MatejW je napisal/-a:Bonus al pa popust ni isto. Bonus se prenasa v nasledno leto. Popust pa je odvisn od dobre volje.
Pri leasing popustih tud dobis samo 50% popust, in ne bonus ki ga lahko nasledno leto spet koristis.
Popust se pa da izkoristit pri vsakem agentu,... ce si le spreten
istvan je napisal/-a:Blink-182- je napisal/-a:Bom kar tule vprašal. Zanima me če kdo ve koliko popusta bi lahko iztržil od agenta triglava, oz. koliko ga ponavadi lahko dajo?
Lp
To tud mene zanima, ker zdaj za hišo, stanovanje, avto in dopolnilno zdr. dobim bolj malo popusta ..... trdi so na triglavu.....
eclipse_R je napisal/-a:Torej, če je mene zavarovanje za avto pred tem popustom, ki ga dobim z življenjskim prišlo 1000 €, potem pa 640 plus, da moram varčevati 360 € (kar je skupaj zopet 1000 €), je po vajinem izračunu to slabše, kot pa če bi samo 1000 € dal brez življenca? Po kateri logiki? Tukaj imam pol dve zavarovanji za isti denar pa še iz življenca se mi bo dnar nekoč vrnu?
Kot, da bi ti ponudl VW Passata za 30k € (ker ga pač rabiš in se zavedaš da te toliko pride), če pa vzameš še polota za 14k €, ti dajo na passatu 14k € popusta. Vidva tega ne bi nardila, ker v vsakem primeru dobijo isti denar od vaju?
Pri avtomobilskem zavarovanju je premija, ki jo plačaš nepovratna, pri naložbenem zavarovanju pa so npr. samo prve 2 leti većji stroški (napram kasnejšim), po dveh letih imaš cca 1,7% stroškov na mesec (odvisno kakšno zavarovalno vsoto za smrt si izbereš), tako da zavarovalnica od tebe nima praktično nič po dveh letih pa še tvega, da se ti kaj zgodi in bo mogla s tem še iz tega zavarovanja kaj izplačat
lp
montezemolo je napisal/-a:eclipse_R je napisal/-a:Torej, če je mene zavarovanje za avto pred tem popustom, ki ga dobim z življenjskim prišlo 1000 €, potem pa 640 plus, da moram varčevati 360 € (kar je skupaj zopet 1000 €), je po vajinem izračunu to slabše, kot pa če bi samo 1000 € dal brez življenca? Po kateri logiki? Tukaj imam pol dve zavarovanji za isti denar pa še iz življenca se mi bo dnar nekoč vrnu?
Kot, da bi ti ponudl VW Passata za 30k € (ker ga pač rabiš in se zavedaš da te toliko pride), če pa vzameš še polota za 14k €, ti dajo na passatu 14k € popusta. Vidva tega ne bi nardila, ker v vsakem primeru dobijo isti denar od vaju?
Pri avtomobilskem zavarovanju je premija, ki jo plačaš nepovratna, pri naložbenem zavarovanju pa so npr. samo prve 2 leti većji stroški (napram kasnejšim), po dveh letih imaš cca 1,7% stroškov na mesec (odvisno kakšno zavarovalno vsoto za smrt si izbereš), tako da zavarovalnica od tebe nima praktično nič po dveh letih pa še tvega, da se ti kaj zgodi in bo mogla s tem še iz tega zavarovanja kaj izplačat
lp
tkole je: res da te potem avtomobilsko zavarovanje pride 640€ (recimo, da si sposodim tvoj primer) in naložbeno življenjsko 360€ in to skupaj znese 1000€ (isto kot brez naložbenega). ampak ti tistih 360€ ne boš dobil v celoti izplačanih, saj to NI (!) VARČEVANJE, ampak gre dejansko za življanjsko zavarovanje. to pomeni, da boš po recimo 10 letih dobil le del tega izplačanega. npr.: vplačuješ 10 let X 360€ = 3.600€ (če je r=0%). ampak ven boš dobil pa samo recimo polovico, t.j. 1.800€. ostalih 1.800 gre v "nič" oz. je to strošek zavarovanja.
ZAKLJUČEK: na koncu si približno na istem, kar se tiče denarja, si pa življenjsko zavarovan. se pravi, lahko bi rekli, da dobiš več za svoj denar. in tako zavarovalnica pritegne več ljudi, kar jim je v interesu. moraš pa se seveda zavezati za toliko in toliko let in vplačevati zavarovalno premijo...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov