal 20.000Eur. Zavarujem polni kasko brez odbite franšice.

Če se zgodi nepredviden dogodek, totalka avta... Koliko se recimo dobi ven?

Ali obstajajo zavarovanja na novo vrednost avta, do koliko recimo je lahko staro tako vozilo...

LP

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Če okt 28, 2010 11:00 am

Obstaja doplačilo za izgubo vrednosti vozila. Vendar se dobro pozanimaj kaj zajema in katero ceno novega vozila gledajo ipd

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Napisal/-a f.taunus Če okt 28, 2010 4:27 pm

Zavarovanje na novo vrednost je možno le pri čisto novem vozilu (prvo leto). V primeru totalke dobiš povrnjeno tržno vrednost vozila (po eurotaksu + upoštevanje prilagoditve cene glede na ohranjenost avta). Če ti ostane razbitina z nepoškodovanimi (rešenimi) deli, se vrednost razbitine odšteje. Torej razbitina + izplačilo = vrednost nepoškodovanega vozila.

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Če okt 28, 2010 10:11 pm

A ni bilo včasih tako, če je bil avto do nekje 3 mesece star, si dobil nov avto?
Slika

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Pe okt 29, 2010 7:53 am

Smo imeli vedno kasko na vseh avtomobilih, potem smo ga na enem avtomobilu prekinili, ker se nam je zdelo, da je na 5-6 let starem avtu brezveze imeti kasko in kak mesec za tem, je bil avto totalka, ker se je v fotra od zadaj zaletel en na cestninski postaji (zaspal). To se je zgodilo sicer že kar nekaj časa nazaj v tujini, povrh vsega, pa so bile težave z njegovo zavarovalnico in se je vleklo..vem da je šla zadeva prek sodišč in podobnega, bilo je nevem koliko nekih cenitev, na koncu se nam s tem ni dalo več ubadati + avto je stal za hišo + stroški z odvetniki, tako da smo se avtomobila za male pare znebili, pred tem plačali avtovleko za nekih 700 km in to je bilo to.
Pač za avtomobil, ki je bil takrat nepoškodovan vreden še (če preračunam takratne SIT v EUR) kakih 10.000 EUR, se je iztržilo kakih 2.000 EUR vse skupaj.

Me pa zanima ena stvar. Recimo v tem konkretnem primeru..ali lahko uveljavljaš kasko, glede na to, da je nesrečo povzročila znana oseba, ki je pač to tudi priznala, dobil se je tudi kuponček, bila je policija itd. Torej ali bi bil postopek enak, kot je bil brez kaska? Ali jaz lahko popravim avto iz naslova kasko zavarovanja (ni važno ali padem za kak razred), čeprav je narejen zapisnik in naj bi se totalka financirala iz "storilčeve" police ali sem "prisiljen" čakati na njegovo zavarovalnico?

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Pe okt 29, 2010 8:08 am

Ma to si vsak posameznik sam zračuna kaj se komu splača.

Jst nisem nikol pa zaenkrat še tud ne bom mel kaskota ( avto l07). Do zdej v 10 letih nisem mel primera kjer bi lahko uveljavlu kasko. Mel sem 2 nesreči ( ne moja krivda).
Na leto nardim pa 35k km .

Eni neki omenjate da je AO stran vržen dnar, že mogoče sam to je obvezno kasko pa ni. Tko k je stran vržen dnar za penzijo pa si jo ( nam jo ) večini plačujejo. Dobili pa vprašanje če bomo kej.
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov