Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Če mar 04, 2010 8:06 pm

Sam sem pri Zavarovalnici Maribor izpolnil prosnjo za izredni bonus, ki je bil odobren, in tako sem pridobil 50% popust. Mislim da pregledajo razmerje vplacanih premij / uveljavljanih skod, ter se na podlagi tega odlocijo ali ti prosnjo za izreden popust odobrijo ali ne.

Informacija je iz prve roke, sam sem tako leto dni nazaj registriral Q7. Pred tem sem bil komaj na 20% bonusu.

Za konkretno informacijo pa se obrnite na Zavarovalnica Maribor, Cankarjeva ulica, gdč. Maja Seneković, ki je dosegljiva vsak dan od 8.00 do 15.30 ure.

LP

h4ck
Stalni uporabnik

Napisal/-a h4ck Če mar 04, 2010 8:19 pm

MatejW in Thugboy potem pa agenta zamenjat, jaz sem še vsakemu to naredo in ni blo nikoli problema.

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW Če mar 04, 2010 9:58 pm

Bonus al pa popust ni isto. Bonus se prenasa v nasledno leto. Popust pa je odvisn od dobre volje.
Pri leasing popustih tud dobis samo 50% popust, in ne bonus ki ga lahko nasledno leto spet koristis.
Popust se pa da izkoristit pri vsakem agentu,... ce si le spreten ;)
Slika

Uporabniški avatar
ThugBoy
Stalni uporabnik

Kraj: Morje

Napisal/-a ThugBoy Če mar 04, 2010 10:13 pm

h4ck je napisal/-a:MatejW in Thugboy potem pa agenta zamenjat, jaz sem še vsakemu to naredo in ni blo nikoli problema.

je že drug agent :)
Even When They Kill Me They Can't Never Take A Game From Young G

Uporabniški avatar
Blink-182-
Stalni uporabnik

Kraj: Škofja Loka

Napisal/-a Blink-182- Če mar 04, 2010 10:16 pm

Bom kar tule vprašal. Zanima me če kdo ve koliko popusta bi lahko iztržil od agenta triglava, oz. koliko ga ponavadi lahko dajo?

Lp :D

istvan
Nov uporabnik

Napisal/-a istvan Če mar 04, 2010 10:35 pm

Blink-182- je napisal/-a:Bom kar tule vprašal. Zanima me če kdo ve koliko popusta bi lahko iztržil od agenta triglava, oz. koliko ga ponavadi lahko dajo?

To tud mene zanima, ker zdaj za hišo, stanovanje, avto in dopolnilno zdr. dobim bolj malo popusta ..... trdi so na triglavu.....

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Pe mar 05, 2010 1:08 am

MatejW je napisal/-a:Bonus al pa popust ni isto. Bonus se prenasa v nasledno leto. Popust pa je odvisn od dobre volje.
Pri leasing popustih tud dobis samo 50% popust, in ne bonus ki ga lahko nasledno leto spet koristis.
Popust se pa da izkoristit pri vsakem agentu,... ce si le spreten ;)

No jaz sem govoril o bonusu. Letos je ze 5% zraven, torej 55% vse skupaj :)

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Pe mar 05, 2010 8:20 am

Courage, ti ki si dobil ta izredni bonus, a pogosto avte zavaruješ/menjaš.

Da se potem večkrat zgodi, da avta nimaš več kot 11 mesecev in potem lahko tudi po parih letih nanese, da si praktično nič bonusa dobil?

Ker tile izredni bonusi so prej kot stalna praksa.

lp
Slika

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Pe mar 05, 2010 10:56 am

istvan je napisal/-a:
Blink-182- je napisal/-a:Bom kar tule vprašal. Zanima me če kdo ve koliko popusta bi lahko iztržil od agenta triglava, oz. koliko ga ponavadi lahko dajo?

To tud mene zanima, ker zdaj za hišo, stanovanje, avto in dopolnilno zdr. dobim bolj malo popusta ..... trdi so na triglavu.....

Pa ravno zradi tega bi moral dobiti popust !
Jaz sem ˝družinskemu˝ agentu povedal, daj mi primern popust (na 50% bonifikacije) ali pa gremo z vsemi nepremičninami, življenskimi zavarovanji, društvom, ... na drugega agenta.

Pa sem na ralun tega izsilil nek popust ˝dom˝ in popust na gasilce in s tem dobil še 17% popusta ne celotni znesek. :D

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Pe mar 05, 2010 2:46 pm

katera zavarovalnica ti poveča boniteto če se življensko zavaruješ in koliko je bonitete?

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Pe mar 05, 2010 3:27 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:katera zavarovalnica ti poveča boniteto če se življensko zavaruješ in koliko je bonitete?

Moja sestra je na Tiliji dobila 25% bonifikacije na račun življenskega zavarovanja.

FLINK
Uporabnik

Napisal/-a FLINK Pe mar 05, 2010 3:37 pm

Vse je isti drek-al mu dajes brez popusta kes al pa zvivljenjsko zavarujes-on dobi kes. Popust mas, dokler mu se drugje puno dnara dajes. To je sucks in nwm kak to nasedate.
Vsak agent ti lahko da bonus-in ne popust-preverjeno. Se posebej bo zanimivo v primeru, ko boste uveljavljali in boste z bonusom lahko sli dejansko v minus-ker ti agent da popust, bonus pa ne. In se zna zgodit, da mas minus bonus in popust....res posteno :lol: :lol:
:)

Uporabniški avatar
montezemolo
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a montezemolo Pe mar 05, 2010 4:56 pm

[quote="FLINK"]Vse je isti drek-al mu dajes brez popusta kes al pa zvivljenjsko zavarujes-on dobi kes. Popust mas, dokler mu se drugje puno dnara dajes. To je sucks in nwm kak to nasedate.
Vsak agent ti lahko da bonus-in ne popust-preverjeno. Se posebej bo zanimivo v primeru, ko boste uveljavljali in boste z bonusom lahko sli dejansko v minus-ker ti agent da popust, bonus pa ne. In se zna zgodit, da mas minus bonus in popust....res posteno :lol: :lol:[/quote]

ja bravo. kaj si pa mislu, da bojo imele zavarovalnice minus al kva? zato ti pa skušajo prodati čim več zavarovanj, pa ne zarad tega, ker bi jih skrbel zate... vsak dodaten produkt, ki ti ga zavarovalnica ponudi bo njim prinesla dobiček, pa lahko ti še tako računaš gor in dol. odvisno samo od tega, koliko si pač (ne)naklonjen tveganju.

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Pe mar 05, 2010 5:08 pm

Torej, če je mene zavarovanje za avto pred tem popustom, ki ga dobim z življenjskim prišlo 1000 €, potem pa 640 plus, da moram varčevati 360 € (kar je skupaj zopet 1000 €), je po vajinem izračunu to slabše, kot pa če bi samo 1000 € dal brez življenca? Po kateri logiki? Tukaj imam pol dve zavarovanji za isti denar pa še iz življenca se mi bo dnar nekoč vrnu?

Kot, da bi ti ponudl VW Passata za 30k € (ker ga pač rabiš in se zavedaš da te toliko pride), če pa vzameš še polota za 14k €, ti dajo na passatu 14k € popusta. Vidva tega ne bi nardila, ker v vsakem primeru dobijo isti denar od vaju?

Pri avtomobilskem zavarovanju je premija, ki jo plačaš nepovratna, pri naložbenem zavarovanju pa so npr. samo prve 2 leti većji stroški (napram kasnejšim), po dveh letih imaš cca 1,7% stroškov na mesec (odvisno kakšno zavarovalno vsoto za smrt si izbereš), tako da zavarovalnica od tebe nima praktično nič po dveh letih pa še tvega, da se ti kaj zgodi in bo mogla s tem še iz tega zavarovanja kaj izplačat

lp
Slika

Uporabniški avatar
montezemolo
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a montezemolo Pe mar 05, 2010 5:58 pm

eclipse_R je napisal/-a:Torej, če je mene zavarovanje za avto pred tem popustom, ki ga dobim z življenjskim prišlo 1000 €, potem pa 640 plus, da moram varčevati 360 € (kar je skupaj zopet 1000 €), je po vajinem izračunu to slabše, kot pa če bi samo 1000 € dal brez življenca? Po kateri logiki? Tukaj imam pol dve zavarovanji za isti denar pa še iz življenca se mi bo dnar nekoč vrnu?

Kot, da bi ti ponudl VW Passata za 30k € (ker ga pač rabiš in se zavedaš da te toliko pride), če pa vzameš še polota za 14k €, ti dajo na passatu 14k € popusta. Vidva tega ne bi nardila, ker v vsakem primeru dobijo isti denar od vaju?

Pri avtomobilskem zavarovanju je premija, ki jo plačaš nepovratna, pri naložbenem zavarovanju pa so npr. samo prve 2 leti većji stroški (napram kasnejšim), po dveh letih imaš cca 1,7% stroškov na mesec (odvisno kakšno zavarovalno vsoto za smrt si izbereš), tako da zavarovalnica od tebe nima praktično nič po dveh letih pa še tvega, da se ti kaj zgodi in bo mogla s tem še iz tega zavarovanja kaj izplačat

lp

tkole je: res da te potem avtomobilsko zavarovanje pride 640€ (recimo, da si sposodim tvoj primer) in naložbeno življenjsko 360€ in to skupaj znese 1000€ (isto kot brez naložbenega). ampak ti tistih 360€ ne boš dobil v celoti izplačanih, saj to NI (!) VARČEVANJE, ampak gre dejansko za življanjsko zavarovanje. to pomeni, da boš po recimo 10 letih dobil le del tega izplačanega. npr.: vplačuješ 10 let X 360€ = 3.600€ (če je r=0%). ampak ven boš dobil pa samo recimo polovico, t.j. 1.800€. ostalih 1.800 gre v "nič" oz. je to strošek zavarovanja.

ZAKLJUČEK: na koncu si približno na istem, kar se tiče denarja, si pa življenjsko zavarovan. se pravi, lahko bi rekli, da dobiš več za svoj denar. in tako zavarovalnica pritegne več ljudi, kar jim je v interesu. moraš pa se seveda zavezati za toliko in toliko let in vplačevati zavarovalno premijo...

FLINK
Uporabnik

Napisal/-a FLINK Pe mar 05, 2010 6:05 pm

Jep. in potem ti se agent ponudi se kaksne malenkosti pri zavarovanju avta-saj imas toliko popusta, da si te malenkosti lahko privoscis pa se vsako leto kej pridobi in to je to....in ko na koncu potegnes crto, da imas zavarovan avto, sebe, nalozba; zivlj. zav., potem vidis, kje si. Ampak ziveti je treba :)
:)

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Pe mar 05, 2010 6:15 pm

Heh, ja če kdo misli da bo profitiral proti zavarovalnici se resno moti :lol:
Tako da preostane le to da za tisti plačan denar iztržimo koliko se čimveč da !

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Pe mar 05, 2010 7:30 pm

B|ind je napisal/-a:
SAVINJCAN je napisal/-a:katera zavarovalnica ti poveča boniteto če se življensko zavaruješ in koliko je bonitete?

Moja sestra je na Tiliji dobila 25% bonifikacije na račun življenskega zavarovanja.

a kasko tudi ?

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Pe mar 05, 2010 7:44 pm

Fantje vse se da,če je dober agent.Jst imam pri mariboru zavarovana 2 vozila in zj sem še tretjega zavaroval in na dveh imam 55% popusta z tem,da sem za drugo vozilo,če sem ga hotel zavarovat z 55% boniteto moral napisati prošnjo na zavarovalnico in to je to.V plus so mi šteli to,da imam pri njih zavarovana 3 vozila in v 3 letih nisem imel odškodninskega zahtevka in,da nisem imel nesreče.V plus so mi šteli tudi to,da v 11 letih vozniškega dovolenja nisem imel nesreče (trkam na les).
Pač malo cincaš in malo mečeš po mizi izračune drugih zavarovalnic pa se pol tut agent malo bolj potrudi.Pa nekaj je veljalo tudi to,da sem zavarovanje plačal kr z gotovino.Ko maš jurja z sabo te vsak lepše gleda :)
Je pa res v veliki meri odvisno od agenta,če se hoče malo potrudit zate.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Pe mar 05, 2010 7:50 pm

montezemolo je napisal/-a:
eclipse_R je napisal/-a:Torej, če je mene zavarovanje za avto pred tem popustom, ki ga dobim z življenjskim prišlo 1000 €, potem pa 640 plus, da moram varčevati 360 € (kar je skupaj zopet 1000 €), je po vajinem izračunu to slabše, kot pa če bi samo 1000 € dal brez življenca? Po kateri logiki? Tukaj imam pol dve zavarovanji za isti denar pa še iz življenca se mi bo dnar nekoč vrnu?

lp

tkole je: res da te potem avtomobilsko zavarovanje pride 640€ (recimo, da si sposodim tvoj primer) in naložbeno življenjsko 360€ in to skupaj znese 1000€ (isto kot brez naložbenega). ampak ti tistih 360€ ne boš dobil v celoti izplačanih, saj to NI (!) VARČEVANJE, ampak gre dejansko za življanjsko zavarovanje. to pomeni, da boš po recimo 10 letih dobil le del tega izplačanega. npr.: vplačuješ 10 let X 360€ = 3.600€ (če je r=0%). ampak ven boš dobil pa samo recimo polovico, t.j. 1.800€. ostalih 1.800 gre v "nič" oz. je to strošek zavarovanja.

ZAKLJUČEK: na koncu si približno na istem, kar se tiče denarja, si pa življenjsko zavarovan. se pravi, lahko bi rekli, da dobiš več za svoj denar. in tako zavarovalnica pritegne več ljudi, kar jim je v interesu. moraš pa se seveda zavezati za toliko in toliko let in vplačevati zavarovalno premijo...

Od kje tebi polovica?

r=0% pa dobiš izplačanih cca 7-15% manj kot si vložil po npr. 10 letih vplačevanja. če je donosnost višja pač več. Če je doba daljša potem je procent manjši oz. skoraj zanemarljiv. Če pa govorimo o klasičnem življenjskem zavarovanju in je stranka malo starejša, se pa zna zgodit tvoj scenarij, saj je takrat strošek zavarovanja tolk večji, ker je stranka bolj rizična za smrt (ker pač življenjsko izplača v primeru smrti in NE obljublja velikih donosov). Pa kljub temu, da mogoče dobiš iz klasičnega življenjskega "le polovico" je to na račun tega, da si bil 10 let življenjsko zavarovan in s tem pač kril hrbet nekomu (svoji ženi, otrokom, staršem, bratu itd.), kar pa tudi ni zastonj. Zmeni se ti z 10imi ljudmi, da ti dajejo 50 € na mesec in jim boš vsakemu kril 50.000 € če kateri od njih umre pa da vidimo koliko vas bo pogumnih

Če ti pač ponudi več stvari pri avto zavarovanju, jih ne vzet ane, ne tukaj v isti koš metat vsega. Saj tudi na tiste dodatne stvari pri avto zavarovanju dobite toliko popusta in je izračun spet na istem. Če ste jih pač vzeli, se pol v bistvu jezite nase. Zelo dobra stvar za tistega, ki recimo že načrtuje sklenitev takega zavarovanja oz. mogoče rabi življenjsko zavarovanje (ima družino ali kredit itd.), res pa je, da če te npr. pride skupaj z življencem/naložbenim/varčevanjem/čemerkoli v celoti dražje, kot bi te brez pač tega ne vzameš če ne potrebuješ.

Sicer pa sem zavarovalni zastopnik in sklepam take varjante. Veliko strank tega ne vzame ravno zaradi takega mišljenja kot ga imate vi (sem stranki že izračunal da če nima naložbenega zavarovanja jo pride cca 1000 € (s 15% popustom), če pa ga vzame jo skupaj z naložbenim (360 € na leto) pride cca 900 € pa ni hotla vzeti, saj se je bala zaradi takih tem in razmišljanj na forumih. Potem pa nič, samo ne pol zastopnikov grdo gledat, k vam niso hotli dat ceneje. Po drugi strani pa jih veliko vzame kljub temu da jim mogoče prišparam samo 100 €, (naložbe pa imajo npr. 450 € na leto, ker so jo že od prej hotli in se jim je zdelo super da lahko ubijejo 2 muhi na en mah, pri tem pa 100 € pršparajo). Potem so pa še tisti vmes, ki samo preprosto izračunajo koliko jih pride katerakoli opcija in vzamejo cenejšo.

In ja, logično, da zavarovalnica ima malo več, kot pa če bi ti preprosto dala samo 50% popusta, zopet se postavi v vlogo zavarovalnice. Kaj če bi ti bil zavarovalnica? Bi dal komu 50% popust kar na lepe oke? Dvomim, da sploh komu, sicer pa dvomim da tudi v varianti z življencem.

Še enkrat ponavlajam, zavarovalnica si jemlje samo prvi dve leti kake resne stroške, potem naprej pa zanemarljive. Če imaš tretje leto zavarovan avto na kombinacijo naložba+avto, boš npr od 360 €, ki jih daš za naložbeno življenjsko, plačal zavarovalnici nekje 10-15 € pa še to bo večinsko šlo za stroške upravljanja skladov (tukaj pač variirajo stroški glede na zavarovalno vsoto za smrt, večja kot je višji so stroški, samo to je logično, saj ti zavarovanje več nudi). Tako boš, če še nadaljujem z mojim primerom, v tretjem letu dejansko dal le 650 € za avto, drugače pa bi moral dati 900 (ker tretje leto že imaš 10% bonusa)

Če vam ta varianta ni všeč oz. se vam ne izplača super, samo v zavarovalništvu so izračuni dostikrat tako individualni, da se nekomu drugemu pa to zelo izplača. In če se ti ne pač ne vzameš, saj te noben ne sili v to

lp
Slika
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov